Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Alla hjärtans dag

Startat av Skokaka, 14 februari 2023 kl. 00:12:59

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

MOA

Glad alla hjärtans dag! Önskar er alla varsitt choklad eller geléhjärta, vet inte om jag kommer få något

Skokaka

Antingen glad eller stinkande för det beror på vad man vill, nåja, ha en glad Alla Hjärtans Dag, dock.

Jonas9881

Glad alla hjärtans dag allihopa!
"Vissa anser att dom har någon typ av ensamrätt till material och att det ej ska spridas. Men vi anser annorlunda. Detta är väl vad fildelning handlar om att kunna spela in material alla är uppväxta under olika tidsperioder och har inte haft samma möjligheter"
Förkortat citat från en annan användare

TBT_STR_QR

#18
Alla hjärtans dag, även kallad Valentindagen, är som namnet antyder uppkallad efter det kristna helgonet Sankt Valentin. Sankt Valentin var en kristen martyr, som fängslades och slutligen halshöggs för att han var kristen i romarriket. På den här tiden i romarriket förföljdes kristna hårt, där de slängdes till lejonen och halshöggs och andra otrevligheter.

Innan Sankt Valentin halshöggs, visade den romerska fångvaktaren honom sin blinda dotter. Sankt Valentin helade dottern genom ett mirakel, där dottern fick sin syn, och skrev en anteckning för att muntra upp dottern med sin signatur "Från Valentin", vilket är var seden att skicka gratulationskort härstammar ifrån. Miraklet resulterade i att den romerska fångvaktaren och hela hans familj blev kristen.

Den romerska kejsaren vid den här tiden förbjöd giftemål för romerska legionärer, men Sankt Valentin gifte de i alla fall i smyg, vilket är det andra skälet till att den romerska kejsaren ville ha Sankt Valentin ur vägen.

Som de flesta andra högtider har Alla hjärtans dag (Valentindagen) dock kommersialserats till att sälja prylar.
Dubbningshemsidan DISCORD:
https://discord.gg/TwgqftwGxC