Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Disney

Startat av TonyTonka, 15 januari 2009 kl. 20:29:11

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

moviefan

Stämmer det att det är verkliga bakrunder  ? 

Alexander

Citat från: moviefan skrivet 14 februari 2017 kl. 17:46:16
Stämmer det att det är verkliga bakrunder  ?

Ja, det stämmer. Endast figurerna är datoranimerade.  :)

moviefan

Är Ariel drottning eller prinsessa i Den lilla sjöjungfrun 2 ?   

Alexander

Citat från: moviefan skrivet 16 februari 2017 kl. 11:57:22
Är Ariel drottning eller prinsessa i Den lilla sjöjungfrun 2 ?

Drottning, anser jag.  :)
Man kan tolka det lite hur man vill. I filmen kallas ju Melody för prinsessa men Eric kallas fotfarande för prins.  :o

Lilla My

Citat från: moviefan skrivet 12 februari 2017 kl. 18:16:07

https://www.youtube.com/watch?v=noHhkzBmhRE

Vilken Disney logga intro är eran favorit ?  Jag gillar den med mussepigg, och sedan står det Walt Disney, med röda bokstäver. Den innan Askungen 3 är bra också.

"Atlantis" (2001) kommer alltid vara min favorit. En stor favorit-film för mig när den kom ut, var även den första barnfilm jag såg på DVD (det var en stor sak back then!) och jag minns så tydligt hur redan Disney-loggan gjorde mig pepp och hade sådan mycket spänning i sig!

moviefan

Vilka dvd och bluray omslag gillar ni mest ? 

moviefan


Disneyfantasten

#97
Citat från: moviefan skrivet 12 februari 2017 kl. 18:16:07

https://www.youtube.com/watch?v=noHhkzBmhRE

Vilken Disney logga intro är eran favorit ?  Jag gillar den med mussepigg, och sedan står det Walt Disney, med röda bokstäver. Den innan Askungen 3 är bra också.

Jag har själv svårt att välja, gillar många av dem.

Upptäcker dock att de har glömt en hel del, däribland Tigers Film (The Tigger Movie) och Kejsarens Nya Stil (The Emperor's New Groove).

Men jag vill ialafall påpeka att vissa av dem - notabelt "Rasten-fillmen" och "Teacher's Pet-filmen" - skyr jag som pesten och tycker att de totalförstår Disney, vilket jag är långt ifrån ensam om, självklart är det en smaksak, men jag gillar inte alls serier som Phineas och Ferb, Doug, Rasten, Violetta, Hannah Montana, Austin och Ally, Brandi och Herr Morris, En Jycke i Klassen, Ersättarna, Pepper Ann, med flera, de allra flesta av dessa serier är inte alls värda Disneynamnet och hur någon i världen överhuvudtaget kan uppskatta sådan smörja är personligen bortom mitt förstånd...  :o

Citat från: Lilla My skrivet 27 februari 2017 kl. 21:47:09
"Atlantis" (2001) kommer alltid vara min favorit. En stor favorit-film för mig när den kom ut, var även den första barnfilm jag såg på DVD (det var en stor sak back then!) och jag minns så tydligt hur redan Disney-loggan gjorde mig pepp och hade sådan mycket spänning i sig!

Jag håller med om att Atlantis är en rätt bra film, även om jag inte skulle vilja sträcka mig lika långt som du.

Atlantis hör inte till mina favoriter av Disneyfilmerna, men den är klart sevärd, fast jag anser ändå att många andra av Disneys klassiker (plus Pixars filmer) är markant bättre.  :)

Disneyfantasten

Jag använder mig av en redan befintlig tråd.

