Dubbningshemsidans forum

Dubbningar => Dubbningar och röster => Ämnet startat av: TonyTonka skrivet 9 april 2009 kl. 23:00:15

Titel: Smurfarna (The Smurfs, 1981-1989)
Skrivet av: TonyTonka skrivet 9 april 2009 kl. 23:00:15
Har någon en någorlunda komplett lista eller någon som helst info om rösterna i Smurfarna?
Titel: Smurfarna
Skrivet av: TonyTonka skrivet 16 augusti 2009 kl. 21:02:52
Vilka gör rösterna i Denna Smurfarna video utgiven av Kanal 10?
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 17 augusti 2009 kl. 00:32:22
Alla Smurfarna-filmer från Kanal 10 och Pickwick (förutom de som innehåller den sista säsongen)innehåller Lasse Svensson/Media Dubbs dubbning som visats på TV3, och innehåller tidiga avsnitt av serien. Det innebär att Calle Rehbinder spelade de roller som Gunnar Ernblad senare tog över, då Gunnar till en början var för upptagen med att översätta serien i och med att det inledningsvis var kort framförhållning mellan beställningen av dubben och att de skulle börja visas på TV3.

Skådespelarna som medverkar i den här och andra VHS-filmer är Hasse Jonsson, Steve Kratz, Andreas Nilsson, Calle Rehbinder, Per Sandborgh, Maria Weisby och Beatrice Järås. Jag håller på att kontakta alla skådespelarna, för att försöka få fram information om vem som spelade alla större rollfigurer.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Varsågod skrivet 19 januari 2010 kl. 16:31:21
Tänkte använda mig av den här halvgamla tråden för att försöka bringa reda i vilka Svenskspråkiga filmer med Smurfarna som finns utgivna på VHS. (Eftersom de inte släppts på DVD av någon anledning.)

Dessa jag filmer med avsnitt ur TV-serien känner jag till:

De magiska smurftårarna
Den gyllene smurfen
Det sista smurfbäret
Mirakelsmurfen
Gammelsmurfens födelsedag
I Arabien
I Egypten
I Grekland
I Urtiden
Snickarsmurfens hemliga fästmö
Tavelsmurfens berättelse

Jag är alldeles säker på att det finns fler.
Utgivningsperiod eller dubbning spelar ingen roll för denna lista, det kanske kan kategoriseras senare. Fyll gärna på om du ser att något saknas.

Varsågod
Titel: Smurfarna avsnitt
Skrivet av: Beck skrivet 19 maj 2010 kl. 15:50:38
Hej!

Jag letar efter ett avsnitt med Smurfarna, vad heter det?

Smurfarna ska fira jul. Tomten och nissarna är sjuka och smurfarna får tillverka julklapparna.
Gargamel, Lärjungen (Scruple) och Chlorhydris vill förstöra julen.

Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: TonyTonka skrivet 26 juli 2010 kl. 10:17:33
jag har en vhs-film med smurfarana som heter: Den magiska smurfgröten.

Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: JRL skrivet 18 mars 2011 kl. 00:36:41
Jag efterlyser också en komplett lista över rösterna i Smurfarna. Det var ju ganska få skådespelare inblandade i den dubbningen, så det borde väl gå att ordna?

Om inte annat, är det någon som vet om det är Steve Kratz som spelar Gargamel?
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 18 mars 2011 kl. 02:26:49
Jag håller på för fullt att försöka sammanställa en rollista för Media Dubbs dubbning av Smurfarna, genom uppgifter jag fått från respektive skådis. Den lär inte bli komplett då det finns väldigt många rollfigurer, men de större rollerna bör man åtminstone kunna få med. Ett litet besvär är att vissa rollfigurer byter röst under seriens gång, då Carl-Johan Rehbinder är med i de tidigaste avsnitten för att senare ersättas av Gunnar Ernblad - Gunnar hann nämligen inte själv vara med i tidiga avsnitt, då han översatte alla avsnitten och de skulle börja sändas på TV3 med väldigt kort varsel.

Förhoppningsvis kan jag lägga ut en lista inom några dagar. Tyvärr vet jag dock inte vem som spelar vem i Mediadubb Internationals senare tilläggsdubb (av de avsnitt som Media Dubb inte dubbade), så för den dubben kan jag inte erbjuda annat än rösterna i grupp.

Och för att besvara din fråga: Ja, det är absolut Steve Kratz som spelar Gargamel i Media Dubbs dubbning. Jag vet dock inte vem som gör samma roll i Mediadubb Internationals dubbning, för där är i alla fall Steve Kratz inte crediterad.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Erika skrivet 18 mars 2011 kl. 13:37:07
"Smurfarna" ska visst släppas på dvd. Kul! :) Låt oss nu hoppas på att det är samma dubbning(ar) som på tv och inte någon omdubbning...

http://www.discshop.se/filmer/dvd/smurfarna_volym_1_smurfstarkt_sjalvfortroende/P91118 (http://www.discshop.se/filmer/dvd/smurfarna_volym_1_smurfstarkt_sjalvfortroende/P91118)

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 18 mars 2011 kl. 02:26:49

Och för att besvara din fråga: Ja, det är absolut Steve Kratz som spelar Gargamel i Media Dubbs dubbning. Jag vet dock inte vem som gör samma roll i Mediadubb Internationals dubbning, för där är i alla fall Steve Kratz inte crediterad.


Jag har inte sett så mycket av Mediadubb Internationals dubbning, men åtminstone i ett avsnitt görs Gargamels röst av Jan Simonsson.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 18 mars 2011 kl. 13:58:56
Roligt att serien äntligen ska börja släppas på DVD, även om 4 avsnitt känns aningen snålt. Jag hade helst av allt velat se riktiga säsongsboxar med alla avsnitt. Dessutom känns det svagt att specifikationerna i dagsläget anger att det inte ska finnas med något engelskt ljudspår på DVD:n, utan endast svenskt, norskt och danskt tal - jag tycker att det borde vara en självklarhet att ta med originalversionerna på DVD vid dubbade filmer och serier.

Eftersom Media Dubbs dubbning också har använts på VHS från ett par olika distributörer, så borde det inte finnas några rättighetsskäl bakom det hela, så rimligen tycker jag att det borde vara samma dubbning som på TV3.

Citat från: Erika skrivet 18 mars 2011 kl. 13:37:07
Jag har inte sett så mycket av Mediadubb Internationals dubbning, men åtminstone i ett avsnitt görs Gargamels röst av Jan Simonsson.
Tack för informationen. Du minns inget om vilka andra karaktärer som bytt röst gentemot Media Dubbs dubbning, och deras nya röster? Andreas Nilsson är ju i alla fall inte med i Mediadubb Internationals dubbning, så det måste vara nya skådis(ar) som gör hans rollfigurer (bl.a. Glasögonsmurfen).
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: JRL skrivet 18 mars 2011 kl. 15:00:02
En kul grej som är värd att nämna är att det faktiskt finns två långfilmer som visades på bio någon gång på 80-talet (tror jag). "Det våras för smurfan" och "Nu smurfar vi igen". Där spelas Gargamel av Svante Thuresson. Smurfan spelas av Lena Nyman och Gammelsmurfen av Börje Ahlstedt. Hela skådespelareliten var med! Det kan man kalla påkostat. Jan Nygren, Carl Billqvist, Fred Åkerström, Kjerstin Dellert, Peter Schildt och Gunnar Ernblad var också med, vill jag minnas.

Tror bestämt att det var Doreen Denning som översatte och regisserade och Mari-Anne Barrefeldt som producerade.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 18 mars 2011 kl. 15:54:26
Det stämmer bra, förutom att det faktiskt var tre biofilmer som kom ut runt samma tidsperiod. Förutom de två du nämner fanns också Smurferna och den fiffige trollkarlen. Formellt var det inga egentliga långfilmer, utan alla tre bestod av ihopklippta avsnitt av TV-serien. Förutom de tre filmerna släpptes även en VHS-kassett med fyra avsnitt som hade ingått i långfilmerna, men där i separat skick (d.v.s. utan ihopklippning), som hette På äventyr med Smurferna.

Filmerna hade biopremiär mellan 1982 och 1984. Intressant nog kallades de alltså för Smurferna istället för Smurfarna i dessa filmer, fastän de såvitt jag kommer ihåg kallades Smurfarna i Smurfarna och den förtrollade flöjten 1976 (trots samma översättare).

Fastän Doreen Denning översatte, så var det faktiskt inte hon som regisserade de här filmerna. Åtminstone enligt sluttexterna var det Karsten Wedel. Mari-Anne Barrefelt var producent, men dubbningen gjordes inte av Barrefelt Produktion utan av Europafilm. Tydligen fanns inte Barrefelt Produktion än när de här dubbningarna gjordes.

Credits till alla fyra filmerna har för övrigt funnits på Dubbningshemsidan i snart ett år.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: JRL skrivet 18 mars 2011 kl. 16:02:22
Där ser man, tack för upplysningen! :) Hade helt missat att det fanns credits för dem (sökte förut, men de har nog tillkommit sedan jag kollade senast). Visste inte heller att det var avsnitt från tv-serien (trodde att den kom senare). "Smurferna och den fiffige trollkarlen" kände jag inte alls till.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 18 mars 2011 kl. 16:32:01
TV-serien producerades mellan 1981 och 1990, så den hade alltså gått i någon säsong när den första filmen kom.

Dock har jag inte lyckats klarlägga huruvida den här ihopklippningen/redigeringen gjorts i Sverige, eller om filmerna även släppts i USA i samma skick.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Anders skrivet 19 mars 2011 kl. 14:50:43
Visst är detta Media Dubb?
Gammelsmurfen - Per Sandborgh
Glasögonsmurfen - Andreas Nilsson
Klunssmurfen - Per Sandborgh
Smurfan - Maria Weisby
Kokettsmurfen - Steve Kratz
Glufssmurfen - Andreas Nilsson
Muskelsmurfen - Gunnar Ernblad
Fixarsmurfen - Hasse Jonsson
Sprattsmurfen - Hasse Jonsson
Latsmurfen - Gunnar Ernblad
Buttersmurfen - Steve Kratz
Musiksmurfen - Hasse Jonsson
Målarsmurfen - Andreas Nilsson
Poetsmurfen - Hasse Jonsson
Skräddarsmurfen - Hasse Jonsson
Grävsmurfen - Steve Kratz
Sasette - Maria Weisby
Piggsmurfen - Steve Kratz
Slarvsmurfen - Per Sandborgh
Natursmurfen - Gunnar Ernblad
Farfarsmurfen - Andreas Nilsson
Gargamel - Steve Kratz
Scruple (hade han något svenskt namn?) - Hasse Jonsson
Hogatha - Maria Weisby
Stortrut - Gunnar Ernblad
Moder Natur - Maria Weisby
Chlorhydris (hade hon något svenskt namn?) - Maria Weisby
Vårtpaddor - Gunnar Ernblad, Per Sandborgh, Hasse Jonsson och Andreas Nilsson

Det är vissa röster jag inte kommer ihåg, som t. ex Lord Balthazar och Homnibus. Är det någon av er som kommer ihåg? Jag vet åtminstone att Hans Wahlgren gjorde Balthazars röst i Mediadubb International.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 19 mars 2011 kl. 16:50:23
Japp, det där är Lasse Svenssons/Media Dubbs dubbning. Jag kommer ärligt talat inte ihåg vad Scruple (Gargamels medhjälpare) hette på svenska, och det gjorde tyvärr inte Hasse Jonsson heller när jag frågade honom. Är det någon annan som vet det?
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Erika skrivet 19 mars 2011 kl. 19:22:22
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 18 mars 2011 kl. 13:58:56
Tack för informationen. Du minns inget om vilka andra karaktärer som bytt röst gentemot Media Dubbs dubbning, och deras nya röster? Andreas Nilsson är ju i alla fall inte med i Mediadubb Internationals dubbning, så det måste vara nya skådis(ar) som gör hans rollfigurer (bl.a. Glasögonsmurfen).


Här är tre till:

Erik Ahrnbom - Glasögonsmurfen (tror jag, hans röst är lite förställd)
Jan Simonsson - Buttersmurfen
Irene Lindh - Hogatha
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: JRL skrivet 19 mars 2011 kl. 23:51:59
Tack Anders för den sammanställningen! :)

Kan bara tillägga Fader Tid - Hasse Jonsson.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Anders skrivet 20 mars 2011 kl. 22:15:20
Citat från: Erika skrivet 19 mars 2011 kl. 19:22:22
Här är tre till:

Erik Ahrnbom - Glasögonsmurfen (tror jag, hans röst är lite förställd)
Jan Simonsson - Buttersmurfen
Irene Lindh - Hogatha

Om jag hörde rätt när jag gick igenom ett av mina VHS-band så gjorde Simonsson även rösten till Kokettsmurfen i dubbningen med Mediadubb International.

Några röster som inte ändrades i den här dubbningen var:
Gammelsmurfen - Per Sandborgh
Klunssmurfen - Per Sandborgh
Smurfan - Maria Weisby
Muskelsmurfen - Gunnar Ernblad
Fixarsmurfen - Hasse Jonsson
Sprattsmurfen - Hasse Jonsson
Latsmurfen - Gunnar Ernblad
Musiksmurfen - Hasse Jonsson
Poetsmurfen - Hasse Jonsson
Skräddarsmurfen - Hasse Jonsson
Stortrut - Gunnar Ernblad
Titel: SV: Smurfarna avsnitt
Skrivet av: Beck skrivet 28 mars 2011 kl. 22:08:53
Någon som vet?
Titel: SV: Smurfarna avsnitt
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 28 mars 2011 kl. 23:12:49
Jag kan ha fel, då det var väldigt länge sedan jag såg de här avsnitten. Men spontant tycker jag att det låter som Baby's First Christmas, som tillsammans med Beauty Is Only Smurf Deep utgjorde avsnitt 25 i säsong 3.

Det är i alla fall definitivt inte någon av de två TV-specials som gjordes med jultema (The Smurfs Christmas Special eller 'Tis The Season To Be Smurfy), och jag kommer inte ihåg något annat vanligt avsnitt av TV-serien som hade jultema än Baby's First Christmas.
Titel: SV: Smurfarna avsnitt
Skrivet av: Beck skrivet 29 mars 2011 kl. 16:42:29
Hej Daniel!

Nej tyvärr, det var inget av de avsnitten du nämnde.

Titel: SV: Smurfarna avsnitt
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 29 mars 2011 kl. 19:16:49
Det var märkligt; jag har letat men kan inte hitta att det skulle ha producerats fler julavsnitt än de tre. Handlingsbeskrivningen på Baby's First Christmas tycker jag också lät snarlik din beskrivning, och det låter ju märkligt om de skulle ha gjort flera avsnitt med snarlik handling.
Titel: SV: Smurfarna avsnitt
Skrivet av: Beck skrivet 29 mars 2011 kl. 22:07:38
Hej Daniel!

Jag minns att Buttersmurfen var med och att han log i slutet av det här avsnittet,
när smurfarna och tomten åkte i en släde. Gargamel och Lärjungen hänger vid ett stup.

Tomtenissarna får varm soppa när de ligger i sängen, medans smurfarna jobbar med julklapparna.

Titel: SV: Smurfarna avsnitt
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 30 mars 2011 kl. 02:11:10
Beklagar, då har jag ingen aning vad det kan vara för något skumt avsnitt, då alla webbsidor jag kunnat hitta anger att det bara funnits tre avsnitt med jultema av Smurfarna; The Smurfs Christmas Special, 'Tis The Season To Be Smurfy och Baby's First Christmas. Jag kommer heller inte ihåg att det visats fler julavsnitt än dem (faktum är att jag inte ens kommer ihåg att 'Tis The Season To Be Smurfy någonsin visats i Sverige).
Titel: SV: Smurfarna avsnitt
Skrivet av: Beck skrivet 31 maj 2011 kl. 21:26:47
Var kan jag hitta avsnitten "Hearts 'N' Smurfs" och "Fortune Cookie" med svenska röster?

