Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Bevarandet av film - är de historia?

Startat av TBT_STR_QR, 18 februari 2017 kl. 12:00:58

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

TBT_STR_QR

Allt för många av stumfilmerna har fallit offer för världens hårda tag, och blivit till dam och fallit i glömska, inte minst den då berömda stumfilmen Cleopatra som har gått förlorad i en brand efter att videobanden, som var då gjorda av det flammbara medlet nitrat, började brinna. Trots alla innovationer med VHS, DVD och digitala medier, är inget format helt vattentätt. Alltid finns det en risk att kvalitéten reduceras eller t.o.m förstörs helt och hållet, oavsett format. Visst är vissa format bättre än andra, men väderförhållanden spelar en viktig roll i förvarandet av film. Skivor, såsom DVD, är inget undantag. Varje generationen måste förflytta de mest eftertraktade filmerna till nya format, för att ge de framtida generationerna en chans att uppleva filmvärldens dyrbaraste skatter. Att förflytta varenda film som nu existerar till nya framtida format låter som ett lite för ambitöst projekt, och vissa filmer kommer oundvikligen att hamna på efterkälken. Är det dags att kasta in handduken? Är det värt att påkosta en förvaring av filmer som den framtida generationen kanske inte ens vill se?

Tror ni att gemene man, som har köpt sina VHS, DVD, Blu-ray med mera, i sina fodral och förvarat de i rumstemperatur har något att frukta inom en överskådlig framtid? Kommer formaten att klara tidens tand, eller ruttna bort inom ett par decennier?
Dubbningshemsidan DISCORD:
https://discord.gg/TwgqftwGxC