Jag vill här poängtera mina åsikter om vissa Disneyröster:

(notera att jag INTE tagit har räknat spel, musiksagor eller trailers)

Sämst som Kalle Anka: E H Brochman, vet inte hur jag ska försklara det, men jag tycker att den är alldeles förskräcklig, hes och elektronisk (har inte hört Hans Lindgren i rollen, men har hört att han ska prata utan förställning).
PS: den jag personligen favoriserar som Kalle Anka är den alltid lika duktiga Andreas Nilsson. DS

Sämst som Pinocchio: Inga Tidblad, hon är alldeles för gammal och feminin i den rollen och passar inte alls.
PS: alla andra Pinocchios röster (närmare bestämt Johan Halldén och Anton Nyman) tycker jag har varit riktigt bra som Pinocchio när det begav sig. DS

Sämst som Elefant-Matriarken: Monica Forsberg (som annars brukar göra bra röster), hon är inte alls lik originalrösten Verna Felton och bibehåller inte heller rätt röstkaraktär.
PS: den jag tycker bäst om är Dagmar Olsson, som är mycket lik originalrösten. DS

Sämst som Cirkusdirektören: Ingemar Carlehed (som annars brukar göra bra röster), han är inte alls lik originalrösten Herman Bing och bibehåller inte heller rätt röstkaraktär.
PS: den jag tycker bäst om är Sigge Fürst, som är mycket lik originalrösten. DS

Sämst som Peter Pan: Per Oscarsson (som annars brukar vara bra), han låter alldeles fr gammal för rollen, sen tycker jag heller inte att Adam Portnoff passar, förmodligen eftersom jag avskyr Jake och Piraterna i Landet Ingenstans, men jag gillar inte honom i rollen.
PS: alla andra röster utom ovanstående tycker jag har varit relativt bra som Peter Pan, men ingen kommer upp i samma klass som den lysande Anders Öjebo. DS

Sämst som Lena: hon som gjorde rollen i Jake och Piraterna i Landet Ingenstans, hon är alldeles för ung för rollen och passar inte alls.
PS: den röst som jag tycker bäst om är Myrra Malmberg. DS

Sämst som Kapten Krok: Gustav Levin (som annars brukar göra bra röster), väldigt platt och inlevelselös och inte alls rätt för rollen.
PS: den röst som jag tycker passar bäst är Bo Maniette, som gör karaktären till en av de roligaste Disneyskurkarna. DS

Sämst som Herr Smee: Ole Ornered (som annars brukar göra bra röster), väldigt blek och inte alls den rätta rösten till karaktären.
PS: den röst som passar bäst tycker jag är Hans Lindgren, som var riktigt lik originalrösten och bibehöll rätt röstkaraktär, sorgligt att han inte lever längre. DS

Sämst som Cruella De Vil: Gardar Sahlberg, inte alls särskilt elak som Cruella SKA vara! Och hon är inte heller alls lik originalrösten.
PS: personligen favoriserar jag Mona Seilitz i rollen, som är mycker klockren och oklanderlig på alla vis. DS

Sämst som Bagheera: Anders Byström (som annars brukar göra bra röster), han lyckas inte alls efterlikna originalrösten och är inte heller speciellt lik Gösta Prüzelius vilket gör det irriterande när man är van vid den sistnämnda.
PS: har inte hört alla röster, men av de jag hört tycker jag att alla andra utom Byström varit relativt bra som Bagheera, men ingen kommer upp i samma klass som den helt suveräna Gösta Prüzelius (även om jag gillar Nick Atkinsons insats så är det inte samma sak pågrund av åldern, men jag tänker inte alls på att det är samma person, så för mig är det inget stort problem). DS

Sämst som Shere Khan: Roger Storm (som annars brukar göra bra röster), han är inte alls särskilt lik originalrösten och bibehåller inte heller rätt röstkaraktär och låter alldeles för blek och matchar inte alls karaktären.
PS: har inte hört alla röster, men av de jag hört så finns det ingen som kommer upp i samma klass som den helt fantastiska Olof Thunberg (gillar Mikael Albertsson i rollen, men det är inte samma sak då det är en annan ålder, men å andra sidan tänker jag inte alls på att det är samma person, så det kan iallafall inte vara något stort problem). DS

Sämst som Nalle Puh: Jan Jönsson, han är alldeles för olik originalrösten Jim Cummings och är alldeles för blek, tråkig och platt för att passa karaktären, vilket gör det irriterande och det gör att man blir sur och tvär när man hör hans röst i den rollen.
PS: av alla röster Puh har haft så tycker jag bäst om Guy De La Berg, som är den som är allra mest lik Jim Cummings och passar också bäst om man ser till utseende och personlighet. DS

