Dubbningshemsidans forum

Dubbningar => Dubbningar och röster => Ämnet startat av: Erika skrivet 27 mars 2007 kl. 20:43:24

Titel: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Erika skrivet 27 mars 2007 kl. 20:43:24
Jag skulle vilja veta vilka videofilmer som har Media Dubbs dubbning av Nalle Puh, och om alla tretton avsnitten som de dubbade finns utgivna på video.

Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 28 mars 2007 kl. 14:35:53
Mycket bra fråga! Jag skulle tro att alla de 13 avsnitt (eller 10 "riktiga" avsnitt) som Lasse Svensson/Media Dubb dubbade av Nya äventyr med Nalle Puh finns på någon VHS-film, men jag är inte alls säker.

Den enda VHS-filmen jag är 100% säker på, då det är den enda filmen jag äger med Media Dubbs dubbning, är Det stora honungsrånet. Den innehåller följande avsnitt (samtliga är i Media Dubbs version):
Avsnitt 9: The Great Hunny Pot Robbery (22 min)
Avsnitt 10: Stripes (11 min - sitter ihop med avsnitt 11) 
Avsnitt 11: Monkey See, Monkey Do Better (11 min - sitter ihop med avsnitt 10) 
Samt endast på hyrutgåvan:
Avsnitt 12: Babysitter Blues (22 min)

Köputgåvan är bara på 44 minuter, och innehåller alltså inte det sista avsnittet - den finns bara på den gamla hyrutgåvan från slutet av 1980-talet. Mig veterligen finns inte Babysitter Blues med på någon av köputgåvorna, men jag kan ha fel där.

Om någon har koll på fler VHS-filmer med Media Dubbs dubbning, så får ni mycket gärna upplysa om det. Jag minns att jag en gång i tiden (troligen tidigt 1990-tal) hyrt en annan VHS-film som innehöll Media Dubbs dubbning, men tyvärr minns jag inte vilken det var eller vilka avsnitt...

Jag kan fortfarande inte förlåta Disney för att de dubbat om dessa 13 avsnitt till visningarna på Disney Channel/Playhouse Disney; och jag kan än mindre förstå varför...
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Erika skrivet 28 mars 2007 kl. 20:22:02
Tack för svaret! :)

CitatOm någon har koll på fler VHS-filmer med Media Dubbs dubbning, så får ni mycket gärna upplysa om det. Jag minns att jag en gång i tiden (troligen tidigt 1990-tal) hyrt en annan VHS-film som innehöll Media Dubbs dubbning, men tyvärr minns jag inte vilken det var eller vilka avsnitt...

Jag var ute på Tradera och tittade efter Nalle Puh-filmer då hittade jag denna film:
http://www.tradera.com/auction/aid_41361792 (http://www.tradera.com/auction/aid_41361792)

Den filmen har jag sett hemma hos en person på tidiga 90-talet och jag vill minnas att den här innehöll Media Dubbs dubbning. Känner du igen videofilmen?

CitatJag kan fortfarande inte förlåta Disney för att de dubbat om dessa 13 avsnitt till visningarna på Disney Channel/Playhouse Disney; och jag kan än mindre förstå varför...

Det var otroligt trist att de valde dubba om avsnitten. Var inte just denna dubb också bland det sista (i dubbningsväg) som Tor Isedal medverkade i? Då känns det ännu tråkigare med (idiot)beslutet att dubba om avsnitten.  :'( 

Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 29 mars 2007 kl. 00:21:29
Den där videofilmen - Hjälten från Sjumilaskogen - har jag faktiskt här hemma, och den innehåller tyvärr inte Media Dubbs dubbning.

Videofilmen innehåller följande avsnitt:
Avsnitt 1: Pooh Oughta Be In Pictures
Avsnitt 17: Trap As Trap Can
Avsnitt 18: Hunny For A Bunny

Det första av avsnitten är ju ett av de avsnitten som Lasse Svensson/Media Dubb dubbade, men tyvärr är det inte den dubbningen på videofilmen. Det avsnittet är omdubbad av KM Studio, med samma röster som avsnitt 14 och framåt (Olli Markenros, Peter Wanngren, m.fl.). Det är alltså inte samma dubbning som Disney Channels senare omdubb av avsnitt 1 - 13 (med Guy de la Berg, m.fl.), utan är en tidigare omdubb. Märkligt nog har den dubbningen dock samma sångtexter i ledmotivet som i Media Dubbs version (Gunnar Ernblads text), men är nyinspelad och sjungs av Anders Öjebo.

Dock är det tänkbart att det finns mer än en utgåva av den här videofilmen (många av Nalle Puh-filmerna har ju släppts mer än en gång), och då är det i och för sig möjligt att tidigare utgåvor av filmen kan tänkas innehålla Media Dubbs dubbning av Pooh Oughta Be In Pictures. Men mitt exemplar verkar ha exakt samma omslag som det som bilden visade på den där auktionen, så därför verkar det väl mest sannolikt att det är samma utgåva som den jag har. De andra två avsnitten på kassetten har ju Media Dubb aldrig dubbat, så dessa råder det ingen tvekan om.

Citat från: Erika skrivet 28 mars 2007 kl. 20:22:02
Det var otroligt trist att de valde dubba om avsnitten. Var inte just denna dubb också bland det sista (i dubbningsväg) som Tor Isedal medverkade i? Då känns det ännu tråkigare med (idiot)beslutet att dubba om avsnitten.  :'( 
Tor Isedal dog den 18 februari 1990, och de här avsnitten torde väl ha dubbats nån gång i slutet av 1989 eller början av 1990. Så man kan nog lugnt utgå ifrån att det är bland det sista som Tor medverkade i, medräknat både dubbningsroller och vanliga filmroller. Mest troligt den allra sista dubbningsinsatsen.

När jag pratade med Monica Forsberg för ett antal år sedan, så sa hon att Tor Isedal dog precis samtidigt som KM Studio skulle ta över dubbningen av Nya äventyr med Nalle Puh. Dock tycker jag personligen att det verkar lite väl otroligt att han verkligen skulle ha avlidit precis samtidigt som de tog över dubbningen (med tanke på att de tog över serien mitt i en säsong, och det därför troligen inte lär ha varit något längre uppehåll mellan dubbningarna); så därför vet jag ärligt talat inte om man kan lita på det hon sa eller inte.

Det är hursomhelst skrämmande att Disney valde att dubba om en av Tors sista insatser i livet. Jag förstår heller inte varför. Om den nya dubben av avsnitt 1 - 13 hade haft samma röster som de senare avsnitten (Olli Markenros & co) så hade jag kunnat förstå tanken; helt enkelt av kontinuitetsskäl för att inte irritera barn. Men när denna nya omdubb som bekant har delvis andra röster, och har inte mer gemensamt med rösterna i avsnitt 14 - 83 som Media Dubbs dubbning hade, så ser jag ingen som helst logik i att beställa en ny dubbning.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 9 juli 2007 kl. 02:47:42
Min desperata jakt på avsnitt av Media Dubbs dubbning av Nya äventyr med Nalle Puh har äntligen gett resultat, och jag har hittat en till videofilm med den dubbningen; närmare bestämt den gamla hyr- och köpfilmen Bistrejken som gavs ut omkring 1990. Den innehåller fyra avsnitt, som samtliga är med Media Dubbs dubbning.

Den videofilmen innehåller följande avsnitt:
Avsnitt 2: Friend in Deed
Avsnitt 3: Donkey For a Day
Avsnitt 6: Find Her, Keep Her
Avsnitt 13: How Much Is That Rabbit In The Window?

Med den videofilmen och hyrutgåvan av Det stora honungsrånet, innebär alltså det totalt 8 avsnitt med Media Dubbs dubbning. Alltså återstår det 5 fem avsnitt som Media Dubb dubbade av serien, innan KM Studio tog över. Frågan är om dessa fem också släppts på VHS, och i så fall på vilken videofilm?

Det borde finnas minst en till videofilm med Media Dubbs dubbning, av den anledningen att ingen av dessa två filmer har svenska credits utsatt (i alla fall inte på de utgåvor jag har) - jag tycks nämligen minnas att jag i min barndom såg en hyrfilm med Nalle Puh med angivna credits, där Tor Isedal stod utsatt (och han medverkade ju bara i Media Dubbs dubbning). Tyvärr minns jag dock inte vad den filmen kan tänkas ha hetat...

Är det någon som vet av någon annan videofilm med Media Dubbs dubbning, eller som har någon av de resterande fem avsnitten inspelade från TV? Jag skulle helst vilja få tag i alla 13 avsnitten som Lasse Svensson/Media Dubb dubbade av Nalle Puh, och därmed är det alltså fem avsnitt kvar innan min samling är komplett...
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 6 augusti 2007 kl. 11:49:13
Min sökning går vidare, och jag har fortfarande inte lyckats hitta fler avsnitt med Media Dubbs dubbning.

Jag har hittat en till videofilm som innehåller avsnitt 1: Pooh Oughta Be In Pictures, nämligen den gamla hyrfilmen Nalle Puh och morotsmonstret. Men tyvärr innehåller även den en omdubb av avsnittet av KM Studio. Då den videofilmen är väldigt gammal, och det mig veterligen inte finns någon äldre med det avsnittet, så kan man nog tyvärr dra slutsatsen att just det avsnittet inte har släppts på VHS i Media Dubbs version.

Följaktligen återstår 4 avsnitt av Media Dubbs dubbning (avsnitt 4, 5, 7 och 8 ), vilket rent logiskt sett borde innebära en videofilm till. Men Disney är ju inte alltid särskilt logiska... Frågan är om dessa fyra avsnitt har släppts på video, eller inte? Och på vilken videofilm kan de i så fall tänkas finnas? Tyvärr verkar det inte finnas mycket logik i avsnittsordningen på de olika videofilmerna, så därför kan man inte dra några slutsatser därigenom.

Någon som hittat någon videofilm med dessa avsnitt, eller som har något avsnitt inspelat med den här dubben. Pooh Oughta Be In Pictures visades ju några gånger på Kanal 5 för några år sen (med Media Dubbs dubbning), så det avsnittet borde vara större chans att någon har inspelat från TV än de övriga.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Erika skrivet 6 augusti 2007 kl. 18:44:09
Jag hittade lite information på Ljud- och bildarkivet om en Nalle Puh-film som heter Nalle Puh flyger högt och är fjärde volymen som Egmont gav ut. Följande avsnitt finns med på den videokassetten:

1. En riktig kompis
2. Äventyrligt värre
3. En ballong kan ställa till mycket
4. Sötsakstanden
5. Nasse blåser bort

Tyvärr står inte de engelska originaltitlarna utsatta, men åtminstone En ballong kan ställa till mycket tycker jag låter som det kan vara avsnitt 5 Ballonatics som var ett av de avsnitt Media Dubb dubbade.

Länk:
http://www.slba.se/arkiv/slbadoc.jsp?searchpage=slbasearch.jsp&search_KATE=bild-video&search_alle=Nalle+Puh&sort=&from=1&toc_length=50&doctype=KP&toctype=KP&currdoc=39 (http://www.slba.se/arkiv/slbadoc.jsp?searchpage=slbasearch.jsp&search_KATE=bild-video&search_alle=Nalle+Puh&sort=&from=1&toc_length=50&doctype=KP&toctype=KP&currdoc=39)

Jag fick förresten tag på Det stora honungsrånet (hyrfilmsversionen) för ett tag sedan, det var jätteroligt att få höra Media Dubbs Nalle Puh-dubb igen. :)
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 6 augusti 2007 kl. 22:29:16
Tack så mycket för att du tagit dig tid att kolla. Jag håller med att det verkar misstänkt att En ballong kan ställa till mycket kan röra sig om Ballonatics. Det finns ingen annan originaltitel som heter någonting med balloon (eller något liknande), så jag hittar inget annat avsnitt som det borde kunna vara. Så den filmen verkar intressant att kolla upp, om man får tag i den.

Förresten är det irriterande att SLBA bara ibland skriver ut originaltitlarna i deras specifikationer om volymer med TV-serier, men inte jämt. Logiskt sett borde man ju antingen alltid skriva ut det, eller också aldrig. På en del av Nalle Puh-filmerna har de angett originaltitlarna, men inte i just det här fallet...

Om du (eller någon annan) vill ha en DVD-kopia på Nalle Puh - Bistrejken, som innehåller fyra avsnitt med Media Dubbs dubbning (65 minuter); så är det förresten bara att säga till.  :)
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Erika skrivet 6 september 2007 kl. 15:31:39
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  6 augusti 2007 kl. 22:29:16
Om du (eller någon annan) vill ha en DVD-kopia på Nalle Puh - Bistrejken, som innehåller fyra avsnitt med Media Dubbs dubbning (65 minuter); så är det förresten bara att säga till.  :)


Självklart är jag intresserad!  :)
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 7 september 2007 kl. 03:21:30
Inga problem - du kan väl maila mig, så ordnar vi det.

Förresten har jag äntligen lyckats få tag på Nalle Puh flyger högt via Tradera. Jag har inte hunnit få filmen än dock, så jag vet ingenting än; men jag rapporterar så fort jag får den. Jag hoppas och tror att åtminstone nåt av avsnitten där ska vara med Media Dubbs dubbning.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 10 september 2007 kl. 15:21:34
Jag har nu fått och gått igenom den gamla VHS-filmen Nalle Puh flyger högt (volym 4 av Nalle Puh-filmerna), och den innehåller 5 avsnitt, eller tre fysiska avsnitt (4 av avsnitten är 11-minutersavsnitt som sitter ihop med andra avsnitt). Alla fem avsnitten har Media Dubbs dubbning, vilket är mycket trevligt. De avsnitten är:

Avsnitt 7: The Piglet Who Would Be King (22 min)
Avsnitt 4: There's No Camp Like Home (11 min)
Avsnitt 5: Balloonatics (11 min)
Avsnitt 14: Nothing But the Tooth (11 min)
Avsnitt 15: Gone With The Wind (11 min)
(i den ordningen, fastän det alltså är fel ordning)

Även de sista två avsnitten på kassetten har alltså Media Dubbs dubbning, så uppenbarligen har vi alla haft fel i att Lasse Svensson/Media Dubb bara dubbade 13 avsnitt. Avsnitt 16, "Paw and Order", vet jag med säkerhet att KM Studio dubbade, så det verkar alltså som att Media Dubb dubbade avsnitt 1 - 15 av serien.

Med denna videofilm och de två tidigare (Det stora honungsrånet och Bistrejken), så finns det alltså totalt 13 avsnitt med Media Dubbs dubbning. Följaktligen återstår två avsnitt: Cleanliness Is Next To Impossible (avsnitt 8) och Pooh Oughta Be In Pictures (avsnitt 1). Frågan är om dessa avsnitt kan tänkas finnas på någon annan VHS-film med rätt dubbning? Det verkar knappast troligt att Pooh Oughta Be In Pictures finns på VHS i Media Dubbs dubbning, eftersom den gamla VHS-filmen Nalle Puh och morotsmonstret (volym 3 av Egmonts gamla hyrfilmer) innehåller det avsnittet i omdubbad version av KM Studio. Men det andra avsnittet kanske finns...?

Jag vet att Pooh Oughta Be In Pictures visades på Kanal 5 för några år sedan i Media Dubbs dubbning - det var det enda avsnittet i den dubbningen som de visade. Därför är det kanske inte omöjligt att någon kan tänkas ha det avsnittet inspelat från TV...? Det andra saknade avsnittet har såvitt jag vet inte visats efter TV3s gamla sändningar i början av 1990-talet, så den är nog betydligt mindre chans att någon skulle ha inspelat.

Någon som vet något om de återstående avsnitten, eller har någon av dessa?
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Henrik skrivet 5 april 2008 kl. 14:14:21
[quote author=Daniel Hofverberg link=topic=324.msg3771#msg3771

När jag pratade med Monica Forsberg för ett antal år sedan, så sa hon att Tor Isedal dog precis samtidigt som KM Studio skulle ta över dubbningen av Nya äventyr med Nalle Puh. Dock tycker jag personligen att det verkar lite väl otroligt att han verkligen skulle ha avlidit precis samtidigt som de tog över dubbningen (med tanke på att de tog över serien mitt i en säsong, och det därför troligen inte lär ha varit något längre uppehåll mellan dubbningarna); så därför vet jag ärligt talat inte om man kan lita på det hon sa eller inte.