The Smurfs Season 9 - (39/39) Hearts 'N' Smurfs
http://www.youtube.com/watch?v=cyShlijRaz4

The Smurfs Season 9 - (13/39) Fortune Cookie
http://www.youtube.com/watch?v=2NWwExZftec

Titel: SV: Smurfarna avsnitt
Skrivet av: Beck skrivet 19 september 2011 kl. 21:12:09
Är det verkligen ingen som har de avsnitten med svenska röster?

Citat från: Beck skrivet 31 maj 2011 kl. 21:26:47
Var kan jag hitta avsnitten "Hearts 'N' Smurfs" och "Fortune Cookie" med svenska röster?

The Smurfs Season 9 - (39/39) Hearts 'N' Smurfs
http://www.youtube.com/watch?v=cyShlijRaz4

The Smurfs Season 9 - (13/39) Fortune Cookie
http://www.youtube.com/watch?v=2NWwExZftec
Titel: SV: Smurfarna avsnitt
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 19 september 2011 kl. 22:30:35
Det släpptes 5 olika VHS-kassetter på 1990-talet med avsnitt från säsong 9 av Smurfarna (med 3 avsnitt på varje film), men tyvärr var inget av dessa två avsnitt med på någon av de volymerna.

Jag har en del avsnitt inspelade från TV3 av Smurfarna (kanske runt 10 - 12 stycken), men jag är hyfsat säker på att det bara är från tidigare säsonger. Tyvärr tror jag inte att säsong 9 visades under TV3s senare reprisomgångar, så den säsongen har nog inte visats efter 1994 - 1995 (eller någonstans därikring).

Fastän jag såg Smurfarna slaviskt under alla år det visades på TV3, så spelade jag tyvärr inte in merparten av avsnitten och jag tror att jag till sist började spela in enstaka VHS-band först under de senare repriserna; runt slutet av 1990-talet.
Titel: SV: Smurfarna avsnitt
Skrivet av: Beck skrivet 19 september 2011 kl. 23:02:32
Okej, då vet jag.
Ingen annan som har avsnitten?
Titel: SV: Smurfarna avsnitt
Skrivet av: Alex skrivet 21 september 2011 kl. 22:22:09
Hmm... Jag vet att jag har sett de två avsnitt du länkar till på svenska ett antal gånger, och jag vet att min pappa spelade in i stort sett alla smurf-avsnitt som gick på TV3 när jag var liten, åtminstone från det att jag upptäckte Smurfarna. Dock så finns mina älskade smurfar på i de flesta fall omärkta, troligtvis söndertittade VHS-band, och är just nu förvarade tillsammans med en massa andra band i ett antal Ica-kassar. Och jag har inte längre någon videobandspelare, så det känns lite hopplöst.

Och det här med att den inte skulle ha visats sedan 94-95... Jag kan ha fel, men det känns inte som om det stämmer, då jag är född 94. För att ha kommit ihåg den, känns det som om jag borde ha varit åtminstone tre-fyra år, vilket blir vid 97-98.
Titel: SV: Smurfarna avsnitt
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 22 september 2011 kl. 01:37:21
Jag kan mycket väl ha haft fel på den punkten; jag har (tyvärr) inget fotografiskt minne och har ingenting konkret att gå på. Men jag kan i alla fall inte minnas att säsong 9 visades under de sista sändningsomgångarna av Smurfarna, men att den kan ha gått i repris helt eller delvis runt 1997 - 1998 låter inte alls osannolikt.

Jag är i alla fall ganska säker på att hela säsong 9 dubbades till svenska. Den säsongen dubbades av Mediadubb International runt 1992 - 1993, som gjordes strax efter att Media Dubb slutat dubba serien. Den säsongen är för övrigt den enda som Mediadubb International dubbade med samma röster som i Media Dubbs gamla dubbning - när de lite senare nydubbade de avsnitt som hoppats över av Media Dubb blev det med delvis utbytta röster, då de inte längre anlitade bl.a. Andreas Nilsson.

Exakt vilka säsonger eller avsnitt som Media Dubb respektive Mediadubb International dubbade vet jag tyvärr inte, men jag tror att alla 256 producerade avsnitt av Smurfarna har dubbats till svenska i någon av dubbningarna.
Titel: SV: Smurfarna avsnitt
Skrivet av: Alex skrivet 24 september 2011 kl. 17:40:05
Har införskaffat "Smurfarna vol. 8 - Supersmurfen", där fyra (?) avsnitt ingår, enligt DVD-omslagets baksida namngivna "Det magiska ägget & Supersmurfen", "Smurfans danssko", "Den falska smurfen & Babysmurfen" och "Riddar Muskelsmurf". Medan rösterna verkar stämma överens med (eller åtminstone är väldigt lika) hur jag minns det från när jag var liten, är introts ljudspår helt annorlunda.

Det introt jag kommer ihåg, och som verkar vara det enda som går att hitta på Youtube, är följande: http://www.youtube.com/watch?v=I6qb8N6Gjdc
På DVD:n däremot, så finns ingen sång, utan istället finns en berättarröst som informerar om att smurfarna är små och snälla, Gargamel är elak, etc. Är detta något nytt för DVD:n?
Titel: SV: Smurfarna avsnitt
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 24 september 2011 kl. 18:15:40
Det är samma sak på volym 5, och jag vet ärligt talat inte riktigt varifrån det kommer. Det nya introt är väldigt snarlikt introt till de "långfilmer" med Smurfarna (på den tiden Smurferna) som Doreen Denning dubbade i början av 1980-talet, så uppenbarligen har båda dessa versioner dubbats utifrån samma engelskspråkiga original. Men exakt varifrån det kommer vet jag inte riktigt, och inte heller när den här DVD-dubbningen gjordes. Men jag gissar att den här dubben av introt förmodligen kommer från något av de Mediadubb International-dubbade avsnitten, så att inte alla dessa hade det klassiska ledmotivet - det låter väldigt osannolikt att Nordisk Film skulle ha beställt nydubb av enbart en vinjett... Annars hade ju merparten av Mediadubb Internationals dubbning samma sång under vinjetten med exakt samma sångtexter, men nyinspelat med en ny sångare.

På volym 5 så var i alla fall ett par av avsnitten med Mediadubb Internationals nydubb från 1990-talet, men på volym 1 - 4 var det såvitt jag kommer ihåg uteslutande Media Dubbs gamla dubbning. Volym 1 - 4 hade också det klassiska ledmotivet från Media Dubb ("Långt in i skogens snår / Längre bort än ögat når...").

Själv har jag inte kommit längre än till volym 5 i min granskning av DVD:erna.
Titel: Smurfarna - De svarta smurfarna
Skrivet av: TonyTonka skrivet 31 augusti 2013 kl. 16:30:40
http://www.youtube.com/watch?v=wrO6KRrq4I0

Jag har på youtube laddat upp en smurfarna-film som jag hittade på ett gammalt dataspel, och är det Media Dubbs dubbning som användes där? Per Sandborgh och Andreas Nilsson är med, men jag tror mig också höra Jan Nygren i början, och han var väl inte med i Media Dubbs dubbning, eller har jag fel?
Titel: SV: Smurfarna - De svarta smurfarna
Skrivet av: JRL skrivet 31 augusti 2013 kl. 16:38:09
Tyckte inte att det lät som han, men han har dubbat en hel del för Media Dubb så det är ju allt annat än otänkbart att han är med i den där dubbningen.
Titel: SV: Smurfarna - De svarta smurfarna
Skrivet av: TonyTonka skrivet 31 augusti 2013 kl. 19:08:14
Citat från: JRL skrivet 31 augusti 2013 kl. 16:38:09
Tyckte inte att det lät som han, men han har dubbat en hel del för Media Dubb så det är ju allt annat än otänkbart att han är med i den där dubbningen.

Bara så att du lyssnat på rätt röst, jag syftar alltså på berättarrösten i början.

Är filmen jag postade gjord direkt för skivan, eller har den släppts på dvd/video också tro?
Titel: SV: Smurfarna - De svarta smurfarna
Skrivet av: JRL skrivet 31 augusti 2013 kl. 22:21:00
Berättarrösten var nog inte han. Han har en ganska nasal röst som brukar vara lätt att känna igen, och han låter så även när han talar med "vanlig" röst. Berättarrösten låter inte så. Däremot låter den bekant. Det är nog någon som har förekommit även i andra smurfdubbningar. Jan Nygren gjorde ju rösten till Glufssmurfen i de tidigaste dubbningarna, och berättarrösten låter inte som han.

Det här är bara en gissning, men med tanke på den löjligt låga animationskvalitén på den där filmen tror jag inte att den har släppts på vhs/dvd. Det känns inte riktigt som att den där filmen var avsedd att ses som ett självständigt verk (eller hur man nu ska säga). Det syns tydligt att den är gjord som en del av ett spel.
Titel: SV: Smurfarna - De svarta smurfarna
Skrivet av: Christer skrivet 31 augusti 2013 kl. 23:25:24
90% säker på att det är Jan Nygren.
Titel: SV: Smurfarna - De svarta smurfarna
Skrivet av: Elios skrivet 1 september 2013 kl. 01:04:46
Precis. Inget snack om att det är Jan Nygren i början.  :)
Titel: SV: Smurfarna - De svarta smurfarna
Skrivet av: TonyTonka skrivet 1 september 2013 kl. 03:18:25
Citat från: Elios skrivet  1 september 2013 kl. 01:04:46
Precis. Inget snack om att det är Jan Nygren i början.  :)

Håller fullständigt med, går inte att missa hans röst  ;)
Titel: SV: Smurfarna - De svarta smurfarna
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 1 september 2013 kl. 10:51:12
Såvitt jag vet är De svarta smurfarna ingen befintlig film eller serieavsnitt, utan är med största sannolikhet gjort direkt för spelet som en oerhört enkel och billig filmatisering av Peyos seriealbum med samma namn.

Därför behöver det inte ens vara något traditionellt dubbningsbolag som har dubbat "filmen", utan sannolikt är dubbningen gjord av förlaget som gav ut spelet (var det TV4?). Och när spelet kom ut 1999 fanns ju inte ens Media Dubb längre.

En del av rösterna är ju utan tvekan samma som i Media Dubbs klassiska dubbning, men inte alla. Jag håller med att det låter som Jan Nygren som är berättaren, och han var mycket riktigt inte med i någon av de tre dubbningarna av TV-serien.
Titel: Intro dubb
Skrivet av: paddington90 skrivet 3 mars 2015 kl. 18:30:00
Intro-snutt till någon dubb med Smurfarna  ;D
https://soundcloud.com/smurfarna/smurfarna-intro
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 4 mars 2015 kl. 01:53:00
Den där länken funkar inte. Det blir bara "Sorry! We can't find that track"...
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: paddington90 skrivet 7 mars 2015 kl. 20:05:06
Det blev något fel Hofverberg,   men det var ju MediaDubb Internationals som sagt  :)
Titel: SV: Smurfarna avsnitt
Skrivet av: Anders skrivet 26 mars 2015 kl. 21:27:20
Trådskaparen kanske har hittat avsnittet efter alla dessa år, men av beskrivningen att döma borde det vara avsnittet The Magic Sack Of Mr. Nicholas som denne eftersöker.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Anders skrivet 26 mars 2015 kl. 21:41:04
Citat från: Anders skrivet 19 mars 2011 kl. 14:50:43
Jag vet åtminstone att Hans Wahlgren gjorde Balthazars röst i Mediadubb International.
Det kanske inte är Hans Walhgren nu när jag tänker efter. Det kan även vara Sture Ström. Vet någon av er bättre? Jag har lyckligtvis delvis laddat upp ett avsnitt med honom på Youtube.
https://www.youtube.com/watch?v=9EuGufv6ud8
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: jimstrom skrivet 26 mars 2015 kl. 22:28:41
Jag tycker inte att jag känner igen Sture Ström i hans röst, det låter snarare mer som Andreas Nilsson i det här klippet.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Anders skrivet 27 mars 2015 kl. 08:37:25
Jag tror inte ens att Nilsson medverkade under den säsongen. Dessutom tycker jag att rösten låter betydligt äldre. Han borde ha varit omkring 30 vid den tiden.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Erika skrivet 27 mars 2015 kl. 12:51:33
Visserligen är rösten lite förställd och så, men jag är ändå säker på att Balthazars röst görs av Hans Wahlgren.
Titel: SV: Smurfarna avsnitt
Skrivet av: Beck skrivet 27 mars 2015 kl. 21:46:50
Hej Anders!

Ja, det är rätt avsnitt! Tack ska du ha!  :D
Jag har inte sett detta på över 20 år!

Är det någon som har The Magic Sack Of Mr. Nicholas med svenska röster?

Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Anders skrivet 28 mars 2015 kl. 07:36:38
Jo, det kan nog stämma. Jag tyckte först att hans röst påminde om Ulysses Ferals i SWAT Kats, vars röst enligt någon på Dubbningshemsidan ska ha gjorts av Ström snarare än Walhgren. När jag jämförde rösterna igen nu lät de inte så lika som jag mindes dem. Jag tycker dock att Wahlgren och Ström har ganska snarlika röster när de pratar i det tonläget.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Anders skrivet 1 april 2015 kl. 08:38:32
Det hade även varit något att få reda på vem som gjorde Balthazars röst i Media Dubbs dubbning.

Han har i alla fall bland annat dykt upp i följande avsnitt:

The Smurfs' Springtime Special
Papa's Wedding Day
Handy's Kite
The Moor's Baby
A Circus For Baby
The Little Orange Horse With The Gold Shoes
Puppy
Bigmouth's Friend
Brainy Smurf, Friend To All The Animals
Future Smurfed
Flighty's Plight
Gargamel's Last Will
Poet The Know-It-All
Denisa's Slumber Party
A Smurf For Denisa
Titel: Fråga om Hanna-Barberas Smurfarna
Skrivet av: gstone skrivet 19 februari 2016 kl. 16:36:19
Har dom sju smurf speciellalerna dubbats och släppets i sverige ? Dom är som följer

Here Comes the Smurfs

The Smurf Springtime Special

The Smurfs Christmas Special

My Smurfy Valentine

The Smurfic Games

Smurfily Ever After

Tis the Season to Be Smurfy"

Vet ni om dessa spiecjellaler  har kommit till sverige ?

Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: TonyTonka skrivet 21 februari 2017 kl. 18:19:46
Förlåt att jag dragit upp ett gammalt ämne, men har The Smurfs: A Christmas Carol (2011) eller The Smurfs: The Legend of the Smurfy Hollow (2013) dubbats eller visats/släppts i Sverige? ^^
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 22 februari 2017 kl. 14:45:36
Citat från: TonyTonka skrivet 21 februari 2017 kl. 18:19:46
Förlåt att jag dragit upp ett gammalt ämne, men har The Smurfs: A Christmas Carol (2011) eller The Smurfs: The Legend of the Smurfy Hollow (2013) dubbats eller visats/släppts i Sverige? ^^
Ja, båda filmerna har dubbats till svenska. De har inte sänts på TV, men har släppts på DVD på var sin DVD-volym. Den förstnämnda filmen släpptes under originaltitel, medan den sistnämnda hette Smurfdalens Hemlighet i Sverige. The Smurfs: A Christmas Carol verkar tyvärr vara utgången numera, men Smurfdalens hemlighet finns fortfarande kvar på bl.a. Discshop.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: TonyTonka skrivet 23 februari 2017 kl. 06:51:06
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 22 februari 2017 kl. 14:45:36
Ja, båda filmerna har dubbats till svenska. De har inte sänts på TV, men har släppts på DVD på var sin DVD-volym. Den förstnämnda filmen släpptes under originaltitel, medan den sistnämnda hette Smurfdalens Hemlighet i Sverige. The Smurfs: A Christmas Carol verkar tyvärr vara utgången numera, men Smurfdalens hemlighet finns fortfarande kvar på bl.a. Discshop.

