Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Varning - medan du läste inläggen, hann 4 nya svar postas i ämnet. Du kanske bör se över ditt inlägg.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vilket är den sista bokstaven i alfabetet, förutom ÅÄÖ?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Anders M Olsson
 - 18 juli 2019 kl. 07:45:34
Fortfarande inga uppdateringar från FreeGrabApp, däremot har jag nu testat FlixGrab+ (Digiflix Software), och det programmet fungerar faktiskt.

Så nu har jag tecknat licens på ett år för "plusversionen", vilket kostade 16,99 dollar. Det är visserligen lite dyrare än vad FreeGrabApp tar (12,99) men fortfarande rätt okej. Och om man har att välja mellan ett program som fungerar och ett som inte gör det är väl valet inte så svårt... :)
Skrivet av Anders M Olsson
 - 27 juni 2019 kl. 12:52:38
Nu har det gått nästan en månad sen jag mailade FreeGrabApp, och fortfarande inga uppdateringar.

Det märkliga är att det har dykt upp ett annat program på nätet som ser förvillande lika ut och som heter FlixGrab+ med ett plustecken på slutet. Undrar om det kan vara utbrytare ur det ursprungliga företaget som har startat eget?

Någon som har testat "plusversionen" och vet om den fungerar?
https://www.flixgrab.com/

De varnar för att vissa funktioner (HD-video och 5.1-ljud) inte fungerar med Marvel-videos och vissa serieavsnitt. Undrar vad det kan bero på?
Skrivet av Anders M Olsson
 - 29 maj 2019 kl. 13:32:34
Jag mailade och de svarade faktiskt väldigt snabbt att det är ett känt fel som de håller på att fixa. De lovade återkomma när det var klart.
Skrivet av Anders M Olsson
 - 29 maj 2019 kl. 10:21:37
Undrar om FreeGrabApp har kastat in handduken?

FlixGrab (respektive Free Netflix Download) fungerar inte längre för mig, jag får felmeddelandet "Video can't be parsed".

Dessutom har min licens gått ut och jag lyckas inte förnya den. PayPal ger felmeddelandet "Things don't appear to be working at the moment. Please try again later."

(Även utan licens ska programmet fungera för att ladda ner i SD-upplösning.)

Någon som fortfarande lyckas ladda ner från Netflix med FlixGrab eller Free Netflix Download?
Skrivet av evildemons
 - 27 januari 2018 kl. 09:29:29
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 14 oktober 2017 kl. 08:48:58
Det undrar jag också, med tanke på att allt från Netflix är DRM-skyddat och krypterat...

Jag tror dom har decompiler Netflix app till Android eller sniffat trafiken för att få ut hur dom ladda ner den. Då via appen så kan man ladda ner i offline läge och det går att decompiler appen så kan man se hur dom har gjort för att ladda ner.
Skrivet av Anders M Olsson
 - 20 januari 2018 kl. 09:50:31
Citat från: Pepparrot skrivet 20 januari 2018 kl. 09:04:58
Netflixdownloadern på Windows Store verkar intressant. Provar nu, men har haft dålig lycka med undertexter.

Det stämmer. Den tar inte med undertexter. Det är dock inte så svårt att tanka hem undertexterna separat med Google Chrome. Det finns flera instruktioner på nätet för hur man gör det.
Skrivet av Pepparrot
 - 20 januari 2018 kl. 09:04:58
Jag har två skärmar anslutna till datorn, en huvudskärm och en TV. På TVn slänger jag upp det jag vill spela in i fullskärm, och sen startar jag inspelningsprogrammet på datorskärmen. Använder https://obsproject.com och kan ställa in kvaliteten efter behag. Ofta vill jag bara spela in nåt åt barnen så de kan se det på skiva senare, och struntar då i om det tar mycket plats på skivorna = jag kör med hårdvarukodning och hög bitrate = helt ok kvalitet, det ser ut som på skärmen.

Nackdelen är då att jag helst inte vill göra något annat på datorn samtidigt, har haft svårt att styra om så systemljud från datorn inte hamnar i min inspelning. Men, har inte grävt ner mig i det. Har inte spelat in så ofta, och resultatet har blivit bra. Man får hålla koll på om materialet är bäst på 50- eller 60hz-skärmläge. Tror jag spelade in Viaplay i 50Hz, åtminstone barnprogrammen.

Netflixdownloadern på Windows Store verkar intressant. Provar nu, men har haft dålig lycka med undertexter.
Skrivet av Anders M Olsson
 -  8 januari 2018 kl. 09:57:50
Så där ja! Nu har det kommit en ny version av FlixGrab (1.0.4.105) som ger avsevärt bättre bildkvalité:



Det går förvisso fortfarande att se en del artefakter i den här stillbilden, men i den rörliga videon är det knappast märkbart. Jag har dessutom valt den här bilden som exempel just för att den är svår att koda pga alla vågrörelserna. En del artefakter finns säkert redan från början i det som Netflix skickar ut.

