Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Varning - medan du läste inläggen, hann 87 nya svar postas i ämnet. Du kanske bör se över ditt inlägg.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Skriv ordet "film" i rutan (utan citattecken).:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Anders M Olsson
 -  3 september 2023 kl. 07:59:40
SVT visar ännu en reprisomgång av första säsongen i höst med början den 17 oktober. Det blir för sjätte gången!

Fortfarande inga spår av andra säsongen på SVT, men den finns förstås på Netflix sen den 15 juli.
Skrivet av Anders M Olsson
 - 18 juli 2023 kl. 13:40:52
Efter lång väntan har Netflix äntligen lagt upp hela andra säsongen här i Sverige. Det finns engelskt originalljud och dubbningar på svenska, danska, norska samt ett antal andra utomnordiska språk.

Texter finns bara på engelska och koreanska, förutom s.k. forcerade undertexter på de dubbade språken. Med "forcerade texter" menas översättningar av skyltar i bilden och liknande som inte finns med i den talade dialogen.

De svenska dubbningscreditsen består av tre sidor; produktionsuppgifter, namngivna röster ("Medverkande") och övriga röster ("Ytterligare medverkande").

Det märkliga är att både de danska och norska dubbningscreditsen har hela fyra sidor var med övriga röster medan de svenska bara har en.

De magiska tingens byrå - s02e01 - Försvunna.mp4_snapshot_25.25.686.jpg

De magiska tingens byrå - s02e01 - Försvunna.mp4_snapshot_25.27.779.jpg

De magiska tingens byrå - s02e01 - Försvunna.mp4_snapshot_25.29.461.jpg
Skrivet av Anders M Olsson
 - 16 mars 2023 kl. 10:17:20
Den 17 maj börjar SVT sända/publicera en ny reprisomgång av De magiska tingens byrå, men fortfarande bara första säsongen. Det blir femte(!) gången som SVT sänder första säsongen.

Andra säsongen lyser med sin frånvaro. Tydligen finns de tio första avsnitten på Tele2 Play liksom på Paramount+ innan den tjänsten försvann.

Jag har mailat SVT med en efterlysning av andra säsongen. Vi får se vad de svarar...
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 21 september 2022 kl. 08:27:55
Citat från: Anders M Olsson skrivet 21 september 2022 kl. 08:21:06Så befintliga abonnenter kan fortfarande logga in på Paramount+ ? Jag trodde de skulle dra ur kontakten i samma stund som SkyShowtime öppnade.
Ja, men när det skulle bli dags att dra pengar på nytt för nästa månad kommer det inte längre gå att logga in. För min del är det den 26:e varje månad som pengarna dras, vilket då innebär att jag ska komma åt tjänsten tills den 26 september (oklart om det är medräknat den dagen eller inte).

Så i bästa fall kan alltså vissa personer komma åt tjänsten ända tills den 19 oktober, och efter det kommer den klippas definitivt.
Skrivet av Anders M Olsson
 - 21 september 2022 kl. 08:21:06
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 20 september 2022 kl. 22:07:51Aj då, det verkar väldigt oroväckande - jag trodde i min enfald att allt som fanns på Paramount+ skulle finnas på SkyShowTime (plus mer), men det verkar oroväckande om saker faktiskt försvinner vid övergången... :(

Jag hoppas det bara är något tillfälligt, då jag inte ens har hunnit se alla avsnitt från säsong 2 som finns på tjänsten idag. Möjligen kanske jag hinner se dem, då mitt Paramount+-abonnemang utgår den 26 september (beroende på när ens betalperiod är så försvinner tillgången för alla någon gång mellan den 20 september och den 19 oktober).

Sen vill man förstås se resten av säsong 2 också, men att serier försvunnit vid övergången verkar som ett dåligt tecken.
Så befintliga abonnenter kan fortfarande logga in på Paramount+ ? Jag trodde de skulle dra ur kontakten i samma stund som SkyShowtime öppnade.

