Dubbningshemsidans forum

Övrigt => Streamingtjänster, TV-kanaler och VHS/DVD/Blu-Ray => Ämnet startat av: Lilla My skrivet 20 augusti 2013 kl. 03:45:06

Titel: Ladda ned från urplay.se?
Skrivet av: Lilla My skrivet 20 augusti 2013 kl. 03:45:06
Tjenare!

Jag undrar om det finns ett enkelt sett att ladda ned eller hämta hem ett program som finns på http://urplay.se/ (http://urplay.se/)?
Finns nämligen ett program där som går ut 18 februari som jag väldigt gärna skulle vilja ha på datorn, så jag kan kolla på det när det inte finns på hemsidan längre.
Har kollat upp lite redan, men har hittills inte hittat något enkelt sätt. Jag är så kass på sådana här saker också så jag fattar ju ingenting när det gäller avancerade nedladdningsprogram.

Tack på förhand!
Titel: SV: Ladda ned från urplay.se?
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 23 juli 2017 kl. 16:14:17
Det där inlägget var ju 4 år gammalt, så det är knappast troligt att program från UrPlay som fanns 2013 fortfarande finns kvar i dagens läge... :(

Men för andra intresserade kan jag varmt rekommendera svtplay-dl, som klarar av att ladda hem från de flesta Play-tjänster (inklusive UR) och är förmodligen det program som fungerar bäst för ändamålet i dagsläget.
https://svtplay-dl.se/

Det är kommandoradsbaserat, så man bör ha grundläggande kunskaper i DOS/Kommandotolken, men bara man kan de absoluta grunderna är svtplay-dl enkelt att använda. Plus dessutom gratis och open-source. Bäst funktionalitet får man om man även har FFMPEG, och antingen lägger det i samma sökväg som svtplay-dl eller i operativsystemets PATH (d.v.s. de sökvägar som Windows alltid söker efter program i, när man inte angivit en specifik sökväg).
Titel: SV: Ladda ned från urplay.se?
Skrivet av: Lilla My skrivet 3 oktober 2017 kl. 00:52:30
Det programmet jag ville få tag i finns tyvärr inte längre att få tag i via Ur :( Men tack ändå!

När vi nu ändå är inne på det, programmet jag ville få hem är detta: https://urskola.se/Produkter/174989-Alskade-clowner

Det gick i repris 2013 och även tidigt 2014 om jag inte minns fel (lyckades ladda hem det första gången, men sedan krashade hårddisken och filmen försvann).
Men när jag mailar UR och frågar om/när de tänker sända programmet igen får jag som svar att filmen är uppköpt av blah blah det franska bolaget som producerade filmen, och att de inte planerar att visa det igen. Jag tror även jag frågade om den gick att köpa med svenskt text på något vis men fick inte svar. Den här hemsidan säger att programmet utgick 2015, vilket är det sista livstecknet jag har av filmen: http://webb-tv.nu/alskade-clowner-dokumentar-ur-play/

Är det ovanligt med dokumentärfilmer som inte visas (eller snarare, inte får visas) efter ett visst antal visningar/år? Dokumentärfilmen skapades 2011 och slutade sedan bara hux flux sändas efter att ha visats 2 - 3 gånger per år. Jag kan förstå om intresset inte finns och UR behöver visa nya program, men att flat out säga "vi planerar inte fler visningar" känns ju otroligt synd för t.ex. mig som avgudade den här dokumentärfilmen, speciellt när den tydligen inte kan ses på annat sätt än via deras sändningar.
Titel: SV: Ladda ned från urplay.se?
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 3 oktober 2017 kl. 02:12:10
Citat från: Lilla My skrivet  3 oktober 2017 kl. 00:52:30
Är det ovanligt med dokumentärfilmer som inte visas (eller snarare, inte får visas) efter ett visst antal visningar/år? Dokumentärfilmen skapades 2011 och slutade sedan bara hux flux sändas efter att ha visats 2 - 3 gånger per år.
Det är tyvärr mer regel än undantag. Vanligtvis licensierar TV-kanalerna in filmer och TV-serier från respektive produktionsbolag för visning ett visst antal gånger och under en viss tidsperiod. Kontrakten sträcker sig alltid bara en viss tid (vilket kan vara allt från ett par månader till flera år) och är nästan alltid begränsad till ett visst antal visningsrättigheter (per avsnitt, om det rör sig om TV-serier). När väl licensavtalet gått ut får kanalen inte visa serien/filmen/programmet längre, om de inte skriver nytt kontrakt.

