Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Ligger Mo i Rana i Norge?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av qnorsten
 - 22 mars 2018 kl. 19:43:12
Vad är det du har tänkt att spela in med detta inspelningsprogram egentligen (det påverkar ju valet ganska mycket). Men OBS är väl ett standardval för t.ex streamers som vill spela in sin stream, Camtasia från techsmith ska också vara ett bra program för att spela in saker från skärmen om man vill spela in vad man gör där. Om du vill spela in videoklipp med inspelningsprogram så är ju det verkligen något man bara tar till i absoluta nödfall. Audials heter ett program som fungerade ganska okej att spela in strömmande video för några år sedan (åtminstone för några år sedan), då behövde man inte heller ha videon uppe i fullskärm utan kunde istället göra annat (icke krävande på datorn) samtidigt.
Däremot finns det ju oftast nu för tiden oftast bättre alternativ för att få tag på videoklipp än att göra skärminspelningar.


Sen kan man ju också mena inspelningsprogram för att spela in t.ex. video eller ljud från andra källor kopplade via t.ex ett TV-kort eller ljudkort till datorn, men då är vi inne på en helt annan diskussion.


Där har du lite mer info, hjälper gärna till mer om du specificerar vad du menar med inspelningsprogram och vad du vill använda denna till.

Skrivet av Jabberjaw
 - 20 mars 2018 kl. 19:52:46
OBS open broadcasting är det bästa och är helt gratis. Har blivit superbra kvalitet exakt likadant som när man sitter och kollar på något på skärmen (är skit petig.)

Du behöver dock ställa om inställningarna en aning för få till det till okomprimerat för full kvalitet.
https://www.youtube.com/watch?v=CPM4v63xqo4

Sedan rendera om till h.264 .mp4 eller vad du nu föredrar  :) ;) Men det viktiga är att alltid spela in skärmen i okomprimerat sedan rendera om det i tex Sony Vegas annars blir det icke bra. Har provat Bandicam och flera andra och trots att jag kört okomprimerat har det blivit dålig bild i 1920x1080 från screencap. OBS har blivit perfekt kristallklar bild  ::)
Skrivet av Fujitsu
 - 20 mars 2018 kl. 19:28:32
https://obsproject.com/sv

Bra och gratis, lite klurigt att få igång men sen funkar det bra.
Skrivet av TBT_STR_QR
 - 20 mars 2018 kl. 17:31:47
Jag rekommenderar Bandicam. Det är gratis, men det finns en "watermark" och man kan bara isnepla i 10 minuter på gratis versionen.
Skrivet av moviefan
 - 20 mars 2018 kl. 17:03:05
Någon som vet några bra inspelnings program som är gratis ?