Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Varning - medan du läste inläggen, hann någon posta ett annat svar i ämnet. Du kanske bör se över ditt inlägg.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vad heter sångerskan Pernilla Wahlgren i förnamn?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Elios
 -  2 september 2022 kl. 02:02:29
Tycker det är riktigt coolt att Gunvor Pontén spelade Piff i den åldern hon gjorde det i. 
Skrivet av TonyTonka
 - 14 februari 2014 kl. 10:45:02
Och Magica de Hexs orginalröst June Foray är två år äldre än Alan Young och fortfarande vid liv! (Och aktiv med för den delen!)
Skrivet av JRL
 - 13 februari 2014 kl. 20:31:48
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 13 februari 2014 kl. 07:29:15
Tack för länken.

Såvitt jag vet är väl Gunvor Pontén fortfarande huvudsaklig röst för Piff (även fast Annica Smedius också verkar vara godkänd av Disney, och har gjort enstaka inhopp). Det är förvånansvärt att en 85-åring faktiskt är förstahandsval till en fast dubbningsroll, som gissningsvis lär fortsätta att dyka upp med jämna mellanrum. Det måste väl nästan vara första gången det har hänt i Sverige...?

Hon är ju hela 10 år yngre än Alan Young, som fortfarande är Joakim von Ankas originalröst! 85 är ingenting  ::)
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 13 februari 2014 kl. 07:29:15
Tack för länken.

Såvitt jag vet är väl Gunvor Pontén fortfarande huvudsaklig röst för Piff (även fast Annica Smedius också verkar vara godkänd av Disney, och har gjort enstaka inhopp). Det är förvånansvärt att en 85-åring faktiskt är förstahandsval till en fast dubbningsroll, som gissningsvis lär fortsätta att dyka upp med jämna mellanrum. Det måste väl nästan vara första gången det har hänt i Sverige...?
Skrivet av Anders M Olsson
 - 13 februari 2014 kl. 05:08:53
Gunvor Pontén fyllde 85 år i tisdags, den 11 februari.

Artikel i Sydsvenskan:
http://www.sydsvenskan.se/familj/fodelsedag/jag-alskar-att-arbeta-med-andra-i-en-ensemble/

Där står dock inget om hennes dubbningsroller; Piff m.fl.

(Sydsvenskan är mäkta stolta över sitt s.k. "betaldraperi" som gör att man bara tillåts läsa enstaka artiklar utan att ha någon form av prenumeration. Men det är bara baserat på cookies, så om någon råkar ut för en popup som hindrar läsning är det bara att ta bort alla cookies från Sydsvenskan i webbläsaren.)
Skrivet av Daniel Hofverberg
 -  3 juli 2011 kl. 19:28:01
Intressant, jag hade ingen aning om att hon var fullt så gammal. Hon låter i alla fall yngre än så, senast jag hörde henne i någon mer vanlig röst än just Piff (som Piff och Puff kan man ju inte höra så jättemycket av hur någons riktiga röst är).

Men jag har svårt att tänka mig att det kan finnas fler Gunvor Pontén som är verksam inom skådespeleri/dubbning - trots allt är ju namnet hyfsat ovanligt, så jag bara förmodar att det rör sig om den gamla erfarna skådespelerskan Gunvor Pontén. Visst kan det vara någon helt annan som bara råkar heta samma sak, men det förefaller osannolikt och de flesta dubbare är ju trots allt antingen skådespelare eller sångare till yrket.

För att komplicera saken ytterligare, så är det ytterligare en skådis som crediterats som Piff på senare tid - nämligen Annica Smedius, som åtminstone crediterats för den rollen i specialavsnittet/kortare långfilmen Musse i Underlandet. Huruvida det verkligen är Annica vågar jag dock inte säga med 100% säkerhet, då Piffs röst är för pitchad för att man ska höra någon större likhet med den riktiga rösten.

Därför vet jag inte riktigt vem som egentligen är Piffs nuvarande svenska röst, eller om både Gunvor och Annica kanske är godkända för rollen just nu.
Skrivet av Anders M Olsson
 -  3 juli 2011 kl. 19:08:57
Det gick just upp för mig - om det inte finns två personer med samma namn - så är Gunvor Pontén faktiskt 82 år gammal. Om det verkligen är samma person förvånar det mig lite att Disney har valt en så senior person att göra en återkommande roll.

Jag sitter just och tittar på Minnenas television, programmet Sydvästen från 1959, där en något yngre Gunvor Pontén medverkar.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 -  4 oktober 2008 kl. 05:03:38
Ja, det stämmer bra. Det gäller åtminstone i nyare avsnitt (säsong 2) av Musses klubbhus, plus DVD:n Musses stora klubbhusjakt. Mig veterligen har Piff och Puff inte medverkat i andra sammanhang än just Musses klubbhus de senaste åren, så därför vågar jag inte uttala mig med säkerhet om bytet från Monica Forsberg till Gunvor Pontén är permanent eller inte. Jag vet heller inte om Monica fortfarande är godkänd av Disney som Piff.
Skrivet av TonyTonka
 -  3 oktober 2008 kl. 17:13:37
Spelas Piff verkligen av Gunvor Ponten numera?