Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Daniel Hofverberg

#5926
Dubbningar och röster / SV: Originaldubbningar Disney
3 februari 2022 kl. 14:48:27
Citat från: TonyTonka skrivet  3 februari 2022 kl. 14:25:09
Hade varit najs med Askungen också, och kanske även Chef Donald med Rune Halvarsson, men just i de fallen är väl chansen ganska liten tyvärr. :/
Där lär nog sannolikheten vara väldigt liten - även om användarnamnet är "Ovanliga dubbningar", så får man väl förmoda att det knappast är någon som jobbar på Disney och har tillgång till deras arkiv som har lagt upp det... ;)

Törnrosa och Lady och Lufsen är väl inte riktigt lika osannolika, för de har trots allt enligt uppgift släppts på 16 mm-film med originaldubbningarna. Även om de är väldigt svåra att få tag i, så är det ju sannolikt inte omöjligt - något eller några av de exemplar som släpptes av 16 mm-rullarna lär väl fortfarande finnas någonstans ute i landet; det förefaller osannolikt att alla dessa filmrullar skulle ha förstörts...
#5927
Dubbningar och röster / SV: Originaldubbningar Disney
3 februari 2022 kl. 13:14:57
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 24 januari 2022 kl. 03:50:56
Synd att dessa originaldubbningar bara finns på den där torrentsidan de känns ju som något som borde ligga uppe på archive.org.
När man talar om trollen... Till min stora förvåning upptäckte jag nu att någon faktiskt har lagt upp 1938 års svenska originaldubb av Snövit och de sju dvärgarna i sin helhet på Archive.org. :)
https://archive.org/details/snovit-och-de-sju-dvargarna-svensk-originaldubb
(När det rör sig om seriösa och lagliga sajter som Archive.org, så har jag och Erika kommit överens om att tillåta dylika länkar för sådant som inte går att tillgå officiellt på laglig väg)

Det ser inte ut som samma version som ligger uppe på torrentsidor, för versionen på Archive.org är inte i full-HD utan "bara" vanlig DVD-upplösning (720x576 pixels) - men istället är det med svensk bildversion. :)

Vem det är som har lagt upp den här vet jag inte, men vi får hoppas att den får vara kvar så att Disney inte försöker få bort den omedelbart. Men det finns ju mycket annat från Disney som har fått ligga kvar på Archive.org i åratal, så förhoppningsvis är Disney inte lika maniska med att få bort material därifrån som de är med YouTube. Den som lever får se... Det är nog hursomhelst en bra idé att ladda hem den från Archive.org, så att man har filen sparad lokalt, ifall Disney skulle få bort den från sajten snart.


Jag vet inte vem det är som har lagt upp den här, då användarkontot inte tycks ha lagt upp något annat på Archive.org - men man blir ju onekligen nyfiken på vad mer som denna användare kan tänkas ha...? Kan denna person tänkas ha exempelvis originaldubben av Törnrosa eller Lady och Lufsen, som verkar hart när omöjliga att få tag i...? Okej, den sannolikheten lär väl inte vara stor, men drömma kan man alltid...
#5928
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  3 februari 2022 kl. 10:30:11
Jag är väldigt förvirrad nu, en modern tillägsdubbning som verkar har gjorts nyligen medans de andra avsnittet från säsong 3 hade dubbning gjort av KM Studio antagligen på 2000-talet...
Ja, det är förvirrande. Men möjligen skulle det kunna vara så att Revenge of the Return of the Brainteasers räknades som säsong 2 enligt den avsnittslista som KM Studio dubbade efter, så att just det avsnittet faktiskt dubbades på 1990-talet tillsammans med säsong 1 och 2, fastän resterande avsnitt från säsong 3 inte gjorde det. Jag hittar förvisso ingen avsnittsordning där det avsnittet hör till någon annan säsong än den tredje, men det är ju ofta rörigt med avsnittsordningar där det kan förekomma en lång rad olika ordningsföljder - så det är inte alls omöjligt att Disney klassade just det avsnittet till säsong 2 på 1990-talet när de nordiska dubbningarna beställdes.
#5929
Off-topic / SV: Coronaviruset
3 februari 2022 kl. 03:03:09
Citat från: TonyTonka skrivet  3 februari 2022 kl. 02:28:42
Läste på Aftonbladet att regeringen väntas slopa alla restriktioner från och med den 9 februari, åsikter på det?
Jag tycker att det känns lite riskabelt, och framförallt att ta bort alla restriktioner vid ett och samma tillfälle - har man inte lärt sig någonting av i höstas, då alla länder i världen hade lite för bråttom att ta bort alla restriktioner...?

