Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Era felhörningar från filmer/serier

Startat av FabulousSloth, 5 april 2023 kl. 12:44:49

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

FabulousSloth

Skulle vara kul att dela med sig av felhörningar om ni har några.

Som liten trodde jag att Medusa i "Bernard och Bianca" sa:
"Ge dig... s***!"
Istället för "Ge dig tid!", när hon pratar i telefonen.
Profilbild av SundaysPlayzone.

Skokaka

Ärligt talat... I Kung Fu Panda så trodde jag att Po faktiskt sa: "Vafan pekar du?" istället för: "Varför pekar du?" ;D

Lillefot

Ber om ursäkt för bumpen, men jag såg precis om Ett Småkryps Liv. Och då mindes jag att jag alltid uppfattade en av Prinsessan Attas repliker väldigt fel som barn.

Det är när Flips och Cirkuskrypens lögn kommer fram inför hela myrkolonin, specifikt när hon säger "Jag vill att du lämnar oss Flip. Och den här gången, för alltid".

Som barn uppfattade jag alltid att hon sa "var allt ditt" istället för "för alltid", som att hon skulle ha sagt "Allt det här är ditt fel, Flip". I kontexten så skulle en sån replik vara väldigt konstig och översättningsmässigt också varit för fritt skriven.
Om jag är en Apatosaurs.
Hur kan jag då vara här i Cenozoiska eran?
Kloning, teleportering, eller tur?
I alla fall, ni får ha en dino till äran

Grimner

Ursäkta om jag felciterar detta, ty jag har inte sett filmen på många år nu, men i Farbror Joakim och Knattarna i jakten på den försvunna lampan finns det en scen där barnen bråkar om vad de borde önska sig från anden, och Anki föreslår "Jag tycker att en av oss borde önska fred och lycka på hela jorden", varpå anden svarar "Du, det här är önskningar, inte mirakel".
Jag fick veta först förra året att det var vad han sade. Dessförinnan hade jag gått genom hela livet (kanske p.g.a. dålig ljudkvalitet på min VHS-inspelning) i tron om att han svarade henne "Du, det här är önskningar, inte pirater."
Vilket förstås är mycket, mycket roligare. ;D
Piratkopiering är inte stöld - det är bevarande!
Stöld innebär förstörelse och förlust. Digital duplicering är skapande, och möjliggör för alla, oavsett bakgrund eller resurser, att ta del av livets mångfald. Det är inte bara etiskt, utan en ren dygd.
Tack till alla som fildelar. Ni är hjältar.

FabulousSloth

Citat från: Lillefot skrivet 25 augusti 2023 kl. 18:27:54Ber om ursäkt för bumpen
Varför be om ursäkt? Inte många som har skrivit i tråden hittills. :)
Profilbild av SundaysPlayzone.

Lillefot

Citat från: FabulousSloth skrivet 26 augusti 2023 kl. 20:08:01Varför be om ursäkt? Inte många som har skrivit i tråden hittills. :)
Helt enkelt för att jag vet från erfarenhet att vissa personer inte är så förtjusta i att gamla trådar återupplivas, eller att de för notiser från den.

I det här fallet är det till fördel ett ämne som de på forumet kan bidra till med i nästan oändlighet, men jag väljer ändå att gardera mig.
Om jag är en Apatosaurs.
Hur kan jag då vara här i Cenozoiska eran?
Kloning, teleportering, eller tur?
I alla fall, ni får ha en dino till äran

FabulousSloth

#6
Citat från: Lillefot skrivet 26 augusti 2023 kl. 20:12:57Helt enkelt för att jag vet från erfarenhet att vissa personer inte är så förtjusta i att gamla trådar återupplivas, eller att de för notiser från den.

I det här fallet är det till fördel ett ämne som de på forumet kan bidra till med i nästan oändlighet, men jag väljer ändå att gardera mig.
Jag förstår. Det går att stänga av notiser.
Jag lade tråden i "Off-Topic" för att det inte skulle störa i de viktigare (Dubb/film)kategorierna. Bara menat för skojs skull. :)
Jag är rätt ny här på forumet. 
Profilbild av SundaysPlayzone.

Skokaka

I kortfilmen Lend a Paw när Plutos Djävul sa till Plutos Ängel att han mår illa så brukade jag tro att han sa: "Äh, håll klaffen! Jag mår gorilla!"