Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Varning - medan du läste inläggen, hann någon posta ett annat svar i ämnet. Du kanske bör se över ditt inlägg.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vilket är den första bokstaven i alfabetet?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Erik Friman
 - 16 september 2022 kl. 14:16:29
Ett gammalt ämne men ville påminna om ett trailerklipp för det svenska versionen av Lyckohjulet , och med Bengt Bauler som programledare, har dykt upp. Värdinnan med honom är Charlotte Walldén, som kommer ifrån Småland och jobbar som mannekäng och bartender.

https://www.youtube.com/watch?v=gkRasTvnsTI
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 28 juli 2015 kl. 11:47:29
Det har du så rätt i, Bengt Bauler var det förstås - ursäkta att jag tydligen fått tillfälligt hjärnsläpp, men jag kunde svurit på att programledaren var någon som medverkade i Pocahontas 2...
Skrivet av Erik Friman
 - 28 juli 2015 kl. 10:28:41
CitatNågra år in på 1990-talet blev ju också Lyckohjulet uppdelat i separata versioner för Sverige och Norge, där ny programledare för den svenska versionen blev skådespelaren och dubbaren Reuben Sallmander (även Ulrika Nilsson byttes ut, men jag minns inte vem som tog över hennes roll) - INTE ett smart drag...! Reuben må ha många talanger och är en duktig dubbare, men som programledare var han inte lyckad... Jag gissar att det var en bidragande orsak till att svenska Lyckohjulet lades ner efter mindre än ett års tid, medan norska Lyckohjulet fortsatte i flera år till. I norska Lyckohjulet fortsatte Knut Bjørnsen som programledare, men med en ny norsk värdinna som ersättare för Ulrika.

Var det inte egentligen Bengt Bauler du menade?
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 27 juli 2015 kl. 19:24:54
Jag följde Lyckohjulet slaviskt under första halvan av 1990-talet, och var väldigt förtjust i det. Dock högst tveksamt om jag spelade in något av det...

För övrigt var Ragnar Otnes bara programledare under de första säsongerna; därefter ersattes han av den norska sportjournalisten Knut Bjørnsen. Ulrika Nilsson fortsatte dock som värdinna.

Några år in på 1990-talet blev ju också Lyckohjulet uppdelat i separata versioner för Sverige och Norge, där ny programledare för den svenska versionen blev skådespelaren och dubbaren Reuben Sallmander (även Ulrika Nilsson byttes ut, men jag minns inte vem som tog över hennes roll) - INTE ett smart drag...! Reuben må ha många talanger och är en duktig dubbare, men som programledare var han inte lyckad... Jag gissar att det var en bidragande orsak till att svenska Lyckohjulet lades ner efter mindre än ett års tid, medan norska Lyckohjulet fortsatte i flera år till. I norska Lyckohjulet fortsatte Knut Bjørnsen som programledare, men med en ny norsk värdinna som ersättare för Ulrika.
Skrivet av Conan
 - 27 juli 2015 kl. 16:47:35
Jag vill gärna minnas att jag har sett det programmet när jag var liten. Varför kan jag inte komma ihåg allting som vuxen från min barndom?
Skrivet av Beck
 - 27 juli 2015 kl. 13:51:35
Hej!

Jag söker avsnitt från Lyckohjulet, inspelade från TV3, i början av 90-talet.
Någon som har det?

Programledare: Ragnar Otnes och Ulrika Nilsson

https://www.youtube.com/watch?v=XZ6E4nC_8Fs