I stort sett det enda undantaget till regeln är barnkanalerna som sänder program producerade av sitt eget moderbolag; såsom exempelvis Disney-produktioner på Disney Channel/Disney XD/Disney Junior och produktioner inom Time Warner-koncernen för Boomerang och Cartoon Network. Om man själv äger alla rättigheter får man förstås betydligt friare händer, och även fast Disney Channel tekniskt sett inte är samma som moderbolaget Disney så lär nog ägarskapet ändå göra att de får sända serierna i stort sett hur ofta och länge de vill.

Enligt Svensk Mediedatabas sändes Älskade clowner i alla fall på Kunskapskanalen vid 7 olika tillfällen 2013, vid 3 tillfällen 2014 och en sista gång i januari 2015. Den sändes också en enda gång på SVT2 i januari 2014. Tyvärr är det nog föga troligt att Utbildningsradion skulle köpa in programmet på nytt, så sannolikheten är nog liten att det kommer att sändas igen... :(

Om du vet vad dokumentären heter i originalspråk kan man kanske hitta åt den någon annanstans, via exempelvis utländska DVD-utgåvor, streamingtjänster eller något annat. Att få tag i någon svensk text är väl knappast troligt, men kanske går det att hitta åt åtminstone engelsk textning eller liknande så man klarar sig. Allt det förutsätter ju dock att man vet vad programmet hette i original, och tyvärr hittar jag inget om det på nätet just nu.

Tillägg: Det enda jag hittar på nätet som överensstämmer med det produktionsår som UR uppgav (2011) är den franska dokumentären Les clowns, men speltiden på den stämmer inte överens med tiden som UR eller SMDb uppger.
Titel: SV: Ladda ned från urplay.se?
Skrivet av: Anders M Olsson skrivet 3 oktober 2017 kl. 06:49:19
Märkligt att det inte står utsatt någon regissör. Den uppgiften hade gjort det lättare att identifiera - och kanske hitta - filmen.
Titel: SV: Ladda ned från urplay.se?
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 3 oktober 2017 kl. 09:11:21
Citat från: Anders M Olsson skrivet  3 oktober 2017 kl. 06:49:19
Märkligt att det inte står utsatt någon regissör. Den uppgiften hade gjort det lättare att identifiera - och kanske hitta - filmen.
Jo, det hade underlättat rejält med någon uppgift om regissör, producent eller någon annan namngiven inblandad person. Till och med produktionsbolaget kan ju vara till stor hjälp, då samma bolag inte lär kunna producera många filmer under ett givet år.
Titel: SV: Ladda ned från urplay.se?
Skrivet av: Lilla My skrivet 7 oktober 2017 kl. 21:05:12
Jag snokade runt för något år sedan och hittade producent etc. men den informationen har jag tappat sedan dess. Vad jag minns var att den var minst lika svår att hitta eller få tag på även när jag hade namnen att gå efter. Ett par likasinnade clown-galningar jag känner via Facebook hade vad jag förstod fått tag i dokumentären på orginalspråk utan undertexter, men de har jag inte fått tag i heller sedan dess. Spåret är kallt och jag har i princip gett upp :'(
Titel: SV: Ladda ned från urplay.se?
Skrivet av: Elios skrivet 24 juli 2021 kl. 18:14:47
Vad kan man hitta för sajter nuförtiden att ladda ner från till exempel SVT Play, Tv4 Play och Cmore , etc?^^
Titel: SV: Ladda ned från urplay.se?
Skrivet av: Anders M Olsson skrivet 24 juli 2021 kl. 20:13:39
Citat från: Elios skrivet 24 juli 2021 kl. 18:14:47
Vad kan man hitta för sajter nuförtiden att ladda ner från till exempel SVT Play, Tv4 Play och Cmore , etc?^^