Enligt uppgift ska båda säsongerna finnas i sin helhet på Netflix i Australien, men där finns med största sannolikhet inte den svenska dubbningen.

Annars är väl enda chansen att se andra säsongen med svensk dubbning att se avsnitten när de sänds linjärt på Nickelodeon. Tyvärr tycks Nickelodeon inte längre lägga upp några TV-avsnitt för strömning på sin webbsajt.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 20 september 2022 kl. 22:07:51
Citat från: Anders M Olsson skrivet 20 september 2022 kl. 14:28:59Fr.o.m. idag ersätts Paramount+ av SkyShowtime. Jag hade hoppats att den nya tjänsten skulle publicera resten av andra säsongen av De magiska tingens byrå som av någon anledning aldrig kom upp på Paramount+.

Men tyvärr... Inte ens de första tio avsnitten i andra säsongen har bibehållits från den gamla tjänsten. Nu är andra säsongen helt borta från streaming i Sverige.
Aj då, det verkar väldigt oroväckande - jag trodde i min enfald att allt som fanns på Paramount+ skulle finnas på SkyShowTime (plus mer), men det verkar oroväckande om saker faktiskt försvinner vid övergången... :(

Jag hoppas det bara är något tillfälligt, då jag inte ens har hunnit se alla avsnitt från säsong 2 som finns på tjänsten idag. Möjligen kanske jag hinner se dem, då mitt Paramount+-abonnemang utgår den 26 september (beroende på när ens betalperiod är så försvinner tillgången för alla någon gång mellan den 20 september och den 19 oktober).

Sen vill man förstås se resten av säsong 2 också, men att serier försvunnit vid övergången verkar som ett dåligt tecken.
Skrivet av Anders M Olsson
 - 20 september 2022 kl. 14:28:59
Fr.o.m. idag ersätts Paramount+ av SkyShowtime. Jag hade hoppats att den nya tjänsten skulle publicera resten av andra säsongen av De magiska tingens byrå som av någon anledning aldrig kom upp på Paramount+.

Men tyvärr... Inte ens de första tio avsnitten i andra säsongen har bibehållits från den gamla tjänsten. Nu är andra säsongen helt borta från streaming i Sverige.

SVT börjar en reprisomgång av första säsongen nästa tisdag, men det är en klen tröst. Första säsongen har vi sett till leda. Jag förstår inte varför det ska vara så svårt att få ut andra säsongen till den svenska publiken?
Skrivet av Anders M Olsson
 - 13 juli 2022 kl. 07:38:15
SVT börjar en ny reprisomgång av De magiska tingens byrå den 27 september. Därefter fortsätter de med ett avsnitt om dagen måndag-fredag. Det framgår tyvärr inte om SVT tänker fortsätta med den andra säsongen, eller om det bara blir den första.

Någon som har Paramount+ och kan kolla upp om de har publicerat hela andra säsongen ännu? De lade upp den andra säsongens första tio avsnitt för snart ett år sen, men när sen inget mer hände, och de inte ens kunde ge ett vettigt svar från supporten, sa jag upp abonnemanget. Jag förstår inte vad det är för mening med att lägga upp en halv säsong om man inte har tydliga planer på att fortsätta med de resterande avsnitten.
Skrivet av Anders M Olsson
 - 15 mars 2022 kl. 15:50:53
Nu har även HBO Max publicerat första säsongen av De magiska tingens byrå.

Man kan välja mellan engelsk originaldialog och dubbningar på svenska, danska, norska och finska. Det finns även svensk text, men inga andra textade språk.

Det är visserligen trevligt att det finns möjligheter att se serien på flera olika streamingtjänster, men ännu bättre hade det varit om någon tjänst hade lagt upp andra säsongen i sin helhet. Första säsongen har visats till leda nu...

Paramount+ har fortfarande bara hälften av andra säsongen, d.v.s. 10 avsnitt.

