Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning - medan du läste inläggen, hann 781 nya svar postas i ämnet. Du kanske bör se över ditt inlägg.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vad är 1 + 2? Skriv svaret med siffror:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av moviefan
 - Igår kl. 15:25:29
Vissa låtar från dessa live action filmerna är mycket bra.  Särskilt  Speechlees från Aladdin 2019, Strong från Berättelsen om Askungen.  Gillar även skarpt  Miracles Happen från En Prinsessas Dagbok, första filmen.  Vilka låtar gillar ni ?  
Skrivet av Disneyfantasten
 - 15 november 2023 kl. 06:22:58
Okej, igår kväll såg jag 2016-års Peter och Draken Elliot (äntligen), och tycker att filmen var bra och hade även en bra svensk dubbning.
Skrivet av Disneyfantasten
 - 13 november 2023 kl. 23:09:37
Okej, då har jag äntligen sett svenska dubbningen av Gadget (1999), som var riktigt bra i mitt tycke.
Skrivet av Disneyfantasten
 -  5 november 2023 kl. 08:34:01
Citat från: Disneyfantasten skrivet  7 april 2023 kl. 23:48:40Det där med recensioner så menade jag att många recensenter har recenserat filmerna med sina egna åsikter och analyser, antingen genom videor eller genom text-sidor, men naturligtvis måste de ha sett hela filmen först, det är aldrig rättvist att recensera en film man aldrig sett i sin helhet, och självfallet är det alltid rättvisast att uttala sig om en film om man har sett den.

Angående det där med marknadsföring, att en film är inkomstbringande betyder inte alltid att en film får bra kritik, ett konkret exempel: Lilla Kycklingen (2005), är en film som sågats av folk och kritiker (och anses t.o.m. oftast att vara Walt Disney Animation Studios absolut sämsta film) men som ändå tjänade in ganska många pengar som gjorde att Disney kunde fortsätta sitt samarbete med Pixar.

Såhär är det (källa till alla: engelska Wikipedia);

- Tim Burton's Alice i Underlandet (2010);

Filmen fick blandad kritik av kritiker och kritiserades för sitt narrativ men praisades för skådespeleriet och visuella effekterna och tjänade in mycket pengar.

- Maleficent (2014);

Filmen fick blandad kritik av kritiker och kritiserades för sitt manus och inkonsekvenser i ton men praisades för Angelina Jolies skådespel, visuella effekterna och kostymerna och tjänade in mycket pengar.

- Berättelsen om Askungen (2015);

Filmen mottogs av positiva recensioner och blev t.o.m. belönad för kostymdesign-kategorierna och tjänade in mycket pengar.

- Djungelboken (2016);

Filmen mottogs av positiva recensioner och blev belönad för sina specialeffekter och tjänade in mycket pengar.

- Alice i Spegellandet (2016);

Denna film mottogs av negativa recensioner och blev inte heller någon vidare ekonomisk succé.

- Skönheten och Odjuret (2017);

Filmen fick blandad kritik av kritiker och kritiserades för att vara en scen-för-scen kopia av originalfilmen men praisades för skådespeleriet, sångerna och visual-effekterna och tjänade in mycket pengar, många fans har dock kritiserat filmen för att vara en försämrad kopia av originalfilmen.

- Dumbo (2019);

Filmen fick blandad kritik av kritiker och kritiserades för sin "brist på känsliga hjärta" men praisades för sin ambition, filmen uppträdde dock inte alltför väl på biljettkassan.

- Aladdin (2019);

Filmen fick blandad kritik av kritiker och kritiserades för regin, CGIn och Marwan Kenzaris karaktärisation för Jafar, men praisades för musiken, kostymdesignerna och skådespeleriet av Will Smith, Mena Massoud och Naomi Scott, filmen tjänade in mycket pengar.

- Lejonkungen (2019);

Filmen fick blandad kritik av kritiker och praisades för visualeffekterna, musiken och vokal-skådespeleriet (i synnerhet Billy Eichner och Seth Rogen), men kritiserades för sin brist på originalitet och ansiktsbehandlings-känslorna för karaktärerna, dock tjänade in filmen mycket pengar. De nyss nämnda grejerna är orsaken till att många fans ansett denna vara en av de sämre och onödigaste nyinspelningarna.