Du kan börja med att studera listan på de sajter som svtplay-dl stödjer:
https://svtplay-dl.se/sites/ (https://svtplay-dl.se/sites/)

Och om inte det räcker kan du fortsätta med listan på sajter som youtube-dl stödjer:
http://ytdl-org.github.io/youtube-dl/supportedsites.html (http://ytdl-org.github.io/youtube-dl/supportedsites.html)

Båda programmen stödjer SVT Play och TV4 Play.

C More är svårare eftersom det är en kommersiell streamingtjänst som använder stark DRM. Då kan man vanligtvis inte ladda ner på något enkelt sätt. Det finns ett par betalprogram som stödjer de mest populära kommersiella streamingtjänsterna såsom Disney+ och Netflix, men vad jag vet finns det inget som stödjer C More.

Om man absolut måste ha tag på någon film eller tv-avsnitt som är låst av DRM och som saknar stöd i nerladdningsprogram kan man i nödfall göra skärminspelning, men det brukar sällan bli speciellt lyckat.

En del utländska sajter som stöds av svtplay-dl och/eller youtube-dl är visserligen lätta att ladda ner från, men kan vara regionslåsta så att man måste ha VPN för att kunna ladda ner om man inte befinner sig i landet ifråga.
Titel: SV: Ladda ned från urplay.se?
Skrivet av: Anders M Olsson skrivet 9 november 2021 kl. 10:17:27
När jag studerade källkoden till svtplay-dl upptäckte jag att den faktiskt innehåller en modul för att ladda ner från Cmore. Det skulle i så fall betyda att Cmore inte använder stark DRM, utan bara enklare kryptering.

Vad säger ni som abonnerar på Cmore? Fungerar det att ladda ner med hjälp av svtplay-dl ?
Titel: SV: Ladda ned från urplay.se?
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 9 november 2021 kl. 13:42:23
Citat från: Anders M Olsson skrivet  9 november 2021 kl. 10:17:27
Vad säger ni som abonnerar på Cmore? Fungerar det att ladda ner med hjälp av svtplay-dl ?
Såvitt jag kan avgöra fungerar det bara att ladda hem program från TV4 på C More, så i princip sådant som även finns på TV4 Play. Filmer och serier som är unika för C More fungerar inte. :(

Exakt var gränsen går vet jag dock inte - om det exempelvis fungerar med sådant som förut har funnits på TV4 Play, men försvunnit därifrån och finns kvar på C More.

Förmodligen är det här en kvarleva av att det en gång i tiden fanns både TV4 Play Premium (som betaltjänst) och C More, där TV4 senare lade ner TV4 Play Premium och flyttade in innehållet där till C More. Men tyvärr finns fortfarande inte allt från TV4 Play på C More, även om merparten finns - den kanadensiska dramaserien Departure (https://www.tv4play.se/program/departure) har exempelvis två säsonger på TV4 Play, men bara en säsong på C More (även om säsong 2 tydligen ska släppas där den 25 november).
(Visserligen kan man förstås se säsong 2 på TV4 Play, men man vill ju gärna slippa reklamavbrotten där; därav att man föredrar att se sådant på C More...)
Titel: SV: Ladda ned från urplay.se?
Skrivet av: Anders M Olsson skrivet 9 november 2021 kl. 15:26:52
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  9 november 2021 kl. 13:42:23
Men tyvärr finns fortfarande inte allt från TV4 Play på C More, även om merparten finns - den kanadensiska dramaserien Departure (https://www.tv4play.se/program/departure) har exempelvis två säsonger på TV4 Play, men bara en säsong på C More (även om säsong 2 tydligen ska släppas där den 25 november).
(Visserligen kan man förstås se säsong 2 på TV4 Play, men man vill ju gärna slippa reklamavbrotten där; därav att man föredrar att se sådant på C More...)

