Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Daniel Hofverberg

#5926
Citat från: KurageDHH skrivet  3 februari 2022 kl. 20:38:00
Alla avsnitt från säsong 2 finns nu med svensk tal sen runt slutet av november/början av december. Du kanske ha missat det?
Det har jag helt missat. I så fall har du ju ingenting att bekymra dig över, så varför klaga...?

I dessa tider får man som sagt vara tacksam om en serie går att se på ett sätt - antingen via streaming, DVD/Blu-Ray eller linjär TV. Om en serie som finns via någon streamingtjänst även sänds linjärt får man se det som en ren bonus, inte mer än så.
#5927
Citat från: Erika skrivet  3 februari 2022 kl. 20:53:51
Jag är inte 100% säker på när dubbningen gjordes, men Kanal 5 visade Prins Argai (som de valde att kalla den) 2004-2006. Vill minnas att det var samma dubbning som även användes på dvd. Säger inte mycket, men kanske en (om än liten) ledtråd?
Jag tror inte att Adaptor gjorde någonting på svenska så sent som 2004, även fast företaget finns kvar än idag. Så i så fall är nog Salut Audio/Video (eller Salut Entertainment, som de bytte namn till 2004) en troligare kandidat. De gick tyvärr i konkurs 2012, men dubbade i alla fall på både svenska och danska så sent som runt 2008 - 2009.

Det kan förstås vara Sun Studio också, men jag tycker att den begränsade ensemblen påminner mer om Salut, som ofta fick i uppdrag att göra lågbudgetdubbningar där kunderna inte ville kosta på särskilt mycket pengar. Och gjordes dubbningen så pass sent, så bör ju Sun Studio knappast ha anlitat skådespelare från Malmö och Köpenhamn när de redan hade sin svenska studio på plats i Stockholm...
#5928
Citat från: KurageDHH skrivet  3 februari 2022 kl. 17:46:02
Eftersom Amphibia kom tillbaka till Norden i december måste det finnas garanti på att säsong 2 och 3 skall visas, helst i år!
Det finns aldrig någonsin någon "garanti" på någonting när det gäller TV-serier.

Det finns ganska många serier jag väntat på i åtskilliga år, och som helt lyser med sin frånvaro via både linjära TV-kanaler och streamingtjänster över hela världen - både från Disney och flera andra filmbolag... :(

I jämförelse med det är det relativt gott ställt med Amphibia, som trots allt finns på Disney+ i USA som man kan ansluta till med VPN. Att inte alla avsnitt från säsong 2 finns med svenskt tal än betyder ju antagligen att de ännu inte är färdigdubbade, eller åtminstone inte färdigmixade.
#5929
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  3 februari 2022 kl. 19:36:14
Som jag sa tidigare så är det väl inte säkert att det är Sun Studio...
Precis, det kan lika gärna vara Adaptor D&D eller Salut Audio/Video. Är den verkligen gjord 2000 skulle jag personligen sätta en slant på Salut Audio/Video, som ofta fick i uppdrag att göra lågbudgetdubbningar. Det är förstås inte deras fel, utan kunderna som inte velat lägga ut mer pengar än så...
#5930
Om Dubbningshemsidan / Göteborgs filmfestival
3 februari 2022 kl. 16:44:23
Som ni säkert märkt har Dubbningshemsidan den senaste veckan publicerat ett flertal recensioner från Göteborgs filmfestival - detta via det så kallade Onlinepasset, där 50 av de 200 premiärvisade filmerna finns att streama via Draken Film för en avgift (350 kr för de 10 dagarna som festivalen pågår). Därigenom har jag kunnat publicera hela 8 nya recensioner och 8 uppdateringar av sajten under 6 dagars tid, vilket är nytt rekord för Dubbningshemsidan. :)

Det här är de recensioner som publicerats hittills:
Kupé nr. 6
Så jävla easy going
Playground
Excess Will Save Us
Brighton 4th
De oskyldiga
Pakten
Private Desert

Nackdelen är att jag därmed inte har så mycket övrig tid tills dess att filmfestivalen avslutas på söndag, så jag har begränsad möjlighet att hinna svara på e-post och PM - och mer avancerade frågor hinner jag inte svara på alls förrän nästa vecka. Möjligheterna att kunna göra andra uppdateringar av sajten än just recensioner, bland annat creditlistor, är också begränsade; men ett par creditlistor kanske jag ändå hinner smyga ut under veckans gång.