Du vet möjligen ingenting om rösterna i filmerna?  :)
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 23 februari 2017 kl. 11:20:07
Nej, tyvärr inte.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: TonyTonka skrivet 3 mars 2017 kl. 00:05:27
För ett par år sedan så släpptes det ganska många dvd-filmer med avsnitt av Smurfarna, är det någon som har koll på hur många avsnitt det finns totalt på DVD i Sverige?  ???
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: TonyTonka skrivet 3 mars 2017 kl. 17:21:44
Jag kom på en till fråga, har tilläggsdubbningen av Mediadubb International (där Andreas Nilsson och Steve Kratz är utbytta mot Erik Ahrnbom och Jan Simonsson) någonsin släppts på vhs eller dvd? ^^
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 4 mars 2017 kl. 05:30:29
Citat från: TonyTonka skrivet  3 mars 2017 kl. 17:21:44
Jag kom på en till fråga, har tilläggsdubbningen av Mediadubb International (där Andreas Nilsson och Steve Kratz är utbytta mot Erik Ahrnbom och Jan Simonsson) någonsin släppts på vhs eller dvd? ^^
Inte på VHS, men en ganska stor del av de DVD-släppta avsnitten är just de avsnitt som Mediadubb International dubbade.

Citat från: TonyTonka skrivet  3 mars 2017 kl. 00:05:27
För ett par år sedan så släpptes det ganska många dvd-filmer med avsnitt av Smurfarna, är det någon som har koll på hur många avsnitt det finns totalt på DVD i Sverige?  ???
Om jag inte har räknat fel har hela säsong 1 - 3 (sammanlagt 82 avsnitt) av Smurfarna släppts på DVD i Skandinavien, samt merparten av säsong 4 (närmare bestämt 24 av de 28 avsnitten - 4 avsnitt saknas alltså). Sen har en mindre mängd lösryckta avsnitt från säsong 5 och 6 även släppts på DVD, men där rör det sig inte om ens i närheten av kompletta säsonger. Inget från säsong 7 - 9 har släppts på DVD, vilket är synd i och med att ett flertal säsong 9-avsnitt släppts på VHS under 1990-talet.
Titel: Smurfarna
Skrivet av: Samlaren skrivet 9 februari 2018 kl. 17:13:57
Har alla 9säsonger gått på Boomerang?
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Jabberjaw skrivet 9 februari 2018 kl. 18:09:18
Säsong 1-3 finns på DVD. Säsong 1-2 har visats på Boomerang och Viaplay.
Säsong 7-9 har endast visats på TV3 1996-1999 vad jag vet och därefter har några fåtal säsong 9 avsnitt givits ut på VHS. Men större delen av avsnitten från dom senaste säsongerna finns endast från tv-sändningar.  :)
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Samlaren skrivet 17 februari 2018 kl. 20:42:13
Finns det ngn som har serien komplett?
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Jabberjaw skrivet 17 februari 2018 kl. 22:11:35
Citat från: Samlaren skrivet 17 februari 2018 kl. 20:42:13
Finns det ngn som har serien komplett?

Jag har lyckats med mängder av inspelat TV3 material att fylla i dom flesta luckorna av Säsong 7-9 som tidigare saknats. Men saknar fortfarande mycket från säsong 5 och säsong 6.
De roligaste Smurfarna avsnitten tycker jag nog är Säsong 1, 3 och 9 av det jag sett hittils. Men håller fortfarande på och samlar in några av DVD volymerna för att få alla komplett i DVD hyllan sålänge, tills fler TV-inspelade avsnitt dyker upp.  :D

Men tror inte det finns någon i nuläget som har ALLA avsnitten komplett. Det är en väldigt udda request med tanke på att mängder av andra tecknade tv-serier som kanske bara haft 13 avsnitt totalt inte är kompletta ännu.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Kust skrivet 18 februari 2018 kl. 17:49:36
Har inte warner brothers/cartoon network / boomerang alla avsnitten dubbade? eller dubbades bara några avsnitt?
eller är det en annan dubbning än tv3?
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Jabberjaw skrivet 18 februari 2018 kl. 17:53:22
Citat från: Kust skrivet 18 februari 2018 kl. 17:49:36
Har inte warner brothers/cartoon network / boomerang alla avsnitten dubbade? eller dubbades bara några avsnitt?
eller är det en annan dubbning än tv3?

När The Smurfs har visats på Boomerang och Viaplay så har man endast visat avsnitt från säsong 1 och säsong 2 om jag inte misstar mig. Samt de DVD som finns är med avsnitt från samma säsonger, plus säsong 3. På gamla VHS köpfilmer finns dock lite från Säsong 9.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 18 februari 2018 kl. 18:03:39
Citat från: Kust skrivet 18 februari 2018 kl. 17:49:36
Har inte warner brothers/cartoon network / boomerang alla avsnitten dubbade? eller dubbades bara några avsnitt?
eller är det en annan dubbning än tv3?
Jag är ganska säker på att samtliga 256 avsnitt av Smurfarna har dubbats till svenska - först en del avsnitt av Media Dubb för TV3, följt av säsong 9 som Mediadubb International dubbade nästan samtidigt med samma ensemble. Lite senare kompletterades det med en nydubb av Mediadubb International med flera utbytta röster för de avsnitt som inte hade dubbats i den första omgången.

Jag tror att det bara finns en dubbning per avsnitt, så att DVD-utgåvor och Boomerang haft samma dubbning som TV3 av respektive avsnitt, men i och med de olika dubbningarna är jag inte 100% säker - det är bara i enstaka fall jag haft tillgång till både TV3-inspelningar och DVD-utgåvor av samma avsnitt för att kunna jämföra.

Jag är heller inte helt säker hur fördelningen ser ut med vilka säsonger/avsnitt som Media Dubb respektive Mediadubb International dubbade.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Kust skrivet 18 februari 2018 kl. 18:48:28
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 18 februari 2018 kl. 18:03:39
Jag är ganska säker på att samtliga 256 avsnitt av Smurfarna har dubbats till svenska - först en del avsnitt av Media Dubb för TV3, följt av säsong 9 som Mediadubb International dubbade nästan samtidigt med samma ensemble. Lite senare kompletterades det med en nydubb av Mediadubb International med flera utbytta röster för de avsnitt som inte hade dubbats i den första omgången.

Jag tror att det bara finns en dubbning per avsnitt, så att DVD-utgåvor och Boomerang haft samma dubbning som TV3 av respektive avsnitt, men i och med de olika dubbningarna är jag inte 100% säker - det är bara i enstaka fall jag haft tillgång till både TV3-inspelningar och DVD-utgåvor av samma avsnitt för att kunna jämföra.

Jag är heller inte helt säker hur fördelningen ser ut med vilka säsonger/avsnitt som Media Dubb respektive Mediadubb International dubbade.

så warner brothers äger den svenska dubbningen som visades på tv3? / har tv3 dubben använts på boomerang?
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Samlaren skrivet 18 februari 2018 kl. 21:21:53
Jag vet att Bommerang har visat avsnitt som iaf inte HBO har (HBO är enligt mig snåla då de inte kan köpa in fler avsnitt.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 18 februari 2018 kl. 22:39:04
Citat från: Kust skrivet 18 februari 2018 kl. 18:48:28
så warner brothers äger den svenska dubbningen som visades på tv3? / har tv3 dubben använts på boomerang?
Jag vet ärligt talat inte vem som äger rättigheterna till dubbningarna av Smurfarna. Jag har svårt att tänka mig att Warner skulle ha köpt loss de rättigheterna, i och med att serien före sändningarna på Boomerang släppts på DVD av Nordisk Film. Boomerang har ju heller såvitt jag vet hittills inte sänt något avsnitt som inte släppts på DVD i Sverige. Så mest troligt har de bara licensierat in dubbningen för visning på TV.

Men huruvida Nordisk Film köpt loss rättigheterna från TV3 eller om de bara licensierade rättigheterna från TV3 så att det fortfarande är TV3/MTG som äger rättigheterna vet jag inte.

I vilket fall som helst skulle jag anta att TV3 bara friköpte rättigheter för TV-sändningar i samband med att de beställde dubbningen, så att Nordisk Film för en del av avsnitten har behövt utöka rättigheterna till att även täcka in VHS/DVD - d.v.s. att de har behövt betala mellanskillnaden till skådespelarna mellan de båda lönenivåerna (TV gentemot TV/VHS/DVD/streaming) för varje timme de befann sig i dubbningsstudion.

Jag gissar att det är därför som Nordisk Film inte har släppt fler säsonger på DVD, och varför ingen av streamingtjänsterna tagit in fler säsonger - det blir knappast alltför billigt att betala mellanskillnaden i lön för att friköpa fler rättigheter än de som det ursprungliga avtalet täcker in.
Titel: Smurfarna (The Smurfs 1981) Olika intron på svenska Säsong 1-9
Skrivet av: Jabberjaw skrivet 25 februari 2018 kl. 22:35:58
Jag tänkte det kunde vara kul att lägga upp de olika versioner och intron som finns och som dubbats på svenska utav Smurfarna.
Säsong 1 - 9 och tänkte främst på säsong 5, 6 och 7 som jag nog inte hört eller sett.

Har flertalet avsnitt från säsong 4-9 men många saknar introt för att man skulle få plats med så mycket avsnitt som möjligt på dom stackars VHS-banden. Det är nu evigheter sedan jag hört många utav introna och då DVD:erna verkar ha andra jinglar skulle det vara kul om man kunde hitta orginalen här i tråden i framtiden.  :)

(https://image.ibb.co/noEuSc/Season_5_Title.jpg)

Säsong 1
https://www.youtube.com/watch?v=-RuNuWTir-o (https://www.youtube.com/watch?v=-RuNuWTir-o)

Säsong 9
https://www.youtube.com/watch?v=sd_Hpv0a4bA (https://www.youtube.com/watch?v=sd_Hpv0a4bA)

Ny-dubb?
https://www.youtube.com/watch?v=zkL5s1B6mwA (https://www.youtube.com/watch?v=zkL5s1B6mwA)


Finns det någon som orkar bidra med Säsong 3, 4, 5 ,6 ,7 och 8. Jag tror att jag har några av dessa intakta men så hög kvalitet som möjligt vore att föredra.
Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs 1981) Olika intron på svenska Säsong 1-9
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 26 februari 2018 kl. 02:48:11
Det hade onekligen varit intressant att få se och höra vilka intron som användes på TV3-sändningarna. Det finns ju en rad olika versioner av Smurfarna, där internationella sändningar oftast inte har haft samma intron som i USA, så därför vet jag inte vilka varianter som TV3 sänt. Men det amerikanska säsong 2-introt tycker jag inte ser det minsta bekant ut, så det tror jag inte användes alls på TV3. Jag är också tveksam till om TV3 sände det amerikanska säsong 5-introt, som jag inte heller tycker ser bekant ut.

Citat från: Jabberjaw skrivet 25 februari 2018 kl. 22:35:58
Ny-dubb?
https://www.youtube.com/watch?v=zkL5s1B6mwA (https://www.youtube.com/watch?v=zkL5s1B6mwA)
Jag har själv funderat över det här svenskspråkiga talade introt i flera års tid, och undrat varifrån det egentligen kommer. Det här är ju det ursprungliga amerikanska säsong 1-introt, som Hanna-Barbera till utlandsreleaser bytte ut till det klassiska "The Smurfy Way"-introt (som inte använts i USA), men jag har personligen inget minne av att ha sett det på TV3. Däremot har ju det här talade introt använts på många av DVD-utgåvorna i Skandinavien, och likaså streamingtjänster och annat.

Så den stora frågan är: Beställde Nordisk Film en nydubb utifrån det ursprungliga säsong 1-introt, så att det här talade introt faktiskt inte har använts på TV? Eller förekom det någon säsong eller åtminstone något/några avsnitt på TV3 där Mediadubb International dubbade det här talade introt? Det sistnämnda låter ju mest sannolikt, men jag har som sagt inget minne av att ha hört det på TV3, trots att jag såg Smurfarna närmast slaviskt.

Då introt har Gargamels nya röst från Mediadubb Internationals dubbningar är det ju i alla fall uteslutet att Lasse Svensson/Media Dubb skulle ha dubbat det talade introt. Saken är ju nämligen den att vanligtvis har alla amerikanska säsong 1-sändningar det här talade introt, medan alla utländska sändningar av säsong 1 istället har haft "The Smurfy Way"-sången. Så har Mediadubb International trots allt dubbat både den amerikanska och den internationella versionen av säsong 1-introt, och i så fall när användes respektive version...?

Citat från: Jabberjaw skrivet 25 februari 2018 kl. 22:35:58
Säsong 1
https://www.youtube.com/watch?v=-RuNuWTir-o (https://www.youtube.com/watch?v=-RuNuWTir-o)
Versionen du länkar till är ledmotivet till dubbningen som Lasse Svensson/Media Dubb gjorde; d.v.s. den första dubbningen av TV-serien. Det borde således inte vara säsong 1, för jag tror inte att Media Dubb dubbade säsong 1. Åtminstone de säsong 1-avsnitt jag kollat upp verkar ha haft Mediadubb Internationals dubbning, om det nu inte förekommer två olika dubbningar för en del avsnitt (vilket jag inte tror, men inte kan utesluta till 100%).

Utifrån en snabbundersökning skulle jag snarare gissa på att Media Dubb började med att dubba säsong 3, så att det var den första säsongen som TV3 sände och dubbade. Detta utifrån det faktum att de flesta VHS-utgåvor innehöll säsong 3-avsnitt (däribland The Last Smurfberry), och de flesta av VHS-utgåvorna var väl om jag inte missminner mig avsnitt där Calle Rehbinder medverkade istället för Gunnar Ernblad. När TV3 började sända serien dubbades den med så kort framförhållning så att Gunnar inte hann med att både översätta och medverka, varför han fick bytas ut mot Calle Rehbinder tills dess att de fick större framförhållning. Därigenom vet vi att de avsnitt där Rehbinder medverkar var de första som dubbades i Sverige, och minns jag inte fel tillhörde väl åtminstone en del (om inte alla?) säsong 3-avsnitten den kategorin.

Vid åtminstone en del av de Mediadubb International-dubbade avsnitten förekommer ju en annan dubbning av samma intro med "The Smurfy Way"-låten, med samma sångtexter men inspelat på nytt med någon annan sångare istället för Gunnar Ernblad.

Helt klart är ju alltså att säsong 9 måste ha dubbats före säsong 1 i Sverige, i och med att säsong 9 mig veterligen är den enda säsongen som Mediadubb International dubbade som har samma ensemble som i de Media Dubb-dubbade avsnitten - inklusive Andreas Nilsson, som ju senare byttes ut när det uppstod bråk med dubbningsstudion kring lönen.
Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs 1981) Olika intron på svenska Säsong 1-9
Skrivet av: TecknatÄlskare skrivet 26 februari 2018 kl. 19:13:27
Hmm har en inspelning av smurfarna från TV3 med intro och det är väldigt annorlunda till skillnad från de ni skickat innan dock var min inspelning från Säsong 7 men sen har jag två avsnitt utan intron från Säsong 8.

Men det verkar i alla fall som att alla säsonger har olika intron.
Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs 1981) Olika intron på svenska Säsong 1-9
Skrivet av: Anders skrivet 27 februari 2018 kl. 15:18:34
Det finns ett par ytterligare varianter av intron till Smurfarna. Såsom:
https://www.youtube.com/watch?v=SJv5C-maMa0
https://www.youtube.com/watch?v=VbO1oIkORKU
https://www.youtube.com/watch?v=yFfQsOZ8QZ4

Samt ett annat intro som jag bara hittar följande kvalité på:
https://www.youtube.com/watch?v=ch5Sa7XKizQ

Vet inte om samtliga har dubbats till svenska.
Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs 1981) Olika intron på svenska Säsong 1-9
Skrivet av: TecknatÄlskare skrivet 27 februari 2018 kl. 18:47:30
Slänger upp Säsong 7 nästa vecka verkar vara en av de säsongerna som saknas.
Titel: Smurfarna (Smurfs 1981) Säsong 6-9 episoder & officiella DVD filmer
Skrivet av: Jabberjaw skrivet 10 juli 2018 kl. 00:46:51
Är det någon som har dokumenterat en lista med avsnitt som getts ut på VHS av Smurfarna (The Smurfs) från 1981>
Har inte blivit klok på vilka avsnitt som även getts ut på DVD, är det hela säsong 1-3 eller saknades några avsnitt i utgivningarna?  :)

(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/a/a1/The_Smurfs_%281981_TV_series%29_title_card.jpg)

Sedan undrar jag om någon av dessa avsnitt finns på dVD eller VHS

(https://vignette.wikia.nocookie.net/smurfs/images/5/5b/G.S..PNG/revision/latest/scale-to-width-down/250?cb=20150919083848)

(https://vignette.wikia.nocookie.net/smurfs/images/3/31/TheSmurfOfTheRoundTableEnglishTitleCard.png/revision/latest/scale-to-width-down/250?cb=20150105001026)

Säsong 8 avsnitt It's A Smurfy Life
(https://vignette.wikia.nocookie.net/smurfs/images/6/6d/It%27sasmurfylife.png/revision/latest/scale-to-width-down/250?cb=20131009070728)

Säsong 7 Gargamels Childhood
(https://vignette.wikia.nocookie.net/smurfs/images/8/8d/Big_Scruple_And_Little_Gargamel.jpg/revision/latest/scale-to-width-down/250?cb=20130225225742)

Säsong 7 skyscraper Smurfs
(https://vignette.wikia.nocookie.net/smurfs/images/e/e2/Smurfominium.jpg/revision/latest/scale-to-width-down/250?cb=20121114183925)
Titel: SV: Smurfarna avsnitt
Skrivet av: Jabberjaw skrivet 22 april 2019 kl. 23:19:08
Citat från: Beck skrivet 27 mars 2015 kl. 21:46:50
Hej Anders!