Sämst som Kanin: Hans Lindgren (som annars brukar göra bra röster), han passar inte riktigt som Kanin, utan låter alldeles för lik Sorken, men det har förmodligen med vanesak att göra.
PS: för mig så är det Charlie Elvegård som förblir överlägsen som Kanin, riktigt lik originalrösten och matchar karaktären på alla punkter. DS

Sämst som Uggla: Roger Storm (som annars brukar göra bra röster), han är längst ifrån originalrösten och lyckas inte heller bibehålla rätt röstkaraktär.
PS: alla andra utom Roger Storm tycker jag har varit mycket bra som Uggla. DS

Sämst som Måsart: Roger Storm (som annars brukar göra bra röster), han är alldeles för långt ifrån originalet, för skränig och blek och matchar inte alls karaktären.
PS: för mig så kommer Per Eggers alltid att förbli den som är bäst som Måsart och mer lik originalrösten. DS

Sämst som Ursula: Christel Körner (som annars brukar göra bra röster), hon är inte alls särskilt lik originalrösten och bibehåller inte rätt röstkaraktär och är alldeles för skränig och matchar inte alls karaktären.
PS: för mig kommer det alltid vara Eva-Britt Strandberg som är bäst som Ursula, som dessutom är mycket lik originalrösten. DS

Sämst som Pumbaa: Gustav Levin (som annars brukar göra bra röster), han passar inte alls till den rollen, han är inte speciellt lik originalrösten och bibehåller inte alls rätt röstkaraktär.
PS: alla andra utom Gustav Levin tycker jag har varit väldigt bra som Pumbaa. DS

Sämst som Tiana: Elin Bemark (*) (som annars brukar göra bra röster), inte alls lik varesig originalrösten eller Pauline Kamusewu, vilket gör att man blir irriterad när man hör rösten, jag irriterar mig dessutom på att hon talar med dialekt, vilket inte alls passar någon Disneyprinsessa.
PS: den bästa Tiana-rösten kommer enligt min uppfattning alltid att vara Pauline Kamusewu. DS

Sämst som Albert: Roger Storm (som annars brukar göra bra röster), han är längst ifrån originalrösten och matchar inte alls karaktären.
PS: den som är bäst för mig är Gunnar Ernblad, som är mycket mer lik originalrösten.

Vad tycker ni om mina åsikter, håller ni med  :) ?

(*) Anledningen till att jag skrev detta är att jag inte är 100% på om det är hon som spelar Tiana.

Alexander

Citat från: Disneyfantasten skrivet 19 april 2017 kl. 23:11:17
Jag använder mig av en redan befintlig tråd.

Jag vill här poängtera mina åsikter om vissa Disneyröster:

(notera att jag INTE tagit har räknat spel, musiksagor eller trailers)

Sämst som Kalle Anka: E H Brochman, vet inte hur jag ska försklara det, men jag tycker att den är alldeles förskräcklig, hes och elektronisk (har inte hört Hans Lindgren i rollen, men har hört att han ska prata utan förställning).
PS: den jag personligen favoriserar som Kalle Anka är den alltid lika duktiga Andreas Nilsson. DS

Sämst som Pinocchio: Inga Tidblad, hon är alldeles för gammal och feminin i den rollen och passar inte alls.
PS: alla andra Pinocchios röster (närmare bestämt Johan Halldén och Anton Nyman) tycker jag har varit riktigt bra som Pinocchio när det begav sig. DS

Sämst som Elefant-Matriarken: Monica Forsberg (som annars brukar göra bra röster), hon är inte alls lik originalrösten Verna Felton och bibehåller inte heller rätt röstkaraktär.
PS: den jag tycker bäst om är Dagmar Olsson, som är mycket lik originalrösten. DS

Sämst som Cirkusdirektören: Ingemar Carlehed (som annars brukar göra bra röster), han är inte alls lik originalrösten Herman Bing och bibehåller inte heller rätt röstkaraktär.
PS: den jag tycker bäst om är Sigge Fürst, som är mycket lik originalrösten. DS

Sämst som Peter Pan: Per Oscarsson (som annars brukar vara bra), han låter alldeles fr gammal för rollen, sen tycker jag heller inte att Adam Portnoff passar, förmodligen eftersom jag avskyr Jake och Piraterna i Landet Ingenstans, men jag gillar inte honom i rollen.
PS: alla andra röster utom ovanstående tycker jag har varit relativt bra som Peter Pan, men ingen kommer upp i samma klass som den lysande Anders Öjebo. DS