Det här beror på att Onlinepasset är tämligen dyrt (350 kr för 10 dagar), plus att varje film bara finns tillgänglig i 24 timmar från det att den fått premiär. Ska jag kunna få någon slags valuta för pengarna måste jag alltså se och recensera väldigt mycket filmer - minst en film per dag, och helst två filmer per dag. Ska man dessutom hinna med sitt ordinarie jobb, så blir det inte så mycket tid över... :(


Summa summarum ber jag alltså om överseende om ni den här veckan inte får svar på e-post eller PM, eller om jag i övrigt är frånvarande mer än vanligt. Plus då att jag inte har tid att undersöka röster eller annat som kan efterfrågas på forumet den här veckan.

Jag skulle också uppskatta om ni som har möjlighet vill bidra med en liten slant för att täcka kostnaderna för alla dessa recensioner. Kostnaden för Onlinepasset i kombination med Dubbningshemsidans ordinarie utgifter (server, domännamn, o.s.v.) överstiger nämligen reklamintäkterna, varför jag oundvikligen kommer att gå med förlust... Jag är inte jätteförtjust i att betala utgifter ur egen ficka, utan föredrar om annonsintäkter kan täcka in merparten av kostnaderna, varför jag gärna ser att ni som har möjlighet bidrar med en liten slant. Även en liten symbolisk summa på några tior är mycket värdefullt för att minska mängden pengar jag själv måste punga ut med. :)
#5931
Citat från: gstone skrivet  3 februari 2022 kl. 15:50:31
Ja om 50 år.
Nja, så länge lär det inte dröja. Då ju alla avsnitt i säsong 3 har fått norskt och danskt tal, så bör det knappast dröja särskilt länge innan de även får svenskt tal - särskilt avsnitt som har nydubbats på senare tid har ju sannolikt dubbats parallellt i Sverige, Norge och Danmark av samma dubbningsstudio; varför de svenska dubbningarna bör färdigställas någorlunda samtidigt.

Men visst, det går långsammare än jag hade hoppats på - jag trodde i min enfald att hela Darkwing Duck skulle ha släppts med svenskt tal i de nordiska länderna för ett år sedan... :(
#5932
Dubbningar och röster / SV: Originaldubbningar Disney
3 februari 2022 kl. 15:32:00
Citat från: Disneyfantasten skrivet  3 februari 2022 kl. 15:24:25
Vad gäller Lady och Lufsen så lade Oscar Isaksson faktiskt upp en LP-skiva med autentiskt ljud från originaldubbningen på YouTube;

www.youtube.com/watch?v=Z-VRw7I29eU
Förvisso sant, men det är ju fortfarande bara en bråkdel av hela dubbningen - och det är ju hela filmen man helst vill se med originaldubben...
#5933
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  3 februari 2022 kl. 12:55:45
Kan det inte vara så att KM Studio bara tillägsdubbade några avsnitt av säsong 3?
Visst kan det, men det förefaller tämligen osannolikt att Disney beställde tilläggsdubb av några avsnitt från säsong 3 på 2000-talet, men struntade i en del avsnitt. Det är ju trots allt bara 13 avsnitt i säsong 3, så att tilläggsdubba några av dem men strunta i resten känns inte särskilt taktiskt eller ekonomiskt smart...

Men vi får väl se. Förr eller senare bör väl alla avsnitt få svenskt tal på Disney+, så då får vi ju svart på vitt exakt vilka avsnitt som dubbats tidigare och vilka som nydubbats i närtid - då kan man förmodligen dra säkrare slutsatser när respektive dubbning gjordes. :)
#5934
Citat från: Disneyfantasten skrivet  3 februari 2022 kl. 13:43:36
Förvisso, men det är inte säkert att så många svenska barn kan franska.
Självklart är det inte särskilt många som kan franska i Sverige, särskilt inte bland barn, men å andra sidan är väl sångtexterna i introsången till AristoCats inte viktiga för handlingen så att det är nödvändigt att förstå sången för att kunna uppskatta filmen.

Det vore betydligt värre om övriga sånger som spelas under själva filmens gång vore på franska i Sverige, för då skulle man inte förstå handlingen...
#5935
Dubbningar och röster / SV: Originaldubbningar Disney
3 februari 2022 kl. 14:48:27
Citat från: TonyTonka skrivet  3 februari 2022 kl. 14:25:09
Hade varit najs med Askungen också, och kanske även Chef Donald med Rune Halvarsson, men just i de fallen är väl chansen ganska liten tyvärr. :/
Där lär nog sannolikheten vara väldigt liten - även om användarnamnet är "Ovanliga dubbningar", så får man väl förmoda att det knappast är någon som jobbar på Disney och har tillgång till deras arkiv som har lagt upp det... ;)