Ja, det är rätt avsnitt! Tack ska du ha!  :D
Jag har inte sett detta på över 20 år!

Är det någon som har The Magic Sack Of Mr. Nicholas med svenska röster?

Är tyvärr många av Media Dubb och Mediadubb Internationals avsnitt med Smurfarna (Smurfs) som är borta än idag. Trots att mycket finns på VHS och DVD så är det kanske hälften eller ännu mer episoder som fortfarande saknas. Jag har samlat på Smurfarna från TV3 ganska länge och hittade för några månader sedan avsnittet du söker, fast... ej komplett  :( Endast 10 minuter av 23 minuters episoden är bevarad. Av egen erfarenhet så vet jag att det då brukar vara bäst att se hela avsnitt på engelska istället i den mån dom finns att tillgå. Men om du verkligen vill höra första halvan av denna episod igen så skall jag lägga upp den till dig när jag organiserar alla smurf-avsnitt jag har på vhs Beck. Har du förresten egna VHS inspelningar från TV3 Scandinavia kvar?

Så jag undrar också om någon har detta avsnittet i sin helhet på gamla VHS tv-inspelningar från barntrean.
(https://i.postimg.cc/FRPHrzLH/IMG-34416334.jpg)
Titel: SV: Smurfarna (Smurfs 1981) Säsong 6-9 episoder & officiella DVD filmer
Skrivet av: Jabberjaw skrivet 23 april 2019 kl. 07:58:36
Är det verkligen ingen som vet hur det ser ut med Smurfarna på Dvd/VHS? Några säsong 9 avsnitt gavs ju ut med Media dubb International på VHS köpvideo under sena 90 talet men det är ju långt ifrån alla avsnitten. Säsong 4-8 vet jag sändes mellan 1991 - 1999 på barntrean. Säsong 9 visades minst 1998 - 1999 och tror sista gången var runt -99

Skall försöka kategorisera de episoder jag har inspelat) +(vilket är många..) och vill såklart då ha full koll på hur det ligger till med säsong 1 - 3. Sedan undrar jag varför i hela fridens namn Säsong 6, 7, 8 och säkert fler är bannade från Youtube medan tex Säsong 9 går utmärkt....

Och vem äger egentligen kanalerna "Smurfarna Official" och därmed rättigheterna för Smurfarna  ???
Titel: SV: Smurfarna avsnitt
Skrivet av: Beck skrivet 23 april 2019 kl. 17:36:55
Hej Jabberjaw!

Nej, jag har tyvärr inga inspelningar från TV3.
Åh, vad synd att det inte var hela avsnittet, det hade varit det bästa.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Anders skrivet 24 augusti 2019 kl. 12:50:59
Flera avsnitt av Smurfarna finns nu tillgängligt på Netflix (för er som prenumererar på det). Samtliga av dessa verkar ha Mediadubb Internationals dubbning. I avsnitt 43 (My Smurfy Valentine) medverkar häxan Chlorhydris, men jag känner inte alls igen hennes röst. Någon som vet det?
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Viktor skrivet 25 augusti 2019 kl. 01:57:30
Smurfarna och den förtrollade flöjten (Svensk tal) HD
https://youtu.be/w5RO8GUuHTQ
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Erik Friman skrivet 10 september 2019 kl. 11:33:22
Jag undrar över om Maria Weisby gjorde rösten som Smurfan i det senare dubbningen av Mediadubb International (den med Jan Simonsson och Erik Ahrnbom) eller bara av Media Dubbs tidigare dubbning (med Steve Kratz och Andreas Nilsson)? Jag såg några avsnitt, som finns att titta på YouTube, och tyckte att rösten och inlevelsen skiljer sig lite och undrar om Smurfan görs av Irene Lindh. Irene Lindh gjorde rösten som Hogatha och andra gästroller i det senare dubbningen medan Maria Weisby gjorde samtliga i det tidigare. Här är två klipp för att kunna jämföra.

Media Dubb (Andreas Nilsson & Steve Kratz)
https://www.youtube.com/watch?v=vebMyXfOGF4

Mediadubb International (Erik Ahrnbom & Jan Simonsson)
https://www.youtube.com/watch?v=xMh74wAu0no
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Gustav Jonsson skrivet 20 september 2019 kl. 13:22:47
Vad är detta?
https://youtu.be/fQHeyUMbjuw
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Gustav Jonsson skrivet 21 september 2019 kl. 10:42:21
Vad är detta?
https://youtu.be/fQHeyUMbjuw
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 21 september 2019 kl. 11:27:10
Citat från: Gustav Jonsson skrivet 21 september 2019 kl. 10:42:21
Vad är detta?
https://youtu.be/fQHeyUMbjuw
Det där är den första skivan som släpptes med Smurfarna, Smurferna med Fader Abraham, som släpptes på LP 1978. Det är en svensk översättning av en skiva som släpptes i Nederländerna och Belgien samma år. Den holländska musikern, sångaren och låtskrivaren Pierre Kartner (som jobbade under artistnamnet "Fader Abraham") spelade in samma låtar på en lång rad olika språk - förutom svenska och originalspråket holländska även bl.a. tyska, franska, spanska och italienska. Det är alltså Pierre som sjunger den "vanliga" rösten - och försöker sjunga på svenska (med tyngdpunkten på försöker...) - medan alla smurfröster görs av Anders Glenmark.

Några år senare släpptes ju ett flertal andra Smurf-skivor i Sverige med bl.a. Klasse Möllberg och Bert-Åke Varg.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Anders skrivet 24 september 2019 kl. 07:16:02
Citat från: Erik Friman skrivet 10 september 2019 kl. 11:33:22
Jag undrar över om Maria Weisby gjorde rösten som Smurfan i det senare dubbningen av Mediadubb International (den med Jan Simonsson och Erik Ahrnbom) eller bara av Media Dubbs tidigare dubbning (med Steve Kratz och Andreas Nilsson)? Jag såg några avsnitt, som finns att titta på YouTube, och tyckte att rösten och inlevelsen skiljer sig lite och undrar om Smurfan görs av Irene Lindh. Irene Lindh gjorde rösten som Hogatha och andra gästroller i det senare dubbningen medan Maria Weisby gjorde samtliga i det tidigare. Här är två klipp för att kunna jämföra.

Media Dubb (Andreas Nilsson & Steve Kratz)
https://www.youtube.com/watch?v=vebMyXfOGF4

Mediadubb International (Erik Ahrnbom & Jan Simonsson)
https://www.youtube.com/watch?v=xMh74wAu0no
Japp, nog är det Maria Weisby som är Smurfan där också. Ska även tilläggas att Hans Wahlgren medverkar i den senare dubben. Han spelade bland annat Gargamels gudfar Lord Balthazar. Jag har dock inget minne av vem som gjorde hans röst i Media Dubb. :-/
Titel: Smurfarna vol 5 - Smurfkungen dubb
Skrivet av: gstone skrivet 10 juli 2020 kl. 22:30:14
Vilken dubbning har dvden Smurfarna vol 5 - Smurfkungen ?

Är det den av MEDIA DUBBS  eller den senare av  MEDIADUBB INTERNATIONALS ?
Titel: SV: Smurfarna vol 5 - Smurfkungen dubb
Skrivet av: Jabberjaw skrivet 10 juli 2020 kl. 22:41:02
Media Dubb

https://smdb.kb.se/catalog/search?q=Smurfarna++Smurfkungen&x=0&y=0 (https://smdb.kb.se/catalog/search?q=Smurfarna++Smurfkungen&x=0&y=0)
https://www.dubbningshemsidan.se/credits/smurfarna/ (https://www.dubbningshemsidan.se/credits/smurfarna/)
Titel: SV: Smurfarna vol 5 - Smurfkungen dubb
Skrivet av: Oskar skrivet 2 augusti 2020 kl. 02:50:54
Jag har den dvdutgåvan.
Då är de mediadubb international version.
Eftersom bl.a Erik ahrnbom gör glasögonsmurfen, Glufssmurfen, Målarsmurfen, m.fl.
Jan Simonsson gör Gargamel, Kokettsmurfen m.fl.
Övriga röster: Ulf Isenborg, Mikael Ahlberg, m.fl
Och övriga röster från media media/Lasse Svensson.
Titel: SV: Smurfarna vol 5 - Smurfkungen dubb
Skrivet av: gstone skrivet 2 augusti 2020 kl. 12:55:58
Citat från: Oskar skrivet  2 augusti 2020 kl. 02:50:54
Jag har den dvdutgåvan.
Då är de mediadubb international version.
Eftersom bl.a Erik ahrnbom gör glasögonsmurfen, Glufssmurfen, Målarsmurfen, m.fl.
Jan Simonsson gör Gargamel, Kokettsmurfen m.fl.
Övriga röster: Ulf Isenborg, Mikael Ahlberg, m.fl
Och övriga röster från media media/Lasse Svensson.

Erik ahrnbom är en bra röst skådespelare  ;D
Titel: SV: Smurfarna vol 5 - Smurfkungen dubb
Skrivet av: gstone skrivet 2 augusti 2020 kl. 12:56:39
Var har den gamlas dubbningar av Smurfarna avvänts ?
Titel: SV: Smurfarna vol 5 - Smurfkungen dubb
Skrivet av: oskar skrivet 2 augusti 2020 kl. 14:25:20
mediadubb international version kom från tv3/mtg/viasat från början.
nordisk film lyckas fri köpa dubbning från tv3/mtg/viasat.
Titel: SV: Smurfarna vol 5 - Smurfkungen dubb
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 2 augusti 2020 kl. 15:25:01
Citat från: gstone skrivet  2 augusti 2020 kl. 12:56:39
Var har den gamlas dubbningar av Smurfarna avvänts ?
Både Media Dubbs och Mediadubb Internationals dubbningar av Smurfarna beställdes av och har visats på TV3.

Dock är jag lite osäker hur det fördelats med säsonger och avsnitt för respektive dubbning, d.v.s. vilka avsnitt som Media Dubb hann dubba och vilka avsnitt som dubbades senare så att det istället blev Mediadubb International (efter att MTG köpt upp företaget från Lasse Svensson).
Titel: SV: Smurfarna vol 5 - Smurfkungen dubb
Skrivet av: gstone skrivet 2 augusti 2020 kl. 15:34:41
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  2 augusti 2020 kl. 15:25:01
Både Media Dubbs och Mediadubb Internationals dubbningar av Smurfarna beställdes av och har visats på TV3.

Dock är jag lite osäker hur det fördelats med säsonger och avsnitt för respektive dubbning, d.v.s. vilka avsnitt som Media Dubb hann dubba och vilka avsnitt som dubbades senare så att det istället blev Mediadubb International (efter att MTG köpt upp företaget från Lasse Svensson).

Vilken dubbning gick på Cartoon Network ?
Titel: SV: Smurfarna vol 5 - Smurfkungen dubb
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 2 augusti 2020 kl. 17:53:44
Citat från: gstone skrivet  2 augusti 2020 kl. 15:34:41
Vilken dubbning gick på Cartoon Network ?
Media Dubb och Media Dubb International de
är den enda dubbningarna som finns
Titel: SV: Smurfarna vol 5 - Smurfkungen dubb
Skrivet av: gstone skrivet 2 augusti 2020 kl. 18:47:23
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  2 augusti 2020 kl. 17:53:44
Media Dubb och Media Dubb International de
är den enda dubbningarna som finns

Båda ? ???
Titel: SV: Smurfarna vol 5 - Smurfkungen dubb
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 2 augusti 2020 kl. 19:17:24
Citat från: gstone skrivet  2 augusti 2020 kl. 18:47:23
Båda ? ???
Media Dubb International är tilläggsdubbningar kan man säga
Titel: SV: Smurfarna vol 5 - Smurfkungen dubb
Skrivet av: gstone skrivet 2 augusti 2020 kl. 19:41:11
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  2 augusti 2020 kl. 19:17:24
Media Dubb International är tilläggsdubbningar kan man säga

Så inga avsnitt dubbad av båda ?
Titel: SV: Smurfarna vol 5 - Smurfkungen dubb
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 2 augusti 2020 kl. 19:44:35
Citat från: gstone skrivet  2 augusti 2020 kl. 19:41:11
Så inga avsnitt dubbad av båda ?
Nej
Titel: SV: Smurfarna vol 5 - Smurfkungen dubb
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 2 augusti 2020 kl. 20:56:23
Jag tror inte att det finns mer än en dubbning per avsnitt, men det har jag inte kunnat säkerställa till 100%.

Jag tycker att det har varit förvånansvärt många avsnitt på DVD-utgåvorna som dubbats av Mediadubb International, medan jag vill minnas från TV3 att det var fler avsnitt som Media Dubb hann dubba; därav att jag blir lite fundersam och inte helt kan utesluta möjligheten att avsnitt dubbats om.

Men jag har i alla fall inte hittat något som tyder på att avsnitt skulle ha dubbats om, utan att det bara var avsnitt som Media Dubb inte dubbade som tilläggsdubbades senare av Mediadubb International.
Titel: SV: Smurfarna vol 5 - Smurfkungen dubb
Skrivet av: Erika skrivet 14 augusti 2020 kl. 13:09:24
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  2 augusti 2020 kl. 15:25:01
Både Media Dubbs och Mediadubb Internationals dubbningar av Smurfarna beställdes av och har visats på TV3.

Dock är jag lite osäker hur det fördelats med säsonger och avsnitt för respektive dubbning, d.v.s. vilka avsnitt som Media Dubb hann dubba och vilka avsnitt som dubbades senare så att det istället blev Mediadubb International (efter att MTG köpt upp företaget från Lasse Svensson).