[/quote]

När jag städade så hittade jag ett musiksagohäfte (ni vet, där berättaren säger "när du hör den här signalen *pling plong* då vet du att det är dags att vända blad) från musiksagan "Nalle Puh, en dag att minnas". Den är inspelad på KM Studio, och Ingemar Carlehed är berättare, Jörgen Lantz gör rösten till Nasse och Charlie Elvegård gör rösten till Kanin. Men hör och häpna är det faktiskt Tor Isedal som gör rösten till Nalle Puh och Steve Kratz som gör rösten till Tigger (även om han här, liksom i alla andra dubbningar efter Media Dubb heter Tiger) Så KM Studio lyckades få ihop Media Dubbs röster till den här musiksagan. Det står "Februari 1990" i häftet, vilket måste innebära att det här var något av det absolut sista som Tor Isedal gjorde. Så det är möjligt att Tor dog innan KM Studio hann börja med dubbningen av "Nya äventyr med Nalle Puh", men ändå hann spela in den här musiksagan (och kanske några till) för KM Studio. För en musiksaga behöver man ju "bara" läsa in replikerna, utan att behöva tänka på munrörelser eller hur lång originalrepliken är.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: pomoa skrivet 30 mars 2010 kl. 04:01:51
jag undrar om jag kan få en DVD-kopia på Nalle Puh - Bistrejken.

skulle bli jätte glad då :).

det ända jag har sett av den gammla dubbningen är 5 minuter av ett avsnitt
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 30 mars 2010 kl. 09:17:53
pomoa: Visst kan du det. Jag gör gärna kopior av alla Media Dubbs avsnitt av Nya äventyr med Nalle Puh. Tyvärr har jag haft en del strul med min VHS-video, och har därför inte haft möjlighet att föra över dessa band till DVD än. Men tids nog ska det gå, och så fort jag har lyckats så gör jag gärna kopior åt dig och andra.

För övrigt har jag fått tag i Kanal 5:s visning av Pooh Oughta Be In Pictures, som visades som del av Disneydags i februari 1997, och märkligt nog visade de Media Dubbs originaldubb av avsnittet fastän det hade dubbats om av KM Studio flera år tidigare.

Däremot återstår nu ett enda avsnitt av Media Dubb som jag inte lyckats att få tag i, nämligen avsnitt 8: Cleanliness Is Next To Impossible. Det avsnittet har jag inte lyckats hitta åt på någon VHS-kassett, och verkar heller inte ha visats på TV sedan slutet av 1980-talet på TV3. Det visades ju på SVT ifjol, men då enbart i KM Studios omdubb. Är det någon annan som råkar ha det avsnittet i rätt dubb?
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: pomoa skrivet 30 mars 2010 kl. 11:34:00
ok tack  :D  :)
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: TonyTonka skrivet 17 juni 2011 kl. 19:50:01
Jag har ett par frågor om Media Dubbs dubbning av Nalle Puh.


1. Hur exakt ser vhs-filmerna med Media Dubbs dubbning ut?

2. Hur ofta dyker dom upp på tradera?

3. Vilka filmer från vilka perioder (tex. 1990, 1998) innehåller Media Dubbs Dubbning?

4. Medverkade Kessie i den dubben?

Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 17 juni 2011 kl. 21:53:50
Eftersom det redan fanns en tidigare tråd som behandlade Media Dubbs dubbning har jag slagit ihop trådarna - det finns inget skäl att ha flera trådar om exakt samma sak.

Jag har tyvärr inte möjlighet att scanna in eller fotografera av omslagen i dagsläget, så jag kan tyvärr inte visa exakt hur omslagen ser ut. Men som jag postat på annat håll är det följande VHS-titlar som jag har som innehåller Media Dubbs originaldubb:

De VHS-filmer jag hittat åt som innehåller Media Dubbs originaldubb av Nya äventyr med Nalle Puh är:

Nalle Puh - Det stora honungsrånet
Nalle Puh flyger högt
Nalle Puh - Bistrejken


Dessa innehåller tillsammans alla avsnitt utom 2 av de Media Dubb-dubbade avsnitten. De som återstår är Pooh Oughta Be In Pictures och Cleanliness Is Next to Impossible, som båda två dubbades om av KM Studio bara något år senare och släpptes på VHS i omdubbad form. Pooh Oughta Be In Pictures visades däremot på Kanal 5 i originaldubb 1997, men Cleanliness Is Next to Impossible har jag tyvärr inte lyckats få tag i med Media Dubbs dubbning.

Alla tre VHS-filmerna släpptes runt 1990 - 1991 på hyr-VHS, och Det stora honungsrånet släpptes strax därpå också på köp-VHS (men där med ett avsnitt mindre). Den VHS-filmen släpptes senare även mot slutet av 1990-talet under titeln Det stora håningsrånet, men alla andra VHS-filmer från samma period innehåller KM Studios dubbning.

Exakt hur ofta filmerna dyker upp på Tradera vet jag inte, men efter något års letande lyckades jag i alla fall få tag i de tre filmerna. Hyrversionen av Det stora honungsrånet (som innehåller ett avsnitt till) har jag dock ännu inte lyckats få tag i.

Kessie medverkar i åtminstone ett avsnitt som Media Dubb dubbade; Find Her, Keep Her. Jag är ärligt talat osäker om hon överhuvudtaget medverkade i fler avsnitt av Nya äventyr med Nalle Puh. Jag har ett svagt minne av att Kessie spelades av Lena Ericsson.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: TonyTonka skrivet 19 juni 2011 kl. 11:49:49
jag råkade faktist ha Honingsrånet (Köpvhs), så jag  har tillgång till Media Dubbs verison.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: TonyTonka skrivet 19 juni 2011 kl. 12:40:12
Nu har jag  sett dubben. Tor Isedal slår Olli Markenros, och Steve Kratz slår Peter Wanngren. Dock så är Magnus Sahlberg jämnbra med Jimmy Björndahl, och Robin Kjellberg var bättre en Ulf Bergstrand (som lät alldeles för mörk i vissa avsnitt te.x en liten tand avsnittet med en söttand, dock lät han okej i ett avsnitt på vhs:en Den stora överraskningen), Tobias Swärd i Boken om puh: Hjärtliga historier var också för mörk. Karin Miller var hyfsad som Kängu. Dock anger Disneyania att hon spelas av Irene Lindh. 

Jag tror även att Hans Lindgren medverkar som en Heffaklump, Andreas Nilsson som den mekaniska gorillan Bruno och jag tror att Andreas Nilsson även gör rösten åt tesslan som hänger ihop med Heffaklumpen (inte den stora).
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: TonyTonka skrivet 19 juni 2011 kl. 12:41:33
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 17 juni 2011 kl. 21:53:50
Jag är ärligt talat osäker om hon överhuvudtaget medverkade i fler avsnitt av Nya äventyr med Nalle Puh

Enligt Disneyania medverkar Kessie i avsnittet "En fågel i handen".
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 19 juni 2011 kl. 12:53:06
Jag har också sett att Disneyania anger att Irene Lindh spelar Kängu, men det är absolut fel. Jag har påpekat det för dem flera gånger, men inget har hänt.

Det var ett bra tag sen jag såg den här dubben, men jag minns väldigt tydligt att Hans Lindgren medverkade som en heffaklump, så det har du absolut rätt i. Jag har ett svagt minne av att Andreas Nilsson spelade tesslan också, och han gjorde även en del andra gästroller i diverse avsnitt.

Citat från: Tonytonka skrivet 19 juni 2011 kl. 12:41:33
Enligt Disneyania medverkar Kessie i avsnittet "En fågel i handen".
Aha! Det innebär avsnittet "A Bird in the Hand", och det är avsnitt 71. Det var därmed långt efter att Media Dubb slutade dubba serien, så det avsnittet har bara KM Studio dubbat. Därmed är det alltså bara ett avsnitt med Kessie som Media Dubb dubbade.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Jabberjaw skrivet 29 december 2018 kl. 21:21:57
Citat från: Gustav Jonsson skrivet 29 december 2018 kl. 17:14:35
Här finns alla media dubbs avsnitt 
https://swesub.net/series/nya-aventyr-med-nalle-puh/#season-1

Det är bootleg ripp från den gamla trackern Tecknat.net som tyvärr nu inte längre finns. Så det där är fortfarande "bara" dom avsnitten som redan hittats upp från gamla hyrfilmer med Nalle Puh blandat med en och annan TV3/Kanal 5 TV-inspelning. Saknas fortfarande episod 6 med Media Dubb "Cleanliness Is Next to Impossible". Verkar även inte fungera för mig på standard spelaren utan SD Server 1 och Server 2 är dom enda som startar.

skulle tyvärr avråda ALLA som inte kör sandboxad webbläsare med ublock origin eller annan annons/script addon att starta den där hemsidan. Illegala streamingsidor är alltid fulla med pop-ups , drive-by-kits och annat trevligt som vanliga barnfamiljer kanske inte är så pålästa kring  :)  ::)
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 29 december 2018 kl. 22:52:51
Ja, det där är helt klart rippat från gamla DVD:er som jag gjorde för några år sedan, och som kommer från mina gamla hyr/köp-VHS:er plus ett avsnitt från Kanal 5. Jag har visserligen ingenting emot det, men nog kan man väl tycka att vem som än lagt upp avsnitten på den där sajten hade kunnat fråga mig först...

Och som Jabberjaw säger är det inte alla avsnitt - Cleanliness Is Next to Impossible har KM Studios omdubb... :( Det avsnittet är ju också mest svårtillgängligt, som inte verkar ha släppts på VHS i originaldubb, utan som mig veterligen bara sänts på TV3.

Jag skulle också avråda från att besöka sajten - den består av en miljon annonser, popup-fönster med Javascript-alerts som knappt går att stänga, falska virusvarningar, m.m. Oerhört irriterande och kan vara rentav farligt om man råkar klicka på fel ställe... :(
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Gustav Jonsson skrivet 4 januari 2019 kl. 11:07:46
https://www.tradera.com/item/302149/327657084/nalle-puh-disney-vhs-
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 4 januari 2019 kl. 11:50:11
Citat från: Gustav Jonsson skrivet  4 januari 2019 kl. 11:07:46
https://www.tradera.com/item/302149/327657084/nalle-puh-disney-vhs-
Var vill du komma med den länken...? Auktionen är ju sedan länge avslutad, och VHS:n innehåller inte avsnittet vi pratat om (Cleanliness Is Next to Impossible). Den här kassetten innehåller:

7: The Great Honey Pot Robbery
8: Stripes / Monkey See, Monkey Do Better
(med Media Dubbs dubbning)

Det finns även en hyr-VHS-utgåva med samma titel, som är 22 minuter längre och även innehåller avsnitt 9 - Babysitter Blues; men den verkar vara väldigt svår att få tag i och jag har fortfarande inte lyckats få tag i den trots närmare tio års letande... :(

Tyvärr var det på den där tiden vanligt att hyrutgåvor av VHS-filmer var längre än motsvarande köputgåva med fler avsnitt.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Mattea Strindholm skrivet 10 januari 2019 kl. 21:20:43
Jag har 2 Nalle Puh VHS:er hemma:
Den första heter nåt med "Överraskning"O innehåller avsnitt som Nasseskjortorna och avsnittet där Tiger blir kung(?)
Den andra har jag för mig heter Nalle Puh Blåser Bort(?)Men jag minns int avsnitten då de e näst intill 7 år sen jag såg den sist(eller längre tillbaks)

En del avsnitt av program kan va väldigt svåra att få tag på och jag har för mig att Cleanliness Is Next To Impossible kommer förbli Lost.När det int släppts på VHS o int gått på TV på ett långt tag. Med andra ord:Cleanliness Is Next To Impossible is next to impossible to find.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 16 juli 2022 kl. 21:03:37
Skulle någon kunna lägga upp följande;

- Last Horizons & Flying Dupes med svensk dubbning (två avsnitt ur Luftens Hjältar

- samtliga omdubbade avsnitt av Darkwing Duck med sina originaldubbningar

- samtliga omdubbade avsnitt av DuckTales med sina originaldubbningar

- samtliga MediaDubb-utförda avsnitt av Nalle Puh och Räddningspatrullen

Ja, nu är ju dessa Disney så jag förstår om det blir svårt isåfall.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 16 juli 2022 kl. 21:09:18
Citat från: Disneyfantasten skrivet 16 juli 2022 kl. 21:03:37
Skulle någon kunna lägga upp följande;

- Last Horizons & Flying Dupes med svensk dubbning (två avsnitt ur Luftens Hjältar

- samtliga omdubbade avsnitt av Darkwing Duck med sina originaldubbningar

- samtliga omdubbade avsnitt av DuckTales med sina originaldubbningar

- samtliga MediaDubb-utförda avsnitt av Nalle Puh och Räddningspatrullen

Ja, nu är ju dessa Disney så jag förstår om det blir svårt isåfall.
De Media Dubb-dubbade avsnitten av Nya äventyr med Nalle Puh borde jag kunna ordna. :) Ett av avsnitten har jag dock bara i väldigt risig kvalitet, och har tyvärr inte lyckats få tag i den aktuella hyr-VHS-utgåvan i någorlunda skick.

När det gäller VHS-rippar, så borde det vara relativt riskfritt; då mycket från VHS finns på både Archive och andra sajter utan att Disney har reagerat. Det verkar faktiskt bara vara Alice i Underlandet från VHS som Disney har klagat på, av någon märklig anledning...
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Lillefot skrivet 16 juli 2022 kl. 21:19:59
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 16 juli 2022 kl. 20:52:04
Ja, precis - serien hade en riktigt bra dubbning. Per Sandborgh var kanske inte suverän som Homer och en lite för mörk röst, men de flesta andra var ju spot-on. Simpsons - Filmen var ju mer ojämn och lite hit and miss, men jag är tacksam över att Annica Smedius fick reprisera sin roll som Bart; som hon gjorde väldigt bra.
Absolut, och just Annica Smedius som Bart är en av de bästa voice-matches som finns inom svensk dubbning i mitt tycke. Hon behåller både känslan och röstlikheten näst intill perfekt jämt emot Nancy Cartwright, som inte blev det minsta sämre när hon repriserade rollen i filmen.

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 16 juli 2022 kl. 21:09:18
De Media Dubb-dubbade avsnitten av Nya äventyr med Nalle Puh borde jag kunna ordna. :) Ett av avsnitten har jag dock bara i väldigt risig kvalitet, och har tyvärr inte lyckats få tag i den aktuella hyr-VHS-utgåvan i någorlunda skick.

När det gäller VHS-rippar, så borde det vara relativt riskfritt; då mycket från VHS finns på både Archive och andra sajter utan att Disney har reagerat. Det verkar faktiskt bara vara Alice i Underlandet från VHS som Disney har klagat på, av någon märklig anledning...

Tills dess finns ett flertal Nalle Puh avsnitt med Media Dubbs dubbning via den här användaren på Archive:
https://archive.org/details/@culum

Förväntant så saknas Cleanliness is next to impossible, men konstigt nog även avsnitten efter nummer 7. Användaren sa till mig i en kommentar att vi skulle kontakta dig om vi ville ha resterande avsnitt, vilket nu ser ut att inte längre behövas.  :)
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: RC skrivet 16 juli 2022 kl. 21:25:21
Citat från: Lillefot skrivet 16 juli 2022 kl. 21:19:59
Tills dess finns ett flertal Nalle Puh avsnitt med Media Dubbs dubbning via den här användaren på Archive:
https://archive.org/details/@culum

Förväntant så saknas Cleanliness is next to impossible, men konstigt nog även avsnitten efter nummer 7.
Avsnitten fanns på en sån där gråzon sida tror den hette något I still med Swesub och avsnitten som finns uppladdade på mitt konto är de enda jag hann laddat ner.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Lillefot skrivet 16 juli 2022 kl. 21:34:06
Citat från: RC skrivet 16 juli 2022 kl. 21:25:21
Avsnitten fanns på en sån där gråzon sida tror den hette något I still med Swesub och avsnitten som finns uppladdade på mitt konto är de enda jag hann laddat ner.
Ah, så du är den som är bakom kontot? Det förklarar saken.

Gråzon må det vara, men om inte Disney tänker börja använda dubbningen i något sammanhang igen så kan det knappast skada.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: RC skrivet 16 juli 2022 kl. 21:38:32
Citat från: Lillefot skrivet 16 juli 2022 kl. 21:34:06
Ah, så du är den som är bakom kontot? Det förklarar saken.

