Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vilket land ligger precis väster om Sveriges fastland?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 22 maj 2018 kl. 22:41:33
Jag håller med Anders att du bör lyssna noga med en vettig stereoanläggning för att säkerställa att det verkligen inte finns samma tysta dubbla ljud då. I så fall är det ju ingen tvekan om att det finns på bandet, och inget som går att göra åt.

Om samma dubbla ljud inte hörs när man inte går via digitaliseraren, då låter det däremot som att något är galet. Om det inte finns några inställningar som kan avhjälpa skulle jag i så fall rekommendera att kontakta Kjell & Company om saken. För så borde det inte behöva bli.

Nämnas bör att jag inte har någon erfarenhet av sådana här USB-baserade digitaliserare. Däremot har jag digitaliserat flera kassettband på det "gamla hederliga sättet" - d.v.s. att koppla in en ljudkabel med 3,5 mm-kontakter från hörlursuttaget på en stereoanläggning och in till datorns Line In-ingång. Med det sättet har jag aldrig varit med om dubbla ljud på det sättet du beskriver, utan det har alltid fungerat bra.
Skrivet av Anders M Olsson
 - 22 maj 2018 kl. 04:08:33
Jag tycker att det på din beskrivning låter som den s.k. "kopieringseffekten" ("print-through" på engelska). Vid långvarig lagring av magnetband kan det hända att inspelningen "smittar av sig" från ett varv på bandspolen till nästa, speciellt om bandet har legat varmt eller utsatts för magnetfält.

Testa att koppla hörlurarna direkt till bandspelaren, eventuellt via en stereoförstärkare, men utan att blanda in datorn. Om du fortfarande hör det dubbla ljudet finns det på bandet och har inget med inställningarna i datorn att göra.

Eventuellt kan det hjälpa lite att spola bandet fram och tillbaka några gånger innan du spelar det, annars får du nog tyvärr leva med det.
Skrivet av Jabberjaw
 - 21 maj 2018 kl. 21:44:44
Kör med headset men borde ju inte vara någon skillnad.

Kör Microphone Array - USB PnP Audio Device som inspelning och playback på Realtek High definition Audio.

Måste dock köra "Listen to this device" för att få någon som helst ljud via kassettdecken till datorn. I manualen på plexgear stog det något om "CODEC" på ljudinställningarna men fick bara upp Plug n Play USB audio så kanske är något jag gjort fel?

Någon som känner igen det jag beskriver. Det är som sagt inget bakgrundsljud som hörs förutom när det är väldigt tyst som när dom pausar i en mening och skall prata igen. Då hör man väldigt svagt meningen dubbelt
Skrivet av Jabberjaw
 - 21 maj 2018 kl. 21:35:19
Har äntligen.. fått igång motivationen till att föra över alla kassettband musiksagor och egeninspelade kassetter som legat och samlat damm. Allting fungerar felfritt förutom  :-X ::)
Att jag hör varje replik superlågt i bakgrunden någon sekund före själva realtidsinspelningen (bara någon procents volym men starkt nog när allt annat är tyst för att höras såklart)

Är detta vanligt förekommande på sådana digitaliseringsmetoder (USB plexgear) eller behöver jag bara sänka någon variabel för att få det felfritt. Kör nyaste Audacity med rekommenderade inställnignar i audacity enligt svenska manualen från produkten.