Jag hittade precis två delavsnitt ("Smurfing Out of Time" och "Bouncing Smurf") från säsong 7 på Youtube (https://youtu.be/_5NiE9u62ro?t=1950), och båda är dubbade av Media Dubb. Det säger visserligen inte så mycket, men nu vet vi åtminstone ett par avsnitt från den säsongen har dubbats av Media Dubb. 
Titel: SV: Smurfarna avsnitt
Skrivet av: gstone skrivet 16 november 2020 kl. 15:52:16
Hur  många jul avsnitt av Smurfarna finns det ?
Titel: SV: Smurfarna avsnitt
Skrivet av: Mathilda Gustafsson skrivet 16 november 2020 kl. 15:57:50
Citat från: gstone skrivet 16 november 2020 kl. 15:52:16
Hur  många jul avsnitt av Smurfarna finns det ?
161
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 25 november 2020 kl. 12:18:34
Jag håller just på att göra kollage med Per Sandborgh och då undrar jag; vem är Slarvsmurfen? Vad heter han på engelska? Har sett bilden på honom på Anders kollage men hittar den inte...
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: gstone skrivet 25 november 2020 kl. 13:22:01
Vilka är rösterna på Smurfarna jul dvd ?
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Anders skrivet 28 december 2020 kl. 08:28:02
Citat från: Disneyfantasten skrivet 25 november 2020 kl. 12:18:34
Jag håller just på att göra kollage med Per Sandborgh och då undrar jag; vem är Slarvsmurfen? Vad heter han på engelska? Har sett bilden på honom på Anders kollage men hittar den inte...
Sent svar: Slarvsmurfen är en av smurflingarna och heter Slouchy Smurfling på engelska.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Anders skrivet 28 december 2020 kl. 08:33:59
Hittade ett par avsnitt på YouTube med Media Dubbs röster, och det var tydligen Hasse Jonsson som gjorde rösten till Balthazar i den:
https://www.youtube.com/watch?v=o5WAZ3torHs
https://www.youtube.com/watch?v=lAmxqmy-aNg

Men vet någon vem som gör Chlorhydris röst i Mediadubb Internationals senare version? Jag lyckas inte placera den:
https://www.youtube.com/watch?v=2QePyJ6shOE
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Erika skrivet 28 december 2020 kl. 12:20:56
Chlorhydris röst påminner om Mia Hansson. Är dock inte helt hundra på om det är hon.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Anders skrivet 18 januari 2021 kl. 21:51:36
Tydligen heter Scruple rent allmänt "Lärjungen" i den svenska dubben. Hette han så innan han blev Gargamels lärjunge också, månne tro?
https://www.youtube.com/watch?v=35aUGrnv50Y&ab_channel=TecknatTrippare-VHSInsamling

Men mitt minne om hans röst svek mig inte. Det är utan tvekan Hasse Jonsson!
Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs 1981) Olika intron på svenska Säsong 1-9
Skrivet av: Adam Larsson skrivet 29 mars 2021 kl. 21:10:54
Är det någon som kan förklara och berätta om alla svenska intros? Var har de använts? Vem sjunger eller pratar i de?
Titel: SV: Smurfarna avsnitt
Skrivet av: Oskar skrivet 12 februari 2022 kl. 11:00:05
Jag har upptäckt att viaplay licensiera dubbning från svt. Varför köper inte smurfarna till svt. Då skulle svt licensiera dubbning från viaplay/tv3 med media dubb/lasse svensson och mediadubb international.
Titel: SV: Smurfarna avsnitt
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 12 februari 2022 kl. 11:05:56
Citat från: Oskar skrivet 12 februari 2022 kl. 11:00:05
Jag har upptäckt att viaplay licensiera dubbning från svt. Varför köper inte smurfarna till svt. Då skulle svt licensiera dubbning från viaplay/tv3 med media dubb/lasse svensson och mediadubb international.
Nu förstår jag inte riktigt vad du menar... SVT har väl aldrig sänt Smurfarna...? Eller åtminstone inte utöver Smurfolympiaden, som SVT sände som del av Lilla Sportspegeln för många år sedan (med en unik dubbning gjord av SVTs sportredaktion).
Titel: SV: Smurfarna avsnitt
Skrivet av: Oskar skrivet 12 februari 2022 kl. 11:07:33
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 12 februari 2022 kl. 11:05:56
Nu förstår jag inte riktigt vad du menar... SVT har väl aldrig sänt Smurfarna...? Eller åtminstone inte utöver Smurfolympiaden, som SVT sände som del av Lilla Sportspegeln för många år sedan (med en unik dubbning gjord av SVTs sportredaktion).
svt kan köpa in gamla smurfarna som tv3 sänder på 80 talet och 90 talet.
Titel: SV: Smurfarna avsnitt
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 12 februari 2022 kl. 11:23:39
Citat från: Oskar skrivet 12 februari 2022 kl. 11:07:33
svt kan köpa in gamla smurfarna som tv3 sänder på 80 talet och 90 talet.
Det får du väl fråga SVT om. Hursomhelst har ju dock inte Viaplay eller NENT några rättigheter kvar till själva serien utan bara ev. dubbningen, så serien måste ju fortfarande köpas in från annat håll - det är väl troligen WarnerMedia som äger de rättigheterna i dagens läge, efter att de köpte upp Turner Entertainment som tidigare distribuerade Smurfarna.

Dessutom kan man väl misstänka att WarnerMedia efter alla dessa år kanske redan har köpt loss rättigheterna till de svenska dubbningarna, så att NENT inte har kvar de rättigheterna längre. Om än kanske inte nödvändigtvis till alla säsonger och avsnitt...
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 13 juni 2022 kl. 22:21:00
Är piratkapten i detta avsnittet Jan Simonsson?

https://youtu.be/PwP3l02HVfE

Först trodde jag att det kunde vara Guy De La Berg men det går inte ihop.

Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Lillefot skrivet 13 juni 2022 kl. 23:47:57
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 13 juni 2022 kl. 22:21:00
Är piratkapten i detta avsnittet Jan Simonsson?

https://youtu.be/PwP3l02HVfE

Först trodde jag att det kunde vara Guy De La Berg men det går inte ihop.
Lyssnade själv och jag tycker kaptenens röst påminner om Dick Eriksson... men då han inte står crediterad för någon av dubbningarna är det inget man ska se som fullständig slutsats.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 14 juni 2022 kl. 00:07:34
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 13 juni 2022 kl. 22:21:00
Är piratkapten i detta avsnittet Jan Simonsson?

https://youtu.be/PwP3l02HVfE

Först trodde jag att det kunde vara Guy De La Berg men det går inte ihop.
Jag har tyvärr dålig koll på Jan Simonssons röst, men han medverkar ju i den här dubbningen så det låter rimligt.

Jag vet inte vilket avsnitt det är (d.v.s. originaltitel och säsong), men det här är ju i alla fall utan tvekan Mediadubb Internationals nyare dubb.

Varifrån kommer förresten den här svenska bildversionen till Smurfarna? Jag har aldrig sett serien med svensk bildversion förut...
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Anders skrivet 14 juni 2022 kl. 06:39:45
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 13 juni 2022 kl. 22:21:00
Är piratkapten i detta avsnittet Jan Simonsson?

https://youtu.be/PwP3l02HVfE

Först trodde jag att det kunde vara Guy De La Berg men det går inte ihop.
Även om rösten är pitchad tycker jag det låter som Hans Wahlgren.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 14 juni 2022 kl. 08:44:09
Citat från: Anders skrivet 14 juni 2022 kl. 06:39:45
Även om rösten är pitchad tycker jag det låter som Hans Wahlgren.
Det kan inte stämma.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Anders skrivet 14 juni 2022 kl. 09:39:22
Citat från: Steffan Rudvall link=topic=867.msg132524#msg132524 date=1655189049t
Det kan inte stämma.
Det är inte omöjligt. Han gjorde ju även Balthazars röst i samma dubbning och den har definitivt likheter:
https://youtu.be/9EuGufv6ud8
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Anders skrivet 14 juni 2022 kl. 09:43:50
Citat från: Lillefot skrivet 13 juni 2022 kl. 23:47:57
Lyssnade själv och jag tycker kaptenens röst påminner om Dick Eriksson... men då han inte står crediterad för någon av dubbningarna är det inget man ska se som fullständig slutsats.
Nja... Jag kan inte höra några likheter med Dick.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 15 juni 2022 kl. 22:38:38
Vem spelar muskelsmurfen i det här avsnittet?

https://youtu.be/EAuEgQooxxc
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: gstone skrivet 15 juni 2022 kl. 22:43:03
2024 kommer det en ny smurfarna film.'

Den kommer bli en  musikal, Chris Miller ska regisera,

Han har tidagre gjort  Shrek den tredje och Mästerkatten.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Lillefot skrivet 15 juni 2022 kl. 22:48:36
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 15 juni 2022 kl. 22:38:38
Vem spelar muskelsmurfen i det här avsnittet?

https://youtu.be/EAuEgQooxxc
Låter som gamle gode Gunnar Ernblad om du frågar mig.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 15 juni 2022 kl. 23:04:56
Citat från: Lillefot skrivet 15 juni 2022 kl. 22:48:36
Låter som gamle gode Gunnar Ernblad om du frågar mig.
Det tror jag inte, Jag minns inte att han lät så som Muskelsmurfen...
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Lillefot skrivet 15 juni 2022 kl. 23:13:57
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 15 juni 2022 kl. 23:04:56
Det tror jag inte, Jag minns inte att han lät så som Muskelsmurfen...
Ljudteknikerna måste ha bestämt sig för att förvränga hand röst i vissa avsnitt, då jag minns att han lät annorlunda i andra. Men även här tyckte jag att det lät som honom, i alla fall inte som Carl-Johan Rehbinder som också har spelat honom i serien.

Det man skulle kunna göra är att ladda ner avsnittet, öppna upp det i ett video- eller ljudredigerings program och sänka pitchen. Det borde i så fall bekräfta vem det är som gör Muskelsmurfens röst just här. Hade gjort det själv, men har tyvärr inte möjlighet att använda min dator där jag befinner mig.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 15 juni 2022 kl. 23:18:39
Citat från: Lillefot skrivet 15 juni 2022 kl. 23:13:57
Ljudteknikerna måste ha bestämt sig för att förvränga hand röst i vissa avsnitt, då jag minns att han lät annorlunda i andra. Men även här tyckte jag att det lät som honom, i alla fall inte som Carl-Johan Rehbinder som också har spelat honom i serien.

Det man skulle kunna göra är att ladda ner avsnittet, öppna upp det i ett video- eller ljudredigerings program och sänka pitchen. Det borde i så fall bekräfta vem det är som gör Muskelsmurfens röst just här. Hade gjort det själv, men har tyvärr inte möjlighet att använda min dator där jag befinner mig.
Jag drog ner pitchen och visst är det Gunnar Ernblad man hör...
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Zebastian skrivet 17 juni 2022 kl. 15:49:01
Vem är de i detta avsnittet då? https://youtu.be/ByO9MyvQxTk
Den här karaktären verkar byta röst kors och tvärs
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Lillefot skrivet 17 juni 2022 kl. 16:39:11
Citat från: Zebastian skrivet 17 juni 2022 kl. 15:49:01
Vem är de i detta avsnittet då? https://youtu.be/ByO9MyvQxTk
Den här karaktären verkar byta röst kors och tvärs
Carl-Johan Rehbinder? För Muskelsmurfen låter definitivt inte som Gunnar i det avsnittet.

Citat från: Steffan Rudvall skrivet 15 juni 2022 kl. 23:18:39
Jag drog ner pitchen och visst är det Gunnar Ernblad man hör...
Tänkte det, kul att få det bekräftat. Stämman han använde påminde mig nämligen om musen Göte från PC-spelet Ludde och hans Vänner, där han står crediterad.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Christer skrivet 18 juni 2022 kl. 16:32:23
Ja, det är Rehbinder, det låter som hans Björnbuse i DuckTales.
Titel: SV: Smurfarna - De svarta smurfarna
Skrivet av: Elios skrivet 21 september 2022 kl. 21:25:45
Det fanns ingen rasism inkopplad här va?
Tänker mig att det här spelet hade kunnat bli svårt att få till idag. 
Titel: SV: Smurfarna - De svarta smurfarna
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 21 september 2022 kl. 21:28:22
Citat från: Elios skrivet 21 september 2022 kl. 21:25:45Det fanns ingen rasism inkopplad här va?
Tänker mig att det här spelet hade kunnat bli svårt att få till idag.
Jag vet inte specifikt om spelet men nyutgåvor av albumet har ju gjort de här svartsmurfarna till lila smurfar.
Titel: SV: Smurfarna - De svarta smurfarna
Skrivet av: Elios skrivet 21 september 2022 kl. 21:30:52
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 21 september 2022 kl. 21:28:22Jag vet inte specifikt om spelet men nyutgåvor av albumet har ju gjort de här svartsmurfarna till lila smurfar.
Det låter ju bra.  ::) ;D
Titel: SV: Smurfarna - De svarta smurfarna
Skrivet av: Mathilda Gustafsson skrivet 21 september 2022 kl. 21:33:25
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 21 september 2022 kl. 21:28:22Jag vet inte specifikt om spelet men nyutgåvor av albumet har ju gjort de här svartsmurfarna till lila smurfar.
Om smurfarna blivit lila så finns det faktiskt ett avsnitt av tv-serien 
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: gstone skrivet 28 oktober 2022 kl. 18:43:10
Jag alltid tyckte att Lasse gjord ett bra jobb med att casta serien särklit när man betänker att han nog inte hade det bredaste mängden av skådespelare att välja mellan.
Titel: Smurfarna - Hearts & Smurfs / Fortune Cookie
Skrivet av: Beck skrivet 30 december 2022 kl. 17:47:21
Hej!

Är det någon som har Smurfarna och avsnitten Hearts & Smurfs / Fortune Cookie med svenska röster?
De visades på TV3 under 90-talet.

https://www.dailymotion.com/video/x6ykty2 (https://www.dailymotion.com/video/x6ykty2)

https://www.dailymotion.com/video/x6ykty4 (https://www.dailymotion.com/video/x6ykty4)
Titel: Smurfarna - Fortune Cookie
Skrivet av: Beck skrivet 30 december 2022 kl. 17:49:30
Hej!

Är det någon som har Smurfarna och avsnittet Fortune Cookie med svenska röster?
Det visades på TV3 under 90-talet.

https://www.dailymotion.com/video/x6ykty4 (https://www.dailymotion.com/video/x6ykty4)
Titel: SV: Smurfarna - Hearts & Smurfs
Skrivet av: Jabberjaw skrivet 31 december 2022 kl. 07:23:10
Har hela Hearts 'n' smurfs / Fortune Cookie
Men fortfarande på VHS band. Allt står hemma hos föräldrarna just nu dock. Kanske någon annan har det också Smurfarna sändes enda från 1988 - 1999 på TV3. :)
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: gstone skrivet 27 april 2023 kl. 20:10:18
I nästa film kommer Rihanna gör rösten till Smurfan !

Hon kommer även att skriva och framföra sånger i filmen !

https://variety.com/2023/film/news/rihanna-smurfette-casting-paramount-smurfs-movie-1235596860/ (https://variety.com/2023/film/news/rihanna-smurfette-casting-paramount-smurfs-movie-1235596860/)
Titel: SV: Fråga om Hanna-Barberas Smurfarna
Skrivet av: Elios skrivet 27 maj 2023 kl. 01:51:38
Har för mig att dem flesta av dessa har släppts i Sverige. 
Titel: SV: Fråga om Hanna-Barberas Smurfarna
Skrivet av: gstone skrivet 27 maj 2023 kl. 08:49:38
Smurfarna var en trevlig serie med bra röster.
Titel: Smurfarna - Grouchy Makes A Splash (TV3)
Skrivet av: Beck skrivet 29 maj 2023 kl. 21:05:26
Hej!

Är det någon som har Smurfarna och avsnittet Grouchy Makes A Splash med svenskt tal?
Det visades på TV3 under 90-talet.

Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Mathilda Gustafsson skrivet 7 juni 2023 kl. 21:51:44
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 21 september 2019 kl. 11:27:10Det där är den första skivan som släpptes med Smurfarna, Smurferna med Fader Abraham, som släpptes på LP 1978. Det är en svensk översättning av en skiva som släpptes i Nederländerna och Belgien samma år. Den holländska musikern, sångaren och låtskrivaren Pierre Kartner (som jobbade under artistnamnet "Fader Abraham") spelade in samma låtar på en lång rad olika språk - förutom svenska och originalspråket holländska även bl.a. tyska, franska, spanska och italienska. Det är alltså Pierre som sjunger den "vanliga" rösten - och försöker sjunga på svenska (med tyngdpunkten på försöker...) - medan alla smurfröster görs av Anders Glenmark.
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: gstone skrivet 10 juli 2023 kl. 14:34:39
Var Peter Sjöquist och Staffan Hallerstam med i Smurfarna serien från 80-talet ?
Titel: SV: Smurfarna
Skrivet av: Elios skrivet 10 juli 2023 kl. 20:57:48
Vet inte ens om jag sett ett helt avsnitt av Smurfarna någon gång faktiskt!? ::)
Titel: SV: Smurfarna - Hearts & Smurfs
Skrivet av: Jabberjaw skrivet 19 juli 2023 kl. 22:25:38
Citat från: Beck skrivet  3 juli 2023 kl. 18:10:59Nej, är det sant?
Går det att digitalisera avsnitten?
Jag vill så gärna höra de på svenska igen! :D
Min VHS spelare har börjat äta upp band. Så vågar inte spela över fler just i dagsläget tills jag hittat en relativt bra skick begagnad :(  Men jag vet att jag har det avsnittet inspelat!

