Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Daniel Hofverberg

#1
Citat från: Steffan Rudvall skrivet Idag kl. 20:53:24Även detta bör vara Monica Forsberg.
Jag håller med - det låter väldigt likt Bombo i Bumbibjörnarna, så det är med största säkerhet Monica.
#2
Nu har jag rensat lite på disken och startat om servern, så håll ögonen öppna och säg till om det händer igen från och med nu eller inte. :)
#3
Citat från: Jonas9881 skrivet Idag kl. 12:22:19Jag tog ju en bild av det, kan ju ange klockslaget från bilden.

11:56 tog jag bilden och tog den direkt så problemet uppstod också då.
Tack, så då borde jag hitta något i loggen vid 11:55 eller 11:56 då, med andra ord...
#4
Off-topic / SV: JGF04 på Archive.org
Idag kl. 12:23:01
Citat från: Jonas9881 skrivet Idag kl. 12:16:23Själv så märkte inte jag av att det var dålig kvalite på Daniels avsnitt, men sen är väl jag en person som inte alltid behöver ha toppen kvalite.
Det är främst avsnitt 24 som har lite sämre kvalitet på mina, som inte är inspelat från TV utan har gått omvägen via nedladdning från SVT Play och att koppla datorn till TV:n analogt och spela in.

Sen har avsnitt 5 en aning ljudbortfall, så att någon replik saknas, men avsnitt 6 - 23 har bra och stabil bild och ljud på mina inspelningar; med en ljudbitrate på 256 kbit/sek i Dolby Digital.

Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet Idag kl. 12:12:43Grejen är att då måste man bytta uppladdningar mellan avsnitten och vissa blir i sämre kvalitet.
Visst måste du byta mellan två källor för olika avsnitt, men det vill du nog göra hursomhelst; då det blir både bättre kvalitet och mycket stabilare om du laddar hem avsnitten och inte spelar upp online i Archives spelare - i Archives webbspelare skalas allting ner till SD-upplösning (ingen HD-upplösning), plus att det relativt ofta blir problem med buffring och liknande.
#5
Citat från: Lillefot skrivet Idag kl. 11:43:51Samma sak har skett för mig stundtals de senaste dagarna, ofta med ett felmeddelande kring att databasen inte kan kontaktas.

Det verkar vara väldigt spontant.
Citat från: Jonas9881 skrivet Idag kl. 11:52:36Jag har fått det 3-5 gånger idag på bara när jag ska skicka ett PM så blir sidan vit och sedan måste jag uppdatera sidan manuellt, och förmodligen beror det på det, då jag inte har märkt detta förut.

Det är inget jätteproblem då det räcker för mig att uppdatera sidan ett par gånger så verkar den funka igen, men lite oro ändå över det, då du har nämnt överbelastning och hackerförsök.
Okej, då är det mest troligt inte internetproblem då utan ett mer allmänt problem.

Jag provar att starta om servern när jag kommer hem från jobbet, och om det inte hjälper får jag gå in i loggfilerna och se om jag kan hitta vad det beror på. Jag gissar att det mest troligt inte är serverleverantörens fel, för då borde servern inte gå att nå alls, men exakt vad problemet är har jag svårt att gissa mig till...

Det skulle förstås kunna röra sig om en ny överbelastningsattack, men inte lika "synlig" som den tidigare, men i så fall borde jag kunna se spår av det i access-loggen eller fel-loggen på servern.

Men om någon drabbas av problemet skulle jag uppskatta om ni kan skriva upp och meddela exakta klockslaget när det händer, för det blir mycket lättare att söka i loggfilerna om jag vet exakt datum och tid. :)
(Loggfilerna på en server är som regel oerhört utförliga, och kan vara flera megabyte stora, så därför måste man veta vad man ska söka efter för att inte behöva leta som en galning...)
#6
De senaste dagarna har jag vid flertalet tillfällen råkat ut för att Dubbningshemsidan (antingen hela sajten eller bara forumet) legat nere kortare perioder, som resulterat i Timeout eller "Connection failed" i webbläsaren. Någon minut senare har det kommit igång igen, men har varit ett halvt dussin avbrott de senaste dagarna... :(

Har någon annan också drabbats av detta, eller beror det här på min internetanslutning? Jag vill veta innan jag börjar leta på servern, för att se om jag hittar någon orsak till detta eller om det är serverleverantören i Finland/Tyskland som har eller har haft problem...