Sämst som Lena: hon som gjorde rollen i Jake och Piraterna i Landet Ingenstans, hon är alldeles för ung för rollen och passar inte alls.
PS: den röst som jag tycker bäst om är Myrra Malmberg. DS

Sämst som Kapten Krok: Gustav Levin (som annars brukar göra bra röster), väldigt platt och inlevelselös och inte alls rätt för rollen.
PS: den röst som jag tycker passar bäst är Bo Maniette, som gör karaktären till en av de roligaste Disneyskurkarna. DS

Sämst som Herr Smee: Ole Ornered (som annars brukar göra bra röster), väldigt blek och inte alls den rätta rösten till karaktären.
PS: den röst som passar bäst tycker jag är Hans Lindgren, som var riktigt lik originalrösten och bibehöll rätt röstkaraktär, sorgligt att han inte lever längre. DS

Sämst som Cruella De Vil: Gardar Sahlberg, inte alls särskilt elak som Cruella SKA vara! Och hon är inte heller alls lik originalrösten.
PS: personligen favoriserar jag Mona Seilitz i rollen, som är mycker klockren och oklanderlig på alla vis. DS

Sämst som Bagheera: Anders Byström (som annars brukar göra bra röster), han lyckas inte alls efterlikna originalrösten och är inte heller speciellt lik Gösta Prüzelius vilket gör det irriterande när man är van vid den sistnämnda.
PS: har inte hört alla röster, men av de jag hört tycker jag att alla andra utom Byström varit relativt bra som Bagheera, men ingen kommer upp i samma klass som den helt suveräna Gösta Prüzelius (även om jag gillar Nick Atkinsons insats så är det inte samma sak pågrund av åldern, men jag tänker inte alls på att det är samma person, så för mig är det inget stort problem). DS

Sämst som Shere Khan: Roger Storm (som annars brukar göra bra röster), han är inte alls särskilt lik originalrösten och bibehåller inte heller rätt röstkaraktär och låter alldeles för blek och matchar inte alls karaktären.
PS: har inte hört alla röster, men av de jag hört så finns det ingen som kommer upp i samma klass som den helt fantastiska Olof Thunberg (gillar Mikael Albertsson i rollen, men det är inte samma sak då det är en annan ålder, men å andra sidan tänker jag inte alls på att det är samma person, så det kan iallafall inte vara något stort problem). DS

Sämst som Nalle Puh: Jan Jönsson, han är alldeles för olik originalrösten Jim Cummings och är alldeles för blek, tråkig och platt för att passa karaktären, vilket gör det irriterande och det gör att man blir sur och tvär när man hör hans röst i den rollen.
PS: av alla röster Puh har haft så tycker jag bäst om Guy De La Berg, som är den som är allra mest lik Jim Cummings och passar också bäst om man ser till utseende och personlighet. DS

Sämst som Kanin: Hans Lindgren (som annars brukar göra bra röster), han passar inte riktigt som Kanin, utan låter alldeles för lik Sorken, men det har förmodligen med vanesak att göra.
PS: för mig så är det Charlie Elvegård som förblir överlägsen som Kanin, riktigt lik originalrösten och matchar karaktären på alla punkter. DS

Sämst som Uggla: Roger Storm (som annars brukar göra bra röster), han är längst ifrån originalrösten och lyckas inte heller bibehålla rätt röstkaraktär.
PS: alla andra utom Roger Storm tycker jag har varit mycket bra som Uggla. DS

Sämst som Måsart: Roger Storm (som annars brukar göra bra röster), han är alldeles för långt ifrån originalet, för skränig och blek och matchar inte alls karaktären.
PS: för mig så kommer Per Eggers alltid att förbli den som är bäst som Måsart och mer lik originalrösten. DS

Sämst som Ursula: Christel Körner (som annars brukar göra bra röster), hon är inte alls särskilt lik originalrösten och bibehåller inte rätt röstkaraktär och är alldeles för skränig och matchar inte alls karaktären.
PS: för mig kommer det alltid vara Eva-Britt Strandberg som är bäst som Ursula, som dessutom är mycket lik originalrösten. DS