Törnrosa och Lady och Lufsen är väl inte riktigt lika osannolika, för de har trots allt enligt uppgift släppts på 16 mm-film med originaldubbningarna. Även om de är väldigt svåra att få tag i, så är det ju sannolikt inte omöjligt - något eller några av de exemplar som släpptes av 16 mm-rullarna lär väl fortfarande finnas någonstans ute i landet; det förefaller osannolikt att alla dessa filmrullar skulle ha förstörts...
#5936
Dubbningar och röster / SV: Originaldubbningar Disney
3 februari 2022 kl. 13:14:57
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 24 januari 2022 kl. 03:50:56
Synd att dessa originaldubbningar bara finns på den där torrentsidan de känns ju som något som borde ligga uppe på archive.org.
När man talar om trollen... Till min stora förvåning upptäckte jag nu att någon faktiskt har lagt upp 1938 års svenska originaldubb av Snövit och de sju dvärgarna i sin helhet på Archive.org. :)
https://archive.org/details/snovit-och-de-sju-dvargarna-svensk-originaldubb
(När det rör sig om seriösa och lagliga sajter som Archive.org, så har jag och Erika kommit överens om att tillåta dylika länkar för sådant som inte går att tillgå officiellt på laglig väg)

Det ser inte ut som samma version som ligger uppe på torrentsidor, för versionen på Archive.org är inte i full-HD utan "bara" vanlig DVD-upplösning (720x576 pixels) - men istället är det med svensk bildversion. :)

Vem det är som har lagt upp den här vet jag inte, men vi får hoppas att den får vara kvar så att Disney inte försöker få bort den omedelbart. Men det finns ju mycket annat från Disney som har fått ligga kvar på Archive.org i åratal, så förhoppningsvis är Disney inte lika maniska med att få bort material därifrån som de är med YouTube. Den som lever får se... Det är nog hursomhelst en bra idé att ladda hem den från Archive.org, så att man har filen sparad lokalt, ifall Disney skulle få bort den från sajten snart.


Jag vet inte vem det är som har lagt upp den här, då användarkontot inte tycks ha lagt upp något annat på Archive.org - men man blir ju onekligen nyfiken på vad mer som denna användare kan tänkas ha...? Kan denna person tänkas ha exempelvis originaldubben av Törnrosa eller Lady och Lufsen, som verkar hart när omöjliga att få tag i...? Okej, den sannolikheten lär väl inte vara stor, men drömma kan man alltid...
#5937
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  3 februari 2022 kl. 10:30:11
Jag är väldigt förvirrad nu, en modern tillägsdubbning som verkar har gjorts nyligen medans de andra avsnittet från säsong 3 hade dubbning gjort av KM Studio antagligen på 2000-talet...
Ja, det är förvirrande. Men möjligen skulle det kunna vara så att Revenge of the Return of the Brainteasers räknades som säsong 2 enligt den avsnittslista som KM Studio dubbade efter, så att just det avsnittet faktiskt dubbades på 1990-talet tillsammans med säsong 1 och 2, fastän resterande avsnitt från säsong 3 inte gjorde det. Jag hittar förvisso ingen avsnittsordning där det avsnittet hör till någon annan säsong än den tredje, men det är ju ofta rörigt med avsnittsordningar där det kan förekomma en lång rad olika ordningsföljder - så det är inte alls omöjligt att Disney klassade just det avsnittet till säsong 2 på 1990-talet när de nordiska dubbningarna beställdes.
#5938
Off-topic / SV: Coronaviruset
3 februari 2022 kl. 03:03:09
Citat från: TonyTonka skrivet  3 februari 2022 kl. 02:28:42
Läste på Aftonbladet att regeringen väntas slopa alla restriktioner från och med den 9 februari, åsikter på det?
Jag tycker att det känns lite riskabelt, och framförallt att ta bort alla restriktioner vid ett och samma tillfälle - har man inte lärt sig någonting av i höstas, då alla länder i världen hade lite för bråttom att ta bort alla restriktioner...?

Självklart bör vissa restriktioner kunna tas bort, nu när relativt få blir allvarligt sjuka eller dör. Exempelvis känns det tämligen meningslöst att förbjuda serveringsställen med alkohol att ha öppet efter kl. 23:00, vilket säkerligen får en högst marginell påverkan på smittspridningen. Men det borde verkligen ske stegvis, och ta bort några restriktioner i taget med åtminstone 2 - 3 veckor mellan, så att man hinner se om det får någon större negativ påverkan, istället för att göra allt vid ett och samma tillfälle.