(OBS! Det här gäller inte om någon råkar vara inne på sajten exakt kl. 04:00 på natten - då körs backuper på servern, så då är det avsiktligt att allting kommer ligga nere i ett par minuter. Utan det här gäller alltså andra tider på dygnet)
#7
Off-topic / SV: Gnälltråden
Idag kl. 09:42:29
Citat från: gstone skrivet Idag kl. 09:39:48konstigt datum
En lördag är väl för all del en lite ovanlig veckodag, men när det gäller streamingtjänster kan ju alla veckodagar förekomma - det är ju inte som på bio, där det i 9 fall av 10 är premiär på onsdag eller fredag...
#8
Off-topic / SV: JGF04 på Archive.org
Idag kl. 08:58:08
Citat från: BPS skrivet Idag kl. 08:43:58Här är Daniels version som verkar vara tagen direkt från hans DVD.

https://archive.org/details/kalle-ankas-jul-1958
Ja, om man laddar hem .ISO-filen så får man den kompletta DVD:n med alla ljudspår och textspår. :)
(Undvik alltså H.264-filerna, då dessa saknar alla textspår då dem skapats automatiskt av Archive)

Dock är jag inte säker på om det där är min ursprungliga DVD eller min korrigerade DVD, då jag gjorde om DVD:n någon månad senare på grund av ett synkningsfel; och passade då också på att förbättra textningen...
#9
Citat från: Ovanliga dubbningar skrivet Igår kl. 02:21:35Dessvärre ingen framgång med det hittills saknade avsnittet av Regnbågslandet (avsnitt 7: Trollkarlen och hans lössläppta förtrollningar - Del 1), och jag har inte lyckats få något definitivt besked om avsnittet finns bevarat hos SVT eller inte då jag får olika bud hela tiden. :( Men alla andra avsnitt har jag fått och gått igenom, listat ut vad som är vad och märkt upp - och dom finns tillgängliga här hos mig. :)
Det låter ju ändå glädjande, om det stämmer. Tråkigt med avsnitt 7, men det är ändå mer än vad Kungliga Biblioteket har - för jag är helt säker på att det var två avsnitt som saknades när jag tittade på Regnbågslandet från KB på biblioteket. Jag lyckades inte lista ut vilka två avsnitt, då det var så rörigt och inga avsnitt var samma avsnitt som det borde ha varit (alla filer var felmärkta), men jag är helt säker på att det var två avsnitt som var dubbletter så att det faktiskt "bara" fanns 24 av de 26 avsnitten.
#10
Off-topic / SV: JGF04 på Archive.org
Idag kl. 01:30:27
Citat från: Jonas9881 skrivet Igår kl. 23:24:39Är det något du har kvar dessa textspår, även din egna version då det skulle uppskattas utan text?
Ja, jag ska ha kvar min DVD någonstans - jag ska kolla om jag har kvar .ISO-filen på någon hårddisk, eller om det bara finns utbränt. :)
#11
Off-topic / SV: JGF04 på Archive.org
Igår kl. 23:06:42
Citat från: Steffan Rudvall skrivet Igår kl. 22:54:34Det där är @Daniel Hofverberg s version för man kan nämligen höra honom tilläggsdubba i den men en väldigt konstig version av Daniel projekt måste jag säga.
Ja, det där är den egenkomponerade förlängda versionen som jag gjorde för min DVD - med ett flertal extra inslag, som inte överensstämmer med 1958 års program, men som jag lade till som bonus med hjälp av DVD-standardens funktion för seamless branching. Där ingår alltså allt från 1958 års program, plus några inslag till för att få upp speltiden med ungefär en halvtimme.