Gråzon må det vara, men om inte Disney tänker börja använda dubbningen i något sammanhang igen så kan det knappast skada.
Ja det är jag som ligger bakom kontot, och jag vet att sådana här gråzonsidor egentligen inte behöver användas men har de något så här sällsynt så borde det finnas på en bättre plats alltså archive.org.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 16 juli 2022 kl. 22:04:58
Citat från: Lillefot skrivet 16 juli 2022 kl. 21:19:59
Tills dess finns ett flertal Nalle Puh avsnitt med Media Dubbs dubbning via den här användaren på Archive:
https://archive.org/details/@culum

Förväntant så saknas Cleanliness is next to impossible, men konstigt nog även avsnitten efter nummer 7. Användaren sa till mig i en kommentar att vi skulle kontakta dig om vi ville ha resterande avsnitt, vilket nu ser ut att inte längre behövas.  :)
Alla de där videorna kommer från den DVD jag gjorde, så dessa kommer från mig från början. Det kan jag avgöra med säkerhet i och med att det är jag som gjort bildversionen i början, som visserligen är snarlik TV3s officiella bildversion men inte identisk, så jag är 100% säker på att det här är min bildversion. Förtexterna gjorde jag, medan resten är digitaliserat från hyr-VHS:erna som Disney gav ut.

Det som finns där var innehållet på min första DVD-skiva, men jag har gjort en skiva till med resterande avsnitt. Babysitter Blues har dock tyvärr väldigt risig kvalitet, för den har jag inte fått tag i VHS-utgåvan för, utan är en andra generationens kopia - d.v.s. det är en VHS-kopia av en hyr-VHS från 1990-talet. Det är ju dock bättre än ingenting, så jag ska försöka leta fram den andra skivan och lägga upp de avsnitten. :)
(Sen är det väl troligt att min DVD har något bättre kvalitet på de första 6 avsnitten också, i och med att det här är omkodade MPEG-4-filer med ganska låg bitrate till skillnad från mina DVD:er som förstås är i MPEG-2 med ganska hög bitrate)

Citat från: RC skrivet 16 juli 2022 kl. 21:25:21
Avsnitten fanns på en sån där gråzon sida tror den hette något I still med Swesub och avsnitten som finns uppladdade på mitt konto är de enda jag hann laddat ner.
Mycket intressant, man kan ju undra vem det är som laddat upp avsnitt från mina DVD:er på sådana sajter...?
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: RC skrivet 16 juli 2022 kl. 22:09:46
Ingen aning hur de hamnade där Men det var ett ganska bra tag sen. Nu när det fastställs att det är dina avsnitt så tar jag bort dem om du skulle vilja det.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 16 juli 2022 kl. 22:13:38
Citat från: RC skrivet 16 juli 2022 kl. 22:09:46
Ingen aning hur de hamnade där Men det var ett ganska bra tag sen. Nu när det fastställs att det är dina avsnitt så tar jag bort som om du skulle vilja det.
Nej då, det behövs inte. Men om jag hittar åt mina DVD:er så lägger jag upp dem i orört skick - i så fall blir väl dina filer överflödiga, då jag förmodar att mina DVD:er borde ha lite högre kvalitet än dessa filer (även om H.264 är ett effektivt codec, så känns 150 MB som orimligt små filer för 22 minuters avsnitt).

Men fram tills dess, så är de här avsnitten i litet format förstås bättre än ingenting. :)
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Lillefot skrivet 16 juli 2022 kl. 22:14:54
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 16 juli 2022 kl. 22:04:58
Alla de där videorna kommer från den DVD jag gjorde, så dessa kommer från mig från början. Det kan jag avgöra med säkerhet i och med att det är jag som gjort bildversionen i början, som visserligen är snarlik TV3s officiella bildversion men inte identisk, så jag är 100% säker på att det här är min bildversion. Förtexterna gjorde jag, medan resten är digitaliserat från hyr-VHS:erna som Disney gav ut.

Det som finns där var innehållet på min första DVD-skiva, men jag har gjort en skiva till med resterande avsnitt. Babysitter Blues har dock tyvärr väldigt risig kvalitet, för den har jag inte fått tag i VHS-utgåvan för, utan är en andra generationens kopia - d.v.s. det är en VHS-kopia av en hyr-VHS från 1990-talet. Det är ju dock bättre än ingenting, så jag ska försöka leta fram den andra skivan och lägga upp de avsnitten. :)
(Sen är det väl troligt att min DVD har något bättre kvalitet på de första 6 avsnitten också, i och med att det här är omkodade MPEG-4-filer med ganska låg bitrate till skillnad från mina DVD:er som förstås är i MPEG-2 med ganska hög bitrate)
Mycket intressant, man kan ju undra vem det är som laddat upp avsnitt från mina DVD:er på sådana sajter...?

Jag förstår, mycket bra gjort utfört arbete med de skivorna. Måste säga att jag även föredrar färgpaletten på VHSerna jämfört med Disneys restaurerade version av serien, tycker den ser lite "washed out" och mörkare ut jämfört med de klarare färgerna från kasetterna.

Gällande tillgänglighet på nätet, har du minne av att ha gjort kopior av den skivan för någon? Tänkte eftersom du har sagt att din synking av 1972-års version av Dumbo har letat sig ut på nätet också, efter att du gjort kopior för de som frågat. Det kanske är samma anledning här.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 16 juli 2022 kl. 22:21:31
Citat från: Lillefot skrivet 16 juli 2022 kl. 22:14:54
Gällande tillgänglighet på nätet, har du minne av att ha gjort kopia av den skivan för någon? Tänkte eftersom du har sagt att din synking av 1972-års version av Dumbo har letat sig ut på nätet också, efter att du gjort kopior för de som frågat.
Ja, mina DVD:er med Nya äventyr med Nalle Puh är det nog minst ett halvt dussin personer som fått kopior av genom åren - så det är väl i och för sig inte jätteförvånande att någon av dessa lagt ut det på nätet.

Hur många som fått tag i min DVD med Dumbo vet jag inte, men åtminstone "Ovanliga dubbningar" har tydligen fått tag i den - och jag har gått igenom mina anteckningar på min dator och såvitt jag kan se verkar jag inte ha skickat den till någon vid namn Josefin. Men det är väl inte så långsökt att tro att någon som jag skickat skivan till i sin tur har gjort kopior till någon annan, så att den kan ha spridits till betydligt fler än de som jag skickade den till...
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Scoobydoofan1 skrivet 12 oktober 2022 kl. 20:44:13
Citat från: Mattea Strindholm skrivet 10 januari 2019 kl. 21:20:43Jag har 2 Nalle Puh VHS:er hemma:
Den första heter nåt med "Överraskning"O innehåller avsnitt som Nasseskjortorna och avsnittet där Tiger blir kung(?)
Den andra har jag för mig heter Nalle Puh Blåser Bort(?)Men jag minns int avsnitten då de e näst intill 7 år sen jag såg den sist(eller längre tillbaks)

En del avsnitt av program kan va väldigt svåra att få tag på och jag har för mig att Cleanliness Is Next To Impossible kommer förbli Lost.När det int släppts på VHS o int gått på TV på ett långt tag. Med andra ord:Cleanliness Is Next To Impossible is next to impossible to find.
Vilket avsnitt är cleanliness is next to impossible på listan?
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 12 oktober 2022 kl. 22:36:09
Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 12 oktober 2022 kl. 20:44:13Vilket avsnitt är cleanliness is next to impossible på listan?
Cleanliness Is Next to Impossible är avsnitt 6 i säsong 1, som av okänd anledning dubbades om av KM Studio bara något år efter den första dubbningen av Media Dubb. Det avsnittet har sedan fått behålla sin tidiga omdubb, och är därför ett av två avsnitt bland de första 11 avsnitten som har KM Studios gamla ensemble med Olli Markenros som Nalle Puh (det andra är Pooh Oughta Be In Pictures, som också dubbades om bara något år efter den första dubben).

Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Scoobydoofan1 skrivet 13 oktober 2022 kl. 07:43:28
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 12 oktober 2022 kl. 22:36:09Cleanliness Is Next to Impossible är avsnitt 6 i säsong 1, som av okänd anledning dubbades om av KM Studio bara något år efter den första dubbningen av Media Dubb. Det avsnittet har sedan fått behålla sin tidiga omdubb, och är därför ett av två avsnitt bland de första 11 avsnitten som har KM Studios gamla ensemble med Olli Markenros som Nalle Puh (det andra är Pooh Oughta Be In Pictures, som också dubbades om bara något år efter den första dubben).
Det är ändå konstigt att serien blev dubbade av km studio. Mediadubb avsnitten har en charm, särskild med alla rösterna som var inblandade i dubbningen av dom första 11 avsnitten.  Varför fortsatte inte mediadubb med resten av serien?
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: MOA skrivet 13 oktober 2022 kl. 14:12:57
Men där var ju jag innan jag blev medlem!
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Adam Larsson skrivet 13 oktober 2022 kl. 14:25:02
Citat från: MOA skrivet 13 oktober 2022 kl. 14:12:57Men där var ju jag innan jag blev medlem!
Jag ser ingen MoraNisse i tråden
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: RC skrivet 20 oktober 2022 kl. 18:46:01
Citat från: RC skrivet 16 juli 2022 kl. 22:09:46Nu när det fastställs att det är dina avsnitt så tar jag bort dem.
Nu har jag tagit bort dem. :)
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 20 oktober 2022 kl. 20:45:24
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 16 juli 2022 kl. 21:09:18De Media Dubb-dubbade avsnitten av Nya äventyr med Nalle Puh borde jag kunna ordna. :) Ett av avsnitten har jag dock bara i väldigt risig kvalitet, och har tyvärr inte lyckats få tag i den aktuella hyr-VHS-utgåvan i någorlunda skick.
Nu har jag äntligen hittat åt DVD-skivorna med alla Media Dubb-dubbade avsnitt av Nya äventyr med Nalle Puh, så jag håller på att ladda upp dem. :)

Tyvärr är det som sagt lite varierande kvalitet, och framförallt Babysitter Blues är ganska risig då det avsnittet kommer från en andra generationens VHS-kopia (d.v.s. en VHS-kopia av en hyr-VHS) - då det avsnittet bara släpptes på hyr-VHS har jag tyvärr inte lyckats få tag i den utgåvan... :(

Om någon här har hyr-VHS-utgåvan av Nalle Puh - Det stora honungsrånet, som innehåller just Babysitter Blues som köp-VHS:erna saknar, så vore jag väldigt tacksam.

Pooh Oughta Be In Pictures har heller ingen suverän kvalitet, som är inspelad från Disneydags i Kanal 5 1997, men jag har försökt att få den i någorlunda godtagbart skick.

Citat från: RC skrivet 20 oktober 2022 kl. 18:46:01Nu har jag tagit bort dem. :)
Du hade väl gott kunnat vänta tills uppladdningen är färdig, med tanke på att det lär ta ganska många timmar, men för all del...
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Lillefot skrivet 20 oktober 2022 kl. 20:53:49
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 20 oktober 2022 kl. 20:45:24Nu har jag äntligen hittat åt DVD-skivorna med alla Media Dubb-dubbade avsnitt av Nya äventyr med Nalle Puh, så jag håller på att ladda upp dem. :)
Trevligt att höra, det ska bli kärt att få återse fler avsnitt med den dubbningen igen.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 20 oktober 2022 kl. 20:57:50
Citat från: Lillefot skrivet 20 oktober 2022 kl. 20:53:49Trevligt att höra, det ska bli kärt att få återse fler avsnitt med den dubbningen igen.
Hoppas bara att de får vara kvar, utan att Disney börjar bråka... När det rör sig om VHS-kvalitet verkar ju Disney oftast vara ganska lugna, men man får väl aldrig vara helt säker.

Men jag gissar att det kommer ta nästan hela natten innan uppladdningen av alla 11 avsnitt är klara, och sen ett antal timmar innan Archives konvertering är klar - så mot imorgon eftermiddag/afton kanske det börjar vara färdigt, om allt flyter på...
(Men jag ska försöka hålla ögonen öppna på uppladdningen, i och med att det ibland händer att Archive avbryter uppladdning med ett "Network error - Resume upload?", och klickar man då på OK så börjar den om från början av aktuell fil igen)
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Lillefot skrivet 20 oktober 2022 kl. 21:20:25
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 20 oktober 2022 kl. 20:57:50Hoppas bara att de får vara kvar, utan att Disney börjar bråka... När det rör sig om VHS-kvalitet verkar ju Disney oftast vara ganska lugna, men man får väl aldrig vara helt säker.

Men jag gissar att det kommer ta nästan hela natten innan uppladdningen av alla 11 avsnitt är klara, och sen ett antal timmar innan Archives konvertering är klar - så mot imorgon eftermiddag/afton kanske det börjar vara färdigt, om allt flyter på...
(Men jag ska försöka hålla ögonen öppna på uppladdningen, i och med att det ibland händer att Archive avbryter uppladdning med ett "Network error - Resume upload?", och klickar man då på OK så börjar den om från början av aktuell fil igen)
Ja verkligen. Risken är nog inte så stor om RC har kunnat ha avsnitten på sitt archive-konto i två år utan att ha fått ett klagomål, men det är förstås ingen garanti.

Och det där med archives tendens att avbryta uppladdningen lite hur som helst slumpmässigt är verkligen irriterande. Ännu värre om man har skrivit en lång och informativ beskrivning till uppladdningen, och sedan inte kan få tillbaks den om uppladdningen går snett på samma moment, varenda gång.

Det har hänt mig själv ett antal gånger, och det värsta är att man kan inte ens klicka bort det lilla fönstret som visar uppladdningsprocessen för att spara ner texten som man skrivit. Det enda som fungerar är att ladda om sidan, med förlust av allt som följd.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 20 oktober 2022 kl. 21:23:40
Citat från: Lillefot skrivet 20 oktober 2022 kl. 21:20:25Och det där med archives tendens att avbryta uppladdningen lite hur som helst slumpmässigt är verkligen irriterande. Ännu värre om man har skrivit en lång och informativ beskrivning till uppladdningen, och sedan inte kan få tillbaks den om uppladdningen går snett på samma moment, varenda gång.

Det har hänt mig själv ett antal gånger, och det värsta är att man kan inte ens klicka bort det lilla fönstret som visar uppladdningsprocessen för att spara ner texten som man skrivit. Det enda som fungerar är att ladda om sidan, med förlust av allt som följd.
Precis, det är fruktansvärt irriterande... :(

Nu är i alla fall 3 av 11 avsnitt uppladdade, och med tanke på att jag satte på uppladdningen kl. 16:00 idag, så talar ju det sitt eget tydliga språk om hur snabbt det går...
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 21 oktober 2022 kl. 10:10:07
Stort tack för uppladdningen av alla avsnitten speciellt Cleanliness is Next to Impossible. Detta är ett fint återseende.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 21 oktober 2022 kl. 11:27:41
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 21 oktober 2022 kl. 10:10:07Stort tack för uppladdningen av alla avsnitten speciellt Cleanliness is Next to Impossible. Detta är ett fint återseende.
Varsågod. :)

Nu verkar i alla fall uppladdningen av alla 11 avsnitten vara klar, så nu återstår "bara" Archives bearbetning och konvertering till online-spelbara versioner...
https://archive.org/details/nya-aventyr-med-nalle-puh-media-dubb
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Lillefot skrivet 21 oktober 2022 kl. 11:42:52
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 21 oktober 2022 kl. 10:10:07Stort tack för uppladdningen av alla avsnitten speciellt Cleanliness is Next to Impossible. Detta är ett fint återseende.
Vänta, är det verkligen så att det avsnittet med Media Dubbs dubbning har hittats?
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 21 oktober 2022 kl. 11:43:55
Citat från: Lillefot skrivet 21 oktober 2022 kl. 11:42:52Vänta, är det verkligen så att det avsnittet med Media Dubbs dubbning har hittats?
Ja det är med i Daniels uppladdning.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 21 oktober 2022 kl. 11:45:44
Citat från: Lillefot skrivet 21 oktober 2022 kl. 11:42:52Vänta, är det verkligen så att det avsnittet med Media Dubbs dubbning har hittats?
Ja, jag fick tag i det för inte så jättelänge sedan. Fast tyvärr ingen suverän kvalitet, och ljudet har lite irriterande pulserande läten/biljud...
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Lillefot skrivet 21 oktober 2022 kl. 11:49:13
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 21 oktober 2022 kl. 11:43:55Ja det är med i Daniels uppladdning.
Men oj oj oj, det var roligt att höra. Jag hade vid det här laget varit beredd på att det varit helt förlorat.