Om man inte alls har tillgång till några abonnemangstjänster kan man se första säsongen på SVT och SVT Play. Första avsnittet är på väg att utgå. Det ligger bara kvar några timmar till, och försvinner vid midnatt!
Skrivet av Anders M Olsson
 -  3 mars 2022 kl. 10:58:56
Citat från: Anders M Olsson skrivet  1 mars 2022 kl. 10:30:44
SVT börjar som sagt en reprisomgång av första säsongen i eftermiddag, men några spår av andra säsongen syns ännu inte till. Jag har därför skickat mail till deras kundtjänst med frågan om hur det ligger till med andra säsongen.

Jag har nu även fått svar från SVT. Som väntat har de inga uppgifter på om och när den andra säsongen kommer att sändas. Men de föreslår att jag ska skicka ett reprisönskemål(!) till ...

Det skulle väl i så fall vara första gången som reprisen kommer före premiärsändningen! :)

Skrivet av Anders M Olsson
 -  2 mars 2022 kl. 17:32:33
Citat från: Anders M Olsson skrivet  1 mars 2022 kl. 10:30:44
Efter nästan ett halvår har Paramount+ fortfarande inte publicerat mer än de tio första avsnitten i säsong 2. Så jag har skrivit en fråga i deras kontaktformulär. Väldigt märkligt att de lägger upp en halv säsong, och sen inget mer...

Jag har fått svar från Paramount+:

CitatThanks for sharing your concerns. At this moment we do not have any information on the later 10 Episodes of "The Bureau of Magical Things". We'll send your message to the appropriate department. There are a number of factors that determine whether a show or episode is available for Paramount+. Due to licensing restrictions, some programs/ episodes are not available. Please know that we're always working to expand our content offerings to make more seasons and episodes available. We apologize for the inconvenience.

Ser ut som ett standardsvar som de skickar till alla som efterlyser saknade serier, säsonger eller avsnitt...
Skrivet av Anders M Olsson
 -  1 mars 2022 kl. 10:30:44
Citat från: Anders M Olsson skrivet 15 januari 2022 kl. 19:23:15
SVT Barn börjar en reprisomgång av första säsongen den 1 mars.

Paramount+ har fortfarande bara de första tio avsnitten (halva säsongen) av säsong 2. :(

SVT börjar som sagt en reprisomgång av första säsongen i eftermiddag, men några spår av andra säsongen syns ännu inte till. Jag har därför skickat mail till deras kundtjänst med frågan om hur det ligger till med andra säsongen.

Efter nästan ett halvår har Paramount+ fortfarande inte publicerat mer än de tio första avsnitten i säsong 2. Så jag har skrivit en fråga i deras kontaktformulär. Väldigt märkligt att de lägger upp en halv säsong, och sen inget mer...
Skrivet av Anders M Olsson
 - 15 januari 2022 kl. 19:23:15
SVT Barn börjar en reprisomgång av första säsongen den 1 mars.

Paramount+ har fortfarande bara de första tio avsnitten (halva säsongen) av säsong 2. :(
Skrivet av Anders M Olsson
 - 22 november 2021 kl. 14:09:10
I kväll klockan 19:15 är det säsongspremiär (säsong 2) av De magiska tingens byrå på Nickelodeon. Det går även att se en repris kl. 22:10.

Det skulle vara intressant om någon som abonnerar på kanalen skulle kunna rapportera om Nickelodeon sin vana trogen har kapat av sluttexterna eller ej.
Skrivet av Anders M Olsson
 - 12 november 2021 kl. 10:26:14
Kanske är det av begränsat intresse för oss svenskar, men hela serien Club der magischen Dinge (båda säsongerna, alla 40 avsnitten) finns nu på ZDF och kan ses om man har VPN till Tyskland:
https://www.zdf.de/kinder/club-der-magischen-dinge

Serien är så klart dubbad till tyska, och första säsongen har även tyska undertexter.

Lustigt nog verkar det gå bra att ladda ner avsnitten med youtube-dl utan VPN, men för att se dem on-line måste man ha VPN till Tyskland.  ;)