- Maleficent 2 Ondskans Härskarinna (2019);

Filmen fick blandad kritik av kritiker och kritiserades för sin röriga komplott och alltför konstgjorda visualeffekter men praisades för skådespeleriet av Angelina Jolie, Elle Fanning och Michelle Pfeiffer.

- Lady och Lufsen (2019);

Filmen fick blandad kritik av kritiker och praisades för skådespeleriet och röstskådespelariet men kritiserades för specialeffekterna, manuset och farthållningen.

- Mulan (2020);

Filmen fick överlag negativ kritik från filmkritiker som bland annat kritiserade karaktärsutvecklingarna samt de kulturella och historiska felaktigheterna, folk anser denna vara en av de sämre nyinspelningarna.

- Cruella (2021);

Filmen fick överlag blandad kritik från kritiker som kritiserade manuset men praisade Emma Stones, Emma Thompsons och Paul Walter Hausens skådespel, samt visualeffekterna, soundtracket, regin, kostymdesignerna och produktionsvärdet.

- Pinocchio (2022);

Filmen mottogs av negativ kritik från filmkritikerna, som fann brist på charm av originalfilmen och kritiserade även skriften och avvikelserna, filmen mottogs även av Razzy Awards, och är hittills den enda nyinspelningen som mottagit sådan nominering. (Razzy Awards är annars extremt sällsynta, ett annat sådant fall har varit Emoji Filmen av Sony Pictures Animation) Filmen anses av många vara den absolut värsta.

(tar mig en titt på de kommande filmerna när de väl är släppta)

Det som många har klagat på med många av Disneys nyinspelningar är att de är samma som originalet fast sämre.
Tillägg;

(källa till båda: engelska Wikipedia)

- Peter Pan & Lena (2023);

Filmen fick blandad kritik av filmkritiker, alltså blandning mellan positiva och negativa recensioner.

- Den Lilla Sjöjungfrun (2023);

Filmen mottogs av blandad kritik och praisades för skådespeleriet av skådespelarna och musiksekvenserna men kritiserade specialeffekterna, filmen tjänade in mycket pengar.
Skrivet av gstone
 - 29 oktober 2023 kl. 00:31:02
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 28 oktober 2023 kl. 21:38:09Jag trodde du var emot skådespelarstrejken...
Man kan väl ändra åsikt.

Destum talar we om huvudrollsinnehavaren som dessutom är väldigt begåvad.

Jag sett många av hennes Youtube videos 😉👏












Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 28 oktober 2023 kl. 21:44:56
Citat från: gstone skrivet 28 oktober 2023 kl. 21:25:19Själv tycker jag väldigt synd om Rachel Zegler som fått alla dessa hemska påhop online :'( :'( :'( :'(
Ja, jag håller med - hat, hot och påhopp borde inte förekomma överhuvudtaget, och än mindre när faktiskt ingen än kan veta hur bra hon är i rollen; ingen utanför filmbolaget lär ju ha sett filmen vid det här laget...
Skrivet av Steffan Rudvall
 - 28 oktober 2023 kl. 21:38:09
Citat från: gstone skrivet 28 oktober 2023 kl. 21:22:56Dessutom spelar ju Rachel Zegler till råga på allt huvudkaraktärern som lär han den mest framträdande rollen i hela filmen :D ;)

Självklart ska hon ha ordinlgt betalt !
Jag trodde du var emot skådespelarstrejken...
Skrivet av gstone
 - 28 oktober 2023 kl. 21:25:19
Själv tycker jag väldigt synd om Rachel Zegler som fått alla dessa hemska påhop online :'( :'( :'( :'(

Jag hoppas hon motbevisar alla dessa elaka/hemska typer :D
Skrivet av gstone
 - 28 oktober 2023 kl. 21:22:56
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 28 oktober 2023 kl. 20:38:56Vill inte alla skådespelare det...? Särskilt för filmer som produceras för streaming kan det ju inte vara helt roligt att, som det generellt sett är i dagsläget, bara få en fast summa pengar oavsett om 1 person eller 1 miljard personer ser filmen...