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 21 oktober 2022 kl. 11:45:44Ja, jag fick tag i det för inte så jättelänge sedan. Fast tyvärr ingen suverän kvalitet, och ljudet har lite irriterande pulserande läten/biljud...

Det var ju lite trist, men med tanke på hur länge det avsnittet varit som bortblåst får det nog duga med halvdan kvalitet. Som sagt, jag hade nästan tappat hoppet om att det någonsin skulle bli tillgängligt igen med den äldre dubbninge.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 21 oktober 2022 kl. 12:29:58
Citat från: Lillefot skrivet 21 oktober 2022 kl. 11:49:13Det var ju lite trist, men med tanke på hur länge det avsnittet varit som bortblåst får det nog duga med halvdan kvalitet. Som sagt, jag hade nästan tappat hoppet om att det någonsin skulle bli tillgängligt igen med den äldre dubbninge.
Grundkvaliteten är inte tokig, så de problem med ljudet som finns tror jag nog ska gå att få bort genom lite restaurering och bearbetning... Jag har dock inte haft tid eller ork att göra det nu, utan har nöjt mig med uppladdning "as is" tills vidare.

Lustigt nog ser jag att det just nu är bara Cleanliness Is Next to Impossible som går att spela upp i webbläsaren och är färdigbehandlad, så du kan avgöra själv utan att ladda hem det.

Då är det nog egentligen mer problematiskt med ljudkvaliteten på Babysitter Blues, för där är ljudet allmänt dåligt och inget HiFi-ljud, i och med att det avsnittet kommer från en VHS-kopia av en VHS-kassett (med andra ord kopierat genom att koppla ihop två videobandspelare, på det sätt som man ofta gjorde förr i tiden)... Där finns det med andra ord mest troligt ingenting att göra. Men eftersom avsnittet har släppts på hyr-VHS, så borde det väl bara vara en tidsfråga innan jag eller någon annan får tag i den kassetten och kan digitalisera den på nytt. Det rör sig alltså om hyr-VHS-utgåvan av Nalle Puh - Det stora honungsrånet (där just det avsnittet tagits bort från köputgåvan).
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 22 oktober 2022 kl. 02:38:59
Nu har äntligen Archive behandlad och konverterat alla avsnitt, så att alla 11 Media Dubb-dubbade avsnitt går att spela över nätet:
https://archive.org/details/nya-aventyr-med-nalle-puh-media-dubb

Men vi vet ju aldrig hur Disney kommer att agera, så i vanlig ordning rekommenderar jag alla att ladda hem avsnitten lokalt, så att ni har dem ifall videon skulle tas ned. Jag hoppas och tror att risken är relativt liten, då Disney ofta inte verkar ha brytt sig när det rör sig om VHS-kvalitet, men det är förstås alltid klokt att ta det säkra före det osäkra. :)
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Scoobydoofan1 skrivet 22 oktober 2022 kl. 06:49:13
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 22 oktober 2022 kl. 02:38:59Nu har äntligen Archive behandlad och konverterat alla avsnitt, så att alla 11 Media Dubb-dubbade avsnitt går att spela över nätet:
https://archive.org/details/nya-aventyr-med-nalle-puh-media-dubb

Men vi vet ju aldrig hur Disney kommer att agera, så i vanlig ordning rekommenderar jag alla att ladda hem avsnitten lokalt, så att ni har dem ifall videon skulle tas ned. Jag hoppas och tror att risken är relativt liten, då Disney ofta inte verkar ha brytt sig när det rör sig om VHS-kvalitet, men det är förstås alltid klokt att ta det säkra före det osäkra. :)
Finns det nån chans eller möjlighet att ljudet kan fixas till bättre kvalité? Det är inte så bra som the Scooby doo show säsong 2 när det kommer till ljudkvalitén.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Goliat skrivet 22 oktober 2022 kl. 07:05:23
Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 22 oktober 2022 kl. 06:49:13Finns det nån chans eller möjlighet att ljudet kan fixas till bättre kvalité? Det är inte så bra som the Scooby doo show säsong 2 när det kommer till ljudkvalitén.
Brus kan åtgärdas, däremot är störningarna rätt höga så även om de hanteras så kommer de låta lite bättre men det kommer höras artifakter.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 22 oktober 2022 kl. 10:39:14
Citat från: Goliat skrivet 22 oktober 2022 kl. 07:05:23Brus kan åtgärdas, däremot är störningarna rätt höga så även om de hanteras så kommer de låta lite bättre men det kommer höras artifakter.
Jag förmodar att du syftar på Cleanliness Is Next To Impossible...? För de flesta andra avsnitt tycker jag har bra ljudkvalitet, och inte mycket att orda om som trots allt i de flesta fall kommer från VHS-utgåvor i HiFi.

Men Babysitter Blues är som sagt inte alls bra (men förr eller senare bör man väl kunna få tag i en bättre kopia, då avsnittet har släppts på hyr-VHS) och sen har väl Pooh Oughta Be In Pictures ingen toppenkvalitet men är ändå helt okej ljudmässigt. Bildmässigt är det sämre, men det går ju alltid att synka om till bättre bildkällor.

Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 22 oktober 2022 kl. 06:49:13Finns det nån chans eller möjlighet att ljudet kan fixas till bättre kvalité? Det är inte så bra som the Scooby doo show säsong 2 när det kommer till ljudkvalitén.
Men i min åsikt har 8 av de 11 avsnitten bättre ljudkvalitet än The Scooby-Doo Show, då de trots allt kommer från "riktiga" VHS-utgåvor istället för egna inspelningar - och HiFi-ljud istället för bara monospåret.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Bib skrivet 22 oktober 2022 kl. 11:38:19
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 22 oktober 2022 kl. 02:38:59Men vi vet ju aldrig hur Disney kommer att agera, så i vanlig ordning rekommenderar jag alla att ladda hem avsnitten lokalt, så att ni har dem ifall videon skulle tas ned. Jag hoppas och tror att risken är relativt liten, då Disney ofta inte verkar ha brytt sig när det rör sig om VHS-kvalitet, men det är förstås alltid klokt att ta det säkra före det osäkra. :)
The Scooby Doo Show är ju fortfarande kvar tror att stora företag som Warner Brothers och Disney inte bryr sig om archive.org
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Scoobydoofan1 skrivet 22 oktober 2022 kl. 12:13:30
Citat från: Bib skrivet 22 oktober 2022 kl. 11:38:19The Scooby Doo Show är ju fortfarande kvar tror att stora företag som Warner Brothers och Disney inte bryr sig om archive.org
Ljudkvalitén är bra på dom avsnitten, frågan var om det är möjligt att fixa ljudet på avsnitten till bättre kvalité när det gäller nya äventyr med nalle puh.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 22 oktober 2022 kl. 12:21:59
Citat från: Bib skrivet 22 oktober 2022 kl. 11:38:19The Scooby Doo Show är ju fortfarande kvar tror att stora företag som Warner Brothers och Disney inte bryr sig om archive.org
Ja, det är förvånansvärt med tanke på att Scooby-Doo - Where Are You? plockades bort av Warner Bros. redan efter 4 - 5 dagar.

Och när det gäller Ovanliga dubbningar har Disney plockat bort t.o.m. VHS-utgåvan av Alice i Underlandet, men såvitt jag vet hittills inga andra filmer...

Så kort sagt, man kan inte lita på att någonting kommer att finnas kvar, utan kan aldrig veta hur filmbolagen resonerar; eller om det bara är slumpen som avgör...

Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 22 oktober 2022 kl. 12:13:30Ljudkvalitén är bra på dom avsnitten, frågan var om det är möjligt att fixa ljudet på avsnitten till bättre kvalité när det gäller nya äventyr med nalle puh.
Vilka avsnitt syftar du på? För 8 av de 11 avsnitten av Nya äventyr med Nalle Puh anser jag har bättre ljudkvalitet än The Scooby-Doo Show, då de är från officiella VHS-utgåvor och i HiFi stereo istället för bara mono (för monospåret på VHS är ju ingen höjdare, oavsett om materialet i sig har stereoljud eller inte).

Babysitter Blues skulle jag personligen gissa inte går att få särskilt mycket bättre med nuvarande kopia, utan där får man nog avvakta och försöka få tag i hyr-VHS-utgåvan av Nalle Puh - Det stora honungsrånet; borde dyka upp på Tradera eller second hand-affärer förr eller senare.

Cleanliness Is Next to Impossible däremot är nog osannolikt att vi kan få tag i någon ny inspelning av inom överskådlig tid, i och med att det där krävs TV3-inspelningar från före 1990 - och det var ju inte så många som hade tillgång till TV3 så tidigt - så där får man nog göra det bästa av situationen och försöka restaurera ljudet så gott det går.

Pooh Oughta Be In Pictures går nog inte göra så mycket åt, men har väl å andra sidan inga direkta störningar eller större problem - så även fast ljudet inte är så bra som jag hade önskat, så är det heller inte alls dåligt. Jag vet inte om vi har någon annan inspelning än min av det avsnittet...?
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Lillefot skrivet 22 oktober 2022 kl. 13:04:20
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 22 oktober 2022 kl. 12:21:59Pooh Oughta Be In Pictures går nog inte göra så mycket åt, men har väl å andra sidan inga direkta störningar eller större problem - så även fast ljudet inte är så bra som jag hade önskat, så är det heller inte alls dåligt. Jag vet inte om vi har någon annan inspelning än min av det avsnittet...?
Kanske inte exakt vad du frågar efter, men det finns en inspelning till av avsnitet på archive, från TV3 som lades upp för många år sedan. Den hade dock vad jag minns stundtals grava ljudproblem, med ljud som ibland försvann eller blev knappt hörbart.

Sedan har det funnits ännu en, också inspelad från Kanal 5 som hade jämnare kvalitet på ljudet. Det verkar inte finnas kvar dock.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 22 oktober 2022 kl. 13:07:02
Citat från: Lillefot skrivet 22 oktober 2022 kl. 13:04:20Sedan har det funnits ännu en, också inspelad från Kanal 5 som hade jämnare kvalitet på ljudet. Det verkar inte finnas kvar dock.
Hade den bättre eller sämre kvalitet än min inspelning?

Jag tycker som sagt inte att min har tokigt ljud (men sämre bild), även om det inte är så bra som jag hade önskat.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Lillefot skrivet 22 oktober 2022 kl. 13:28:59
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 22 oktober 2022 kl. 13:07:02Hade den bättre eller sämre kvalitet än min inspelning?

Jag tycker som sagt inte att min har tokigt ljud (men sämre bild), även om det inte är så bra som jag hade önskat.
Ljudet var ungefär jämförbart, men jag mindes att bilden var mera jämn i kvalitet.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Zebastian skrivet 22 oktober 2022 kl. 14:36:17
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 22 oktober 2022 kl. 13:07:02Hade den bättre eller sämre kvalitet än min inspelning?

Jag tycker som sagt inte att min har tokigt ljud (men sämre bild), även om det inte är så bra som jag hade önskat.
Det var antagligen din version.
Citat från: Lillefot skrivet 22 oktober 2022 kl. 13:28:59Ljudet var ungefär jämförbart, men jag mindes att bilden var mera jämn i kvalitet.
Var fanns den?
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Lillefot skrivet 22 oktober 2022 kl. 15:45:27
Citat från: Zebastian skrivet 22 oktober 2022 kl. 14:36:17Var fanns den?
På archive, senast jag såg den vara kvar var i somras. Det var inte heller den som RC förut hade på sitt konto.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Marcusen skrivet 22 oktober 2022 kl. 16:00:05
Citat från: Lillefot skrivet 22 oktober 2022 kl. 15:45:27På archive, senast jag såg den vara kvar var i somras. Det var inte heller den som RC förut hade på sitt konto.
Vad var det för användare som laddade upp den?
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Lillefot skrivet 22 oktober 2022 kl. 16:18:10
Citat från: Marcusen skrivet 22 oktober 2022 kl. 16:00:05Vad var det för användare som laddade upp den?
Det kan ha varit BPS, minns att hans fulla användarnamn stod som uppladdare.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: BPS skrivet 22 oktober 2022 kl. 16:37:19
Citat från: Lillefot skrivet 22 oktober 2022 kl. 16:18:10Det kan ha varit BPS, minns att hans fulla användarnamn stod som uppladdare.
Om det var min uppladdning så är det nog också Daniels version, jag minns inte hur jag fick tag på det avsnittet dock. Som RC tog jag också ner avsnittet jag hade laddat upp när Daniel gjorde sin uppladdning.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Lillefot skrivet 22 oktober 2022 kl. 16:48:12
Citat från: BPS skrivet 22 oktober 2022 kl. 16:37:19Om det var min uppladdning så är det nog också Daniels version, jag minns inte hur jag fick tag på det avsnittet dock. Som RC tog jag också ner avsnittet jag hade laddat upp när Daniel gjorde sin uppladdning.
Jag förstår, då har jag nog inbillat mig att det skulle ha varit kvalitetskillnader mellan era filer.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Goliat skrivet 22 oktober 2022 kl. 18:22:46
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 22 oktober 2022 kl. 10:39:14Jag förmodar att du syftar på Cleanliness Is Next To Impossible...? För de flesta andra avsnitt tycker jag har bra ljudkvalitet, och inte mycket att orda om som trots allt i de flesta fall kommer från VHS-utgåvor i HiFi.
Jag tittade bara på ett avsnitt och gick lite fram o tillbaka på det så kan varit det avsnittet.

Det verkar vara bra ljud på resterande faktiskt som du skriver.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Goliat skrivet 22 oktober 2022 kl. 18:24:45
Citat från: Lillefot skrivet 22 oktober 2022 kl. 16:48:12Jag förstår, då har jag nog inbillat mig att det skulle ha varit kvalitetskillnader mellan era filer.
Är det dessa du menar?
https://archive.org/details/NallePuhSvenska/Nalle+puh+-+S1+E1+Pooh+oughta+be+in+pictures+Media+dubb.mp4



Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Lillefot skrivet 22 oktober 2022 kl. 18:40:57
Citat från: Goliat skrivet 22 oktober 2022 kl. 18:24:45Är det dessa du menar?
https://archive.org/details/NallePuhSvenska/Nalle+puh+-+S1+E1+Pooh+oughta+be+in+pictures+Media+dubb.mp4
Nära, men inte riktigt. Inspelningen därifrån var från TV3, medans den jag refererade till var från Kanal 5.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Scoobydoofan1 skrivet 22 oktober 2022 kl. 19:18:09
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 22 oktober 2022 kl. 12:21:59Ja, det är förvånansvärt med tanke på att Scooby-Doo - Where Are You? plockades bort av Warner Bros. redan efter 4 - 5 dagar.

Och när det gäller Ovanliga dubbningar har Disney plockat bort t.o.m. VHS-utgåvan av Alice i Underlandet, men såvitt jag vet hittills inga andra filmer...

Så kort sagt, man kan inte lita på att någonting kommer att finnas kvar, utan kan aldrig veta hur filmbolagen resonerar; eller om det bara är slumpen som avgör...
Vilka avsnitt syftar du på? För 8 av de 11 avsnitten av Nya äventyr med Nalle Puh anser jag har bättre ljudkvalitet än The Scooby-Doo Show, då de är från officiella VHS-utgåvor och i HiFi stereo istället för bara mono (för monospåret på VHS är ju ingen höjdare, oavsett om materialet i sig har stereoljud eller inte).

Babysitter Blues skulle jag personligen gissa inte går att få särskilt mycket bättre med nuvarande kopia, utan där får man nog avvakta och försöka få tag i hyr-VHS-utgåvan av Nalle Puh - Det stora honungsrånet; borde dyka upp på Tradera eller second hand-affärer förr eller senare.

Cleanliness Is Next to Impossible däremot är nog osannolikt att vi kan få tag i någon ny inspelning av inom överskådlig tid, i och med att det där krävs TV3-inspelningar från före 1990 - och det var ju inte så många som hade tillgång till TV3 så tidigt - så där får man nog göra det bästa av situationen och försöka restaurera ljudet så gott det går.

