Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

(fråga) Forskning inom dubbning

Startat av TBT_STR_QR, 18 juli 2017 kl. 20:54:01

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

TBT_STR_QR

Finns det någon forskning inom dubbning?
Dubbningshemsidan DISCORD:
https://discord.gg/TwgqftwGxC

Jabberjaw

Forskning som inom? Du kan ju alltid själv "forska" på SMDb:s arkiv (KB) från utvalda bibliotek. För tillgång krävs att du kan redovisa för dina resultat genom läsning eller annan dokumentation.

Men visst finns det många som intresserar sig och dokumenterat gamla sändningar och dubbningar numera.

Daniel Hofverberg

Det vore onekligen önskvärt att specificera vad exakt man menar med forskning. Inom vilket område inom dubbning? Menar du på doktorandnivå, eller hur definierar du forskning? I Sverige eller hela världen?

Jag är övertygad om att det finns någon form av forskning om dubbning någonstans i världen...

TBT_STR_QR

Forskning som i att man skriver uppsatser och avhandlingar om dubbningar. Likt hur man gör med musik eller literatur, där man analyserar kvalitén och liknande och dess faktorer.
Dubbningshemsidan DISCORD:
https://discord.gg/TwgqftwGxC

Daniel Hofverberg

Jag har förr om åren haft mailkontakt med ett par personer som hade planer på att skriva avhandlingar i ämnet dubbning, men ingen aning vad som hände med dessa och om de blev klara. Jag har i alla fall inte fått se någon kopia av någon avhandling.

I vilket fall som helst är jag helt övertygad om att det finns både avhandlingar och uppsatser i ämnet någonstans i världen, men jag kan inte garantera att någon gjort det i Sverige...