Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Digimon Fusion på Disney XD med dubbning?

Startat av TBT_STR_QR, 13 augusti 2013 kl. 19:18:22

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

TBT_STR_QR

Jag har sett att Digimon Fusion, den femte säsongen av Digimon, släpps med engelsk dubb på Disney XD. Betyder det att Disney XD har köpt in serien, och ännu viktigare lär den dubbas till svenska så småningom? Vilket dubblingsbolag tror ni skulle dubba serie? Tack på förhand.
Dubbningshemsidan DISCORD:
https://discord.gg/TwgqftwGxC

Daniel Hofverberg

Det behöver inte nödvändigtvis ha ett samband, då det ganska ofta händer att Disney licensierar en serie för vissa länder eller en världsdel, men inte resten av världen. Ett exempel är den tyvärr alltför underskattade australiensiska ungdomsserien H20: Just Add Water, där Disney köpt in de europeiska rättigheterna (minus Tyskland) men inte innehar några rättigheter utanför Europa eller i Tyskland.

Men visst ökar chanserna att någon av Disney-kanalerna kan komma att sända Digimon Fusion även i Sverige. Vad gäller dubbningsbolag kan man utifrån Disneys tidigare beteende säga att det finns runt 60% chans att SDI Media anlitas för dubbningen, 35% chans att det blir Dubberman och 5% chans att det blir Eurotroll. I och med att de tidigare säsongerna av Digimon väl gjordes av Mediadubb International (d.v.s. det som idag heter SDI Media), är väl SDI en inte alltför vågad gissning i det här fallet.

Samlaren