Pooh Oughta Be In Pictures går nog inte göra så mycket åt, men har väl å andra sidan inga direkta störningar eller större problem - så även fast ljudet inte är så bra som jag hade önskat, så är det heller inte alls dåligt. Jag vet inte om vi har någon annan inspelning än min av det avsnittet...?
Dom två avsnitten där det handlar om rengöring och att vara barnvakt behövs i mycket bättre ljudkvalité om avsnitten finns inspelade på VHS nånstans i bra kvalité eller om du får dom avsnitten av nån som har dom i bokhyllan osv. Det är frustrerande att dom avsnitten inte fick behålla mediadubb dubbningen. Det spelar ingen roll om det är annorlunda röster för vissa karaktärer eller ändring på tolkningen från engelska till svenska. Mediadubb är en mycket bra dubbning.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Scoobydoofan1 skrivet 22 oktober 2022 kl. 19:20:58
Citat från: Lillefot skrivet 22 oktober 2022 kl. 18:40:57Nära, men inte riktigt. Inspelningen därifrån var från TV3, medans den jag refererade till var från Kanal 5.
Menar du att det var två olika dubbningar från mediadubb? Annorlunda röster för vissa karaktärer?
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 22 oktober 2022 kl. 19:40:57
Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 22 oktober 2022 kl. 19:20:58Menar du att det var två olika dubbningar från mediadubb? Annorlunda röster för vissa karaktärer?
Nej samma dubbning har sänds på båda kanalerna.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Scoobydoofan1 skrivet 22 oktober 2022 kl. 19:44:13
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 22 oktober 2022 kl. 19:40:57Nej samma dubbning har sänds på båda kanalerna.
Är du helt säker? Betyder det att det är bara 1 dubbning mediadubb gjorde?
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Lillefot skrivet 22 oktober 2022 kl. 19:45:32
Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 22 oktober 2022 kl. 19:44:13Är du helt säker? Betyder det att det är bara 1 dubbning mediadubb gjorde?
Ja, Media Dubb gjorde endast en dubb per avsnitt som de dubbade. Jag menade endast vartifrån inspelningarna av avsnittet kom ifrån.

Det är inte som med KM som ibland fått dubba om sånt de redan har gjort.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Scoobydoofan1 skrivet 22 oktober 2022 kl. 20:46:07
Citat från: Lillefot skrivet 22 oktober 2022 kl. 19:45:32Ja, Media Dubb gjorde endast en dubb per avsnitt som de dubbade. Jag menade endast vartifrån inspelningarna av avsnittet kom ifrån.

Det är inte som med KM som ibland fått dubba om sånt de redan har gjort.
Okej, då är den saken tydligt förklarad. Frågan är då vem som kan fixa ljudet på alla avsnitt till bra kvalité?
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 22 oktober 2022 kl. 22:23:11
Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 22 oktober 2022 kl. 20:46:07Okej, då är den saken tydligt förklarad. Frågan är då vem som kan fixa ljudet på alla avsnitt till bra kvalité?
Någon får gärna göra ett försök att restaurera Cleanliness Is Next to Impossible - där tror jag som sagt inte att vi lär få tag i någon bättre kopia inom överskådlig tid, och att göra någonting åt de störningarna är bortom min kunskap. Jag har okomprimerat ljud i WAV, om någon vill arbeta med istället för Dolby Digital-ljudet.

Babysitter Blues tror jag tyvärr inte att det går att göra så mycket åt - visst kan man reducera bruset lite, men den stora skadan är redan skedd i och med att den är inspelad på en monovideo utan HiFi-spår; så den skadan går inte göra ogjord. Men om vi alla hjälps åt att hålla koll på Tradera och letar i fysiska second hand-affärer efter hyr-VHS-utgåvan av Nalle Puh - Det stora honungsrånet (märk väl inte köputgåvan), så borde det väl bara vara en tidsfråga innan någon hittar åt den och kan digitalisera avsnittet på nytt. :)
(om inte någon här redan sitter på den aktuella hyr-VHS-utgåvan...?)

Citat från: Steffan Rudvall skrivet 22 oktober 2022 kl. 19:40:57Nej samma dubbning har sänds på båda kanalerna.
Ja, märkligt nog sände Kanal 5 just Pooh Oughta Be In Pictures som enda avsnitt med Media Dubbs dubbning - och detta trots att avsnittet redan hade dubbats om för flera år sedan när Kanal 5 sände serien som del av Disneydags 1997. Förutom det avsnittet är jag nästan hundra på att Kanal 5 bara sände avsnitt 12 och framåt, för jag följde Disneydags hela det året på Kanal 5 och minns att jag blev väldigt konfunderad när det en enda dag plötsligt inte var Olli Markenros som spelade Puh...

Just det avsnittet sände Kanal 5 också utan ledmotivet/introt, av någon märklig anledning, så att det började direkt med avsnittstitelskylten. Annars sände Kanal 5 många avsnitt med ett kraftigt nedkortat intro på engelska, på bara runt 10 - 15 sekunder.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Scoobydoofan1 skrivet 23 oktober 2022 kl. 08:21:08
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 22 oktober 2022 kl. 22:23:11Någon får gärna göra ett försök att restaurera Cleanliness Is Next to Impossible - där tror jag som sagt inte att vi lär få tag i någon bättre kopia inom överskådlig tid, och att göra någonting åt de störningarna är bortom min kunskap. Jag har okomprimerat ljud i WAV, om någon vill arbeta med istället för Dolby Digital-ljudet.

Babysitter Blues tror jag tyvärr inte att det går att göra så mycket åt - visst kan man reducera bruset lite, men den stora skadan är redan skedd i och med att den är inspelad på en monovideo utan HiFi-spår; så den skadan går inte göra ogjord. Men om vi alla hjälps åt att hålla koll på Tradera och letar i fysiska second hand-affärer efter hyr-VHS-utgåvan av Nalle Puh - Det stora honungsrånet (märk väl inte köputgåvan), så borde det väl bara vara en tidsfråga innan någon hittar åt den och kan digitalisera avsnittet på nytt. :)
(om inte någon här redan sitter på den aktuella hyr-VHS-utgåvan...?)
Ja, märkligt nog sände Kanal 5 just Pooh Oughta Be In Pictures som enda avsnitt med Media Dubbs dubbning - och detta trots att avsnittet redan hade dubbats om för flera år sedan när Kanal 5 sände serien som del av Disneydags 1997. Förutom det avsnittet är jag nästan hundra på att Kanal 5 bara sände avsnitt 12 och framåt, för jag följde Disneydags hela det året på Kanal 5 och minns att jag blev väldigt konfunderad när det en enda dag plötsligt inte var Olli Markenros som spelade Puh...

Just det avsnittet sände Kanal 5 också utan ledmotivet/introt, av någon märklig anledning, så att det började direkt med avsnittstitelskylten. Annars sände Kanal 5 många avsnitt med ett kraftigt nedkortat intro på engelska, på bara runt 10 - 15 sekunder.
Då är det bara att leta efter avsnitten på VHS från tradera eller andrahandsaffärer som förhoppningsvis är i bra kvalité med ljud.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 23 oktober 2022 kl. 10:12:13
Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 23 oktober 2022 kl. 08:21:08Då är det bara att leta efter avsnitten på VHS från tradera eller andrahandsaffärer som förhoppningsvis är i bra kvalité med ljud.
Precis. Så här ser det rätta omslaget ut till VHS-utgåvan som innehåller Babysitter Blues med Media Dubbs dubbning:
nallepuhdetstorahonungsran86et.jpg

(Men Cleanliness Is Next to Impossible och Pooh Oughta Be In Pictures har alltså inte släppts på VHS med Media Dubbs dubbning, då de två avsnitten dubbades om efter bara något år, så där är vi tyvärr förpassade till TV-inspelningar)
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Scoobydoofan1 skrivet 23 oktober 2022 kl. 13:00:11
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 23 oktober 2022 kl. 10:12:13Precis. Så här ser det rätta omslaget ut till VHS-utgåvan som innehåller Babysitter Blues med Media Dubbs dubbning:
nallepuhdetstorahonungsran86et.jpg

(Men Cleanliness Is Next to Impossible och Pooh Oughta Be In Pictures har alltså inte släppts på VHS med Media Dubbs dubbning, då de två avsnitten dubbades om efter bara något år, så där är vi tyvärr förpassade till TV-inspelningar)
Det var väldigt trista nyheter. Kanske nån annan har den inspelad i bättre kvalité än vad som finns tillgänglig.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 23 oktober 2022 kl. 20:34:13
Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 23 oktober 2022 kl. 13:00:11Det var väldigt trista nyheter. Kanske nån annan har den inspelad i bättre kvalité än vad som finns tillgänglig.
Jag tror inte att vi kan räkna med att få tag i någon annan inspelning av Cleanliness Is Next to Impossible inom överskådlig tid, i och med att det har tagit mig flera decennier att överhuvudtaget få tag i den här kopian; som jag fram tills något halvår sedan trodde att vi aldrig skulle kunna få tag i alls... Så där är det nog bara att göra det bästa av situationen och försöka restaurera ljudet så gott det går. Det är tyvärr över min kunskapsnivå, men jag hoppas att någon annan kan göra ett tappert försök.

Pooh Oughta Be In Pictures finns ju som sagt även en TV3-inspelning av på Archive.org, så sannolikheten att det ska dyka upp en tredje version av den är väl ganska begränsad. Men jag tycker å andra sidan att det avsnittet har helt okej kvalitet redan som det är - inte riktigt så dynamiskt och frekvensrikt som jag hade önskat, men långt ifrån dåligt.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Scoobydoofan1 skrivet 3 november 2022 kl. 22:18:33
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 23 oktober 2022 kl. 10:12:13Precis. Så här ser det rätta omslaget ut till VHS-utgåvan som innehåller Babysitter Blues med Media Dubbs dubbning:
nallepuhdetstorahonungsran86et.jpg

(Men Cleanliness Is Next to Impossible och Pooh Oughta Be In Pictures har alltså inte släppts på VHS med Media Dubbs dubbning, då de två avsnitten dubbades om efter bara något år, så där är vi tyvärr förpassade till TV-inspelningar)
Det var synd att cleanliness is next to impossible inte blev utgiven på VHS med mediadubb dubbningen, Pooh Oughta be in picures ljudkvalité är i rätt bra form, det är bara babysitter blues och cleanliness is next to impossible som har väldigt dålig ljudkvalité, dom 2 avsnitten är i så dåligt skick att det är knappt värt att kolla på dom. Det är för mycket störningar i backgrunden som ta bort från ljuder och distraherar dom som kollar på dom 2 avsnitten.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Scoobydoofan1 skrivet 3 november 2022 kl. 22:39:19
Varför fanns bara babysitter blues på hyr VHS och inte köp VHS? Vad var anledningen med att inte inkludera det avsnittet i köp VHS?
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 3 november 2022 kl. 23:00:24
Citat från: Scoobydoofan1 skrivet  3 november 2022 kl. 22:39:19Varför fanns bara babysitter blues på hyr VHS och inte köp VHS? Vad var anledningen med att inte inkludera det avsnittet i köp VHS?
Under tidigt 1990-tal var det av någon anledning ganska vanligt att hyrfilmer innehöll ett avsnitt till gentemot köpfilmer, så att det sista avsnittet på respektive hyrkassett hoppades över på motsvarande köpfilm. Det här var långt ifrån den enda gången, men i övriga fall har jag lyckats få tag i hyrutgåvorna. Det var samma sak med bl.a. Bumbibjörnarna under samma tidsperiod - jag är lite osäker på varför, men skulle gissa att Disney ville hålla köpfilmerna under en timme. Möjligtvis ville de kanske spara in kostnad på band, för att kunna använda sig av kortare band...?

Citat från: Scoobydoofan1 skrivet  3 november 2022 kl. 22:18:33Det var synd att cleanliness is next to impossible inte blev utgiven på VHS med mediadubb dubbningen, Pooh Oughta be in picures ljudkvalité är i rätt bra form, det är bara babysitter blues och cleanliness is next to impossible som har väldigt dålig ljudkvalité, dom 2 avsnitten är i så dåligt skick att det är knappt värt att kolla på dom. Det är för mycket störningar i backgrunden som ta bort från ljuder och distraherar dom som kollar på dom 2 avsnitten.
Ja, det är väldigt synd att Cleanliness is Next to Impossible dubbades om redan efter något år för den första VHS-utgåvan. Jag är i alla fall tacksam att det äntligen är möjligt att se avsnittet i alla fall, som jag trodde skulle vara helt omöjlig att någonsin få tag i - jag hoppas att någon bättre än mig kan göra en insats med det avsnittet och försöka restaurera ljudet för att få bort så många störningar som möjligt. :)

Vad gäller Babysitter Blues har jag försökt att hålla koll på Tradera och second hand-affärer efter hyr-VHS-utgåvan av Nalle Puh - Det stora honungsrånet, men än så länge inga framsteg. Men om någon här bor på någon större ort än Skellefteå, så skulle jag uppskatta om ni kunde kolla i second hand-affärer för att se om filmen ifråga finns där (på second hand-affärerna i Skellefteå finns det knappt några VHS-filmer alls längre, tyvärr).
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: MOA skrivet 3 november 2022 kl. 23:32:46
I vilket avsnitt e de Kanin skrämmer Puh så han ramlar av stolen?
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Scoobydoofan1 skrivet 4 november 2022 kl. 18:58:57
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  3 november 2022 kl. 23:00:24Under tidigt 1990-tal var det av någon anledning ganska vanligt att hyrfilmer innehöll ett avsnitt till gentemot köpfilmer, så att det sista avsnittet på respektive hyrkassett hoppades över på motsvarande köpfilm. Det här var långt ifrån den enda gången, men i övriga fall har jag lyckats få tag i hyrutgåvorna. Det var samma sak med bl.a. Bumbibjörnarna under samma tidsperiod - jag är lite osäker på varför, men skulle gissa att Disney ville hålla köpfilmerna under en timme. Möjligtvis ville de kanske spara in kostnad på band, för att kunna använda sig av kortare band...?
Ja, det är väldigt synd att Cleanliness is Next to Impossible dubbades om redan efter något år för den första VHS-utgåvan. Jag är i alla fall tacksam att det äntligen är möjligt att se avsnittet i alla fall, som jag trodde skulle vara helt omöjlig att någonsin få tag i - jag hoppas att någon bättre än mig kan göra en insats med det avsnittet och försöka restaurera ljudet för att få bort så många störningar som möjligt. :)

Vad gäller Babysitter Blues har jag försökt att hålla koll på Tradera och second hand-affärer efter hyr-VHS-utgåvan av Nalle Puh - Det stora honungsrånet, men än så länge inga framsteg. Men om någon här bor på någon större ort än Skellefteå, så skulle jag uppskatta om ni kunde kolla i second hand-affärer för att se om filmen ifråga finns där (på second hand-affärerna i Skellefteå finns det knappt några VHS-filmer alls längre, tyvärr).
Hej Daniel, eftersom det här ämnet är så viktigt då borde du kanske sätta upp den på tavlan om nånting nytt dyker up när det kommer till babysitter blues avsnittet, om nån som bor i storstäderna kan söka efter hyr VHS utgåvan i nån andrahandsaffär osv. Lägga up den på listan så att den syns på tavlan.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Goliat skrivet 4 november 2022 kl. 21:48:31
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  3 november 2022 kl. 23:00:24Ja, det är väldigt synd att Cleanliness is Next to Impossible dubbades om redan efter något år för den första VHS-utgåvan. Jag är i alla fall tacksam att det äntligen är möjligt att se avsnittet i alla fall, som jag trodde skulle vara helt omöjlig att någonsin få tag i - jag hoppas att någon bättre än mig kan göra en insats med det avsnittet och försöka restaurera ljudet för att få bort så många störningar som möjligt. :)

 Nalle Puh - Det stora honungsrånet

Skicka länk eller ljudet så fixar jag.

Angående vhs, hjälper inte nu kanske, men hivade iväg till secondhandbutiken en vart baksida. Sett en med röd också. Är det någon av de som du efterlyser så kan jag nog gå ner och försöka köpa tillbaka, de tar 10 kr filmen dit jag skänkte nu så inte så dyra. De har öppet i morgon så behöver veta rätt snart i så fall. (Vet ej vilka som är köp eller hyr)

Edit: Nalle Puh är ingen favorit så inget jag samlar på, o tröttnat på samlandet också. 😉
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Gustav Jonsson skrivet 4 november 2022 kl. 21:57:53
Citat från: Goliat skrivet  4 november 2022 kl. 21:48:31Skicka länk eller ljudet så fixar jag.