Jag kan inte låta bli att tänka att det här åtminstone delvis har politiska motiv - trots allt börjar ju många att tröttna på restriktioner nu, och vill man ha en chans att vinna valet till hösten så får man nog inte fatta särskilt många impopulära beslut...

Men jag hoppas verkligen att de fortfarande behåller rekommendationen att jobba hemifrån om möjligt, för det kommer garanterat ge den största effekten på smittspridningen. Trots allt står ju arbetsplatser och hemmen för närmare 75 - 80% av all smittspridning, så om så många som möjligt jobbar hemifrån gör det garanterat större skillnad på smittspridningen än alla "hårda" restriktioner tillsammans. Sådana beslut står ju huvudsakligen Folkhälsomyndigheten snarare än regeringen bakom, så det finns förhoppningsvis en chans att de behåller den rekommendationen ett litet tag till - tills dess att smittspridningen faktiskt har sjunkit markant, istället för att slopa allt när smittspridningen är som högst...
#5939
Off-topic / SV: Coronaviruset
3 februari 2022 kl. 01:48:09
Citat från: Scoobydoofan1 skrivet  2 februari 2022 kl. 17:07:22
På tal om smitningen så ökar det kraftfullt när det gäller spridningen i Sverige, praktsstaget så blev hela Jönköping smittat på en dag när det gäller spridningen av covid. Va ska man göra när det ser så här dåligt ut? Hela situationen är ut ur kontroll.
Det enda man kan göra är att ta sin tredje vaccindos så fort som möjligt, och fram tills dess vara så försiktig som möjligt och inte träffa fler personer inomhus än nödvändigt. Nu i dagarna har ju gränsen för att få ta den tredje dosen sänkts från 5 månader till 3 månader efter den andra dosen, så nu är det ju ganska många som har möjlighet att ta den tredje dosen - det är ju inte många som fått sin andra dos senare än början av november månad, så de flesta har möjlighet att boka tid för sin tredje dos nu; och i så fall bör man göra det så fort man får möjlighet. :)
(Det är säkert olika mellan olika regioner hur lätt det är att få tid, men här i Västerbotten är det faktiskt ganska gott om lediga vaccintider just nu, efter att det fram tills nyligen varit fullt överallt)

Uppenbarligen hjälper den tredje vaccindosen mycket mot Omikron, i och med att de enda personer som inte blev smittade av min mosters begravning var just de som hunnit få den tredje vaccindosen; medan alla andra blev smittade och de flesta ganska påtagligt sjuka - det talar ju sitt eget tydliga språk. :)

För att förtydliga: Ingen som blev smittad på min mosters begravning behövde läggas in på sjukhus, förmodligen till största delen tack vare att alla utom de yngsta (de under 12 år) var vaccinerade med två doser, men de flesta blev sängliggande med hög feber. Men av de tre som hunnit få den tredje dosen blev en person smittad men med oerhört milda och nätt och jämnt märkbara symptom medan de andra två inte blev smittade alls.


Men visst, det är ett tufft läge just nu, både i Sverige och de flesta andra länder i världen. Däremot har det ju börjat sjunka i bl.a. Norge och Storbritannien, så det verkar som att den nuvarande vågen kommer att bli relativt kort. Den tros ju nå sin topp i Sverige nu inom den närmaste veckan, för att sen börja dala ganska kraftigt. Vi får hoppas att Folkhälsomyndigheten har rätt om det, så att det värsta är över inom någon månad...
#5940
Citat från: Anders M Olsson skrivet 30 mars 2021 kl. 06:31:16
Förresten, Daniel, det finns fortfarande inga kompletta dubbningscredits till Tidlös prinsessa här på Dubbningshemsidan. Skulle du kunna be Eurotroll ta fram uppgifterna, helst till alla tre säsongerna? SVT anger det bara väldigt kortfattat och ofullständigt i slutet av programmen.
Det har tagit väldigt lång tid, men sent omsider har jag nu äntligen fått tag i kompletta dubbcredits till Tidlös prinsessa - och tro mig, då menar jag verkligen kompletta. :)

Det kommer dock ta sin lilla tid att sammanställa och skriva ihop en lista för Dubbningshemsidan - den "lilla" creditlistan jag fått består nämligen av 78 Excel-dokument (!), ett för vart och ett av avsnitten (3 säsonger på vardera 26 avsnitt = 78 avsnitt), och innehåller en alfabetisk förteckning över samtliga rollfigurer i serien...! :o

Med andra ord, inte direkt något man rafsar ihop på en halvtimme... ;)