Har du kollat på YouTube kanalen som lagt upp Smurfarna avsnitt, så det inte finns där?
Titel: SV: Smurfarna - Hearts & Smurfs
Skrivet av: Beck skrivet 20 juli 2023 kl. 11:11:42
Citat från: Jabberjaw skrivet 19 juli 2023 kl. 22:25:38Min VHS spelare har börjat äta upp band. Så vågar inte spela över fler just i dagsläget tills jag hittat en relativt bra skick begagnad :(  Men jag vet att jag har det avsnittet inspelat!

Har du kollat på YouTube kanalen som lagt upp Smurfarna avsnitt, så det inte finns där?
Nej, inte roligt...
Men har du kollat på Tradera efter en ny VHS-spelare?

Har du tur, så kan du hitta en spelare till bra pris (med avhämtning)!
https://www.tradera.com/category/170204

 (https://www.tradera.com/category/170204)Nej, jag hittar inte avsnitten på Youtube, och har aldrig släppts på VHS eller DVD, bara visats på TV3.

Jag vill så gärna se avsnitten på svenska igen!
Titel: Smurfarna - No Reflection On Vanity
Skrivet av: Beck skrivet 15 augusti 2023 kl. 17:52:08
Hej!

Är det någon som har Smurfarna och avsnittet No Reflection On Vanity med svenskt tal?
Det visades på TV3 under 90-talet.

https://www.dailymotion.com/video/x6yuv21 (https://www.dailymotion.com/video/x6yuv21)
Titel: Smurfarna - A Smurf for Denisa
Skrivet av: Beck skrivet 15 augusti 2023 kl. 18:16:20
Hej!

Är det någon som har Smurfarna och avsnittet A Smurf for Denisa med svenskt tal?
Det visades på TV3 under 90-talet.

Titel: Smurfarna - The Magic Sack Of Mr. Nicholas
Skrivet av: Beck skrivet 15 augusti 2023 kl. 18:40:22
Hej!

Är det någon som har Smurfarna och avsnittet The Magic Sack Of Mr. Nicholas med svenskt tal?
Det visades på TV3 under 90-talet.

https://www.dailymotion.com/video/x2k64kj (https://www.dailymotion.com/video/x2k64kj)
Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs, 1981-1989)
Skrivet av: Jabberjaw skrivet 9 januari 2024 kl. 07:48:12
 Jag försöker samla ihop så många avsnitt utav Smurfarna som möjligt från olika håll. Och blir inte riktigt klok på hur det ligger till med seriens dubbningar och säsonger. Jag har hittat säsong 9 avsnitt från 1993. Säsong 6 och 7 avsnitt från 1989. Den tredje säsongen sändes även den 1988 på TV3, ihop med säsong 1 & säsong 2.

Men när jag såg Smurfarna på Netflix för ett tag sedan, så var exempelvis avsnittet "The Tear Of A Smurf" omdubbat, medan Kanal10:s VHS utgåvor och min TV3 inspelning från -88 är av Media Dubb. Kommer nämligen väldigt väl häxan Hogathas röst från när jag växte upp, och blev väldigt besviken när jag hörde "fel" röster när jag skulle streama serien.

Tycker också det är väldigt märkligt att vissa avsnitt från säsong 6 har det gamla klassiska introt "Lång in i skogens snår, längre bort än ögat når...", och några har det här introt som ju verkar vara det rätta för den säsongen https://www.youtube.com/watch?v=OqwTYsfn-Ew. Kunde studion själva mixa intron eller kom banden färdiga för att dubbas på till Lasse?




Titel: SV: Smurfarna - Hearts & Smurfs
Skrivet av: Beck skrivet 9 januari 2024 kl. 13:26:48
Citat från: Jabberjaw skrivet 31 december 2022 kl. 07:23:10Har hela Hearts 'n' smurfs / Fortune Cookie
Men fortfarande på VHS band. Allt står hemma hos föräldrarna just nu dock. Kanske någon annan har det också Smurfarna sändes enda från 1988 - 1999 på TV3. :)
Hej, har du möjlighet att få avsnitten Hearts 'N' Smurfs / Fortune Cookie digitaliserade? :D 
Titel: SV: Smurfarna - Hearts & Smurfs
Skrivet av: Jabberjaw skrivet 9 januari 2024 kl. 16:25:18
Citat från: Beck skrivet  9 januari 2024 kl. 13:26:48Hej, har du möjlighet att få avsnitten Hearts 'N' Smurfs / Fortune Cookie digitaliserade? :D
Köpte en ny VHS spelare för några månader sedan. Började digitalisera några band som inte är så "viktiga" för att testa den. Men märkte efter ett tag att den började göra märkliga saker. Så har pausat arbetet och kollar endast inspelningar via en annan och skriver anteckningar :( :-\

Symptomen är;
1. När man eject tape så fastnar bandet och trasslar ihop mitten på tejpen/bandet
2. Spolar man bakåt manuellt så brukar bandet ibland tappa ljudet. Och ibland tycker spelaren helt plötsligt att kammaren är tom. Och vägrar play:a.

Så jag vågar inte köra något viktigt. Men har hittat ganska många nya avsnitt med Smurfarna från Säsong 6, Säsong 7 och Säsong 8 tidigt på TV3. Alla avsnitten är. kompletta men spelade med mono ljudspår, så det hade varit guld värt om någon streaming tjänst istället börjar sända dessa säsongerna. :-[ Tycker dessutom inte särskilt mycket om DVD, och... Netflix dubbningen? - dels för att avsnitt har en annan dubb. Men också för att titelskyltarna är nygjorda och ser bedrövliga ut jämfört med orginal skyltarna som har en viss charm i sig.
Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs, 1981-1989)
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 9 januari 2024 kl. 16:49:23
DVD och Netflix dubbning? När skulle den ha gjorts i så fall för det är ju samma röster på själva Smurfarna.
Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs, 1981-1989)
Skrivet av: Jabberjaw skrivet 9 januari 2024 kl. 21:00:07
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  9 januari 2024 kl. 16:49:23DVD och Netflix dubbning? När skulle den ha gjorts i så fall för det är ju samma röster på själva Smurfarna.
Som sagt det jag undrar. Om bara biroller är nydubbade som i Kommisarie Gadget Netflix dubbningen vs TV4. Eller om mer är gjort?

Pysslingen i Regnbågs avsnittet var annorlunda och häxan Hogatha. Mer orkade jag inte kolla vid tidpunkten. Och nu ser jag inte ens serien på Netflix längre. Tog dom bort den nyligen? :(
Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs, 1981-1989)
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 9 januari 2024 kl. 21:04:05
Nu är jag väldigt konfunderad - jag trodde att det bara fanns en dubbning per avsnitt av Smurfarna, så att det bara var en första och andra dubbningsomgång...?
Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs, 1981-1989)
Skrivet av: Oscar Isaksson skrivet 9 januari 2024 kl. 21:27:29
Citat från: Jabberjaw skrivet  9 januari 2024 kl. 21:00:07Som sagt det jag undrar. Om bara biroller är nydubbade som i Kommisarie Gadget Netflix dubbningen vs TV4. Eller om mer är gjort?

Pysslingen i Regnbågs avsnittet var annorlunda och häxan Hogatha. Mer orkade jag inte kolla vid tidpunkten. Och nu ser jag inte ens serien på Netflix längre. Tog dom bort den nyligen? :(
Syftar du på att säsong 1-3 av Smurfarna som har andra röster?
Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs, 1981-1989)
Skrivet av: Jabberjaw skrivet 9 januari 2024 kl. 21:42:03
Citat från: Oscar Isaksson skrivet  9 januari 2024 kl. 21:27:29Syftar du på att säsong 1-3 av Smurfarna som har andra röster?
Ja, jag hann aldrig jämföra fler avsnitt. Men det var uppenbart en helt annan dubbning jämfört med Kanal10 / Pickwick / Independant VHS utgåvorna och TV sändningen på avsnitten

The Tear Of A Smurf och How to Smurf a Rainbow från tredje säsongen. Nu när jag tänker efter så kan det ha varit Viaplay som jag såg avsnitten med den nya dubbningen.
Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs, 1981-1989)
Skrivet av: Oscar Isaksson skrivet 9 januari 2024 kl. 21:51:44
Citat från: Jabberjaw skrivet  9 januari 2024 kl. 21:42:03Ja, jag hann aldrig jämföra fler avsnitt. Men det var uppenbart en helt annan dubbning jämfört med Kanal10 / Pickwick / Independant VHS utgåvorna och TV sändningen på avsnitten

The Tear Of A Smurf och How to Smurf a Rainbow från tredje säsongen. Nu när jag tänker efter så kan det ha varit Viaplay som jag såg avsnitten med den nya dubbningen.
Det finns lite förklaring. Säsong 3 var den första som dubbades och visades på TV3 när kanalen var ny. Säsong 1 och 2 dubbades först sent 90-tal och då fick även säsong 3 även en ny dubbning av Media Dubb International. 
Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs, 1981-1989)
Skrivet av: Jabberjaw skrivet 9 januari 2024 kl. 21:56:37
Citat från: Oscar Isaksson skrivet  9 januari 2024 kl. 21:51:44Det finns lite förklaring. Säsong 3 var den första som dubbades och visades på TV3 när kanalen var ny. Säsong 1 och 2 dubbades först sent 90-tal och då fick även säsong 3 även en ny dubbning av Media Dubb International.
Hm ja det förklarar saken. Så det finns två dubbningar av Säsong 3, där merparten eller kanske till och med hela finns på VHS köpvideo? :)

Hade Pickwick och Independant utgåvorna Media Dubb eller omdubbningen?  Kanal10 hade Media Dubb. Så alla DVD filmer har omdubbningen inklusive när serien funnits på streaming :(
Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs, 1981-1989)
Skrivet av: Oscar Isaksson skrivet 9 januari 2024 kl. 22:01:55
Citat från: Jabberjaw skrivet  9 januari 2024 kl. 21:56:37Hm ja det förklarar saken. Så det finns två dubbningar av Säsong 3, där merparten eller kanske till och med hela finns på VHS köpvideo? :)

Hade Pickwick och Independant utgåvorna Media Dubb eller omdubbningen?  Kanal10 hade Media Dubb. Så alla DVD filmer har omdubbningen inklusive när serien funnits på streaming :(
Det är Media Dubbs version som är utgiven på VHS, märkligt nog innehöll de flesta kassetterna bara avsnitt från säsong 3. (med undantag från kassetterna som har avsnitt från säsong 9)
Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs, 1981-1989)
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 9 januari 2024 kl. 22:15:39
Citat från: Oscar Isaksson skrivet  9 januari 2024 kl. 21:51:44Det finns lite förklaring. Säsong 3 var den första som dubbades och visades på TV3 när kanalen var ny. Säsong 1 och 2 dubbades först sent 90-tal och då fick även säsong 3 även en ny dubbning av Media Dubb International.
Intressant... Betyder det att båda dubbningarna beställdes av TV3, så att de har sänt båda dubbningarna av säsong 3?

Och att alla säsonger utom säsong 3 bara har en dubbning?
Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs, 1981-1989)
Skrivet av: Oscar Isaksson skrivet 9 januari 2024 kl. 22:24:49
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  9 januari 2024 kl. 22:15:39Intressant... Betyder det att båda dubbningarna beställdes av TV3, så att de har sänt båda dubbningarna av säsong 3?

Och att alla säsonger utom säsong 3 bara har en dubbning?

Ja, eftersom båda dubbningar visats på TV3, så borde de vara beställarna, och de hade ensamrätt på visning av serien i Skandinavien. 

Ja, har iallafall bara sett att säsong 3 har två dubbningar.
Det är kanske inte så konstigt att säsong tre fick en ny dubbning, då TV3 inte har haft bästa kollen på vad de dubbade och sände i kanalens barndom.
Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs, 1981-1989)
Skrivet av: Jabberjaw skrivet 9 januari 2024 kl. 22:32:21
Citat från: Oscar Isaksson skrivet  9 januari 2024 kl. 22:01:55Det är Media Dubbs version som är utgiven på VHS, märkligt nog innehöll de flesta kassetterna bara avsnitt från säsong 3. (med undantag från kassetterna som har avsnitt från säsong 9)
Hm såhär ser det ut efter en snabbtitt. Men jag förstår fortfarande inte riktigt. Finns det någon logik i utgivningarna över huvudtaget. Eller är Wikipedias lista över smurf episoder "felaktig", så att alla avsnitten nedan faktiskt är från Säsong 3... ??? VHS filmerna är utgivna med tillstånd av dåvarande VD Joakim Hedin. Som vad jag förstått det som även var VD på Pan Vision AB. Om dom tidigare givit ut Säsong 3 med Media Dubb. Varför gav aldrig Pan Vision ut serien på DVD som dom gjorde med tex Biker Mice, My Little Pony och många andra serier med dess dubbningar.

Nordisk Film gav ju inte ut sina DVD utgåvor förrens ~2012 - 2013. Så det fanns ju gott om utrymme för att släppa DVD filmer eller boxar med orginaldubbningen. Innebär det att orginaldubbningen för säsong 3 finns hos Scanbox Entertainment numera? Och hur kunde dom släppa den på VHS när den fortfarande gick på TV3.


VHS utgivningar av Smurfarna med Media Dubb AB/Lasse Svensson (TV3:s orginaldubbning)

Distributör:
Independant-mg.se Home Video
Carlton Home Entertainment Sweden AB
Scandinavien Channel AB, distributör Kanal 10 Sverige AB (Borås)
Pickwick sverige AB


Smurfskatten VHS (1991)
S03 Hefty's heart
S03 To smurf a thief
S03 The noble stag
S03 Forget-me-smurfs

Klumpsmurfens underbara resa VHS (1991)
S04 The pussywillow pixies
S04 Gargamel's giant
S04 The gargoyle of Quarrel Castle
S03 The smurf's time capsule

Mirakelsmurfen VHS (1990-1991)
S03 The miracle smurfer
S03 Smurfs halloween special
S03 A hovel is not a home
S03 Speak for yourself, farmer smurf

Snickarsmurfens hemliga fästmö VHS (1990-1991)
S03 Handy's sweetheart
S03 Willpower smurfs
S03 Clumsy luck
S04 Jokey's shadow

Gammelsmurfens födelsedagshatt VHS (1991-1992)
S03 A gift for papa's day
S04 The gargoyle of Quarrel Castle
S03 Smurfy acres
S03 Beauty is only smurfs deep
s04 The whole smurf and nothing but the smurf
Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs, 1981-1989)
Skrivet av: Oscar Isaksson skrivet 9 januari 2024 kl. 22:41:17
De hade troligtvis bara licens några år att ge ut på VHS, och allting går om de finns pengar att tjäna... ;)

Nordisk film som distributör gav ut Smurfarna på licens ifrån IMPS, de äger nästan allt med smurfarna idag, så man kan licensiera den gamla TV-serien inklusive dubbningen då den köptes loss från TV3.


(men den första dubbningen av säsong 3 har de inte, utan det är omdubbningen som gäller)
Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs, 1981-1989)
Skrivet av: Jabberjaw skrivet 9 januari 2024 kl. 22:47:07
Citat från: Oscar Isaksson skrivet  9 januari 2024 kl. 22:41:17De hade troligtvis bara licens några år att ge ut på VHS.

Nordisk film som distributör gav ut Smurfarna på licens ifrån IMPS, de äger nästan allt med smurfarna idag, så man kan licensiera den gamla TV-serien inklusive dubbningen då den köptes loss från TV3.


