Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

De magiska tingens byrå (The Bureau of Magical Things)

Startat av Anders M Olsson, 4 mars 2019 kl. 20:08:20

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Anders M Olsson

Den 17 maj börjar SVT sända/publicera en ny reprisomgång av De magiska tingens byrå, men fortfarande bara första säsongen. Det blir femte(!) gången som SVT sänder första säsongen.

Andra säsongen lyser med sin frånvaro. Tydligen finns de tio första avsnitten på Tele2 Play liksom på Paramount+ innan den tjänsten försvann.

Jag har mailat SVT med en efterlysning av andra säsongen. Vi får se vad de svarar...

Anders M Olsson

#106
Efter lång väntan har Netflix äntligen lagt upp hela andra säsongen här i Sverige. Det finns engelskt originalljud och dubbningar på svenska, danska, norska samt ett antal andra utomnordiska språk.

Texter finns bara på engelska och koreanska, förutom s.k. forcerade undertexter på de dubbade språken. Med "forcerade texter" menas översättningar av skyltar i bilden och liknande som inte finns med i den talade dialogen.

De svenska dubbningscreditsen består av tre sidor; produktionsuppgifter, namngivna röster ("Medverkande") och övriga röster ("Ytterligare medverkande").

Det märkliga är att både de danska och norska dubbningscreditsen har hela fyra sidor var med övriga röster medan de svenska bara har en.

De magiska tingens byrå - s02e01 - Försvunna.mp4_snapshot_25.25.686.jpg

De magiska tingens byrå - s02e01 - Försvunna.mp4_snapshot_25.27.779.jpg

De magiska tingens byrå - s02e01 - Försvunna.mp4_snapshot_25.29.461.jpg

Anders M Olsson

SVT visar ännu en reprisomgång av första säsongen i höst med början den 17 oktober. Det blir för sjätte gången!

Fortfarande inga spår av andra säsongen på SVT, men den finns förstås på Netflix sen den 15 juli.