Samtidigt kan man notera att filstorleken blir avsevärt större än tidigare. Det här avsnittet borde, om man räknar på bithastigheten från Netflix i 1080p, bli c:a 1,3 GB stort. Men efter "nedladdning" med FlixGrab blir det i själva verket c:a 2,4 GB.

Det får väl ändå anses acceptabelt!? Hellre lite större filer än kraftigt försämrad bildkvalité. Alternativet hade varit betydligt längre nedladdningstider, eller allra helst direkt nedladdning från Netflix utan omkodning. Fast det sistnämnda känner jag inte till något program som klarar...
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 30 december 2017 kl. 01:47:00
Citat från: Anders M Olsson skrivet 29 december 2017 kl. 07:23:23
Jag har nu skickat en bugg-rapport till FreeGrabApp!
Jag har också mailat programmeringsteamet om de här problemen och fick ett snabbt och något luddigt svar:
"Thank you, we are working on this :) "
Skrivet av Richardo
 - 29 december 2017 kl. 13:16:19
Det är en sak jag inte förstår dock.

Om det är olagligt att ladda upp copyright-skyddat material, hur kommer det sig att Wikipedia inte är nere, eftersom Wikipedia innehåller många copyright skyddade bilder.

Skrivet av Richardo
 - 29 december 2017 kl. 12:48:50
Hur är det med copyright-lagarna i U-länder, som Indien, Haiti, Jamaica osv? De har ju en relativt dålig infrastruktur i jämförelse med Sverige, så jag tror inte rent spontant att de bryr sig om copyright.

Finns det något land som tillåter att man kan göra vad man vill copyright-skyddat material?
Skrivet av Richardo
 - 29 december 2017 kl. 12:37:57
Om det bara är olagligt att ladda upp material, varför får man inte ladda ner material?

Räknas det inte som "internet-piracy" om man streamar copyrightskyddat material? Det finns många individer som ogillar att man "pirate" tv-serier och dylikt. Kan man kanske ha det som motargument för de som ogillar att man delar länkar till platser där man kan ladda ner material som har sedan länge utgått?

Jag menar, det borde väl vara okej att ladda ner sådant material om företaget som producerat materialet har gått i konkurs.
Skrivet av Anders M Olsson
 - 29 december 2017 kl. 07:23:23
Jag har nu skickat en bugg-rapport till FreeGrabApp!
Skrivet av Anders M Olsson
 - 28 december 2017 kl. 21:44:01
Fler intressanta observationer: Om jag tankar hem avsnittet i 720p istället för 1080p blir det minst lika mycket artefakter som i 1080p.


MEN om jag istället använder den gamla gratisversionen, Video Downloader for Netflix, blir artefakterna i 720p nästan inte märkbara. Det går iofs att se en del fel så här på en stillbild om man tittar noga, men i rörlig video kan man utan vidare låta det passera.


Nästa sak att titta på är filstorleken. Det gamla programmet ger en nerladdad fil som är c:a 1 GB stor, medan det nya programmet ger en fil som endast är på 694 megabytes. Min gissning är att de har ändrat på omkodningen för att filstorleken ska överensstämma med det som hämtas från Netflix. Därigenom har de snålat alltför mycket på bitraten, så att artefakterna börjar visa sina fula trynen.

Vad de skulle behöva göra är alltså att antingen låta filerna bli betydligt större, eller göra programmet långsammare så att inkodningen blir effektivare med samma bitrate!
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 28 december 2017 kl. 20:15:48
Citat från: Richardo skrivet 28 december 2017 kl. 19:58:21
Kanske det... men man bör nog ha i åtanke att det de gör är olagligt rent juridiskt, som kan vara straffbart om man gör en anmälan.
Nej, det är absolut inget olagligt med det här. I vissa länder kan det vara olagligt att kringgå kopieringsskydd, men bevisligen gör de ju inte det eftersom bilden kodas om; och då är det absolut inget olagligt vare sig från programutvecklarnas sida eller för slutanvändarna.

Det här företaget är baserat i Ryssland, och nu vet jag i och för sig inte exakt vilka lagar de har i Ryssland, men jag tror knappast att de är hårdare än i Sverige i alla fall...

Däremot är det givetvis inte lagligt att vidaresprida material man "laddat hem" med programmet, men det är en helt annan femma. Sen lär det väl också sannolikt bryta mot Netflix användarvillkor, men det har ju ingenting med lagstiftning att göra.