Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning - medan du läste inläggen, hann 2 nya svar postas i ämnet. Du kanske bör se över ditt inlägg.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Är du en levande människa? Skriv "Ja" eller "Nej" (utan citattecken):
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 12 januari 2024 kl. 00:39:16
Citat från: Elios skrivet 12 januari 2024 kl. 00:11:29En ny avdelning vad sägs om dator och Tv-spel?
Jag har inte spelat datorspel på närmare 20 år, och min tid räcker heller inte till för att underhålla en sådan avdelning. Men om du eller andra är intresserade av att skriva om ämnet och vill underhålla en sådan avdelning, så skapar jag mer än gärna en sådan. :)
Skrivet av Elios
 - 12 januari 2024 kl. 00:11:29
En ny avdelning vad sägs om dator och Tv-spel?
Skrivet av AlexanderM
 - 30 mars 2013 kl. 17:32:11
Som ny användare på forumet finns såklart risken att jag missat nån specifik avdelning men det finns inte möjlighet att lägga upp nån "Söker du efter en serie/film?" tråd? Dvs en tråd där man efterlyser en tecknad serie/film man bara har vaga minnen av och där "polleten" inte ramlat ned vad gäller namn?

En samlad tråd skulle uppskattas, alltför många svaga minnen som flyger runt i mitt huvud i allafall.

Har kollat runt men reserverar mig som sagt för att jag kan ha missat den?
Skrivet av TonyTonka
 - 31 juli 2012 kl. 10:30:16
Jag har ett tips på en ny avdelning, inte speciellt märkvärdig men det är ett tips. Varför inte en sida med Dubbningshemsidans historia där det bland annat står hur du fick idéen att göra hemsidan?
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 15 april 2010 kl. 02:56:46
Länkar till vilka slags sajter då? Länkar till de olika dubbningsbolagens webbsajter finns ju redan i avdelningen Adresser, och själv har jag lite svårt att komma på tillräckligt många andra relevanta sajter för att kunna motivera en separat avdelning för länkar.
Skrivet av TonyTonka
 - 14 april 2010 kl. 22:16:23
jag har ett tips på en avdelning:

Länkar
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 25 maj 2009 kl. 02:28:27
Tack för tipsen. Credits för datorspel och TV-spel är inte alls en dum idé, och det finns säkert efterfrågan för sådant. Men problemet är att jag helt enkelt inte har tid att underhålla en sådan avdelning eller jaga fram credits i dagsläget. Min tid räcker knappt till de befintliga avdelningarna, så att dessutom hålla på med ytterligare en creditsavdelning är just nu en omöjlighet. Dessutom spelar jag nästan aldrig datorspel, och därför är jag av förståeliga skäl måttligt intresserad av sådant själv. Om någon annan är intresserad av att underhålla en sådan avdelning och ordna fram creditlistor till spel, så skapar jag gärna en sån avdelning. Annars får det lov att vänta tills jag förhoppningsvis får mer ledig tid längre fram.

Röster i skivor och kassettband tycker jag faller under samma kategori som musiksagor. Efterfrågan är nog ganska begränsad, men om tillräckligt många har credits att bidra med så kan det vara intressant. Själv har jag nog bara 5 - 6 kassettband (med annat än ren musik) totalt, och kanske några grammofonskivor (som jag dock inte längre kan spela upp, då jag inte har någon skivspelare).

Röster i dokumentärer och biofilmer behövs ingen egen avdelning till, utan det passar utmärkt i det befintliga Svenska röster och credits. Dock lär efterfrågan för credits till biofilmer som aldrig släppts på VHS vara väldigt begränsat; i synnerhet vid filmer som i likhet med ditt exempel är så gamla att de inte ens finns med hos Statens ljud- och bildarkiv (eller Kungliga biblioteket som det heter numera).

Röster i extramaterial på DVD-utgåvor ser jag heller inget behov av någon egen avdelning till, utan det passar bäst vid creditlistorna till respektive film i Svenska röster och credits. Har du sådana uppgifter får du gärna bidra med dem.

Dubbningens historia kan absolut vara intressant, men jag har svårt att tro att det kan bli alltför omfattande (så länge har filmer inte dubbats i någon större utsträckning i Sverige), så det kanske passar bäst att sammanfoga med den i dagsläget kraftigt inaktuella Information om dubbningsbolag. Jag kan dock inte påstå att jag är någon historisk expert, så där behövs det nog hjälp av andra om det ska kunna bli av annat än i mycket begränsad omfattning.
Skrivet av TonyTonka
 - 24 maj 2009 kl. 19:59:56
Jag har fler tips på avdelningar:

Röster i Dataspel,Tv-Spel.
Röster i Fornogram och Grammofonskivor
Röster i Dokumentärer
Röster i Bonusmatial på dvd-er
Dubbningens Historia
Röster i Bio-filmer(Ej utgivna på dvd eller vhs)(Exempel: Snobben, Kom Hem!)