Självklart bör vissa restriktioner kunna tas bort, nu när relativt få blir allvarligt sjuka eller dör. Exempelvis känns det tämligen meningslöst att förbjuda serveringsställen med alkohol att ha öppet efter kl. 23:00, vilket säkerligen får en högst marginell påverkan på smittspridningen. Men det borde verkligen ske stegvis, och ta bort några restriktioner i taget med åtminstone 2 - 3 veckor mellan, så att man hinner se om det får någon större negativ påverkan, istället för att göra allt vid ett och samma tillfälle.

Jag kan inte låta bli att tänka att det här åtminstone delvis har politiska motiv - trots allt börjar ju många att tröttna på restriktioner nu, och vill man ha en chans att vinna valet till hösten så får man nog inte fatta särskilt många impopulära beslut...

Men jag hoppas verkligen att de fortfarande behåller rekommendationen att jobba hemifrån om möjligt, för det kommer garanterat ge den största effekten på smittspridningen. Trots allt står ju arbetsplatser och hemmen för närmare 75 - 80% av all smittspridning, så om så många som möjligt jobbar hemifrån gör det garanterat större skillnad på smittspridningen än alla "hårda" restriktioner tillsammans. Sådana beslut står ju huvudsakligen Folkhälsomyndigheten snarare än regeringen bakom, så det finns förhoppningsvis en chans att de behåller den rekommendationen ett litet tag till - tills dess att smittspridningen faktiskt har sjunkit markant, istället för att slopa allt när smittspridningen är som högst...
#5930
Off-topic / SV: Coronaviruset
3 februari 2022 kl. 01:48:09
Citat från: Scoobydoofan1 skrivet  2 februari 2022 kl. 17:07:22
På tal om smitningen så ökar det kraftfullt när det gäller spridningen i Sverige, praktsstaget så blev hela Jönköping smittat på en dag när det gäller spridningen av covid. Va ska man göra när det ser så här dåligt ut? Hela situationen är ut ur kontroll.
Det enda man kan göra är att ta sin tredje vaccindos så fort som möjligt, och fram tills dess vara så försiktig som möjligt och inte träffa fler personer inomhus än nödvändigt. Nu i dagarna har ju gränsen för att få ta den tredje dosen sänkts från 5 månader till 3 månader efter den andra dosen, så nu är det ju ganska många som har möjlighet att ta den tredje dosen - det är ju inte många som fått sin andra dos senare än början av november månad, så de flesta har möjlighet att boka tid för sin tredje dos nu; och i så fall bör man göra det så fort man får möjlighet. :)
(Det är säkert olika mellan olika regioner hur lätt det är att få tid, men här i Västerbotten är det faktiskt ganska gott om lediga vaccintider just nu, efter att det fram tills nyligen varit fullt överallt)

Uppenbarligen hjälper den tredje vaccindosen mycket mot Omikron, i och med att de enda personer som inte blev smittade av min mosters begravning var just de som hunnit få den tredje vaccindosen; medan alla andra blev smittade och de flesta ganska påtagligt sjuka - det talar ju sitt eget tydliga språk. :)

För att förtydliga: Ingen som blev smittad på min mosters begravning behövde läggas in på sjukhus, förmodligen till största delen tack vare att alla utom de yngsta (de under 12 år) var vaccinerade med två doser, men de flesta blev sängliggande med hög feber. Men av de tre som hunnit få den tredje dosen blev en person smittad men med oerhört milda och nätt och jämnt märkbara symptom medan de andra två inte blev smittade alls.


