Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning - medan du läste inläggen, hann 6 nya svar postas i ämnet. Du kanske bör se över ditt inlägg.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vad heter Norges huvudstad?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 28 januari 2024 kl. 01:55:38
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 27 januari 2024 kl. 23:39:58Ja, den finns kvar.

https://archive.org/details/taran-och-den-magiska-kitteln
Eller rättare sagt: den ursprungliga uppladdningen finns ju inte kvar, men däremot den nya som Josefin lade upp för ganska precis en vecka sedan.

Jag hoppas verkligen att den får vara kvar - sannolikheten är i alla fall klart bättre, nu när det varken i taggar eller i beskrivning står utsatt originaltiteln, och den svenska titeln lär nog inte vara det första som amerikanska Disney tänker på att söka efter...

Citat från: Steffan Rudvall skrivet 27 januari 2024 kl. 22:30:23Kenneth Milldoff i all ära men originaldubbningen är bättre inte för att omdubbningen är särskilt dålig dock den är helt okej medans originaldubbningen är riktigt bra.
Jag håller med. Omdubbningen är absolut inte dålig och helt okej, men originaldubbningen är däremot väldigt bra.

Däremot tyder ju det mesta på att hela filmen inte dubbades med originaldubbningen, utan att de scener som klipptes bort för att säkerställa en lägre åldersgräns aldrig dubbades till svenska på den tiden (till skillnad från Snövit och de sju dvärgarna, som också klipptes bort preventivt av Disney 1981 men där Doreen Denning ändå fick dubba hela filmen).
Skrivet av Steffan Rudvall
 - 27 januari 2024 kl. 23:39:58
Skrivet av MOA
 - 27 januari 2024 kl. 23:31:11
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 27 januari 2024 kl. 22:30:23Kenneth Milldoff i all ära men originaldubbningen är bättre inte för att omdubbningen är särskilt dålig dock den är helt okej medans originaldubbningen är riktigt bra.
Om den finns kvar på archive.org tar jag mig en titt
Skrivet av Steffan Rudvall
 - 27 januari 2024 kl. 22:30:23
Citat från: MOA skrivet 27 januari 2024 kl. 21:43:21Dubbningen är också bra men mer om det när jag sett originalet, en sak som är sann är att KENNETH MILLDOFF ÄR BÄST!!!
Kenneth Milldoff i all ära men originaldubbningen är bättre inte för att omdubbningen är särskilt dålig dock den är helt okej medans originaldubbningen är riktigt bra.
Skrivet av MOA
 - 27 januari 2024 kl. 21:43:21
Nu har jag sett filmen & jag kan säga att den är bra, inte den bästa filmen men inte så dålig heller. Taran är inte mycket av en hjälte, han blir bara sur & gnäller när allt går fel, Eilonwy är en prinsessa som visar attityd, mycket bättre än protagonisten. Gurgi funkar bra som comic relief & det blir rätt sorgligt när han dör, Fflewdurr Flams harpa verkar motsvara Pinocchios näsa fast det är inget som dom andra noterar. Den Hornkrönte Kungen... HERREGUD VILKEN LÄSKIG ANTAGONIST! Läskigaste jag sett i en Disneyfilm, helt klart Kenneth Milldoffs bästa roll! Jag ryser. Krälarn är en inkompetent hjälpreda som alla knuffar omkring men han blir glad när Hornkrönte sugs ner i kitteln. Häxorna, att dom ens kom undan med att Fflewdurr som groda klättrar på hennes bröst! Så dirty, Gillar att Doly tog hem Henven & att hon inte blir bortglömd i slutet.
Magiska Kitteln är en mörk film & den handlingen funkar bra utan låtar, jag kan säga att jag gillar den. Fattar varför den anses som en av Disneys mest bortglömda filmer då den gjordes under en riktigt mörk period. Nu har jag inte sett någon annan Disneyfilm på många år men jag tror att Magiska Kitteln inte slår dom andra filmerna jag såg för länge sedan. 
Dubbningen är också bra men mer om det när jag sett originalet, en sak som är sann är att KENNETH MILLDOFF ÄR BÄST!!!
Skrivet av Beck
 - 22 juni 2023 kl. 14:56:07
Hej, gammalt ämne, men Taran och den magiska kitteln finns på Youtube, digitaliserad från kassett!


Skrivet av gstone
 -  6 maj 2016 kl. 16:45:39
Hej skulle väldigt gärna vilja ha kassettbandet av Taran och den magiska kitteln. Om någon ser den till salu på nätet skulle ni kunna vara snälla och kontakta mg. Tack på förhand!