Vad Tycks om dessa då?
Jag kan bidra med en hel del dataspel och bonusmatrial
Skrivet av ddubbning
 - 22 april 2009 kl. 21:16:42
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 22 april 2009 kl. 09:45:03


Det som återstår är då musiksagor. Det faller någorlunda in i rätt område för sajten, och är i grund och botten inte en dum idé. Problemet är att det var länge sedan de allra flesta musiksagor såldes i Sverige, så det går knappast att få fram officiella uppgifter om sådant längre. Själv vet jag tyvärr inte var jag har böckerna till musiksagor - när jag städade häromdagen hittade jag åt ett dussintal kassetter till gamla "band och bok", men bara böcker till 2 - 3 stycken. Och det är ju vanligen bara i böckerna som rösterna och produktionsuppgifterna står utsatta. Ska en sådan avdelning kunna bli verklighet krävs följaktligen hjälp från er för nästan samtliga uppgifter. Därför kan jag passa på att fråga er - hur många av er har böcker kvar till gamla musiksagor, och ungefär hur många? Jag behöver inga listor än, utan bara ett ungefärligt antal så att jag vet om det ens lönar sig att lägga ner tid på att skapa en sådan avdelning.



Jag har i min ägo 9 musiksagor, 7 av dem med bok. Av de 7 som har bok är en enbart med sånger "Disney´s bästa filmsånger" men är ändå som en musiksaga eftersom det till den hör en bok där Monica Forsberg berättar om sångerna och om dubbning. Hon medverkar dock tyvärr alltså inte på kassetten som enbart innehåller sångerna.
Dessutom har jag också två kassetter, som inte har med Disney att göra och som inte är traditionella musiksagor heller, men som dock innehåller dramatiserade berättelser, nämligen "Blixt Gordon" och "Hulken".
Skrivet av Lisa
 - 22 april 2009 kl. 15:56:23
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 22 april 2009 kl. 09:45:03

Röster i trailers är svårt att kunna åstadkomma, eftersom det i de flesta fall inte dokumenteras vilka röster det är, så att det inte går att få fram med säkra medel. Om du syftar på filmtrailers, så använder sådana ganska ofta tillfälliga röster som inte har godkänts av filmbolagen, och därför är det långt ifrån säkert att dubbningsbolagen ens har kvar uppgifter på sådant.

Ursprungligen var det två personer som gjorde alla speakerröster (hallåor och trailers) på Disney Channel; Görel Crona och Joakim Jennefors. Så var det omkring det första året som kanalen fanns. Därefter har det börjat spåra ur, och numera är det ganska många skådisar som speakar på Disney Channel. Utöver de två ursprungliga så har jag bl.a. hört Annelie Berg Bhagavan, Annica Smedius, Mattias Knave och Peter Sjöquist. Ungdomsskådisarna är betydligt svårare att känna igen, och där vet jag tyvärr inte vilka som förekommer. De flesta hallåor inför programmen (d.v.s. rösten som säger vad som kommer precis nu) verkar på senare tid ha gjorts av Joakim Jennefors, utifrån vad jag kunnat höra.

Jag skulle tro att speakerrösterna på Disney Channel spelas in på Sun Studio, så det är förmodligen skådisar som ändå är där för att dubba något annat som de passar på att utnyttja för att spela in det.


Jag menade inte dubbade trailer-rösterna, utan mer den genomgående rösten som säger typ " Missa inte..." osv. Har också försökt lista ut dom yngre rösterna i Disney Channel trailers, men har faktiskt ingen aning.. Skulle kunna tänka mig att en manlig röst man hör mycket i trailers där kan vara Leo Hallerstam, Oliver Åberg eller ev Linus Wahlgren?? Men det kvinnliga vet jag inte..känner igen dom men kan inte placera riktigt.. men borde inte det var lättare att få tag i speaker rösterna?? Förstår att det är svårt att få tag i rösterna som dubbar trailers eftersom, som du sa, dom tar en ej godkänd röst till detta. Men speakerrösterna måste väl vara godkända av Disney???


Skrivet av Mysan
 - 22 april 2009 kl. 14:24:11
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 22 april 2009 kl. 09:45:03


Det som återstår är då musiksagor. Det faller någorlunda in i rätt område för sajten, och är i grund och botten inte en dum idé. Problemet är att det var länge sedan de allra flesta musiksagor såldes i Sverige, så det går knappast att få fram officiella uppgifter om sådant längre. Själv vet jag tyvärr inte var jag har böckerna till musiksagor - när jag städade häromdagen hittade jag åt ett dussintal kassetter till gamla "band och bok", men bara böcker till 2 - 3 stycken. Och det är ju vanligen bara i böckerna som rösterna och produktionsuppgifterna står utsatta. Ska en sådan avdelning kunna bli verklighet krävs följaktligen hjälp från er för nästan samtliga uppgifter. Därför kan jag passa på att fråga er - hur många av er har böcker kvar till gamla musiksagor, och ungefär hur många? Jag behöver inga listor än, utan bara ett ungefärligt antal så att jag vet om det ens lönar sig att lägga ner tid på att skapa en sådan avdelning.