Sämst som Pumbaa: Gustav Levin (som annars brukar göra bra röster), han passar inte alls till den rollen, han är inte speciellt lik originalrösten och bibehåller inte alls rätt röstkaraktär.
PS: alla andra utom Gustav Levin tycker jag har varit väldigt bra som Pumbaa. DS

Sämst som Tiana: Elin Bemark (*) (som annars brukar göra bra röster), inte alls lik varesig originalrösten eller Pauline Kamusewu, vilket gör att man blir irriterad när man hör rösten, jag irriterar mig dessutom på att hon talar med dialekt, vilket inte alls passar någon Disneyprinsessa.
PS: den bästa Tiana-rösten kommer enligt min uppfattning alltid att vara Pauline Kamusewu. DS

Sämst som Albert: Roger Storm (som annars brukar göra bra röster), han är längst ifrån originalrösten och matchar inte alls karaktären.
PS: den som är bäst för mig är Gunnar Ernblad, som är mycket mer lik originalrösten.

Vad tycker ni om mina åsikter, håller ni med  :) ?

(*) Anledningen till att jag skrev detta är att jag inte är 100% på om det är hon som spelar Tiana.

Intressanta synpunkter du hade .  :)

Är rätt säker på att det är ändå Elin Bemark som gjorde Tiana i Sofia den första.
Sen i Jake och piraterna i Landet Ingenstans är det Alice Sjöberg Brise some gjorde Lenas röst (eller Wendy som hon hette i avsnittet )  ::)


Disneyfantasten

Citat från: Alexander skrivet 19 april 2017 kl. 23:32:43
Intressanta synpunkter du hade .  :)

Är rätt säker på att det är ändå Elin Bemark som gjorde Tiana i Sofia den första.
Sen i Jake och piraterna i Landet Ingenstans är det Alice Sjöberg Brise some gjorde Lenas röst (eller Wendy som hon hette i avsnittet )  ::)

Tack för hjälpen.

Tycker annars att Alice Sjöberg Brise gör mycket bra röster  :) .

moviefan

#101
Vilka Disney klassiker tittar ni mest på ? Gillar ni svenska eller engelska versionen ?  Jag gillar djurkaraktärs filmerna. Te.x  Micke och Molle, Pongo och de 101 dalmatinerna, Lejonkungen, Björnbröder, Tarzan och Bernad och Bianca i Australien, (Jag gillar inte ettan) 

Disneyfantasten

Vad tycker ni om Disneys spelfilmer (dvs, de som de gör av sina tidigare tecknade filmer)?

Själv gillar jag bland annat 101 & 102 Dalmatiner, särskilt den sistnämnda.

Jag har inte sett den nya versionen av Peter och Draken Elliot, men jag tycker absolut att den är dömd att misslyckas, den tidigare från 1970-talet är så mycket bättre!

moviefan

Citat från: Disneyfantasten skrivet  8 maj 2017 kl. 21:02:31
Vad tycker ni om Disneys spelfilmer (dvs, de som de gör av sina tidigare tecknade filmer)?

Själv gillar jag bland annat 101 & 102 Dalmatiner, särskilt den sistnämnda.

Jag har inte sett den nya versionen av Peter och Draken Elliot, men jag tycker absolut att den är dömd att misslyckas, den tidigare från 1970-talet är så mycket bättre!

Jag gillar inte de nyare spelfilmerna, som är baserad på Disneys tecknade filmer. Undantaget är Maleficent. 

Disneyfantasten

Citat från: moviefan skrivet 14 maj 2017 kl. 21:07:29
Jag gillar inte de nyare spelfilmerna, som är baserad på Disneys tecknade filmer. Undantaget är Maleficent.

Jag har inte sett Maleficent än, men jag ska göra det.

Jo, visst kommer de tecknade Disneyklassikerna alltid att vara bäst, men jag har inte sett alla än, men just Peter och Draken tycker jag inte kan bli mycket värre, som sagt har inte sett den men tycker att den har helt förstört allt vad den tecknade står för  >:( . Ledsen för min arga min men jag föredrar verkligen den förra Peter och Draken filmen på alla sätt och vis helt utan minsta lilla undantag.