Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Mumrik

#1
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 11 november 2022 kl. 20:26:35Jag är ganska säker på att jag ska ha alla avsnitt av Dino-Riders med svenskt tal, som redan ska vara färdigdigitaliserat. Såvitt jag kommer ihåg ska det vara helt okej bildkvalitet på mina. Jag kan leta, och kan i så fall lägga upp på Archive.org. :)
Det vore riktigt schysst! :D
#2
Citat från: ph skrivet  7 november 2022 kl. 21:29:52Jag tror det var "Robotech" som Mumrik var ute efter :)
Korrekt :)
He-Man i all ära, men det var Robotech jag växte upp med ;)

Är även intresserad av Dino Riders, visserligen så finns flera (om inte alla?) avsnitt på Youtube, problemet är bara att bilden är så himla mörk.

https://www.youtube.com/playlist?list=PL96FTotgLOYc31Jlm36Z_ixZBVOD15u32
#3
Citat från: ph skrivet  6 november 2022 kl. 11:46:07Jag ska ha några Robotech avsnitt, osäker på om det är från TS däremot...
Kan du kolla? Det vore roligt att veta :)
#4
Citat från: Zenon skrivet 10 oktober 2022 kl. 18:24:30Alltid igång av någon, men mest troligt i de mer dolda privata offgrid, lycka till i jakten :) Finns folk här på forumet iallafall, sen är ju inte alla så hjälpsamma tyvärr.
Riktigt synd, hade verkligen velat få tillgång till de här filmerna på något vis (i alla fall sådant som är färdigt), har inte sett ett helt avsnitt sedan jag var liten.
#5
Hur går detta projektet? Är det fortfarande igång?
#6
Så jag hittade min gamla VHS med Rymdpoliserna / Superkämparna.. eller som de heter på Engelska "Adventures Of Galaxy Rangers" från 1986. Jag kom plötsligt ihåg hur mycket jag älskade dem filmen när jag var liten. Jag undrar nu om det nånsin blev mer än en enda VHS? Har aldrig sett fler, och kanske mest viktigt, blev den någonsin släppt på DVD med den Svenska dubben?

Har kollat några avsnitt på Engelska men känner att de Svenska rösterna passar så mycket bättre. Minns inte nu vad företaget hette som dubbade till Svenska men vet att de har gjort många andra bra dubbningar också.
#7
Soundwave & Megatron från Transformers, de Svenska rösterna passar så mycket bättre. Kan inte säga på rak arm vem som dubbade dem.
#8
Citat från: gstone skrivet 27 november 2020 kl. 18:01:30

Av filmerna finns bara Framridens Batman:Jokerns återkomst och mystery of the Batwoman på dvd med svensk tal..

Batman mot mörkrets härskare och SubZero finns inte på dvd i Sverige.

Du råkar inte veta om SubZero finns med Svensk dub i VHS format? Vet att "Batman möter Mörkrets Hämnare" vet jag finns på VHS på Svenska, har den till och med och har tänkt länge att jag ska försöka digitalisera den!
#9
Hallåj!

Jag lyckades nyligen få tag på Batman the animated series på Tradera, som jag just nu håller på att ladda upp till mitt Plex-bibliotek. Dock så hittade jag enbart Volym 1 och Volym 2 (1a och 2a säsongen om jag förstått det rätt) men inte den 3e volymen. Har tittat runt lite här i forumet och sett att just detta har diskuterats tidigare, dock för ganska länge sedan. Undrar kort och gott om någon vet om tredje säsongen finns att få tag på någonstans med Svensk dubbning? Undrar även om de filmerna som gjordes till serien (framförallt SubZero) finns på Svenska någonstans?
#10
Kanske lite dum fråga men ungefär hur stor är hemsidan/forumet?
#11
Citat från: Sjobbe skrivet 28 juni 2011 kl. 00:44:52
  • 2018 - He-Man 75/100% Klar
  • 2017 - Robotech Klar

Jag växte upp med fantastiska serier som He-Man, M.A.S.K, Bravestarr, Robotech och Dinoriders. Och det är ledsamt att se att många av dessa svenska dubbningar inte kommer att överleva. Många serier återutges på dvd, men utan de svenska dubbningarna. VHSband håller inte en evighet och därför har jag nu tagit på mig att samla ihop samtliga band, använda mig av bildspåren från dvdsläppen och sedan kombinera de med den svenska dubben från 80-talet. Jag jobbar inom tv och har tillgång till rätt teknik för jobbet.