(men den första dubbningen av säsong 3 har de inte, utan det är omdubbningen som gäller)
Så I.M.P.S. (Brussels) äger alla säsonger utav Smurfarna med Media Dubb förutom den tredje? Finns det någon rimlig samarbetspartner för dom att distriburera serien till såsom Netflix eller Viaplay. Just nu har dom ju lagt ut ett antal avsnitt på sin Youtube kanal, men jag har inte hunnit kolla vilka säsonger som ligger ute - https://www.youtube.com/@Smurfarna

Värt att notera är att även Julspecialen finns där https://www.youtube.com/watch?v=onrry5Y-sQ4

Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs, 1981-1989)
Skrivet av: Oscar Isaksson skrivet 9 januari 2024 kl. 22:55:05
Citat från: Jabberjaw skrivet  9 januari 2024 kl. 22:47:07Så I.M.P.S. (Brussels) äger alla säsonger utav Smurfarna med Media Dubb förutom den tredje? Finns det någon rimlig samarbetspartner för dom att distriburera serien till såsom Netflix eller Viaplay. Just nu har dom ju lagt ut ett antal avsnitt på sin Youtube kanal, men jag har inte hunnit kolla vilka säsonger som ligger ute - https://www.youtube.com/@Smurfarna
I.M.P.S. (Brussels) säger sig äga alla avsnitt som visats i TV3. Sen är det frågan om TV3 (MTG) skickade över alla avsnitt. 
Tekniskt sett borde de vara ägarna av den första säsong 3 dubbningen.

Tyvärr så väljer de flesta att bara distribuera säsong 1 och 2.
Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs, 1981-1989)
Skrivet av: Jabberjaw skrivet 9 januari 2024 kl. 22:59:23
Citat från: Oscar Isaksson skrivet  9 januari 2024 kl. 22:55:05I.M.P.S. (Brussels) säger sig äga alla avsnitt som visats i TV3. Sen är det frågan om TV3 (MTG) skickade över alla avsnitt.
Tekniskt sett borde de vara ägarna av den första säsong 3 dubbningen.

Tyvärr så väljer de flesta att bara distribuera säsong 1 och 2.
Tack @Oscar Isaksson!

Vet du även hur det kommer sig att dom verkar gilla att blanda intron. Är det någon på deras kontor som suttit och gjort egna bedömningar om vilket intro som är lämpligt. Eller finns det en logik i hur dåligt dom behandlat de olika "intro-versionerna". För att inte tala om dom nya fula titel skyltarna för avsnitten.. :(
Jag menar dom gamla titel skyltarna fungerar ju perfekt, och hade gjort det i 12 år på TV sändningarna. Men sedan fick dom för sig att översätta skyltarna på Svenska. Och göra nya fula skyltar.

Finns ju ganska många skyltar i bra kvalitét. Så det kan ju inte bero på bristfällig kvalitet på titelskyltarna, exempelvis
(https://static.wikia.nocookie.net/smurfs/images/6/64/SmurfFireBrigadeTitleCard.png/revision/latest?cb=20201102052704)

Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs, 1981-1989)
Skrivet av: Oscar Isaksson skrivet 9 januari 2024 kl. 23:03:54
Citat från: Jabberjaw skrivet  9 januari 2024 kl. 22:59:23Tack @Oscar Isaksson!

Vet du även hur det kommer sig att dom verkar gilla att blanda intron. Är det någon på deras kontor som suttit och gjort egna bedömningar om vilket intro som är lämpligt. Eller finns det en logik i hur dåligt dom behandlat de olika "intro-versionerna". För att inte tala om dom nya fula titel skyltarna för avsnitten.. :(
Jag menar dom gamla titel skyltarna fungerar ju perfekt, och hade gjort det i 12 år på TV sändningarna. Men sedan fick dom för sig att översätta skyltarna på Svenska. Och göra nya fula skyltar.

Finns ju ganska många skyltar i bra kvalitét. Så det kan ju inte bero på bristfällig kvalitet på titelskyltarna, exempelvis
(https://static.wikia.nocookie.net/smurfs/images/6/64/SmurfFireBrigadeTitleCard.png/revision/latest?cb=20201102052704)

Vad jag vet så gör de allt för att få bort där det står tidigare rättighetsinnehavare och produktion, så de suddar och klipper om lite extra.

Men det jag tycker är tråkigt är att de bara licensierar i ett 16:9 format istället för 4:3, för det ska vara "vad kunderna vill ha idag".
Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs, 1981-1989)
Skrivet av: Jabberjaw skrivet 9 januari 2024 kl. 23:08:35
Citat från: Oscar Isaksson skrivet  9 januari 2024 kl. 23:03:54Vad jag vet så gör de allt för att få bort där det står tidigare rättighetsinnehavare och produktion, så de suddar och klipper om lite extra.
Det förklarar saken :-[ Och jag som älskar dom gamla intro versionerna med dubbat intro växlat med dom äventyrliga introna med luftballongen och slottet med slangbella. Men om dom äger och fick alla versionerna från MTG/TV3 vid uppköpet. Borde dom inte då kunnat använda det gamla "klassiska" introt "Långt in i skogens snår, längre bort än ögat når"... ?  Eller försöker dom få bort allt det gamla.

Dom verkar ju inte vara blyga med att lägga upp avsnitt på Youtube. Och heller inte hela volymer på sin kanal. Varför skulle någon streaming tjänst vid sina sinnes fulla bruk då få för sig att köpa visningsrättigheter för serien. Kanske man kan skicka mail till Viaplay och Netflix och tjata lite på att dom köper in och visar Säsong 6, 7 och 8. Om tillräckligt många skickar mail kanske dom kan distribuera Media Dubb.
Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs, 1981-1989)
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 10 januari 2024 kl. 01:38:28
Citat från: Oscar Isaksson skrivet  9 januari 2024 kl. 23:03:54Vad jag vet så gör de allt för att få bort där det står tidigare rättighetsinnehavare och produktion, så de suddar och klipper om lite extra.

Men det jag tycker är tråkigt är att de bara licensierar i ett 16:9 format istället för 4:3, för det ska vara "vad kunderna vill ha idag".
Jag tycker också det är väldigt tråkigt att bara beskurna versioner i 16:9 finns att tillgå nuförtiden. :(

Med de nya avsnittstitelskyltarna har också manusförfattare för respektive avsnitt "försvunnit", som fanns utsatt under avsnittstiteln med de gamla titelskyltarna.

Citat från: Oscar Isaksson skrivet  9 januari 2024 kl. 22:24:49Ja, eftersom båda dubbningar visats på TV3, så borde de vara beställarna, och de hade ensamrätt på visning av serien i Skandinavien.

Ja, har iallafall bara sett att säsong 3 har två dubbningar.
Det är kanske inte så konstigt att säsong tre fick en ny dubbning, då TV3 inte har haft bästa kollen på vad de dubbade och sände i kanalens barndom.
Så har jag fattat rätt att efter det att omdubben av säsong 3 gjordes har den nya dubbningen använts överallt, inklusive TV-sändningar?

När dubbades (och sändes) egentligen avsnitt 4 - 8? Avsnitt 9 vet vi ju gjordes av Mediadubb International med den delvis nya ensemblen, men jag har inte fått klart för mig hur det ligger till med säsongerna däremellan.

Citat från: Jabberjaw skrivet  9 januari 2024 kl. 23:08:35Men om dom äger och fick alla versionerna från MTG/TV3 vid uppköpet. Borde dom inte då kunnat använda det gamla "klassiska" introt "Långt in i skogens snår, längre bort än ögat når"... ?  Eller försöker dom få bort allt det gamla.
Jag måste medge att jag blir heller inte riktigt klok på de olika introversionerna... Till vilka säsonger användes egentligen introt med sång ("Långt in i skogens snår..."), för den versionen verkar väl inte ha förekommit i USA...? Och används den versionen fortfarande i någon eller några säsonger?

För överallt där jag sett (DVD och streaming) är det versionen där en berättarröst pratar under introt istället som används, som irriterar mig då jag vill höra sången...
Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs, 1981-1989)
Skrivet av: Oscar Isaksson skrivet 10 januari 2024 kl. 02:06:17
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 10 januari 2024 kl. 01:38:28Så har jag fattat rätt att efter det att omdubben av säsong 3 gjordes har den nya dubbningen använts överallt, inklusive TV-sändningar?

När dubbades (och sändes) egentligen avsnitt 4 - 8? Avsnitt 9 vet vi ju gjordes av Mediadubb International med den delvis nya ensemblen, men jag har inte fått klart för mig hur det ligger till med säsongerna däremellan.
Jag måste medge att jag blir heller inte riktigt klok på de olika introversionerna... Till vilka säsonger användes egentligen introt med sång ("Långt in i skogens snår..."), för den versionen verkar väl inte ha förekommit i USA...? Och används den versionen fortfarande i någon eller några säsonger?

För överallt där jag sett (DVD och streaming) är det versionen där en berättarröst pratar under introt istället som används, som irriterar mig då jag vill höra sången...

Vad jag har lagt ihop är att den senare omgången av säsong 1-3 inte kan vara äldre än 1997, dels kan man se det på en del av de personer som just då dubbade hos Media Dubb International.

Säsong 9 hade ju samma lilla ensemble som hos Lasse. Så den kan inte vara dubbad så långt efter att det gamla Media Dubb "försvann".

Som jag har förstått det så ska dessa intro-versioner vara exklusiva utanför USA:
https://www.youtube.com/watch?v=XUYeRpmXLDk
https://www.youtube.com/watch?v=rBiJAsNqWVg
Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs, 1981-1989)
Skrivet av: Mathilda Gustafsson skrivet 10 januari 2024 kl. 03:56:47
Så VHS har TV3s originaldubbning av säsong 3 och DVD och streaming TV3s omdubbning? Var det vanligt att TV3 dubbade om sånt de redan hade beställt dubbning av?
Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs, 1981-1989)
Skrivet av: Jabberjaw skrivet 10 januari 2024 kl. 07:59:14
Jag skall kolla upp exakt när mina band från TV3 med smurfarna är inspelade. Och kolla mina e-post konversationer med Gunnar Ernblad och se om vi någonsin pratade om Smurfarna.

Vilken avsnittslista skall man gå efter kring säsongerna....? Vad jag sett så har Alltomtecknat en lista, sedan finns olika listor på nätet, lite vart beroende man tittar. Och man vill ju gärna ha en lista baserat på samma visningsordning som TV3 köpte in och visat. Blir mycket lättare att gå igenom VHS band då. :)
Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs, 1981-1989)
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 10 januari 2024 kl. 08:37:12
Citat från: Oscar Isaksson skrivet 10 januari 2024 kl. 02:06:17Säsong 9 hade ju samma lilla ensemble som hos Lasse. Så den kan inte vara dubbad så långt efter att det gamla Media Dubb "försvann".
Det var precis min tanke, också. Säsong 9 gjordes ju uppenbarligen innan Mediadubb Internationals långvariga "konflikt" med Andreas Nilsson inleddes, så jag gissar att den säsongen sannolikt dubbades runt våren/sommaren/hösten 1992.

Betyder det att säsong 4 - 8 dubbades före säsong 9, och att det sen blev uppehåll några år i dubbningarna innan säsong 1 och 2 dubbades (och säsong 3 dubbades om)?
Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs, 1981-1989)
Skrivet av: Oscar Isaksson skrivet 10 januari 2024 kl. 13:51:14
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 10 januari 2024 kl. 08:37:12Det var precis min tanke, också. Säsong 9 gjordes ju uppenbarligen innan Mediadubb Internationals långvariga "konflikt" med Andreas Nilsson inleddes, så jag gissar att den säsongen sannolikt dubbades runt våren/sommaren/hösten 1992.

Betyder det att säsong 4 - 8 dubbades före säsong 9, och att det sen blev uppehåll några år i dubbningarna innan säsong 1 och 2 dubbades (och säsong 3 dubbades om)?

Har hittat och kollat över min lista med vilken dubbning som gick på TV3 och utgivna på VHS/DVD, och ser nu att även avsnitt som ska ha tillhört i säsong 4 och 5 dubbade av Media Dubb International. Så det är frågan vilken avsnittsordning de körde efter eller om det är omdubbning som gäller även där.
Men jag skulle säga att majoriteten av säsong 4 - 8 dubbades av Lasse Svensson.
Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs, 1981-1989)
Skrivet av: Jabberjaw skrivet 10 januari 2024 kl. 20:38:26
Jag har kollat mina mail med Gunnar Ernblad. Och enligt honom så översatte han som följande -

1988 för TV3/Lasse Svensson
254 st episoder + 1 julspecial

år 1990 översatte Gunnar ytterligare 52st avsnitt av Smurfarna (The Smurfs, 1981-1989) för TV3/Media Dubb. Här framgick aldrig om det också rör sig om delepisoder eller 52 st avsnitt. Men eftersom det verkar gått väldigt fort fram så skulle det lika gärna kunna röra sig om 52 hela avsnitt.

Det är väldigt olyckligt att den här infon kommer såhär sent, från tidigare i tråden. Då jag gjort mig ojobbet att inte anteckna avsnittstitlar för VHS inspelningar där avsnitten inte är "saknade". Men jag är ganska säker på att jag hittat avsnitt från säsong 1 - 8 tidigt för TV3. Men de där jag är 100% säker är:

Säsong 3; Inspelningar från 1992/1993.
Säsong 4 - 5; Inspelningar från 1991 - 1993.
Säsong 6, 7 och 8; Inspelningar från 1988 - 1989.

Behöver gå igenom gamla band igen när min VHS spelare har fått sig en smörjning/genomgång. Har en att kolla på men känner att det är lite onödigt att kolla på ett band om man endå inte kan föra över det... ::) :-[



Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs, 1981-1989)
Skrivet av: Oscar Isaksson skrivet 11 januari 2024 kl. 16:19:31
Enligt tablåer så började TV3 sända Smurfarna 1988-04-10, och serien sändes då i omgångar fram till 1999.

Avsnitt från säsong 3 och en handfull säsong 4  är ursprungligen utgivna 1990-1991 på köp och hyr-VHS.
Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs, 1981-1989)
Skrivet av: Haivchru04 skrivet 7 mars 2024 kl. 21:49:29
Hej!