Dessutom har någon roat sig med att bränna in min textning avsedd för originalversionen, istället för att behålla den valbar - inte så lyckat, då textningen är översatt från den engelska versionen och alltså inte alls överensstämmer med dubbningens dialog; som gör att texten inte alls är samma som ljudet... :(
(På DVD:n hade jag två svenska textspår - en där endast engelskspråkiga partier översatts, avsett för det svenska ljudspåret, och ett där allting översatts avsett för originalversionen; och det här är alltså det sistnämnda textspåret som är inbränt som del av bilden)
#12
Off-topic / SV: JGF04 på Archive.org
Igår kl. 13:56:36
Citat från: Jonas9881 skrivet Igår kl. 12:39:49Och har nu fått ett svar angående avsnitten, och det är något fel på dessa men jag hoppas personen har dom någon annanstans, annars finns dessa inte bevarade. Så väldigt tur att Daniel har bevarat dessa ändå.
Av dessa avsnitt är det bara avsnitt 5 av Pakten som vore bra om den gick att få tag på - avsnitt 6 - 24 har @Anders M Olsson redan synkat till DRs logofria bildkälla, men avsnitt 1 - 5 hade tyvärr ljudbortfall på mina inspelningar. :(
#13
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet Igår kl. 10:30:46En person sa att anledningen till omdubbningen var faktafel i orginaldubbningen som Netflix inte ville sprida. Stämmer det verkligen?
Jag känner inte till något faktafel utifrån när dubbningen gjordes, men däremot stämmer inte allt överens med dagens vetenskap. I ett avsnitt pratas ju exempelvis om Pluto som en planet, medan forskarna nuförtiden är överens om att det i själva verket är en dvärgplanet. I Netflix omdubb har de gjort om dialogen, för att nämna det när de i originalversionen egentligen pratar om något helt annat.

Det här rör sig ju hursomhelst bara om ett enda avsnitt, så det känns i mina ögon inte ekonomiskt försvarbart att dubba om en hel säsong utifrån att fakta inte överensstämmer med det som lärs ut i skolor idag för ett enda avsnitt - det känns som mer än lovligt overkill; då borde det räcka med en faktaskylt efter avsnittet ifråga...
(Dessutom är det ju samma "fel" även i originalversionen, om man byter till engelskt ljudspår på Netflix, då det engelska ljudspåret inte har dubbats om)

Citat från: Steffan Rudvall skrivet Igår kl. 10:38:47Det tror jag inte, de faktafelen skulle ju då även finnas i orginalversionen.
Ja, precis - i så fall skulle ju Netflix ha behövt dubba om även det engelska ljudspåret, och såvitt jag vet har så inte skett.
#14
Citat från: Lillefot skrivet 24 april 2024 kl. 21:15:38Förhoppningsvis får de här lite mer "obskyra" filmerna ligga kvar, men vi får se.
Jag hoppas det, men det som gör det hela lite oroväckande är att både Den lilla brödrosten kommer till undsättning och Den lilla brödrostens resa till Mars finns på Disney+ i USA. Det verkar alltså som att Disney varit inblandad i distributionen av filmerna.

På Disney+ finns inte helt otippat ingen svensk dubbning av filmerna, men det finns däremot svensk text.
#15
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 24 april 2024 kl. 23:05:14Vi håller inte med honom men han har rätt till sin åsikt även fast det är lite konstigt att man kallar en sån dubbning för skräp när det finns dubbningar som faktiskt är riktigt skräp.
Jag håller med. Självklart har alla rätt till sin åsikt, men lite mer nyanserade ordval än "skräp" vore väl inte för mycket begärt...? Om man anser att originaldubben av Lady och Lufsen är skräp, vad tycker man då om exempelvis Stålmannen med vänner...? Det är ett av fåtalet fall i Sverige där jag verkligen kan kalla en dubbning för skräp, och den i särklass sämsta dubbningen jag någonsin hört...

Ärligt talat tycker jag överlag att många, inte bara på det här forumet utan överhuvudtaget, har lite för lätt att ta till ytterligheter och superlativ i sina uttryck. Och börjar man slänga sig med ord som "skräp" alltför lättvindigt, vad ska man då ta till när det verkligen dyker upp någon riktig dynga som är omöjligt att ens lyssna på...?