i en tråd på forumet om musiksagor har jag och några andra gett information kring div musiksagor. Utöver de har jag säkert 10tal kvar på vinden, ska vid tillfälle kolla upp
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 22 april 2009 kl. 09:45:03
Jag är benägen att hålla med PAAATE - rollistor för engelska röster hör inte hemma på den här sajten (om det nu inte råkar röra sig om engelska dubbningar som har producerats i Sverige). Dessutom är det ju i 9 fall av 10 enkelt att hitta åt sådant via exempelvis IMDb, så det behövs knappast fler sajter för det ändamålet. Svenska serier faller under samma kategori.

Röster i trailers är svårt att kunna åstadkomma, eftersom det i de flesta fall inte dokumenteras vilka röster det är, så att det inte går att få fram med säkra medel. Om du syftar på filmtrailers, så använder sådana ganska ofta tillfälliga röster som inte har godkänts av filmbolagen, och därför är det långt ifrån säkert att dubbningsbolagen ens har kvar uppgifter på sådant.

Det som återstår är då musiksagor. Det faller någorlunda in i rätt område för sajten, och är i grund och botten inte en dum idé. Problemet är att det var länge sedan de allra flesta musiksagor såldes i Sverige, så det går knappast att få fram officiella uppgifter om sådant längre. Själv vet jag tyvärr inte var jag har böckerna till musiksagor - när jag städade häromdagen hittade jag åt ett dussintal kassetter till gamla "band och bok", men bara böcker till 2 - 3 stycken. Och det är ju vanligen bara i böckerna som rösterna och produktionsuppgifterna står utsatta. Ska en sådan avdelning kunna bli verklighet krävs följaktligen hjälp från er för nästan samtliga uppgifter. Därför kan jag passa på att fråga er - hur många av er har böcker kvar till gamla musiksagor, och ungefär hur många? Jag behöver inga listor än, utan bara ett ungefärligt antal så att jag vet om det ens lönar sig att lägga ner tid på att skapa en sådan avdelning.

Citat från: Lisa skrivet 21 april 2009 kl. 22:10:57
Tycker "Röster i trailers" låter intressant! har alltid undrat vilka som gör trailers på Disney Channel.. är ju alltid samma personer låter det som.. för det mesta i alla fall.
Ursprungligen var det två personer som gjorde alla speakerröster (hallåor och trailers) på Disney Channel; Görel Crona och Joakim Jennefors. Så var det omkring det första året som kanalen fanns. Därefter har det börjat spåra ur, och numera är det ganska många skådisar som speakar på Disney Channel. Utöver de två ursprungliga så har jag bl.a. hört Annelie Berg Bhagavan, Annica Smedius, Mattias Knave och Peter Sjöquist. Ungdomsskådisarna är betydligt svårare att känna igen, och där vet jag tyvärr inte vilka som förekommer. De flesta hallåor inför programmen (d.v.s. rösten som säger vad som kommer precis nu) verkar på senare tid ha gjorts av Joakim Jennefors, utifrån vad jag kunnat höra.

Jag skulle tro att speakerrösterna på Disney Channel spelas in på Sun Studio, så det är förmodligen skådisar som ändå är där för att dubba något annat som de passar på att utnyttja för att spela in det.
Skrivet av Mysan
 - 22 april 2009 kl. 08:53:10
Citat från: Tonytonka skrivet 21 april 2009 kl. 20:21:28
Jag har tips på några avdelningar

Engelska Röster och Credits
Röster i Trailers
Svenska Serier
Musiksagor


Musiksagor verkar lovande, däremot är jag tveksam till engelska röster och credits
Skrivet av PAAATE
 - 22 april 2009 kl. 07:32:03
Citat från: Lisa skrivet 21 april 2009 kl. 22:10:57
Engelska röster och credits låter också intressant, men är det inte lite svårt att få tag på exakta creditlistor??

Snarare lättare än de svenska rösterna

Däremot vettefan om engelska röster och credits är en så bra idé... Passar inte riktigt in i sidans "syfte" :P Att förse info om SVENSKA DUBBNINGAR  ;)
Skrivet av Lisa
 - 21 april 2009 kl. 22:10:57
Wow vilka bra tips!!
Tycker "Röster i trailers" låter intressant! har alltid undrat vilka som gör trailers på Disney Channel.. är ju alltid samma personer låter det som.. för det mesta i alla fall.

Engelska röster och credits låter också intressant, men är det inte lite svårt att få tag på exakta creditlistor??