Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vad är 5 + 5? Skriv svaret med siffror:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 27 januari 2015 kl. 20:10:34
Skumt; av någon outgrundlig anledning var forumprogramvarans standardinställning att det sista året som tillåts att visas var 2014 - fråga mig inte hur någon kan hitta på en sådan idé...

Nu är det åtgärdat, och nu ska kalendern gå att visa fram till 2020.
Skrivet av TonyTonka
 - 27 januari 2015 kl. 18:40:15
Det verkar vara fel på kalendern, det står nämligen "ogiltigt år" igen. ^^
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 11 juni 2011 kl. 14:29:18
Det beror på att Fars dag infaller den 19 juni i både USA, Storbritannien och Kanada; och den här forumprogramvaran är amerikansk. Därför tas vissa högtider inbyggt från själva forumets kalender för USA, medan vissa är sådana som jag lagt till specifikt för Skandinavien. Fars dag är extra komplicerat eftersom det infaller på olika datum i olika delar av världen, och firas inte ens samtidigt i hela Skandinavien (i Danmark infaller det i juni exempelvis).

Det här går säkert att lösa på något sätt och plocka bort de amerikanska högtiderna, men eftersom jag ändå ska byta till den nya forumprogramvaran så fort som den kommer ut, så är det inte lönt att lägga ner tid på det nu. Jag får kolla på det när forumet är bytt istället.
Skrivet av TonyTonka
 - 11 juni 2011 kl. 10:34:27
Jag har hittat ett till fel på kalendern, den anger att Fathers day (jag antar att det syftar på Fars dag), inträffar söndagen den 19 Juni, men Fars Dag inträffar i November.

Dessutom står Sommarsolståndet på engelska (den 21 Juni, ingen fel direkt kanske, men jag reagerade på det)
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 14 januari 2011 kl. 20:17:28
Aj då! Det måste vara någon bugg med forumprogramvaran, att den inte stödjer så långt framåt som 2011. Jag får kolla upp om det finns någon ny version av forumet.
Skrivet av TonyTonka
 - 13 januari 2011 kl. 10:20:19
det verkar vara fel på kalendern. om man går in där möts man av följande text:


"Ogiltigt år"


Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 11 oktober 2010 kl. 11:02:59
Det är tyvärr en begränsning i forumprogramvaran SMF, som i dagsläget enbart stödjer amerikansk kalenderstandard. Problemet är att många länder i världen (däribland USA och Kanada) utgår ifrån att vecka 1 är den vecka som innehåller den 1 januari, medan vi i Sverige istället räknar vecka 1 som den första vecka som innehåller minst fyra dagar av det nya året. Därför blir det vissa år rätt veckonummer (som exempelvis fjolåret) och vissa år fel.

Jag har tagit upp detta med utvecklingsteamet flera gånger, men än så länge har de inte visat något större intresse av att lägga till stöd även för nordiskt kalenderformat. Därför vet jag inte om det kommer att kunna lösas, och i så fall när. Under tiden ska jag se efter om det går att hårdkoda veckonumren så att de stämmer just för i år.
Skrivet av TonyTonka
 - 10 oktober 2010 kl. 17:14:00
Det står att det är vecka 41 nu (trots att det är vecka 40 nu). Och att det blir vecka 42 imorgon. (2010-10-11), fast det blir Vecka 41 imorgon. är det ett fel?
Skrivet av Daniel Hofverberg
 -  9 april 2009 kl. 07:40:01
Det är absolut ett fel, tack för att du upptäckte det. Till forumprogramvaran SMF finns inga officiella svenska högtider angivna, utan enbart amerikanska. Därför har jag använt en inofficiell databaslista som en annan användare av SMF ställt samman, och av någon outgrundlig anledning har han samtliga år skrivit in påskafton och annandag påsk på samma datum - logiskt sett kan påskafton givetvis aldrig infalla på en måndag, så det måste ha rört sig om slarvfel från hans sida.

Jag upptäckte det här problemet ifjol, men tydligen hade jag bara rättat till fjolårets datum då. Men nu har jag i alla fall ändrat datum för påskafton för både i år och nästa år, så att det stämmer.
Skrivet av TonyTonka
 -  8 april 2009 kl. 20:43:55
På Kalendern står det att påskafton är på måndagen den 13 april. Men Påskafton är ju på Lördagen den 11 April


Är det ett fel?

På Kalendern på detta forum alltså