Men visst, det är ett tufft läge just nu, både i Sverige och de flesta andra länder i världen. Däremot har det ju börjat sjunka i bl.a. Norge och Storbritannien, så det verkar som att den nuvarande vågen kommer att bli relativt kort. Den tros ju nå sin topp i Sverige nu inom den närmaste veckan, för att sen börja dala ganska kraftigt. Vi får hoppas att Folkhälsomyndigheten har rätt om det, så att det värsta är över inom någon månad...
#5931
Citat från: Anders M Olsson skrivet 30 mars 2021 kl. 06:31:16
Förresten, Daniel, det finns fortfarande inga kompletta dubbningscredits till Tidlös prinsessa här på Dubbningshemsidan. Skulle du kunna be Eurotroll ta fram uppgifterna, helst till alla tre säsongerna? SVT anger det bara väldigt kortfattat och ofullständigt i slutet av programmen.
Det har tagit väldigt lång tid, men sent omsider har jag nu äntligen fått tag i kompletta dubbcredits till Tidlös prinsessa - och tro mig, då menar jag verkligen kompletta. :)

Det kommer dock ta sin lilla tid att sammanställa och skriva ihop en lista för Dubbningshemsidan - den "lilla" creditlistan jag fått består nämligen av 78 Excel-dokument (!), ett för vart och ett av avsnitten (3 säsonger på vardera 26 avsnitt = 78 avsnitt), och innehåller en alfabetisk förteckning över samtliga rollfigurer i serien...! :o

Med andra ord, inte direkt något man rafsar ihop på en halvtimme... ;)
#5932
Citat från: Oskar skrivet  2 februari 2022 kl. 15:40:14
tv3/NENT Group vill inte licenser orginalbanden till disney om orginaldubbning därför dubbar om serie.
Nja, riktigt så enkelt är det inte - för i det här fallet har Disney sedan länge köpt loss rättigheterna till dubbningen från TV3/NENT.
#5933
Off-topic / SV: Coronaviruset
2 februari 2022 kl. 13:03:47
Citat från: Fred skrivet  2 februari 2022 kl. 12:12:48
Var lite i samma situation i förra veckan. En bekant som jag träffade på torsdagen veckan innan testade positivt på måndagen. Eftersom hon inte var sjuk på torsdagen så var det ingen fara enligt henne. Men jag väntade i alla fall med att gå till skolan tills på torsdagen den veckan och jag visade inga symtom då. Så jag bör inte vara orolig eller?
Vid det här laget är det förmodligen ganska lugnt. Teoretiskt sett kan man tydligen bli smittad upp till 14 dagar efter att ha kommit i kontakt med en smittad, men såvitt jag vet är väl det vanliga att få symptom efter 2 - 5 dagar.
#5934
Citat från: gstone skrivet  2 februari 2022 kl. 12:45:15
ksn du få credits till äventyrdalen då ?
Det är nog ett gränsfall om så gamla uppgifter finns bevarade. Äventyrsdalen verkar ha getts ut mellan 2000 och 2004, och när jag har frågat Eurotroll om äldre produktioner förr om åren så har de haft rollistor till vissa serier från 2002 - 2003 men inte äldre än så...

Eller rättare sagt: Någonstans finns säkert dokumentation även om riktigt gamla dubbningar bevarade, men då rör det sig inte om digitalt tillgängliga uppgifter på dator utan om pappersmanus och liknande i något pappersarkiv - och det är nästan ingen dubbningsstudio som har tid och ork att leta fram sådana, om ingen gammal kund har begärt det så att de "måste" det (enda undantaget är KM Studio, som ibland har tagit sig tid att leta igenom pappersarkivet när de haft tid till övers, även om de vanligtvis inte gör det).
#5935
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
2 februari 2022 kl. 12:54:24
Citat från: gstone skrivet  2 februari 2022 kl. 12:46:47
Vilket bolag dubbade Brisby och Nimhs hemlighet 2: Timmys färd till Nimh ?
Jag har aldrig lyckats få fram något med säkerhet, men jag skulle gissa på att dubbningen sannolikt gjordes av Kit & Co. och Videobolaget. Det är i alla fall min bästa gissning. :)
#5936
Skam den som ger sig... ;) Det har "bara" tagit fyra års tid, med åtskilliga mailförsök och där jag har slussats runt halva personalen på Eurotroll, men nu har jag äntligen fått tag i en komplett svensk creditlista till När Marnie var där (och då menar jag verkligen komplett...). :)

