Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Varning - medan du läste inläggen, hann 2 nya svar postas i ämnet. Du kanske bör se över ditt inlägg.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Är du en levande människa? Skriv "Ja" eller "Nej" (utan citattecken):
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Scoobydoofan1
 - 11 december 2020 kl. 21:37:08
Vet nån vad det här heter på svenska?



https://m.youtube.com/watch?v=NdXaeIo0mg8



Undrar också om det fanns den del där hunden jagade en katt som blev räddad från regnet?

I mitt försvar så viste jag inte att den var rasistisk utan bara som den var som andra serier, bara tecknad. Trodde titeln var på ett annat språk.
Skrivet av Elios
 - 10 december 2020 kl. 02:18:50
Har
Citat från: Alma skrivet 15 maj 2012 kl. 20:14:19

Nu har tydligen Anders Linder (min idol!) gjort en scenversion av den, det var därför jag kunde hitta den.


Har inte Anders Linder gjort någon dubbning eller så någon gång?
Skrivet av Alma
 - 15 maj 2012 kl. 20:14:19
Citat från: Alma skrivet 15 maj 2012 kl. 20:08:12
Det första känner jag igen. Jag har för mig att pojken var allergisk mot djur och bara fick ha fiskar, så han var fett avis på sina dagiskompisar. Sen rymde han för att gå och rädda Storsjöodjuret. Jag kommer ihåg en textrad ur en sång om vad han behövde ha med sig: "Tre bitar socker för locker och pocker!" Men tyvärr minns jag inte heller vad det hette.  :-\

Efter snabbgoogling har jag hittat den här beskrivningen:
"Alberts underliga resa
Albert är sex år och går på dagis. Han är allergisk mot pälsdjur och får inte vara med i de andra barnens Djurägar-klubb. Annars är Albert en helt vanlig kille. Hur kommer det sig att det är just han som får uppdraget på riksmuséet? Varför är det just han som får träffa Storsjöodjuret, en jättegammal dinosaur? Albert ger sig ut på en resa med dinosauren Arvid, Vilda Vicke Ensamvarg, Bortsprungna hästen och Rivna Renen. Tillsammans med djuren på Djurriksdagen ska de hitta på ett sätt att rädda jorden."

Nu har tydligen Anders Linder (min idol!) gjort en scenversion av den, det var därför jag kunde hitta den.
Skrivet av Alma
 - 15 maj 2012 kl. 20:08:12
Det första känner jag igen. Jag har för mig att pojken var allergisk mot djur och bara fick ha fiskar, så han var fett avis på sina dagiskompisar. Sen rymde han för att gå och rädda Storsjöodjuret. Jag kommer ihåg en textrad ur en sång om vad han behövde ha med sig: "Tre bitar socker för locker och pocker!" Men tyvärr minns jag inte heller vad det hette.  :-\
Skrivet av Traddles
 - 16 oktober 2011 kl. 22:17:23
Erika: Den där titeln låter väldigt bekant...! Kan inte svära på det, men jag är nästan 100% säker på att det måste vara den serien. Årtalen stämmer i alla fall. Undrar om det går att få tag på nåt avsnitt...

Eriksson: Den KAN nog har varit dubbad till svenska... Jag var ganska lättköpt som barn när det kom till dubbning, så jag tycker förstås inte att det var något galet med läpprörelserna...  ??? Det var en varg med i serien som kan ha hetat "Vicke". Pojken var jagad av polisen, och jag tycker att jag minns en sekvens där polisen bussar en schäffer på vargen som försöker försvara pojken.
Så frustrerande när man inte minns...! :P Och det enda jag vill veta är titeln. 0-o Jag tycker att jag minns tydligt att seriens budskap var att rädda djuren från att bli utrotningshotade (typ). Och jag tror att vargen påstådde att han var den sista av sin sort.
Skrivet av Eriksson
 - 16 oktober 2011 kl. 16:10:38
Jag känner igen den första mycket väl men tyvärr kommer jag inte ihåg vad den heter. Hoppas någon annan vet. Jag är dock inte helt säker på att den var svensk. Den kan ha varit dubbad till svenska.
Skrivet av Erika
 - 16 oktober 2011 kl. 08:19:29
Den andra tv-serien kan vara "Drakar på Nepals himmel" och det är en dansk tv-serie i tre delar. Enligt Svensk mediebas har "Drakar på Nepals himmel" visats tre gånger i SVT, första gången 1993 med repriser 1996 och 1999.

Den första tv-serien känner jag inte riktigt igen. 
Skrivet av Traddles
 - 16 oktober 2011 kl. 00:27:05
Det finns två barnprogram som jag kommer ihåg från när jag var liten, men som jag inte har lyckats hitta på senare år... Kanske någon här minns dem? (Ingen av mina vänner verkar ha något minne av att de någonsin funnits...)

1) Otecknad svensk serie som handlade om en pojke som hjälper en isbjörn att rymma från ett zoo. Pojken träffar därefter på fler djur och får ett slags uppdrag. Minns inte vad det går ut på, men har för mig att det var en drake/dinosaurie/storsjöodjuret som ger det till honom. Sen minns jag absolut inget mer från den här serien, bara ett tillfälle som är inpräntat i min skalle där pojken har tröttnat på det hela och skriker "Nu skiter jag i er!" till de stackars djuren...

2) Fem, tiominuters långa fristående historier som alla handlade om hur en pappersdrake blir skadad och hur han ber ett barn att hjälpa honom att flyga igen. I varje avsnitt så får barnet en önskan i uppfyllelse som tack för hjälpen. Har för mig att detta utspelade sig i Afrika eller liknande... Programmet sändes nog under Björnes Magasin.

Den första serien förväntar jag nog mig inte att någon ska kunna hjälpa mig med... Fast det hade varit roligt om någon mer kanske åtminsotne kände igen den så att jag slipper känna mig så ensam på den punkten... ^^;
Den andra var jag bombsäker att jag skulle hitta på nätet, men tji fick jag! Finns tydligen en långfilm som handlar om en magisk pappersdrake, och den tar upp cirka 98 procent av alla träffar jag får... Synd, för det var ett väldigt sött barnprogram med vacker musik minns jag, och skulle gärna vilja se ett avsnitt igen. =(

Båda barnprogrammen sändes på bolibompa under 90-talet. Har eventuellt några fler detaljer om serierna om det skulle behövas.