Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Barbe Rouge (1997) - eller, "Captain Redbeard"

Startat av Grimner, 9 juni 2023 kl. 23:05:47

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Grimner


https://www.youtube.com/watch?v=kCwRRkfJnRc

Har någon här hört talas om denna fantastiska och extremt underskattade serie? Och vet någon ifall den överhuvudtaget dubbats till svenska?
Fick en engelskspråkig VHS-utgåva av min far när jag var tre år gammal och blev genast som besatt... jag kan utan överdrift säga att jag lärde mig engelska innan förskolan enbart för att förstå vad som sades i den här serien.
Det har gått så många år nu, och fortfarande har jag inte kunnat hitta några nya avsnitt på engelska - dock tre på norska, vilket gjorde mig fundersam om den någonsin dubbades till svenska? I sådana fall, vilka gjorde rösterna, och när/var sändes den?

Den är förresten baserad på en serie belgiska seriealbum som måste ha varit populära på sin tid, då en referens till dessa ofta används i Astérix - det är nämligen Barbe Rouge med sina huvudpersoner som ligger till grund för den där misslyckade piratbesättningen som blir sänkta i var och varannan Asterix-film.

Och om någon av er skulle ha inspelade avsnitt på något språk jag förstår (svenska, engelska, norska, danska, isländska & färöiska) - var så snälla och dela dem. Jag har drömt om att få se den här serien i sin helhet nästan hela mitt liv och söker flera gånger om året, men hittar bara avsnitten på franska och dylikt.
Piratkopiering är inte stöld - det är bevarande!
Stöld innebär förstörelse och förlust. Digital duplicering är skapande, och möjliggör för alla, oavsett bakgrund eller resurser, att ta del av livets mångfald. Det är inte bara etiskt, utan en ren dygd.
Tack till alla som fildelar. Ni är hjältar.