Angående vhs, hjälper inte nu kanske, men hivade iväg till secondhandbutiken en vart baksida. Sett en med röd också. Är det någon av de som du efterlyser så kan jag nog gå ner och försöka köpa tillbaka, de tar 10 kr filmen dit jag skänkte nu så inte så dyra. De har öppet i morgon så behöver veta rätt snart i så fall. (Vet ej vilka som är köp eller hyr)

Edit: Nalle Puh är ingen favorit så inget jag samlar på, o tröttnat på samlandet också. 😉
Är den röd så är den köp är den svart så är den hyr. Daniel bifogade tidigare bild på omslaget på utgåvan som behövs.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: MOA skrivet 4 november 2022 kl. 22:32:56
https://www.facebook.com/mattea.strindholm/videos/418210360504169
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 4 november 2022 kl. 23:09:43
Citat från: Goliat skrivet  4 november 2022 kl. 21:48:31Skicka länk eller ljudet så fixar jag.

Angående vhs, hjälper inte nu kanske, men hivade iväg till secondhandbutiken en vart baksida. Sett en med röd också. Är det någon av de som du efterlyser så kan jag nog gå ner och försöka köpa tillbaka, de tar 10 kr filmen dit jag skänkte nu så inte så dyra. De har öppet i morgon så behöver veta rätt snart i så fall. (Vet ej vilka som är köp eller hyr)

Edit: Nalle Puh är ingen favorit så inget jag samlar på, o tröttnat på samlandet också. 😉
Avsnittet finns med här:
https://archive.org/details/nya-aventyr-med-nalle-puh-media-dubb

Men ljudet är något nedkomprimerat där, så jag kan skicka dig den ursprungliga filen med okomprimerat WAV-ljud - det är förstås alltid bäst att utgå ifrån (efter omständigheterna) bästa möjliga ljudkälla, även om skillnaden lär vara minimal jämfört med versionen som ligger ute på Archive. :)

I det här inlägget ser du omslaget på den hyr-VHS-utgåva som jag är i desperat behov av - som jag har letat efter i 10 års tid utan framgång...
https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=324.msg142696#msg142696
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Goliat skrivet 5 november 2022 kl. 06:45:07
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  4 november 2022 kl. 23:09:43Avsnittet finns med här:
https://archive.org/details/nya-aventyr-med-nalle-puh-media-dubb

Men ljudet är något nedkomprimerat där, så jag kan skicka dig den ursprungliga filen med okomprimerat WAV-ljud - det är förstås alltid bäst att utgå ifrån (efter omständigheterna) bästa möjliga ljudkälla, även om skillnaden lär vara minimal jämfört med versionen som ligger ute på Archive. :)

I det här inlägget ser du omslaget på den hyr-VHS-utgåva som jag är i desperat behov av - som jag har letat efter i 10 års tid utan framgång...
https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=324.msg142696#msg142696
Ah men det var den. Får gå dit vid 10 när de öppnar igen. Har inte följt trådarna om Puh. Visste inte att den var unik heller. 

Skicka okomprimerad wav om det går så fixar jag.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Gustav Jonsson skrivet 5 november 2022 kl. 14:04:57
Citat från: Goliat skrivet  5 november 2022 kl. 06:45:07Ah men det var den. Får gå dit vid 10 när de öppnar igen. Har inte följt trådarna om Puh. Visste inte att den var unik heller.

Skicka okomprimerad wav om det går så fixar jag.
Om du verkligen får fram rätt vhs så är du en riktig kulturhjälte!
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Scoobydoofan1 skrivet 5 november 2022 kl. 14:07:59
Citat från: Gustav Jonsson skrivet  5 november 2022 kl. 14:04:57Om du verkligen får fram rätt vhs så är du en riktig kulturhjälte!
Ja, det är han, med tanken på att mediadubb dubbningen är så sällsynt så är du en hjälte.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Goliat skrivet 5 november 2022 kl. 14:29:53
Citat från: Gustav Jonsson skrivet  5 november 2022 kl. 14:04:57Om du verkligen får fram rätt vhs så är du en riktig kulturhjälte!
Skulle gå tillbaka innan kl 16, de har inte hunnit gå igenom allt från lastbryggan.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Goliat skrivet 5 november 2022 kl. 16:25:07
De kunde inte hitta några vhs-band alls i ikea-kasse. :/ Antagligen har någon stulit dem från lastkajen. Tydligen har de inte övervakning där bakom. Så dåligt egentligen. Däremot hittade de ett par dvd'er men det var inget jag lämnade.

Kan inte det skapas en lista på efterlyses VHS, tror det är lättare så inte sånt här händer igen? Blev lite nedstämd eftersom jag inte normalt läser trådar om just Nalle Puh. :'( Trodde faktiskt att ni hade alla.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 5 november 2022 kl. 16:44:08
Citat från: Goliat skrivet  5 november 2022 kl. 16:25:07De kunde inte hitta några vhs-band alls i ikea-kasse. :/ Antagligen har någon stulit dem från lastkajen. Tydligen har de inte övervakning där bakom. Så dåligt egentligen. Däremot hittade de ett par dvd'er men det var inget jag lämnade.

Kan inte det skapas en lista på efterlyses VHS, tror det är lättare så inte sånt här händer igen? Blev lite nedstämd eftersom jag inte normalt läser trådar om just Nalle Puh. :'( Trodde faktiskt att ni hade alla.
Daniel har avsnittet och har laddat upp det men det är i lite bristande kvalitet.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Scoobydoofan1 skrivet 5 november 2022 kl. 17:20:42
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  5 november 2022 kl. 16:44:08Daniel har avsnittet och har laddat upp det men det är i lite bristande kvalitet.
Glöm inte bort att det är störande med ljudet då och då.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Goliat skrivet 5 november 2022 kl. 17:52:13
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  5 november 2022 kl. 16:44:08Daniel har avsnittet och har laddat upp det men det är i lite bristande kvalitet.
Håller på just nu och fixar, det är rätt enkla störningar att åtgärda, så det är inga problem, går från 3/10 till 8/10 med ett klick nästan. :) 
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 5 november 2022 kl. 20:36:20
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  5 november 2022 kl. 16:44:08Daniel har avsnittet och har laddat upp det men det är i lite bristande kvalitet.
Närmare bestämt är Babysitter Blues avkopierat från den aktuella hyr-VHS-utgåvan under tidigt 1990-tal, då jag hyrde filmen och kopierade den genom att koppla ihop två videobandspelare till varandra - det var ju inte helt ovanligt på den tiden, men blir ju en markant försämring gentemot original-VHS-kassetten (och då har ju inte VHS någon suverän kvalitet till att börja med). Plus att ena videon ifråga bara var en monovideo, vilket förstås innebär att HiFi-spåret går förlorat... :(

Citat från: Goliat skrivet  5 november 2022 kl. 17:52:13Håller på just nu och fixar, det är rätt enkla störningar att åtgärda, så det är inga problem, går från 3/10 till 8/10 med ett klick nästan. :)
Nej, det är ett annat avsnitt - det du har arbetat med är Cleanliness is Next to Impossible, medan det som finns på hyr-VHS-utgåvan ifråga som vi pratat om nu är Babysitter Blues.

Du kan för all del se om du kan göra något åt Babysitter Blues också, men där är det inga "vanliga" störningar så det är nog svårare - plus då att de förlorade frekvenserna i och med att bandet nu bara är i mono (inget HiFi) ju inte går att få tillbaka. Just därför vore det som sagt önskvärt att få tag i hyr-VHS-utgåvan Nalle Puh - Det stora honungsrånet, men i väntan på att den förhoppningsvis dyker upp får du gärna se vad du kan göra åt Babysitter Blues. Det avsnittet finns här, avsnitt 9 i den här videon:
https://archive.org/details/nya-aventyr-med-nalle-puh-media-dubb

Det avsnittet har jag tyvärr inte i okomprimerad WAV, utan den är digitaliserad med DVD-recorder i Dolby Digital 256 kbit/sek - som avsnittet är upplagt på Archive är precis såsom det är digitaliserat med recordern (förutom att jag klistrat in introt från annat håll, då jag hade försökt återskapa den svenska bildversionen från TV3.
(Men se till att du laddar hem MPEG-2-versionen - H264-versionen är ju ytterligare nedkomprimerad av Archive, och lär ha sämre ljud än originalfilen)
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Scoobydoofan1 skrivet 5 november 2022 kl. 20:48:50
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  5 november 2022 kl. 20:36:20Närmare bestämt är Babysitter Blues avkopierat från den aktuella hyr-VHS-utgåvan under tidigt 1990-tal, då jag hyrde filmen och kopierade den genom att koppla ihop två videobandspelare till varandra - det var ju inte helt ovanligt på den tiden, men blir ju en markant försämring gentemot original-VHS-kassetten (och då har ju inte VHS någon suverän kvalitet till att börja med). Plus att ena videon ifråga bara var en monovideo, vilket förstås innebär att HiFi-spåret går förlorat... :(
Nej, det är ett annat avsnitt - det du har arbetat med är Cleanliness is Next to Impossible, medan det som finns på hyr-VHS-utgåvan ifråga som vi pratat om nu är Babysitter Blues.
Du kan för all del se om du kan göra något åt Babysitter Blues också, men där är det inga "vanliga" störningar så det är nog svårare - plus då att de förlorade frekvenserna i och med att bandet nu bara är i mono (inget HiFi) ju inte går att få tillbaka. Just därför vore det som sagt önskvärt att få tag i hyr-VHS-utgåvan Nalle Puh - Det stora honungsrånet, men i väntan på att den förhoppningsvis dyker upp får du gärna se vad du kan göra åt Babysitter Blues. Det avsnittet finns här, avsnitt 9 i den här videon:
https://archive.org/details/nya-aventyr-med-nalle-puh-media-dubb
Det avsnittet har jag tyvärr inte i okomprimerad WAV, utan den är digitaliserad med DVD-recorder i Dolby Digital 256 kbit/sek - som avsnittet är upplagt på Archive är precis såsom det är digitaliserat med recordern (förutom att jag klistrat in introt från annat håll, då jag hade försökt återskapa den svenska bildversionen från TV3.
(Men se till att du laddar hem MPEG-2-versionen - H264-versionen är ju ytterligare nedkomprimerad av Archive, och lär ha sämre ljud än originalfilen)
Om det inte går att fixa ljudet till bättre kvalité så är det ju då bara med att fortsätta söka efter hyr exemplaret av Nalle Puh - Det stora honungsrånet, det måste finnas nåt exemplar nånstans i storstäderna. Det var ganska trist att dom här 11 avsnitten inte blev utgivna på dvd. Det finns knappt så mycket som har original dubbning utgiven i Sverige.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Goliat skrivet 5 november 2022 kl. 20:53:07
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  5 november 2022 kl. 20:36:20Närmare bestämt är Babysitter Blues avkopierat från den aktuella hyr-VHS-utgåvan under tidigt 1990-tal, då jag hyrde filmen och kopierade den genom att koppla ihop två videobandspelare till varandra - det var ju inte helt ovanligt på den tiden, men blir ju en markant försämring gentemot original-VHS-kassetten (och då har ju inte VHS någon suverän kvalitet till att börja med). Plus att ena videon ifråga bara var en monovideo, vilket förstås innebär att HiFi-spåret går förlorat... :(
Nej, det är ett annat avsnitt - det du har arbetat med är Cleanliness is Next to Impossible, medan det som finns på hyr-VHS-utgåvan ifråga som vi pratat om nu är Babysitter Blues.

Du kan för all del se om du kan göra något åt Babysitter Blues också, men där är det inga "vanliga" störningar så det är nog svårare - plus då att de förlorade frekvenserna i och med att bandet nu bara är i mono (inget HiFi) ju inte går att få tillbaka. Just därför vore det som sagt önskvärt att få tag i hyr-VHS-utgåvan Nalle Puh - Det stora honungsrånet, men i väntan på att den förhoppningsvis dyker upp får du gärna se vad du kan göra åt Babysitter Blues. Det avsnittet finns här, avsnitt 9 i den här videon:
https://archive.org/details/nya-aventyr-med-nalle-puh-media-dubb

Det avsnittet har jag tyvärr inte i okomprimerad WAV, utan den är digitaliserad med DVD-recorder i Dolby Digital 256 kbit/sek - som avsnittet är upplagt på Archive är precis såsom det är digitaliserat med recordern (förutom att jag klistrat in introt från annat håll, då jag hade försökt återskapa den svenska bildversionen från TV3.
(Men se till att du laddar hem MPEG-2-versionen - H264-versionen är ju ytterligare nedkomprimerad av Archive, och lär ha sämre ljud än originalfilen)
Titta PM. ☺️

Jag kan titta på den också, finns en metod för att ibland återskapa frekvenser (dock i beta-stadie men vill gärna prova på).


Är mpeg2-versionen inte kommprimerad på archive?
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 5 november 2022 kl. 20:59:25
Citat från: Goliat skrivet  5 november 2022 kl. 20:53:07Är mpeg2-versionen inte kommprimerad på archive?
Nej, MPEG-2-versionen är exakt som jag laddade upp den - vilket förutom introt är exakt samma som den kom ut från min DVD-inspelare. Så du kan alltså bortse från den första minuten, som inte har samma kvalitetsproblem som resten.

(I och med "bildversionen" så kopierade jag introt från ett avsnitt och lade in det på alla avsnitt, för att inte behöva lägga in samma förtexter manuellt på varenda avsnitt)

Helt klart en fördel med Archive.org gentemot exempelvis YouTube, där ju allting komprimeras även om de skulle vara i ett för webben redan acceptabelt format...
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Goliat skrivet 5 november 2022 kl. 22:26:26
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  5 november 2022 kl. 20:59:25Nej, MPEG-2-versionen är exakt som jag laddade upp den - vilket förutom introt är exakt samma som den kom ut från min DVD-inspelare. Så du kan alltså bortse från den första minuten, som inte har samma kvalitetsproblem som resten.

(I och med "bildversionen" så kopierade jag introt från ett avsnitt och lade in det på alla avsnitt, för att inte behöva lägga in samma förtexter manuellt på varenda avsnitt)

Helt klart en fördel med Archive.org gentemot exempelvis YouTube, där ju allting komprimeras även om de skulle vara i ett för webben redan acceptabelt format...
Absolut, bra att veta, trodde den alltid gjorde om. Tänker du byta ut mot det bättre ljudet sedan på Archive?

Ska det vara vhs-bilden eller vågar du använda dvd-bild?
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 5 november 2022 kl. 23:25:49
Jag håller på att ladda upp den nya förbättrade versionen av Cleanliness Is Next to Impossible nu, så den bör väl komma upp inom en timme. :)

Eftersom det bara rör sig om enstaka avsnitt, medan övriga avsnitt fortfarande är i VHS-kvalitet, så chansar jag med DVD-bilden.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Marcusen skrivet 5 november 2022 kl. 23:28:22
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  5 november 2022 kl. 23:25:49Jag håller på att ladda upp den nya förbättrade versionen av Cleanliness Is Next to Impossible nu, så den bör väl komma upp inom en timme. :)

Eftersom det bara rör sig om enstaka avsnitt, medan övriga avsnitt fortfarande är i VHS-kvalitet, så chansar jag med DVD-bilden.
Ska du ta bort den första versionen av Cleanliness Is Next to Impossible som du laddade upp?
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 5 november 2022 kl. 23:32:08
Citat från: Marcusen skrivet  5 november 2022 kl. 23:28:22Ska du ta bort den första versionen av Cleanliness Is Next to Impossible som du laddade upp?
När jag känner mig säker på att den nya versionen är komplett och felfri, ja - men för säkerhets skull låter jag både vara kvar under en övergångsperiod.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Zebastian skrivet 6 november 2022 kl. 00:52:57
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  5 november 2022 kl. 23:32:08När jag känner mig säker på att den nya versionen är komplett och felfri, ja - men för säkerhets skull låter jag både vara kvar under en övergångsperiod.
Ljudet blev mycket bättre och även bilden fast formatet på den är lite konstigt verkar som att det är 4:3 som har blivit beskuret till 16:9 och sedan tillbaka till 4:3.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 6 november 2022 kl. 01:38:16
Citat från: Zebastian skrivet  6 november 2022 kl. 00:52:57Ljudet blev mycket bättre och även bilden fast formatet på den är lite konstigt verkar som att det är 4:3 som har blivit beskuret till 16:9 och sedan tillbaka till 4:3.
Jag vet faktiskt inte vad Goliat har använt för bildkälla - jag har bara laddat upp filen jag fick i befintligt skick, utan att göra något med den (jag bara snabbkollade ett par minuter, för att kolla att den verkade okej, men reagerade faktiskt inte på bilden).