Du kan slippa reklamavbrotten på TV4 Play om du laddar ner avsnitten och ser dem off-line. Notera dock att du bör använda DASH-protokollet när du laddar ner. Annars kan videon bli ryckig. Så här:
svtplay-dl -S -P dash "https://www.tv4play.se/program/departure/del-1-runaway-s%C3%A4song-2/13348515"

Eller med youtube-dl:
youtube-dl -f "(bestvideo+bestaudio)[protocol^=http_dash]" "https://www.tv4play.se/program/departure/del-1-runaway-s%C3%A4song-2/13348515"

Av någon anledning verkar youtube-dl inte tanka hem undertexter från TV4 Play, men det går att tanka hem dem separat med svtplay-dl:
svtplay-dl -S --force-subtitle "https://www.tv4play.se/program/departure/del-1-runaway-s%C3%A4song-2/13348515"
Titel: SV: Ladda ned från urplay.se?
Skrivet av: Eriksson skrivet 14 november 2021 kl. 22:13:30
Jag lyckas inte ladda ner från Viafree. Med svtplay-dl får jag felmeddelandet "No videos found. You need to login" och med youtube-dl "requested format not available".
Titel: SV: Ladda ned från urplay.se?
Skrivet av: Eriksson skrivet 14 november 2021 kl. 22:48:19
Fick det att fungera nu, med youtube-dl, men vet inte hur jag får med texten...
Titel: SV: Ladda ned från urplay.se?
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 15 november 2021 kl. 01:41:39
Citat från: Eriksson skrivet 14 november 2021 kl. 22:48:19
Fick det att fungera nu, med youtube-dl, men vet inte hur jag får med texten...
Tyvärr verkar Youtube-dl ha stora problem med textningen - det programmet verkar inte lyckas "fånga" texten hos vare sig Viafree, TV4 Play eller Discovery+... :(

Med TV4 Play och Discovery+ kan man komma runt det dilemmat genom att använda Svtplay-dl istället för Youtube-dl (där texten verkar fungera bra), men om Svtplay-dl inte fungerar alls för Viafree så blir det ju värre...
Titel: SV: Ladda ned från urplay.se?
Skrivet av: Anders M Olsson skrivet 15 november 2021 kl. 10:22:33
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 15 november 2021 kl. 01:41:39
Tyvärr verkar Youtube-dl ha stora problem med textningen - det programmet verkar inte lyckas "fånga" texten hos vare sig Viafree, TV4 Play eller Discovery+... :(

Med TV4 Play och Discovery+ kan man komma runt det dilemmat genom att använda Svtplay-dl istället för Youtube-dl (där texten verkar fungera bra), men om Svtplay-dl inte fungerar alls för Viafree så blir det ju värre...

Såvitt jag kan se fungerar svtplay-dl för Viafree, och tar även hem undertexterna om man ger växeln -S. Men om du, Eriksson, talar om vilket program det är du försöker ladda ner kan jag testa speciellt med det programmet. Jag har testat med det första jag råkade få syn på, nämligen Morden i Midsomer säsong 22 avsnitt 1.

Jag tankade hem avsnittet med växeln --no-merge för att hindra svtplay-dl från att muxa avsnittet. Då får man ljud och video i separata ts-filer som man kan muxa med MKVToolNix i efterhand. Om man låter svtplay-dl muxa blir det rappakalja av alltihop.
svtplay-dl --no-merge -u -p mitt-lösenord -S "https://www.viafree.se/program/drama/morden-i-midsomer/sasong-22/avsnitt-1"
(Sätt in ditt eget användar-id och lösenord i kommandot ovan!)

För att muxa kan man använda MKVToolNix enligt följande:
mkvmerge --output morden.i.midsomer.s22e01.avsnitt.1-1062323-viafree.mkv morden.i.midsomer.s22e01.avsnitt.1-1062323-viafree.ts --language 0:en morden.i.midsomer.s22e01.avsnitt.1-1062323-viafree.audio.ts
Det går även bra att använda det grafiska användargränssnittet till MKVToolNix.

