Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vad heter dubbningsbolaget Eurotroll?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av gstone
 -  5 februari 2019 kl. 12:31:46
Är det samma Ola Forsberg som är röst i den som tillhör Stockholms stadsteaters ensemble ?
Skrivet av AlexanderM
 -  4 december 2015 kl. 23:34:18
Jag kände för att vilja plita ned något i den här gamla tråden :D Kom av en outgrundlig anledning att tänka på den här lilla pärlan från min barndom för några dagar sen så jag tittade igenom Youtube och beskådade såväl den engelska som svenska dubben nu under kvällen. Jag och min lillebror kom faktiskt aldrig i kontakt med sistnämnda, däremot köpte pappa den på VHS i England vid nåt tillfälle. Vad jag minns så upplevde jag ingen "språkbarriär" (jag nöjde mig med att ett av päronen förklarade handlingen, sen fick jag titta på tecknat :P )

Själva storyn är fortfarande fruktansvärt gullig med ett oerhört positivt budskap (jag får erkänna att jag faktiskt grät en skvätt under själva huvudsången (engelska då det är mest barndom för min del) samt slutet :'(  som att ens barndom sammanfattas på 30 minuter eller hur man ska säga? Ni förstår nog vad jag försöker säga) och den "mörka scenen" med den skrämmande grottan ger mig lite obehag än idag

Den svenska dubben är helt OK även om jag personligen (OK jag är nog vinklad) inte känner samma inlevelse som Kath Soucie, Frank Welker, Peter Cullen (mfl) kör med i den engelska dubben.

Jag som fastnar för detaljer tycker dock det är kul att fågeln Grumpella pratar med "östgöta"(?) brytning 8) Ballerinan Missy har även en fransk accent här (medans hon bryter på ryska i den engelska dubben).

Allt som allt en underbar liten walesisk animation, det är synd att SVT inte sänt den sedan 90-talet och att den inte finns på svensk VHS

https://www.youtube.com/watch?v=je1oWPMSpBg
Skrivet av Marit
 - 25 oktober 2010 kl. 16:50:42
Hahahaha! Det här e ju sjukt! Har letat efter den hur länge som helst! Jag såg den minst 5 ggr om dagen när jag var liten! Nu i efterhand så funderar man på vad det var egentligen som var så bra med den ;)

Thanks!
Skrivet av lumos
 -  5 maj 2010 kl. 19:43:18
Tjoo hoooo! Äntligen har jag hittat denna underbara serie igen!
Mot youtube!  ;D ;D ;D :D :D
Skrivet av Elliepelli
 - 23 december 2009 kl. 19:27:07
Filmen heter Det lilla Blå Loket^^ Lade upp filmen På YouTube för några månader sedan.En av världens Bästa tecknade Filmer
Mvh Ellie
Skrivet av Djulee
 -  7 december 2009 kl. 15:17:27
Jag har det inspelat på VHS nånstans. Letade precis nedladdning men det verkade meningslöst. Är nog dax att leta fram!
Skrivet av Daniel Hofverberg
 -  5 juli 2009 kl. 12:52:56
Den svenska titeln på filmen är Det lilla blå loket, och den visades på SVT den 1 januari 1993, med repris året därpå som del av "Jullovsmorgon". Svensk regissör var Ragna Nyblom, vilket gissningsvis innebär att det var SVT själva som svarade för dubbningen.

Den har aldrig släppts på VHS eller DVD, så enda chansen att få tag i den är via TV-inspelningar, om någon råkar ha spelat in den.
Skrivet av Tina
 -  4 juli 2009 kl. 04:36:24
the little engine that could
Men den är svår att hitta, har sj inte sett att den går att köpa.
MvH Tina
Skrivet av Beck
 -  4 augusti 2007 kl. 20:50:12
Hej!

Jag letar efter namnet på en tecknad kortfilm som jag tror visades i SVT i början av 90-talet.

Den handlar om ett litet blått tåg som ska dra en massa vagnar fyllda med leksaker och gosedjur till en pojke som fyller år.
Och med sig har han/hon en clown (clownens röst: Steve Kratz?) och en fågel som vän.

Två andra tåg heter Peter och Fabian (Fabians röst: Steve Kratz) och ett torn finns på tågstationen som kallas Tornet (röst: Fredrik Dolk).

Någon som vet?