Den här veckan har jag väldigt fullt upp med att se och recensera filmer från Göteborgs filmfestival - som hittills resulterat i 6 uppdateringar av sajten under fem dagars tid - men jag ska se om jag hinner "smyga in" den här creditlistan tillsammans med någon kommande recension under den här veckan. :)


Det positiva är ju att nu när man väl har kommit i kontakt med "rätt" person på Eurotroll, så borde hen kunna hjälpa till med dubbcredits för alla Eurotrolls produktioner, så att det borde gå enklare och snabbare att få tag i credits till deras dubbningar framöver. :)
#5937
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  2 februari 2022 kl. 09:02:26
Jag kan faktiskt tänka mig att det är som Mikaela säger, då jag alltid upplevt att något var konstigt med Mediadubbs version och att KM Studios låter bättre ljudmässigt...
Men det borde inte skilja mellan olika avsnitt som Media Dubb dubbat...

Åtminstone var det ingen skillnad i ljudkvaliteten mellan olika avsnitt när TV3 sände nästan alla avsnitt med Media Dubbs dubbning som del av Disneys frukostklubb i början av 2000-talet (det var väl sista gången hela serien sändes i svensk TV), så sannolikheten att vissa ljudband skulle ha försämrats markant de senaste 15 åren medan andra inte har det förefaller liten.
#5938
Det låter ologiskt i mina ögon, då kvaliteten inte borde skilja nämnvärt mellan olika avsnitt - och en del avsnitt har ju trots allt fått behålla sin ursprungliga dubbning. Att det skulle skilja så mycket i ljudkvalitet mellan olika avsnitt i Disneys arkiv förefaller osannolikt, då ju alla ljudband borde ha lagrats på samma sätt...

Jag betvivlar givetvis inte att det är den förklaring som skådespelarna har fått, men jag tror ärligt talat inte att det är hela förklaringen från Disneys sida. Trots allt finns det ju inget som säger att Disney alltid är 100% sanningsenliga vd information till dubbningsstudior när de beställer en omdubb...
#5939
Off-topic / SV: Coronaviruset
2 februari 2022 kl. 01:24:43
Citat från: TonyTonka skrivet  1 februari 2022 kl. 22:46:17
Vi träffades hemma hos henne i kanske 2-3 timmar i torsdags förra veckan, eftersom att jag är autistisk så håller hon på att lära mig laga mat så att jag ska kunna flytta någon gång i framtiden.

Jag har ingen aning om vilken variant hon kan tänkas ha, men jag misstänker att hon testade positivt via ett snabbtest.
I dagens läge är omikron-varianten nästan helt dominerande, över 90% av alla fall, så sannolikheten att det är den är nog överhängande.

Folkhälsomyndigheten har inte specificerat exakt var gränsen går, men förmodligen räcker 2 - 3 timmar inomhus för att du ska räknas som en hushållskontakt. Så då bör du alltså vara så försiktig som möjligt de närmaste fem dagarna - bara handla nödvändiga livsmedel, apoteksvaror och liknande, men i övrigt stanna hemma.

Inom några dagar bör du ha uppvisat symptom om du har blivit smittad, så just nu får du bara avvakta och se. Allt hänger nog på hur höga virusnivåer hon hade när ni träffades, då man smittar lättare om man har högre virusnivåer.
#5940
Citat från: gstone skrivet  1 februari 2022 kl. 21:56:59
Kan jag bli skådspelare ?
Självklart kan du, liksom alla andra. Men om någon vill anlita dig är förstås en helt annan femma...