Förlåt om jag blandar mig in i den här diskussionen, men det är de avsnitt jag är säker på finns på DVD på svenska:

VOLYM 1 - Smurfstarkt självförtroende (2011)
1. Det gyllene smurfpriset (The Golden Smurf Award, 1983)
2. Smurfen som mindes allt (The Chief Record Smurf, 1983)
3. Den goda grannsmurfen (Good Neighbor Smurf, 1983)
4. Smurfstarkt självförtroende (A Little Smurf Confidence, 1983)
5. Musiksmurfen stjäl showen (Harmony Steals the Show, 1983)
6. Det sista smurfbäret (The Last Smurfberry, 1983)

VOLYM 2 - En klocka till Azrael (2011)
1. Hogathas hjärtklappning (Hogatha's Heartthrob, 1983)
2. En klocka till Azrael (A Bell for Azrael, 1983)
3. Smurfarnas Halloween (All Hallow's Eve, 1983)
4. En magisk skallra (The Magic Rattle, 1983)
5. Folk och Smurf (All Creatures Great and Smurf, 1983)
6. Smurfen som ville vara kung (The Smurf Who Would Be King, 1983)
7. Skönhet är bara smurflig (Beauty Is Only Smurf Deep, 1983)

VOLYM 3 - Den krympande trollkarlen (2011)
1. Pilträdsalferna (The Pussywillow Pixies, 1984)
2. Gargamels jätte (Gargamel's Giant, 1984)
3. Draken från bråkslottet (The Gargoyle of Quarrel Castle, 1984)
4. Sprattsmurfens skugga (Jokey's Shadow, 1984)
5. Hela smurfen och bara smurfen (The Whole Smurf and Nothing But the Smurf, 1984)
6. Den krympande trollkarlen (The Incredible Shrinking Wizard, 1984)

VOLYM 4 - Ett husdjur åt Babysmurf (2011)
1. Skuggträskets hemlighet (The Secret of Shadow Swamp, 1984)
2. Smurfiplikation (Smurfiplication, 1984)
3. Skjut inte upp till imorgon det du kan smurfa idag (Never Smurf off 'Til Tomorrow, 1984)
4. Den resande (The Traveler, 1984)
5. Gubben i månen (The Man in the Moon, 1984)
6. Ett husdjur åt Babysmurf (A Pet for Baby Smurf, 1984)
7. Visdomens tecken (Symbols of Wisdom, 1984)

VOLYM 5 - Smurfkungen (2011)
1. Trollkonstsmurfen (The Smurf's Apprentice, 1981)
2. Den magiska spegeln (Vanity Fare, 1981)
3. Smurfkungen (King Smurf, 1981)
4. Sprattsmurfens mynt (Jokey's Medicine, 1981)
5. Astrosmurf (The Astrosmurf, 1981)
6. Trollkonstsmurfen (Sorcerer Smurf, 1981)
7. Den onda anden (The Magical Meanie, 1981)

VOLYM 6 - Sankt Smurf och draken (2011)
1. Sankt Smurf och draken (St. Smurf and the Dragon, 1981)
2. Smurfarna och Kroxelikrax (The Smurfs and the Howlibird, 1981)
3. Förhäxad, förhindrad och försmurfad (Bewitched, Bothered and Be-Smurfed, 1981)
4. De smurffärgade glasögonen (Smurf Colored Glasses, 1981)
5. Drömsmurfens mardröm (Dreamy's Nightmare, 1981)

VOLYM 7 - Romeo och Smurfina (2011)
1. Smurfsoppan (Soup à la Smurf, 1981)
2. Småttingsproblem (Fuzzle Trouble, 1981)
3. Allt som glimmar är inte smurf (All That Glitters Isn't Smurf, 1981)
4. Romeo och Smurfina (Romeo and Smurfette, 1981)
5. Den hundrade smurfen (The Hundredth Smurf, 1981)
6. Smurfoni i c-dur (Smurphony In 'C', 1981)

VOLYM 8 - Supersmurfen (2011)
1. Det magiska ägget (The Magic Egg, 1981)
2. Supersmurfen (Supersmurf, 1981)
3. Smurfans danssko (Smurfette's Dancing Shoes, 1981)
4. Den falska smurfen (The Fake Smurf, 1981)
5. Babysmurfen (The Baby Smurf, 1981)
6. Riddare Muskelsmurf (Sir Hefty, 1981)

VOLYM 9 - Grottforskarsmurfen (2011)
1. Spöksmurfen (Haunted Smurfs, 1981)
2. Den violetta smurfen (The Purple Smurfs, 1981)
3. Artistsmurfarna (Sideshow Smurfs, 1981)
4. Poetsmurfen och Målarsmurfen (Painter and Poet, 1981)
5. Grottforskarsmurfen (Spelunking Smurfs, 1981)
6. Nu smurfar du dem, nu gör du inte (Now You Smurf 'Em, Now You Don't, 1981)

VOLYM 10 - Den förfärlige snömannen (2011)
1. Förstoringsserumet (The Magnifying Mixture, 1981)
2. Vädersmurfmaskinen (Foul Weather Smurf, 1981)
3. Robotsmurfen (The Clockwork Smurf, 1981)
4. Smurfparadiset (Paradise Smurfed, 1981)
5. Den förfärlige snömannen (The Abominable Snowbeast, 1981)
6. Smurfkällan (The Fountain of Smurf, 1981)

VOLYM 11 - Gråt inte över spilld smurf (2011)
1. Generösa Gargamel (Gargamel, the Generous)
2. Smurfarna och pengaträdet (The Smurfs and the Money Tree, 1981)
3. Den goda, den onda och den smurfiga (The Good, the Bad and the Smurfy, 1982)
4. Gråt inte över spilld smurf (Waste Not, Smurf Not, 1982)
5. Iskalla smurfar (S-Shivering S-Smurfs, 1982)
6. Bara en tryffel (A Mere Truffle, 1982)

VOLYM 12 - Smurfarnas jul (2011)
1. Smurfen som inte kunde säga nej (The Smurf Who Couldn't Say No, 1982)
2. Den blå pesten (The Blue Plague, 1982)
3. Smurfarna till havs (Smurfs at Sea, 1982)
4. Smurfarnas jul (The Smurfs' Christmas, 1982)

VOLYM 13 - Slutet smurf, allting smurf (2012)
1. Smurfan (Sister Smurf, 1982)
2. Glufssmurfens bantningskur (Gormandizing Greedy, 1982)
3. En god smurf förtjänar en annan (One Good Smurf Deserves Another, 1982)
4. Smurfarnas hämnd (Revenge of the Smurfs, 1982)
5. Den som smurfar sist (The Last Laugh, 1982)
6. De otroliga smurfarna (The A-Maze-ing Smurfs, 1982)
7. Slutet smurf, allting smurf (All's Smurfy that Ends Smurfy, 1982)

VOLYM 14 - Gammelsmurfens bröllopsdag (2012)
1. Piparen (Squeaky, 1982)
2. Det kom från yttre smurfen (It Came from Outer Smurf, 1982)
3. Gargamels räddning (For the Love of Gargamel, 1982)
4. Sjusovarsmurfen (Smurf van Winkle, 1982)
5. Gammelsmurfens bröllopsdag (Papa's Wedding Day, 1982)
6. Den lilla jätten (The Littlest Giant, 1982)

VOLYM 15 - Robin Smurfs äventyr (2012)
1. Himlen smurfar (The Sky Is Smurfing! The Sky Is Smurfing!, 1982)
2. Avhopparsmurfen (Turncoat Smurf, 1982)
3. Klumpsmurf smurfar framtiden (Clumsy Smurfs the Future, 1982)
4. Det som drömmar är smurfade av (The Stuff Dreams are Smurfed of, 1982)
5. Smurfa mig inga blommor (Smurf Me No Flowers, 1982)
6. Trollformeln (The Kaplowey Scroll, 1982)
7. Robin Smurfs äventyr (The Adventures of Robin Smurf, 1982)

VOLYM 16 - De tre smurfetörerna (2012)
1. Skämtlådan (The Box of Dirty Tricks, 1982)
2. Sömngångarsmurfar (Sleepwalking Smurfs, 1982)
3. Den bortglömda staden (The Lost City of Yore, 1982)
4. Bubbelsmurfen (Bubble, Bubble, Smurfs in Trouble, 1982)
5. Himmelska smurfar (Heavenly Smurfs, 1982)
6. De tre smurfetörerna (The Three Smurfketeers, 1982)

VOLYM 17 - Den blå månen (2012)
1. Min smurfade flickvän (My Smurfy Valentine, 1982)
2. Den blå månen (Once In a Blue Moon, 1983)
3. Aprilsmurf (April Smurf's Day, 1983)
4. Den magiska pinnen (The Magic Stick, 1983)
5. Ett ruttet ägg (Born Rotten, 1983)
6. Smurfarnas brandmän (The Smurf Fire Brigade, 1983)

VOLYM 18 - Inte tid till smurf (2012)
1. Varje tavla smurfar sin egen historia (Every Picture Smurfs a Story, 1983)
2. En trollkarl på vingar (The Winged Wizard, 1983)
3. Den första telesmurfen (The First Telesmurf, 1983)
4. Hatten av för smurfarna (Hats off to Smurfs, 1983)
5. Inte tid till smurf (No Time for Smurfs, 1983)
6. Smurfan för en dag (Smurfette for a Day, 1983)
7. De magiska örhängena (The Magic Earrings, 1983)

VOLYM 19 - Hur man smurfar en regnbåge (2012)
1 En smurftår (The Tear of a Smurf, 1983)
2 Hur man smurfar en regnbåge (How to Smurf a Rainbow, 1983)
3 Mirakelsmurfen (The Miracle Smurfer, 1983)
4 Gammelsmurfens minnesbeta (Chip off the Old Smurfs, 1983)
5 Skogssmurfarna (Lumbering Smurfs, 1983)
6 Hem, ljuva hem (A Hovel Is Not a Home, 1983)
7 Tala för dig själv, bondsmurf (Speak for Yourself, Farmer Smurf)

VOLYM 20 - Den ädla hjorten (2012)
1. Den ädla hjorten (The Noble Stag, 1983)
2. Fixarsmurfens älskling (Handy's Sweetheart, 1983)
3. De viljestarka smurfarna (Willpower Smurfs, 1983)
4. Klumpig tur (Clumsy Luck, 1983)
5. Smurfarnas tidskapsel (The Smurfs' Time Capsule, 1983)

VOLYM 21 - Lillsmurfen försvinner (2013)
1. Förgät-mig-smurf (Forget Me Smurfs, 1983)
2. En present till Gammelsmurf (A Gift for Papa's Day, 1983)
3. Glufssmurfen och grötkastrullen (Greedy and the Porridge Pot, 1983)
4. Att smurfa på teckenspråket (Smurfing in Sign Language, 1983)
5. Lillsmurfen försvinner (Baby Smurf Is Missing, 1983)
6. Den minsta häxan (The Littlest Witch, 1983)
7. Jakten på smurfstenen (The Smurfstone Quest, 1983)
8. Smurflunden (Smurfy Acres, 1983)

VOLYM 22 - Den första smurfolympiaden (2013)
1. Muskelsmurfens hjärta (Hefty's Heart, 1983)
2. Att smurfa en tjuv (To Smurf a Thief, 1983)
3. Lillsmurfens första jul (Baby's First Christmas, 1983)
4. En kram till Buttersmurfen (felaktigt stavad på DVDn som Glufssmurfen)  (A Hug for Grouchy, 1983)
5. Gargamels bröllop (Wedding Bells for Gargamel, 1983)
6. Den första smurfolympiaden (The Smurfic Games, 1984)
*felaktigt stavad på DVDn som Glufssmurfen


BONUS-DVD:ER (Efter volym 22 övergick Nordisk Film till att släppa DVD:er fokuserade på en viss karaktär/ett visst ämne. De består huvudsakligen av avsnitt från säsong 4-6)

SMURFAN (2013)
1. Smurfan (The Smurfette, 1981)
2. Smurfans godissug (Smurfette's Sweet Tooth, 1984)
3. Smurfflickan Sassette (Sassette, 1985)
4. Smurfans ros (Smurfette's Rose, 1985)
5. Alla smurfar på scen (All the Smurf's a Stage, 1986)
6. Smurfans blommor (Smurfette's Flower, 1986)

LILLSMURFEN (2013)
1. Cirkus för Lillsmurfen (A Circus for Baby, 1984)
2. Lillsmurfen på vift (Babes In Wartland, 1984)
3. Lillsmurfens förtrollande blöja (Baby's Enchanted Didey, 1984)
4. Barnvakt åt Storfot (Bringing Up Bigfeet, 1986)
5. Sotarsmurfen (Sweepy Smurf, 1986)
6. En gyttjefull smurfdag (The Bad Place, 1984)
7. Lillsmurfens nya leksak (Baby's New Toy, 1986)

HOKUS POKUS (2013)
1. Skräm en smurf (Monster Smurfs, 1984)
2. Den smurfigaste vännen (The Smurfiest of Friends, 1984)
3. Smurfarnas spökjakt (Smurfing for Ghosts, 1984)
4. Den magiska manteln (Jokey's Cloak, 1986)*
5. Kvicksmurfens Do-Re-Mi (Snappy's Way, 1986)
6. Latsmurfens pyjamasparty (Lazy's Slumber Party, 1984)
7. Roten till all ondska (The Root of Evil, 1986)
8. Gammelsmurfen mister kraften (Papa's Last Spell)

KÄRLEK (2013)
1. Smurfiga i alla våra dagar (Smurfily Ever After, 1985)
2. De smurfar våran sång (They're Smurfing Our Song, 1985)
3. Falskspel och kärlek (Scruple's Sweetheart, 1986)
4. Hogathas stora kärlek (Head Over Hogatha, 1986)
5. Smurfans gyllene lockar (Smurfette's Golden Tresses, 1984)
6. Glasögonsmurfens rätta jag (Essence of Brainy, 1986)*
7. Kluns får en vän (Bigmouth's Friend, 1985)

VINTER (2013)
1. Julen är en smurfig tid ('Tis the Season to Be Smurfy, 1987)
2. Teddybjörnen (The Patchwork Bear, 1984)
3. Smurfkrämscafét (The Smurfwalk Cafe, 1984)
4. Smurfarna i jordens inre (Journey to the Center of the Smurf, 1986)
5. Det magiska ymnighetshornet (The Magic Sack of Mr Nicholas, 1987)*
6. Smurfarnas vårshow (The Smurfs Springtime Special, 1982)

GAMMELSMURF (2013)
1. Gammelsmurf, Gammelsmurf (Papa Smurf, Papa Smurf, 1986)
2. Den trojanska smurfen (The Trojan Smurf, 1984)
3. Peppar, peppar, ta i smurf (Smurf on Wood, 1984)
4. Gammelsmurfens flygande säng (Papa's Flying Bed, 1985)
5. Klunssmurfens moln (Clumsy's Cloud, 1986)
6. Våghalsiga smurfar (Reckless Smurfs, 1986)

SMURFMAGI (2014)
1. Gargamels framtidsplaner (Gargamel's Miss-Fortune, 1984)
2. Skräddarsmurfens magiska nål (Tailor's Magic Needle, 1984)
3. Gargamels nya jobb (Gargamel's New Job, 1986)
4. Kristallklara bilder (Handy's Window Vision, 1986)
5. Bondsmurfens ande (Farmer's Genii, 1986)
6. Målarsmurfen (The Color Smurfy, 1986)
7. Den som smurfar sist (He Who Smurfs Last, 1985)

DOKTOR SMURF (2014)
1. Sprattsmurfens smällkaramell (Jokey's Funny Bone, 1984)
2. Muskelsmurfen och rullsmurfen (Hefty and the Wheelsmurfer, 1984)
3. Hopparhosta (Hopping Cough Smurfs, 1984)
4. Doktor Smurf (Calling Doctor Smurf, 1986)
5. Smurfa andra kinden till (Smurf the Other Cheek, 1984)
6. Glasögonsmurfen (I Was a Brainy Weresmurf, 1987)*
7. Världen enligt smurflingarna (The World According to the Smurflings, 1986)

SMURFARNA OCH ALLA DJUREN (2014)
1. Ögonstenen återvänder (Blue Eyes Returns, 1984)
2. Glasögonsmurfen, djurens vän (Brainy Smurf, Friend to All the Animals, 1985)
3. Den sista skrännattskärran (The Last Whippoorwill, 1986)
4. Den kungliga trumman (The Royal Drum, 1986)
5. Ett riktigt hundliv (It's a Puppy's Life, 1986)
6. Prinsen och grodan (The Prince and the Hopper, 1986)

MATLAGNING (2014)
1. Pepparkakssmurfarna (The Gingerbread Smurfs, 1984)
2. Mästersmurfen (The Master Smurf, 1984)
3. Glufssmurfen (Bigmouth Smurf, 1984)
4. Smurfiga pannkakor (Breakfast at Greedy's, 1984)
5. Brunnens hemlighet (The Secret of the Village Well, 1984)
6. Smurfarnas urverk (Tick Tock Smurfs, 1984)
7. Smurfmobilracet (The Smurfbox Derby, 1984)

* Jag är inte säker på om det är de rätta avsnitten, men det är iallafall så nära jag kom. Rätta mig om jag har fel!



Jag är också säker på att Per Sandborgh även gör rösten till Drömsmurfen (då han låter väldigt mycket som Klunssmurfen hade gjort ifall han vore en präst), att Hans Jonsson gör rösten till Räddsmurfen samt att Steve Kratz/Jan Simonsson gör rösten till Grävsmurfen (inte visste jag att Steve Kratz var så duktig på dalmål) och Spårarsmurfen.

Jag är förresten också nyfiken på vem som gör rösten till Kung Gerard.
Titel: SV: Smurfarna (The Smurfs, 1981-1989)
Skrivet av: Erika skrivet 8 mars 2024 kl. 13:28:01
Citat från: Haivchru04 skrivet  7 mars 2024 kl. 21:49:29Jag är förresten också nyfiken på vem som gör rösten till Kung Gerard.
Fantastisk lista du har fått ihop! :)

Har inte sett alla avsnitt, så Kung Gerard har säkert haft fler än en svensk röst, men i de avsnitt jag har sett så vill jag minnas att det är Per Sandborgh som gör rösten.