Men vid filmer som produceras för bio är det ju lite bättre ställt, åtminstone så länge filmen går på bio.
Dessutom spelar ju Rachel Zegler till råga på allt huvudkaraktärern som lär han den mest framträdande rollen i hela filmen :D ;)

Självklart ska hon ha ordinlgt betalt !
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 28 oktober 2023 kl. 20:38:56
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 28 oktober 2023 kl. 13:52:51Säger du ja, men största delen av internet håller inte med dig
Hur vet du det? Har du frågat alla miljardtals människor på internet...?

Visst har hon fått kritik, men hur vet man att dessa är representativa för merparten och att det inte bara är de mest högljudda...? Vad jag menar är: generellt sett är nog negativa personer mer benägna att skriva sina åsikter på nätet än mer positivt lagda personer, oavsett vad saken gäller. De flesta som är nöjda skriver nog ingenting alls på nätet, oavsett ämne, så att det har en tendens att mest bli de missnöjda som hörs och syns.
(Men sen förstår jag inte hur någon kan vara missnöjd innan filmens ens har haft premiär, så att ingen faktiskt kan veta hur bra hon är...)

Citat från: Simon Axelsson skrivet 28 oktober 2023 kl. 13:51:58Rachel Zegler lär göra ett riktigt bra jobb oavsett filmens kvalitet.
Med tanke på hennes fantastiska insats i West Side Story är jag också övertygad om att hon kommer göra bra ifrån sig oavsett filmens kvalitet.

Citat från: MOA skrivet 28 oktober 2023 kl. 14:31:56Som vill ha betalt för varje timme som filmen streamas online
Vill inte alla skådespelare det...? Särskilt för filmer som produceras för streaming kan det ju inte vara helt roligt att, som det generellt sett är i dagsläget, bara få en fast summa pengar oavsett om 1 person eller 1 miljard personer ser filmen...

Men vid filmer som produceras för bio är det ju lite bättre ställt, åtminstone så länge filmen går på bio.
Skrivet av gstone
 - 28 oktober 2023 kl. 17:34:57
Citat från: Lillefot skrivet 28 oktober 2023 kl. 08:58:44Nog bra flr att dvärgarna inte har bytts ut sm jag först misstänkte, men de ser jävligt uncanny ut... :o
Jag tycker dom ser ganska lika sina animerad motsvarigheter personligen 🤨☺️👍
Skrivet av gstone
 - 28 oktober 2023 kl. 17:33:32
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 28 oktober 2023 kl. 13:12:53Ja, nog får man helt klart vissa Uncanny Valley-vibbar av bilden...

Men å andra sidan ska man inte dra för stora slutsatser av en bild, som sällan eller aldrig brukar vara representativ för en film som helhet - man gör nog klokt i att avvakta tills filmen kommer ut, så man kan dra mer rättvisa slutsatser.
Kanske, eller inte - den som lever får se...
Jag är ändå väldigt lättad ( och glatt överraskad😁❗️) av att dom sju dvärgarna faktiskt är med😁❤️❗️
Skrivet av gstone
 - 28 oktober 2023 kl. 17:31:57
Jag tycker Rachel Zegler sjunger som en ängel 😇 🤩👏❗️
Skrivet av gstone
 - 28 oktober 2023 kl. 17:31:29
Citat från: Simon Axelsson skrivet 28 oktober 2023 kl. 13:51:58Rachel Zegler lär göra ett riktigt bra jobb oavsett filmens kvalitet.
Det råder det lite tevkan om i min åsikt.

Det skadar ju inte direkt att hon har en väldigt vacker sång röst också 😍😍👏👏👏❗️
Skrivet av gstone
 - 28 oktober 2023 kl. 17:29:52
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 28 oktober 2023 kl. 14:59:19Hon har ju dock rätt i det hon säger Rachel och själva filmen har blivit ett skämt på internet.

Jag uttycker inte mina personliga åsikter nu utan det är ju så det är, visst kan filmen blir bra men vi får vänta och se.
Jag blir väldigt ledsen varje gång jag hör om alls personer som går på Rachel 🥺😭😭