Man får en del varningsmeddelanden, men de verkar inte ha någon inverkan på slutresultatet.
Titel: SV: Ladda ned från urplay.se?
Skrivet av: Eriksson skrivet 15 november 2021 kl. 15:31:00
Verkar som att problemet med svtplay-dl bara var att jag inte hade skrivit in användarnamn och lösenord! Det fungerar fint nu! Tack!
Titel: SV: Ladda ned från urplay.se?
Skrivet av: Anders M Olsson skrivet 15 november 2021 kl. 15:36:11
Citat från: Eriksson skrivet 15 november 2021 kl. 15:31:00
Verkar som att problemet med svtplay-dl bara var att jag inte hade skrivit in användarnamn och lösenord! Det fungerar fint nu! Tack!

Ja, men följde du även instruktionerna för hur man muxar med MKVToolNix enligt ovan? Om du kör med svtplay-dl:s standardinställningar kommer du troligen att få en video som hackar alldeles förfärligt. Hur det ser ut beror i viss mån även på vilken spelare du använder.

Det är liknande problem när man laddar ner från TV4 Play.
Titel: SV: Ladda ned från urplay.se?
Skrivet av: Eriksson skrivet 15 november 2021 kl. 15:52:25
Citat från: Anders M Olsson skrivet 15 november 2021 kl. 15:36:11
Ja, men följde du även instruktionerna för hur man muxar med MKVToolNix enligt ovan? Om du kör med svtplay-dl:s standardinställningar kommer du troligen att få en video som hackar alldeles förfärligt. Hur det ser ut beror i viss mån även på vilken spelare du använder.
Nej, det gjorde jag inte. Våra värsta år hackar visserligen lite, men det gör varken Våra bästa år eller Morden i Midsomer. Använder VLC.

Citat från: Anders M Olsson skrivet 15 november 2021 kl. 15:36:11
Det är liknande problem när man laddar ner från TV4 Play.
Från TV4 Play kan jag ladda ner helt utan problem om jag använder "svtplay-dl -S -P dash". Behöver inte ens ange användarnamn och lösenord.
Titel: SV: Ladda ned från urplay.se?
Skrivet av: Anders M Olsson skrivet 15 november 2021 kl. 18:05:33
Citat från: Eriksson skrivet 15 november 2021 kl. 15:52:25
Nej, det gjorde jag inte. Våra värsta år hackar visserligen lite, men det gör varken Våra bästa år eller Morden i Midsomer. Använder VLC.
Från TV4 Play kan jag ladda ner helt utan problem om jag använder "svtplay-dl -S -P dash". Behöver inte ens ange användarnamn och lösenord.

Ja, växeln -P dash när man laddar ner från TV4 Play är ett annat sätt att kringgå problemet med hackande video. Tyvärr verkar det inte vara möjligt att använda dash-protokoll på Viafree, så samma trick fungerar inte där.

Jag testade nu att ladda ner några avsnitt av Våra värsta/bästa år från Viafree.

Mycket riktigt hackar Våra värsta år om man tar hem avsnitten rakt upp och ner med svtplay-dl. Det problemet löses helt och hållet om man använder metoden med separat nerladdning med svtplay-dl och muxning med MKVToolNix.

I de två avsnitt jag testade av Våra bästa år kunde jag inte se någon skillnad mellan den ena eller andra nerladdningsmetoden.

Så det verkar skilja mellan olika filmer och avsnitt på Viafree. En del kan ha problem med hackande, andra inte. Men nu vet du hur man löser problemet om och när du råkar ut för det.
Titel: SV: Ladda ned från urplay.se?
Skrivet av: Eriksson skrivet 15 november 2021 kl. 18:32:27
Nu provade jag metoden att muxa med MKVToolNix, och det fungerade bra! Tack för hjälpen!