Uppdatering
Samtliga He-Man är insamlade och arbetet är snart klart. Sök på SMOC - Swedish Motu Collectors för att ta del av arbetet. Youtube/Facebook.

Saknar några band till Defenders of the earth för att kunna slutföra den, dom är:

pantertanden
på äventyr i forntiden
iskriget
kampen mot dubbelgångarna
ondskans makt

jag har redan :
dom försvunna juvelerna
det fruktansvärda robotmonstret
flykten från mongo

finns det fler som jag inte listat?
Citat från: David Collvin skrivet 26 mars 2018 kl. 09:38:23Hej Sjobbe!

Jag har länge velat få tag på Robotech i dvd format. Är lite trött på att koppla in VHS-spelaren varje gång jag vill se mitt kära Robotech på svenska. Vill gärna komma i kontakt med dig. Helt otroligt roligt om du lyckats med vad jag tror:)

Vill du kontakta mig på tel 0708843797
Eller mail

/Ett stort Robotechfan

Får man hoppa på? Har letat i flera år efter Robotech serien men finner inte ens fungerande VHS band :( Vore kanon att få se det igen på Svenska eftersom det ju var de man växte upp med!
Utöver det så är jag nyfiken på vad du använder för program? Är det något vilken snubbe som helst kan få tag på?

Jag nås på:

Mvh//
Ett till stort Robotech-fan
#12
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 18 mars 2017 kl. 02:09:49
Det är väl lite av en gråzon, skulle man kunna säga. Enligt lagen är det tillåtet att göra privata kopior av upphovsrättsskyddat material till en "nära vänkrets" - det är just sådana kopior som den så kallade kassettersättningen ("skatten" på bl.a. CD/DVD-skivor, USB-minnen och hårddiskar) är tänkt att kompensera för. Men exakt hur man definierar en nära vänkrets är oklart...

Man behöver ju inte dela med sig av kasseter folk emellan, man kan ju lägga upp dem på internet, fast då inte på Youtube eller något 'offentligt' Man får visa upphovsrättsskyddat material inom en sluten grupp, vi brukar visa mycket film i vår förening. Möjligen skulle man kunna göra en internet-baserad förening och skapa en hemsida alla filmerna ligger på och enda sättet att komma år filmerna är att bli medlem i föreningen, sådant går att fixa i b.l.a Wordpress, youtube kan man glömma att få upp det på då det är olagligt, det tas ned snabbt + att man riskerar att bli bannad om man gör det.
#13
Citat från: Sjobbe skrivet  6 april 2017 kl. 19:27:11
Robotech är iaf klar.

Är den helt färdig??
Jag hittade precis den här tråden efter att ha letat frenetiskt i flera år efter VHS kopior av originalen, trodde det var helt omöjligt att få tag på dem längre. Vire fantastiskt att få tag på dem på något annat sätt fast med Svenskt Tal.

En liten ledsam historia (för mig) hela Robotech-serien fanns att låna i det lokala Hyrfilms Affären där jag bor, när de slog igen så hade de en utförsäljning och jag hade bestämt mig för att köpa loss hela serien, till min olycka sade kassörskan att alltihop hade sålts till en annan kille bara 10 min innan jag kom dit :( Sedan dess (typ 10 år) har jag letat överallt efter dem. Snälla sig att jag kan sluta leta nu! Om ja, vart kan jag se dem?