Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Senaste inlägg

#1
Citat från: Skokaka skrivet 23 april 2024 kl. 00:12:03Jo, förresten. Kanske för att jag tycker att Pontus Gustafsson och Henning Lööf låter lika på något sätt, också...
Jag kan ju väl ändå lika gärna också slänga in Linus och Niclas Wahlgren, bara för att jag tyckte att Linus i rollen som Hacke Hackspett nämligen lät som Henning Lööf. Plus så delar Snurre och Daffy då ännu mer röster, också. ;D
#2
Citat från: Skokaka skrivet 21 april 2024 kl. 20:28:14Anette Johansson:
Bambis mamma och/eller Falines mamma

Örjan Samuelsson och Bo Andersson:
Ett av Spelkorten

Sara Isaksson:
Jasmine

Rebecka Törnqvist:
Mantikoran

Nina Alfredsson:
En av Blommorna

Lennart Sjöholm:
En av Aporna från Djungelboken

Lasse Westman:
En av Elefanterna från Djungelboken

Caj Högberg:
En av Råttigans Gangstrar

Kjell Segerbrand:
En av Skära Elefanterna
Förresten, denna fick inget svar förut...
#3
Hur skulle ni dubba Hazbin Hotel( Amazon Prime serien) ?
#4
Katarina Milton Almgren, Lotta Vig, Lotten Andersson, Malin Bäckström, Erika Essen-Möller och Lilling Palmeklint:
Blommorna 

Börs Anders Öhman, Lars Risberg, Kofi Bentsi-Enchill och Göran Rydh:
Spelkorten 

(Jag antar att det är uppenbart varför det blev så här kort...)
#5
Off-topic / SV: Diverse frågor
Senaste inlägg av gstone - Idag kl. 00:24:33
Har ni en mamma ( eller mammor 👭🏳��🌈) ?
#6
Dubbningar och röster / SV: Ovanliga dubbningar på arc...
Senaste inlägg av gstone - Idag kl. 00:19:16
Tack alla som lägger upp filmer med svensk dubbning på archive.org

Jag är glad att ni gör det 😀🙏
#7
Off-topic / SV: JGF04 på Archive.org
Senaste inlägg av gstone - Idag kl. 00:18:09
Tack för all kul du lägger up,
#8
Off-topic / SV: Gnälltråden
Senaste inlägg av gstone - Idag kl. 00:17:48
Jag kan inte Ladd a något från Archive.org 😣😖😩😢😢

#9
Citat från: Disneyfantasten skrivet Igår kl. 21:56:54Karaktärer från Batman;

Batman;
- Reuben Sallmander
- Samuel Fröler
- Fredrik Dolk
- Fredrik Beckman

Robin;
- Alex Hermansson
- Dante Zia
- Nick Atkinson
- Anton Olofsson Raeder

Batgirl;
- Julia Messelt
- Amelie Nörgaard
- Alexandra Goncalves
- Kitty Jutbring
- Isabelle McAllister
- Doreen Månsson
- Philoméne Grandin
- Sara Edwardsson
- Ylva Hällen
- Nina Hjelmkvist
- Ayla Kabaca
- Malin Olsson
- Laura Ukaj

Jokern;
- Bengt Järnblad
- Gunnar Ernblad
- Dan Bratt
- Kenneth Milldoff
- Sten Carlberg

Harley Quinn;
- Lena Ericsson
- Vanna Rosenberg
- Yamineth Dyall
- Elin Abelin

Poison Ivy;
- Lena Ericsson
- Vanna Rosenberg
- Yamineth Dyall
- Elin Abelin

(tyvärr kommer jag inte på de övriga karaktärerna i huvudet, men vet att det även finns fler karaktärer t.ex. Pingvinen, Hattmakaren, Mr Freece, Catwoman, m.fl.)

Några fler förslag?
Dessa också? Nåja, nu ska vi se... 

Reuben Sallmander och Fredrik Dolk har faktiskt varit Batman.

Anton Olofsson Raeder har också varit Robin. 

Plus Gunnar Ernblad som Jokern... 

Batman:
Steve Kratz 

Robin:
Björn Gustafsson 

Batgirl:
Susanne Thorson 

Jokern:
Johan Hedenberg 

Harley Quinn:
Mikaela Ardai Jennefors 

Poison Ivy:
Mikaela Ardai Jennefors
#10
Citat från: Disneyfantasten skrivet Igår kl. 21:39:50Då ska vi se...

- Rolf, Charlie och Ole för att de dubbat Richard Kind förut?

- Stephan Karlsén med sin Svartepetter-röst?

- Bertil Engh för att han använt en sådan röst förut?

- Sten Carlberg för att jag själv kom på det förut, Jan Åström för att han som du var inne på förut skulle kunna dubba Gunnar Ernblads roller, Torsten Wahlund för att jag återigen kom på det förut, Hans Lindgren p.g.a. Bill Thompson, John Harryson för att karaktären har likheter med Ior och Stephan Karlsén med sin Ior-röst, Per Sandborgh för att jag tror du nämnde att Gammelsmurfen delade en engelsk röst med Droopy i något sammanhang och Ingvar Hirdwall av samma anledning som du tog upp tidigare i tråden?

- Peter Harryson för att hans far John Harryson dubbar honom?

- Birgitta Fernström för att hon dubbat karaktärens originalröst i Dalmatiner TV-serien samt Charlotte Ardai Jennefors för att hon uppenbarligen liknar Ursula? (detsamma gäller nog även Christel Körner)

- Leif Ahrle för att han har samma originalröst som grisen Wilbur och Roger Storm för att Will Siv föreslog det?