Men @Goliat kanske kan upplysa om vad det är för bildkälla på videon?

Huvudsaken är ju i alla fall att ljudet är en enorm förbättring jämfört med förut. :)

Uppladdningen verkar i alla fall vara klar, men ännu inte Archives konvertering för att göra den spelbar i webbläsaren - men det borde väl inte dröja så mycket längre till, kan man väl tycka...
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Goliat skrivet 6 november 2022 kl. 05:18:01
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  6 november 2022 kl. 01:38:16Jag vet faktiskt inte vad Goliat har använt för bildkälla - jag har bara laddat upp filen jag fick i befintligt skick, utan att göra något med den (jag bara snabbkollade ett par minuter, för att kolla att den verkade okej, men reagerade faktiskt inte på bilden).

Men @Goliat kanske kan upplysa om vad det är för bildkälla på videon?

Huvudsaken är ju i alla fall att ljudet är en enorm förbättring jämfört med förut. :)

Uppladdningen verkar i alla fall vara klar, men ännu inte Archives konvertering för att göra den spelbar i webbläsaren - men det borde väl inte dröja så mycket längre till, kan man väl tycka...
Det är en bra fråga, jag vet faktiskt inte riktigt, frågade en bekant. Han sa det är från dvd.
Citat från: Zebastian skrivet  6 november 2022 kl. 00:52:57Ljudet blev mycket bättre och även bilden fast formatet på den är lite konstigt verkar som att det är 4:3 som har blivit beskuret till 16:9 och sedan tillbaka till 4:3.
Den ska vara från dvd. Ska fråga. Har allt för dålig på källorna och vad som finns. Verkar vara pal iaf (25fps)
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 6 november 2022 kl. 08:17:21
Citat från: Goliat skrivet  6 november 2022 kl. 05:18:01Den ska vara från dvd. Ska fråga. Har allt för dålig på källorna och vad som finns. Verkar vara pal iaf (25fps)
Fråga gärna, för efter att ha jämfört med den gamla versionen håller jag med att bilden ser ut att vara beskuren.

Dessutom verkar hastigheten skilja sig, då det där avsnittet är över en minut kortare än alla andra avsnitt - kan det måhända vara så att VHS-utgåvorna (och TV3s sändning) är direktkonverterade från NTSC, medan din version är i PAL-speedup...? Tonhöjden verkar i alla fall vara fel, då Tomas Vikströms röst (introsången) verkar ha fått för hög pitch; om du jämför med de övriga Media Dubb-dubbade avsnitten på Archive (https://archive.org/details/nya-aventyr-med-nalle-puh-media-dubb).
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Goliat skrivet 6 november 2022 kl. 08:55:34
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  6 november 2022 kl. 08:17:21Fråga gärna, för efter att ha jämfört med den gamla versionen håller jag med att bilden ser ut att vara beskuren.

Dessutom verkar hastigheten skilja sig, då det där avsnittet är över en minut kortare än alla andra avsnitt - kan det måhända vara så att VHS-utgåvorna (och TV3s sändning) är direktkonverterade från NTSC, medan din version är i PAL-speedup...? Tonhöjden verkar i alla fall vara fel, då Tomas Vikströms röst (introsången) verkar ha fått för hög pitch; om du jämför med de övriga Media Dubb-dubbade avsnitten på Archive (https://archive.org/details/nya-aventyr-med-nalle-puh-media-dubb).
Ja det är en speedup till 25, antar tv3 körde ntsc, märkligt nog var det inte bara 4,096% utan även 0,180% utöver det för att ljudet skulle passa.

Jag är inget fan av att förändra pitchen tyvärr.

Svaret: "det kan hända att filmen beskurits fel i handbrake".

Jag kan helt enkelt göra om den igen och ber om en ny kopia av filen.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 6 november 2022 kl. 09:41:59
Citat från: Goliat skrivet  6 november 2022 kl. 08:55:34Jag är inget fan av att förändra pitchen tyvärr.
Men i det här fallet är ju pitchen förändrad gentemot vad den faktiskt ska vara...

Särskilt vid introsången hör man ju tydligt att Tomas Vikström har fått en för hög (ljus) röst, vilket inte låter helt naturligt.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Goliat skrivet 6 november 2022 kl. 10:07:35
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  6 november 2022 kl. 09:41:59Men i det här fallet är ju pitchen förändrad gentemot vad den faktiskt ska vara...

Särskilt vid introsången hör man ju tydligt att Tomas Vikström har fått en för hög (ljus) röst, vilket inte låter helt naturligt.
Jag gör om båda.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 6 november 2022 kl. 10:57:32
Citat från: Goliat skrivet  6 november 2022 kl. 05:18:01Det är en bra fråga, jag vet faktiskt inte riktigt, frågade en bekant. Han sa det är från dvd.

Den ska vara från dvd. Ska fråga. Har allt för dålig på källorna och vad som finns. Verkar vara pal iaf (25fps)
DVD är det nog inte ifrån, i alla fall inte någon officiell DVD utgåva då detta ju är den remastrade versionen som mig veterligen bara sänts på Disneykanalerna och funnits Disney Plus.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Goliat skrivet 6 november 2022 kl. 11:10:15
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  6 november 2022 kl. 10:57:32DVD är det nog inte ifrån, i alla fall inte någon officiell DVD utgåva då detta ju är den remastrade versionen som mig veterligen bara sänts på Disneykanalerna och funnits Disney Plus.
Då har jag fått fel information då. Då har ingen aning om vart den kommer ifrån, men fick nyrip och ändrat hastighet så nu tror jag ni är mer nöjda.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Goliat skrivet 8 november 2022 kl. 07:41:24
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  6 november 2022 kl. 09:41:59Men i det här fallet är ju pitchen förändrad gentemot vad den faktiskt ska vara...

Särskilt vid introsången hör man ju tydligt att Tomas Vikström har fått en för hög (ljus) röst, vilket inte låter helt naturligt.
Har du sett att igår fick du en ny länk?
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 8 november 2022 kl. 09:38:26
Ifall någon inte har sett detta ännu så tänkte jag upplysa om att jag gjort lite röstidentifiering i denna tråd;  :)

https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=2696.msg142980#msg142980
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Zebastian skrivet 9 november 2022 kl. 22:15:11
Citat från: Goliat skrivet  8 november 2022 kl. 07:41:24Har du sett att igår fick du en ny länk?
Vad har du gjort? Har du bytt tillbaks till VHS bild? Eftersom att bildkällan som du synkade till var konstig?
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Goliat skrivet 10 november 2022 kl. 05:54:00
Citat från: Zebastian skrivet  9 november 2022 kl. 22:15:11Vad har du gjort? Har du bytt tillbaks till VHS bild? Eftersom att bildkällan som du synkade till var konstig?
Nej. Ni får se. 😉 Tror ni kommer bli glada
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 10 november 2022 kl. 08:04:23
Citat från: Goliat skrivet  8 november 2022 kl. 07:41:24Har du sett att igår fick du en ny länk?
Jag har tyvärr fått feber och blivit dålig av vaccinet, då jag fick fjärde vaccindosen igår eftermiddag, men ska titta på det så fort jag känner mig lite bättre. :)
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Goliat skrivet 10 november 2022 kl. 08:16:06
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 10 november 2022 kl. 08:04:23Jag har tyvärr fått feber och blivit dålig av vaccinet, då jag fick fjärde vaccindosen igår eftermiddag, men ska titta på det så fort jag känner mig lite bättre. :)
Förstår det. Men det är bra. Det betyder att vaccinet gör sitt jobb och du får bra skydd. 😃 
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Goliat skrivet 13 november 2022 kl. 19:24:46
Mår du bättre Daniel?
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 13 november 2022 kl. 19:52:03
Citat från: Goliat skrivet 13 november 2022 kl. 19:24:46Mår du bättre Daniel?
Febern har gått ner, men jag har istället blivit väldigt snuvig nu under helgen... :(

Jag hoppas att det bara är något tillfälligt.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Goliat skrivet 13 november 2022 kl. 20:05:15
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 13 november 2022 kl. 19:52:03Febern har gått ner, men jag har istället blivit väldigt snuvig nu under helgen... :(

Jag hoppas att det bara är något tillfälligt.
Ja verkligen.

Hoppas du är så pass stark snart att du kan lägga upp avsnitten också. Märkte att folk ville ha tag i dem. ☺️
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Zebastian skrivet 13 november 2022 kl. 20:45:25
Citat från: Goliat skrivet 13 november 2022 kl. 20:05:15Ja verkligen.

Hoppas du är så pass stark snart att du kan lägga upp avsnitten också. Märkte att folk ville ha tag i dem. ☺️
Jag tror du är en trollkarl ljudet du fixade till fick plötsligt så mycket bättre kvalitet
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Goliat skrivet 13 november 2022 kl. 20:48:14
Citat från: Zebastian skrivet 13 november 2022 kl. 20:45:25Jag tror du är en trollkarl ljudet du fixade till fick plötsligt så mycket bättre kvalitet
Fixat med 24fps, så vi får se när de läggs upp. ☺️
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 14 november 2022 kl. 01:31:41
Citat från: Goliat skrivet 13 november 2022 kl. 20:05:15Ja verkligen.

Hoppas du är så pass stark snart att du kan lägga upp avsnitten också. Märkte att folk ville ha tag i dem. ☺️
Jag är väldigt snuvig, men har ändå satt på uppladdning till Archive.org av filerna ifråga. Jag hoppas att jag tog rätt filer, då jag ärligt talat inte orkade kolla så noga...
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Goliat skrivet 14 november 2022 kl. 06:49:53
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 14 november 2022 kl. 01:31:41Jag är väldigt snuvig, men har ändå satt på uppladdning till Archive.org av filerna ifråga. Jag hoppas att jag tog rätt filer, då jag ärligt talat inte orkade kolla så noga...
Det ser ut att vara rätt. ☺️
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Scoobydoofan1 skrivet 14 november 2022 kl. 08:06:39
Citat från: Goliat skrivet 13 november 2022 kl. 20:48:14Fixat med 24fps, så vi får se när de läggs upp. ☺️
Hur fixade du ljudet till en sån ren kvalité? Man kan inte höra på att det är i högre tempo eller nånting på det avsnittet.  Kvalitén är så bra på det avsnittet. Bra jobbat.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Goliat skrivet 14 november 2022 kl. 08:42:18
Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 14 november 2022 kl. 08:06:39Hur fixade du ljudet till en sån ren kvalité? Man kan inte höra på att det är i högre tempo eller nånting på det avsnittet.  Kvalitén är så bra på det avsnittet. Bra jobbat.
Hastigheten är inte heller ändrad. 😉

Ta bort störningar, ljudtvätta och EQ. Lätt när man gjort det i många år. 😜

Edit: det är två avsnitt till och med som jag fixat. De heter (ny) på slutet.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Scoobydoofan1 skrivet 14 november 2022 kl. 08:43:22
Citat från: Goliat skrivet 14 november 2022 kl. 08:42:18Hastigheten är inte heller ändrad. 😉

Ta bort störningar, ljudtvätta och EQ. Lätt när man gjort det i många år. 😜
Goliat, du är bäst. 
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Goliat skrivet 14 november 2022 kl. 08:45:54
Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 14 november 2022 kl. 08:43:22Goliat, du är bäst.
Körde lätt med att reducera de skarpa s-ljuden också, kunde kört hårdare men den tog toppar av andra ljud så fick välja mellan skit o skit.

Men tackar. Kul att höra. ☺️
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Scoobydoofan1 skrivet 14 november 2022 kl. 08:47:18
Citat från: Goliat skrivet 14 november 2022 kl. 08:45:54Körde lätt med att reducera de skarpa s-ljuden också, kunde kört hårdare men den tog toppar av andra ljud så fick välja mellan skit o skit.

Men tackar. Kul att höra. ☺️
Kunde du fixa resten av avsnitten om det är möjligt? Om du vill isåfall.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Goliat skrivet 14 november 2022 kl. 08:58:27
Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 14 november 2022 kl. 08:47:18Kunde du fixa resten av avsnitten om det är möjligt? Om du vill isåfall.
Det är upp till Daniel. När det gäller bättre bild dock tror jag att han kanske inte vill/vågar så kanalen blir nedplockad på archive (kanske?).
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Scoobydoofan1 skrivet 14 november 2022 kl. 08:59:17
Citat från: Goliat skrivet 14 november 2022 kl. 08:58:27Det är upp till Daniel. När det gäller bättre bild dock tror jag att han kanske inte vill/vågar så kanalen blir nedplockad på archive (kanske?).
Du har rätt där, bäst att låta det vara då, men om ljudet kan förbättras så är bara ljudet som kan fixas.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 14 november 2022 kl. 09:56:01
Citat från: Goliat skrivet 14 november 2022 kl. 08:58:27Det är upp till Daniel. När det gäller bättre bild dock tror jag att han kanske inte vill/vågar så kanalen blir nedplockad på archive (kanske?).
Precis, särskilt när det gäller mitt konto på Archive är det säkrast att undvika DVD-kvalitet - inte minst då jag inte är särskilt anonym, utan om Disneys företagsjurister skulle vilja få tag i mig krävs inget större detektivarbete...

Det vore ju dock absolut önskvärt med bättre bild hursomhelst, men i så fall får det nog läggas upp av någon annan med ett lite mer anonymt konto på Archive som inte lika lätt kan spåras till en enskild individ (jag är ju lite utsatt, då det bara finns en enda person i Sverige som heter Daniel Hofverberg).

Men om jag frågar så har exempelvis Ovanliga dubbningar förmodligen inget emot det - hon är visserligen inte anonym längre, men hennes namn är betydligt vanligare än mitt och kan inte spåras till en enda person på något enkelt sätt (det finns 14 personer med hennes namn, plus ytterligare en handfull med alternativa stavningar - och det är ju inte alla som själva stavar sitt namn på samma sätt som de är folkbokförda - vilket är tillräckligt många så att Disney inte lär kunna ta reda på vem av dessa det är).
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Viktor skrivet 14 november 2022 kl. 10:21:13
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 14 november 2022 kl. 09:56:01Precis, särskilt när det gäller mitt konto på Archive är det säkrast att undvika DVD-kvalitet - inte minst då jag inte är särskilt anonym, utan om Disneys företagsjurister skulle vilja få tag i mig krävs inget större detektivarbete...

Det vore ju dock absolut önskvärt med bättre bild hursomhelst, men i så fall får det nog läggas upp av någon annan med ett lite mer anonymt konto på Archive som inte lika lätt kan spåras till en enskild individ (jag är ju lite utsatt, då det bara finns en enda person i Sverige som heter Daniel Hofverberg).

