Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vilket land ligger precis väster om Sveriges fastland?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Hasse
 - 22 augusti 2018 kl. 21:15:26
Citat från: Erika skrivet 20 augusti 2018 kl. 05:05:21
"Den magiska kronan" ("La corona mágica")?

OH MY GAAAAAAAAAAAAWD!!! DÄR ÄR DEN JU!!!! Herregud! Tack, tack, tack! Så fort jag googlade namnet och såg videofodralet så: VIPS!! Herregud va kul! Tusen tack! Alla dessa år!! Alla dessa år som jag legat vaken om nätterna!!! Vridit och vänt mig!

Nu kommer jag somna gott inatt och alla nätter som komma skall!



Men hästen påminner ju faktiskt lite om Galtars häst. Samma frisyr på håret.

Dock var det inte tidigt 80-tal, utan sent, enligt imdb:

https://www.imdb.com/title/tt0484394/

Förmodar att det inte gavs ut några mer VHS-kassetter än denna. På omslaget står det ju att det finns 26 avsnitt, men på själva kassetten är det ju bara 60 minuter.
Skrivet av Erika
 - 20 augusti 2018 kl. 05:05:21
"Den magiska kronan" ("La corona mágica")?
Skrivet av jimstrom
 - 20 augusti 2018 kl. 02:25:08
The Visionaries?
Skrivet av jimstrom
 - 20 augusti 2018 kl. 02:23:39
Thundarr the barbarian?
Skrivet av Jabberjaw
 - 20 augusti 2018 kl. 01:06:43
Citat från: Hasse skrivet 19 augusti 2018 kl. 23:37:11
Nåja, det finns viktigare saker att grubbla på en söndakväll. Men tack för alla förslag ändå.

Vet hur det känns när man ligger och funderar över något man såg för längesen. Men här kanske är något vad vet jag.  ::)

Bravestarr,
Defenders of the Earth
Star Blazers Stjärnbrigaden
Blixt Gordon

Skrivet av Hasse
 - 19 augusti 2018 kl. 23:37:11
Inget av ovanstående, tyvärr. Tipset på Filmation-sidan ingav hopp, men hittade inget där heller. Va sjutton kan det här ha varit? Det kanske var äldre än 80-talet. Kanske var det gjort på 70-talet? Om jag bara fick se det där video-omslaget igen så skulle jag säga: That's it! Men det kändes mer som en produkt av He-Man andan. Jag har kollat på amerikanska sajter där de har en massa gamla video-omslag inscannade men hittar den inte.

Vilka gjorde mer tecknat under 80-talet än Filmation och Hanna-Barbera? Förutom Disney då alltså. Fanns det några mer? Några "obskyra" bolag? Jag är helt tvärsäker på att det jag söker INTE var något japanskt Anime, även om det fanns mycke sånt då också.

Jag minns inte alls om det var en eller flera hjältar. Men det var väl som vanligt två sidor som slogs mot varandra på någon annan planet. Jag har för mig att det fanns en kvinnlig karaktär med på hjältesidan, med någon slags huvudbonad.

Ibland har jag fått för mig att detta hette något med "kristall" eller "kristallen", men det kan lika gärna vara ett mitt minne som spelar mig ett spratt.

Nåja, det finns viktigare saker att grubbla på en söndakväll. Men tack för alla förslag ändå.
Skrivet av TrondM
 - 19 augusti 2018 kl. 22:18:38
Kan det være en av disse?


  • Adventures of the Galaxy Rangers
  • Sabre Rider and the Star Sheriffs
Skrivet av Alexander
 - 19 augusti 2018 kl. 22:05:11
En lista över Filmations produktioner kan vara användbart att ha framme om det ser ut som samma animationsstil och om det då rör sig om samma studio. Filmation var de som ritade He-Man.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_works_produced_by_Filmation
Skrivet av jimstrom
 - 19 augusti 2018 kl. 21:58:31
Kan det ha varit Dungeons and Dragons?

på beskrivningen du visar, låter det som Blackstar, men det har du redan sagt att det inte är, vore bra om du kunde minnas vilken hårfärg hjälten hade.
Skrivet av Hasse
 - 19 augusti 2018 kl. 21:54:02
Söker efter en tecknad, förmodad amerikansk, TV-serie från 80-talet.

Det var en "rip off" på He-Man. Inte Blackstar eller Galtar and the Golden Lace. Inte heller Thundarr the Barbarian eller Pirates of Dark Water.

Jag minns bara omslaget till hyrvideon. Där stod "hjältarna" och "skurkarna" uppsamlade bredvid varandra i något som såg ut att vara en isgrotta. Eller något slott av is, kanske. Jag vill minnas att det fanns drakar, laserpistoler och rymdskepp med i detta. Och även någon form av drake. Typ som He-Man. Och förmodligen var det från första halvan av 80-talet. Jag vill minnas att det var samma animationsstil som i He-Man. Jag vill minnas att det var dubbat till svenska, vilket det mesta tecknat var på 80-talet.

Grejen var att det fanns bara var ett enda avsnitt att hyra i vår videobutik. Det var det som var så snopet, minns jag, för avsnittet slutade ju som att det skulle komma en fortsättning. Men någon fortsättning fanns inte. Alltså inte att hyra heller. Förmodligen var det ett så kallat pilotavsnitt som var på hyrvideon. Och vem vet, kanske pilotavsnittet var det enda som gjordes, även om det inte verkar särskilt troligt.

Jag har frågat på RetroJunk men där verkar ingen kunna hjälpa mig heller.

Är det nån som kan ha någon aning om vad jag menar? Någon som var barn på 80-talet som kan minnas detta? Något förslag? Eller någon sida där man kan hitta svaret? Tycker jag googlat mig galen under åren. Och varför jag vill veta detta vet jag egentligen inte, för jag kan inte minnas att jag tyckte det var särskilt bra. Det är väl mest det här med att man aldrig fick någon fortsättning som gnager mig. Och idag undrar jag vad det var för något.

Ibland undrar jag dock om det kanske trots allt ändå var Galtar and the Goldens Lace. För jag vill minnas att "draken" på hyrvideoomslaget hade samma färg som Galtars häst. Att det är jag som rört ihop det. Är det nån som vet om Galtar någonsin gavs ut i Sverige och dubbades till svenska? När jag googlar på videoomslag för Galtar så kommer dock ingenting upp som påminner om det omslaget jag minns. Sen är det ju alltid som så att minnen kan bedra en. När jag tittar på Galtar-avsnitt på youtube så ringer ingen klocka alls. Jag vill minnas att det var ett ganska så långt avsnitt på den där videokassetten jag brukade hyra en gång för längesen. Ialla fall 50-60 minuter om inte mer. Men det var bara ett avsnitt och mer fanns inte att hyra i denna förmodade "serie".

Tacksam för förslag.