- Hans Lindgren för att Gojan som du var inne på förut har samma originalröst som Sorken i Nalle Puh?

Då undrar jag: hur kom du på resten?
Ja, plus så spelades både Spike och Petter utav Billy Bletcher. Även Stora Stygga Vargen, som har delat några röster med Petter... Billy gjorde även Toms elaka skratt och när han säger: "In me power!" i kortfilmen The Bodyguard, så Stephan kunde väl också vara ett förslag hos Tom, då... Detta är Spikes andra framträdande, och första gången han pratar, då i hans debut så jagade han både Tom OCH Jerry och var mer farligare och gjorde bara hundläten i den tiden. Annars så brukar han vara vän med Jerry.

Ja, jag vet inte vem som dubbade Butch i de kortfilmerna som jag såg dubbade, det kan nog vara Bertil Engh, men jag lägger ändå till honom som ett förslag för säkerhets skull. Både hans svenska röst i dom och hans engelska röst låter nämligen något likt med Bertil...

Resten som du frågade efter stämmer.

Rösterna hos Tom: Jag tyckte nog att Freddy Åsblom kunde vara bra som Tom. Hans Lindgren är dock för att jag TRODDE att Bill Thompson var Tom i Fraidy Cat när han stammar efter att han ser dammsugaren och tror att det är ett spöke. Dock var det nog inte han, men det LÄT som honom... Och Gustaf Skarsgård bara för att jag gjorde ett aprilskämt i denna året om att Disney skulle göra en live-action remake utav Tom & Jerry gör stan osäker och att Patton Oswalt skulle spela Tom. Nåja, Patton KUNDE ju funka som Tom för övrigt när han talar, tyckte jag. Och då vore Gustaf bra i rollen. Även en gammal idé hos mig... 

Rösterna hos Jerry: Mia Kihl för att både han och Max i Långbens galna gäng spelades utav Dana Hill. Viktor Åkerblom är ju i hela fall Louis från Ice Age 4, jag tyckte att han skulle passa som Jerry, också en gammal idé. Ellen Bergström och Jessica Folcker är för att båda dubbade Zendaya, som jag skämtade om skulle få rollen som Jerry i remaken som kommer inte att hända. Kunde funka som tecknade Jerry, också, och då skulle både Ellen och Jessica göra det, också... Och Leo Hallerstam för att Nick Atkinson låter rätt ung som Jerry, så jag tror att Leo kunde passa, plus så påmminer mig insatsen om Leo... Jag kan nog slänga in Staffan Hallerstam på grund utav detta, men han medverkar i de dubbade kortfilmerna, men jag vet inte om han ens har varit Jerry någon gång... Och jag kan slänga in Sven-Erik Vikström eftersom hans röst passar en mus, och Jerry har spelats utav Dallas McKennon, och han dubbade ju Dallas som Pedro från Lady och Lufsen.

Annelie Berg Bhagavan och Maria Rydberg som Nibbles: Eftersom båda har väl ljusa röster att passa som en liten muspojke. Annelie kan också vara eftersom du hade med Annica Smedius som ett förslag.

Tommy Nilsson som Butch: Eftersom både han och vargen från Droopy kortfilmerna spelades utav Frank Graham. Denna vargen verkar dock vara anonym och kallas bara för "Tex Avery Vargen", men jag är rätt säker på att Butch McVarg från Mästerdetektiven Droopy och han är samma varg, han är ju Droopys ärkefiende, och jag har för mig att några nämnde om att Gunnar Ernblad var även Droopy i de gamla kortfilmerna, plus att Tommy Nilsson också var McVarg, så då tror jag att Tommy kunde vara Butch, också.

Myrra Malmberg och Sharon Dyall som Red: Hon ska nog föreställa Rödluvan, men mera utav en Jessica Rabbit typ av karaktär, va? Nåja, jag är osäker på om någon utav dessa två dubbade henne i några sammanhang, men både av dom har väl röster som passar snygga tjejer, tycker jag.

Peter Wanngren som Loppan Fille: Eftersom han spelades utav David Lander, som också var Smarty i Vem satte dit Roger Rabbit. I musiksagan så var det Peter som dubbade honom. Kanske Anders Öjebo kunde också funka, kanske?...

Anna Nylén som Robyn Starling: Eftersom Steffan Rudvall kom på detta.

Monica Forsberg som Tant Rik: Eftersom hon var också Ursula, som Tant Rik ser väldigt mycket ut som...

Per Sandborgh och Stephan Karlsén som Hilton: Eftersom Per dubbade Tony Jay i Rugrats i vildmarken och Stephan dubbade honom i Fievel och skatten på Manhattan.

Dick Eriksson och Peter Flack som Ferdinand: Eftersom Dick dubbade Michael Bell i The Rugrats Movie och Peter var också Steffans förslag.

Till att börja med: Peter Sjöquist och Hasse Jonsson som Kapten Kurre och Gojan är inspiration från Svartlappen och Gojan från SvampBob Fyrkant. Båda papegojorna lever även av sig själva, även om Svartlappens papegoja är en marionett och Kurres papegoja är en handdocka. Jag vet också att Hans Lindgren är redan Kurre, men han kunde vara Gojan på grund utav att han och Sorken delar en engelsk röst, som sagt... 

Stephan Karlsén som Kapten Kurre: Kanske det var inspiration från Herr Krabba, men är osäker och har glömt bort...

Och Andreas Nilsson och Roger Storm som Pappa Starling: Andreas eftersom han dubbade Ed Gilbert i Bernard och Bianca i Australien och Roger eftersom det var Will Sivs idé.