Men om jag frågar så har exempelvis Ovanliga dubbningar förmodligen inget emot det - hon är visserligen inte anonym längre, men hennes namn är betydligt vanligare än mitt och kan inte spåras till en enda person på något enkelt sätt (det finns 14 personer med hennes namn, plus ytterligare en handfull med alternativa stavningar - och det är ju inte alla som själva stavar sitt namn på samma sätt som de är folkbokförda - vilket är tillräckligt många så att Disney inte lär kunna ta reda på vem av dessa det är).
Det skulle vara bra om någon skapade en helt anonym mailadress utan något riktig namn så att hen kunde göra ett konto som inte gick att koppla till någon person
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Mathilda Gustafsson skrivet 14 november 2022 kl. 10:58:25
Citat från: Viktor skrivet 14 november 2022 kl. 10:21:13Det skulle vara bra om någon skapade en helt anonym mailadress utan något riktig namn så att hen kunde göra ett konto som inte gick att koppla till någon person
Det finns 
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Viktor skrivet 8 februari 2023 kl. 18:51:22
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 14 november 2022 kl. 10:58:25Det finns
Gör det?
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Scoobydoofan1 skrivet 12 februari 2023 kl. 05:57:05
När det gäller Nya Äventyr Med nalle Puh mediadubb avsnitten så är det bra att dom finns, men undrar om det inte vore bättre att köpa fler VHS exemplar för att synka om ljudet på avsnitten där det bryts upp eller när ljudet blir risig? Låter det klokt eller dumb att fråga? Menar bara om man har andra VHS exemplar av avsnitten så kan man försöka överlägga där ljudet är dålig i dom avsnitten som är klargjorda. Är det här en dålig ide eller ett bra förslag? Uppskattar era åsikter om det här är en bra idea för att förbättra ljudkvaliten på avsnitten från Nya Äventyr Med Nalle Puh som innehåller ljud som bryter i vissa scener i avsnitten.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 12 februari 2023 kl. 10:38:12
Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 12 februari 2023 kl. 05:57:05När det gäller Nya Äventyr Med nalle Puh mediadubb avsnitten så är det bra att dom finns, men undrar om det inte vore bättre att köpa fler VHS exemplar för att synka om ljudet på avsnitten där det bryts upp eller när ljudet blir risig? Låter det klokt eller dumb att fråga? Menar bara om man har andra VHS exemplar av avsnitten så kan man försöka överlägga där ljudet är dålig i dom avsnitten som är klargjorda. Är det här en dålig ide eller ett bra förslag? Uppskattar era åsikter om det här är en bra idea för att förbättra ljudkvaliten på avsnitten från Nya Äventyr Med Nalle Puh som innehåller ljud som bryter i vissa scener i avsnitten.
Om någon får tar på hyr-VHS-utgåvan av Nalle Puh - Det stora honungsrånet, som innehöll Babysitter Blues med Media Dubbs originaldubb, så vore det mycket värdefullt; för även fast det gått att få hyggliga resultat utifrån min risiga kopia så går det inte göra hur mycket som helst - framförallt kan man ju inte få tillbaka ljud som gått förlorat, i och med att min kopia bara är i mono (icke-HiFi). Skit in, skit ut; som man brukar säga...

Jag har själv försökt hålla koll på Tradera och second hand-affärer efter den hyr-VHS-utgåvan, men hittills inte haft någon framgång. Under vinterhalvåret är dock mina möjligheter att besöka second hand-affärer högst begränsade, då två av de tre second hand-affärer som finns i Skellefteå är för långt bort för att kunna besöka när jag inte har möjlighet att cykla (att åka buss den sträckan vore orealistiskt krångligt).

Övriga avsnitt som kommer från VHS-utgåvor har nog i mina ögon så pass bra kvalitet att det är högst tveksamt om fler utgåvor skulle kunna få ett bättre resultat - om jag nu inte glömt bort något avsnitt som har störningar...?
(Cleanliness Is Next to Impossible vore förstås också värdefullt med en bättre kopia av, men den har ju inte släppts på VHS utan kräver en inspelning från TV3; och det är nog tveksamt om vi lär komma över någon sådan...)
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Scoobydoofan1 skrivet 12 februari 2023 kl. 11:40:39
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 12 februari 2023 kl. 10:38:12Om någon får tar på hyr-VHS-utgåvan av Nalle Puh - Det stora honungsrånet, som innehöll Babysitter Blues med Media Dubbs originaldubb, så vore det mycket värdefullt; för även fast det gått att få hyggliga resultat utifrån min risiga kopia så går det inte göra hur mycket som helst - framförallt kan man ju inte få tillbaka ljud som gått förlorat, i och med att min kopia bara är i mono (icke-HiFi). Skit in, skit ut; som man brukar säga...

Jag har själv försökt hålla koll på Tradera och second hand-affärer efter den hyr-VHS-utgåvan, men hittills inte haft någon framgång. Under vinterhalvåret är dock mina möjligheter att besöka second hand-affärer högst begränsade, då två av de tre second hand-affärer som finns i Skellefteå är för långt bort för att kunna besöka när jag inte har möjlighet att cykla (att åka buss den sträckan vore orealistiskt krångligt).

Övriga avsnitt som kommer från VHS-utgåvor har nog i mina ögon så pass bra kvalitet att det är högst tveksamt om fler utgåvor skulle kunna få ett bättre resultat - om jag nu inte glömt bort något avsnitt som har störningar...?
(Cleanliness Is Next to Impossible vore förstås också värdefullt med en bättre kopia av, men den har ju inte släppts på VHS utan kräver en inspelning från TV3; och det är nog tveksamt om vi lär komma över någon sådan...)
Det borde endå vara ett försök med det här för att förbättra ljudkvaliten och jämföra med andra VHS utgåvor av samma avsnitt, kanske andra VHS utgåvor har dålig ljud på andra scener och dom scenerna där ljudet är dålit kan läggas över dom scenerna i avsnitten och ljudet kan fixas och bli ännu bättre än vad det är i dagsläget.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Scoobydoofan1 skrivet 12 februari 2023 kl. 11:41:32
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 12 februari 2023 kl. 10:38:12Om någon får tar på hyr-VHS-utgåvan av Nalle Puh - Det stora honungsrånet, som innehöll Babysitter Blues med Media Dubbs originaldubb, så vore det mycket värdefullt; för även fast det gått att få hyggliga resultat utifrån min risiga kopia så går det inte göra hur mycket som helst - framförallt kan man ju inte få tillbaka ljud som gått förlorat, i och med att min kopia bara är i mono (icke-HiFi). Skit in, skit ut; som man brukar säga...

Jag har själv försökt hålla koll på Tradera och second hand-affärer efter den hyr-VHS-utgåvan, men hittills inte haft någon framgång. Under vinterhalvåret är dock mina möjligheter att besöka second hand-affärer högst begränsade, då två av de tre second hand-affärer som finns i Skellefteå är för långt bort för att kunna besöka när jag inte har möjlighet att cykla (att åka buss den sträckan vore orealistiskt krångligt).

Övriga avsnitt som kommer från VHS-utgåvor har nog i mina ögon så pass bra kvalitet att det är högst tveksamt om fler utgåvor skulle kunna få ett bättre resultat - om jag nu inte glömt bort något avsnitt som har störningar...?
(Cleanliness Is Next to Impossible vore förstås också värdefullt med en bättre kopia av, men den har ju inte släppts på VHS utan kräver en inspelning från TV3; och det är nog tveksamt om vi lär komma över någon sådan...)
Förutom Tradera osv kollar du också på Boavideo när det gäller Nya Äventyr Med Nalle Puh?
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 12 februari 2023 kl. 12:30:40
Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 12 februari 2023 kl. 11:41:32Förutom Tradera osv kollar du också på Boavideo när det gäller Nya Äventyr Med Nalle Puh?
Ja, men än så länge har jag bara stött på köp-VHS-utgåvan av Det stora honungsrånet, men inte hyr-VHS-utgåvan. Tyvärr är ju köputgåvan 22 minuter kortare och saknar just Babysitter Blues; inte helt ovanligt på den tiden... :(
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Scoobydoofan1 skrivet 12 februari 2023 kl. 12:33:14
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 12 februari 2023 kl. 12:30:40Ja, men än så länge har jag bara stött på köp-VHS-utgåvan av Det stora honungsrånet, men inte hyr-VHS-utgåvan. Tyvärr är ju köputgåvan 22 minuter kortare och saknar just Babysitter Blues; inte helt ovanligt på den tiden... :(
babysitter blues har bra ljudkvalite, menade också dom andra avsnitten som är utgivna inte bara Babysitter Blues, utan det handlar också om dom avsnitten som är utgivna på VHS.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 12 februari 2023 kl. 12:53:17
Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 12 februari 2023 kl. 12:33:14babysitter blues har bra ljudkvalite, menade också dom andra avsnitten som är utgivna inte bara Babysitter Blues, utan det handlar också om dom avsnitten som är utgivna på VHS.
Babysitter Blues har i mina ögon inte bra ljudkvalitet, även om @Goliat för all del har lyckats rädda det hyfsat. Men det är ju fortfarande inget HiFi-ljud, utan bara monospår och en andra generationens VHS (d.v.s. en VHS-kopia av en hyrfilm), och det gör stor skillnad.

Alla andra avsnitt kommer från original-VHS-utgåvor som jag själv äger och som digitaliserats med bibehållna HiFi-spår, vilket gör stor skillnad då ju monospåren på VHS var väldigt begränsade jämfört med HiFi (HiFi-spår på VHS har nästan lika bra kvalitet som DVD, medan monospår på VHS aldrig kan bli jättebra). Visst kan det möjligtvis förekomma störningar här och var även på sådana avsnitt, men jag har inget minne av att jag reagerat på någonting när jag digitaliserade eller såg dem i alla fall.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Scoobydoofan1 skrivet 12 februari 2023 kl. 12:59:55
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 12 februari 2023 kl. 12:53:17Babysitter Blues har i mina ögon inte bra ljudkvalitet, även om @Goliat för all del har lyckats rädda det hyfsat. Men det är ju fortfarande inget HiFi-ljud, utan bara monospår och en andra generationens VHS (d.v.s. en VHS-kopia av en hyrfilm), och det gör stor skillnad.

Alla andra avsnitt kommer från original-VHS-utgåvor som jag själv äger och som digitaliserats med bibehållna HiFi-spår, vilket gör stor skillnad då ju monospåren på VHS var väldigt begränsade jämfört med HiFi (HiFi-spår på VHS har nästan lika bra kvalitet som DVD, medan monospår på VHS aldrig kan bli jättebra). Visst kan det möjligtvis förekomma störningar här och var även på sådana avsnitt, men jag har inget minne av att jag reagerat på någonting när jag digitaliserade eller såg dem i alla fall.
okej, det var bara ett förslag, om Babysitter Blues kan hittas med HiFi ljud, samma sak med dom andra VHS utgåvorna så kan ljudet på avsnitten förbättras beroende på vart störningarna finns i dom nya VHS utgåvorna.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Marcusen skrivet 25 februari 2023 kl. 16:47:58
Jag tänkte på en sak, Varifrån kommer avsnitten som Daniel lagt upp? För på VHS utgåvan jag sett med Mediadubbs dubbning har alla avsnitten svenska titel.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 25 februari 2023 kl. 18:34:03
Citat från: Marcusen skrivet 25 februari 2023 kl. 16:47:58Jag tänkte på en sak, Varifrån kommer avsnitten som Daniel lagt upp? För på VHS utgåvan jag sett med Mediadubbs dubbning har alla avsnitten svenska titel.
Avsnitten som utgör VHS-filmen Det stora honungsrånet kommer från köp-VHS-utgåvan från Egmont Film, medan alla övriga avsnitt kommer från hyr-VHS-utgåvor från Egmont Film (samtliga släppta runt 1990). Ingendera har någon form av svensk bildversion eller svensk titel, och heller inga utsatta dubbcredits.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Marcusen skrivet 25 februari 2023 kl. 18:37:34
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 25 februari 2023 kl. 18:34:03Avsnitten som utgör VHS-filmen Det stora honungsrånet kommer från köp-VHS-utgåvan från Egmont Film, medan alla övriga avsnitt kommer från hyr-VHS-utgåvor från Egmont Film (samtliga släppta runt 1990). Ingendera har någon form av svensk bildversion eller svensk titel, och heller inga utsatta dubbcredits.
Jag hade VHS utgåvan som hette Det stora honingsrånet på den hade både introt och avsnittens titlar fått svensk bilversion.

(https://pics.videospace.fi/lg-release-13400-1545291234-648.jpeg)
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 25 februari 2023 kl. 22:12:02
Citat från: Marcusen skrivet 25 februari 2023 kl. 18:37:34Jag hade VHS utgåvan som hette Det stora honingsrånet på den hade både introt och avsnittens titlar fått svensk bilversion.
Det är den nyare VHS-utgåvan som Buena Vista gav ut, som innehöll samma avsnitt och samma dubbning men en helt annan bildversion. I Egmont Films hyr- och köputgåvor från 1990, som alltså hette Det stora honungsrånet och inte Det stora honingsrånet, fanns ingen svensk bildversion alls.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: salle skrivet 26 februari 2023 kl. 07:50:52
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 12 februari 2023 kl. 12:53:17Babysitter Blues har i mina ögon inte bra ljudkvalitet, även om @Goliat för all del har lyckats rädda det hyfsat. Men det är ju fortfarande inget HiFi-ljud, utan bara monospår och en andra generationens VHS (d.v.s. en VHS-kopia av en hyrfilm), och det gör stor skillnad.

Alla andra avsnitt kommer från original-VHS-utgåvor som jag själv äger och som digitaliserats med bibehållna HiFi-spår, vilket gör stor skillnad då ju monospåren på VHS var väldigt begränsade jämfört med HiFi (HiFi-spår på VHS har nästan lika bra kvalitet som DVD, medan monospår på VHS aldrig kan bli jättebra). Visst kan det möjligtvis förekomma störningar här och var även på sådana avsnitt, men jag har inget minne av att jag reagerat på någonting när jag digitaliserade eller såg dem i alla fall.
Goliat fick även min källa av Babysitter Blues som har lite bättre ljud än din avspelning (den kommer direkt från hyr-vhsen). Resultatet blev då lite bättre även om det än är fortsatt dovt.

Tyvärr har ju personen som jag fick digitaliseringen av sålt sin hyr-vhs så jag fick ju aldrig möjligheten att digitalisera den själv med bättre utrustning. Han hade kanske inte bästa utrustningen för att digitalisera själv tyvärr.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Mathilda Gustafsson skrivet 26 februari 2023 kl. 11:48:27
Citat från: salle skrivet 26 februari 2023 kl. 07:50:52Goliat fick även min källa av Babysitter Blues som har lite bättre ljud än din avspelning (den kommer direkt från hyr-vhsen). Resultatet blev då lite bättre även om det än är fortsatt dovt.
Om din version har bättre ljud är det kanske värt att byta till den i archive uppladdningen
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: salle skrivet 26 februari 2023 kl. 12:26:20
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 26 februari 2023 kl. 11:48:27Om din version har bättre ljud är det kanske värt att byta till den i archive uppladdningen
Den ligger redan där.
Titel: SV: Nya äventyr med Nalle Puh - Media Dubbs dubbning
Skrivet av: Scoobydoofan1 skrivet 22 juli 2023 kl. 10:21:31
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 17 juni 2011 kl. 21:53:50Eftersom det redan fanns en tidigare tråd som behandlade Media Dubbs dubbning har jag slagit ihop trådarna - det finns inget skäl att ha flera trådar om exakt samma sak.

Jag har tyvärr inte möjlighet att scanna in eller fotografera av omslagen i dagsläget, så jag kan tyvärr inte visa exakt hur omslagen ser ut. Men som jag postat på annat håll är det följande VHS-titlar som jag har som innehåller Media Dubbs originaldubb:

De VHS-filmer jag hittat åt som innehåller Media Dubbs originaldubb av Nya äventyr med Nalle Puh är:

Nalle Puh - Det stora honungsrånet
Nalle Puh flyger högt
Nalle Puh - Bistrejken


Dessa innehåller tillsammans alla avsnitt utom 2 av de Media Dubb-dubbade avsnitten. De som återstår är Pooh Oughta Be In Pictures och Cleanliness Is Next to Impossible, som båda två dubbades om av KM Studio bara något år senare och släpptes på VHS i omdubbad form. Pooh Oughta Be In Pictures visades däremot på Kanal 5 i originaldubb 1997, men Cleanliness Is Next to Impossible har jag tyvärr inte lyckats få tag i med Media Dubbs dubbning.

Alla tre VHS-filmerna släpptes runt 1990 - 1991 på hyr-VHS, och Det stora honungsrånet släpptes strax därpå också på köp-VHS (men där med ett avsnitt mindre). Den VHS-filmen släpptes senare även mot slutet av 1990-talet under titeln Det stora håningsrånet, men alla andra VHS-filmer från samma period innehåller KM Studios dubbning.

Exakt hur ofta filmerna dyker upp på Tradera vet jag inte, men efter något års letande lyckades jag i alla fall få tag i de tre filmerna. Hyrversionen av Det stora honungsrånet (som innehåller ett avsnitt till) har jag dock ännu inte lyckats få tag i.

Kessie medverkar i åtminstone ett avsnitt som Media Dubb dubbade; Find Her, Keep Her. Jag är ärligt talat osäker om hon överhuvudtaget medverkade i fler avsnitt av Nya äventyr med Nalle Puh. Jag har ett svagt minne av att Kessie spelades av Lena Ericsson.
Det verkar vara mycket svårt att hitta dom VHS utgåvorna du nämnde Daniel. Helt omöjligt.