Dubbningshemsidans forum

Dubbningar => Dubbningar och röster => Ämnet startat av: Beck skrivet 22 september 2009 kl. 20:57:35

Titel: Darkwing Duck
Skrivet av: Beck skrivet 22 september 2009 kl. 20:57:35
Exempel: "Jag är faran som lurar i natten! Jag är nyckelpersonen i andra akten. Jag är Darkwing Duck!" (från avsnittet "Film Flam")
Vilken är hans bästa/roligaste replik när han säger "Jag är faran som lurar i natten"?
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: TonyTonka skrivet 26 mars 2011 kl. 21:30:17
"Jag är överraskningen i ditt cornflakes paket" är roligast.  :D, Tror den är med i videon "Den dolda koden". Någon som vet om Frekventsia från musiksagan Farligt Falskspel funnits i tv-avsnitten?

Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Beck skrivet 28 mars 2011 kl. 22:12:27
"Jag är den gula färgtuben, som är omöjlig att öppna!" och "Jag är fångvaktaren som slänger bort nyckeln" är också kul!
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Beck skrivet 24 november 2013 kl. 14:51:49
Hej, ett gammalt ämne, men jag undrar:

Har Darkwing Duck visats i svensk TV, även efter 1994, då programmet drogs tillbaka pga. våldet?

http://sv.wikipedia.org/wiki/Darkwing_Duck#Darkwing_Duck_i_Sverige (http://sv.wikipedia.org/wiki/Darkwing_Duck#Darkwing_Duck_i_Sverige)

I Sverige (http://sv.wikipedia.org/wiki/Sverige) visades serien i Sveriges Television (http://sv.wikipedia.org/wiki/Sveriges_Television) med start den 3 september (http://sv.wikipedia.org/wiki/3_september) 1993 (http://sv.wikipedia.org/wiki/1993) i programmet Disneyklubben (http://sv.wikipedia.org/wiki/Disneyklubben) på fredagskvällarna (http://sv.wikipedia.org/wiki/Fredag) [1] (http://sv.wikipedia.org/wiki/Darkwing_Duck#cite_note-1). Serien var dubbad (http://sv.wikipedia.org/wiki/Dubbning_(tolkning)) till svenska (http://sv.wikipedia.org/wiki/Svenska).

Efter flera uppmärksammade händelser i Sverige (http://sv.wikipedia.org/wiki/Sverige) och Norge (http://sv.wikipedia.org/wiki/Norge) i oktober (http://sv.wikipedia.org/wiki/Oktober)-november (http://sv.wikipedia.org/wiki/November) 1994 (http://sv.wikipedia.org/wiki/1994), var serien en av flera som drogs in eftersom de ansågs vara "för våldsamma" (http://sv.wikipedia.org/wiki/Underh%C3%A5llningsv%C3%A5ld) med tanke på att de var riktade till en yngre publik. I ett av fallen troddes våldet i barnprogrammen vara orsaken till att barn (http://sv.wikipedia.org/wiki/Barn) dödat barn.[2] (http://sv.wikipedia.org/wiki/Darkwing_Duck#cite_note-2) Våldsbeskyllningarna kritiserades av många som ansåg att det våld som visades var både oskyldigt och väldigt sällan förekommande.
50 av seriens avsnitt hann visas innan den slutade sändas.

Senare har serien också visats i TV 3 (http://sv.wikipedia.org/wiki/TV_3), Disney Channel (http://sv.wikipedia.org/wiki/Disney_Channel) och Toon Disney (http://sv.wikipedia.org/wiki/Toon_Disney).
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 25 november 2013 kl. 04:17:52
Jag har själv inget minne av det, men tydligen ska Darkwing Duck ha sänts på Disney Channel och Toon Disney under kanalernas barndom i Sverige; vilket bör ha varit runt 2003 - 2005 (Disney Channel lanserades 2003 och Toon Disney 2005). Jag har dock ingen aning om hur många eller vilka avsnitt de sände, men troligtvis blev det inte alltför långvarigt.

Det märkliga i sammanhanget är ju att våldshysterin bröt ut strax efter att serien började sändas på SVT, men före det hade betydligt fler avsnitt sänts på FilmNet 1992 - 1993 och då var det ingen som helst våldsdebatt. Nu var det ju visserligen inte lika många som kunde få in FilmNet, men det är ändå märkligt att våldsdebatterna bara uppstått efter SVTs sändning medan ingen verkar ha reagerat alls när serien i åratal gick på FilmNet.

Tyvärr blev det ju "bara" 50 avsnitt som SVT sände, vilket verkar ha varit blandade avsnitt från säsong 1 och 2. FilmNet bör däremot troligtvis ha sänt hela säsong 1 och 2 (78 avsnitt), även fast det är några säsong 1-avsnitt som jag inte lyckats hitta åt från FilmNet och heller inte har något konkret minne av att ha sett.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Beck skrivet 25 november 2013 kl. 15:51:03
Tack Daniel, då vet jag!

I USA gjordes 91 avsnitt, men finns alla de avsnitten dubbade till svenska (även om alla kanske inte visades i svensk TV)?

Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 25 november 2013 kl. 19:27:23
Nej, tyvärr var det bara säsong 1 och 2 (78 avsnitt) som dubbades till svenska.

Det verkar ha varit ett ganska vanligt fenomen under den här tidsperioden. Det var ju samma sak med Aladdin, där säsong 3 inte heller dubbades utan bara säsong 1 och 2 dubbades.

Intressant att notera är dock att den svenska dubbningen av Darkwing Duck beställdes av Disney i USA - inte av FilmNet, trots att de visade serien långt innan andra kanaler. Detta skiljer sig från Aladdin och Bonkers, som FilmNet beställde.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Beck skrivet 2 april 2014 kl. 21:51:47
Hej!

Darkwing Duck försvann 1994 från svensk TV (SVT), men enligt Svensk Mediedatabas så släpptes en VHS-film på svenska marknaden 1995, alltså året efter. Hur är det möjligt, om serien togs bort året innan? Var den inte totalförbjuden?

Det står inget om svenska röster, men VHS-filmen innehåller avsnitten "Bland superhjältar och superskurkar" och "Titanernas träta".
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 2 april 2014 kl. 22:58:08
Nej, Darkwing Duck har aldrig varit totalförbjuden. Det var SVT som efter mediedebatterna på eget bevåg bestämde sig för att serien var för våldsam för att sändas, och bad Disney att ta fram en mer "ofarlig" ersättningsserie till Disneydags (som då blev Bumbibjörnarna).

Disney i sig har mig veterligen aldrig haft något emot serien, och den har ju senare sänts på Disney Channel runt 2003 - 2004. Kanal 5 sände också (troligtvis) samma 50 avsnitt som SVT under det enda år som de hade ensamrätt till Disney, 1997. Likaså hade FilmNet inga problem med serien, som sände alla svenskdubbade avsnitt under 1992 och 1993; innan SVT ens börjat sända serien.

Man kan väl på goda grunder anta att SVT aldrig skulle få för sig att sända Darkwing Duck igen- det vore ju indirekt som att erkänna att de gjorde fel 1994 - men det är inte alls omöjligt att andra kanaler kan sända den igen, och likaså skulle Disney garanterat inte ha något emot att licensiera ut serien och dubbningen.

Det finns bara en dubbning av serien, så VHS-utgåvorna har samma dubb som alla TV-sändningar - en dubb som för övrigt Disney i USA beställde, och både FilmNet och SVT köpte in serien i färdigdubbad form.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Fredrik skrivet 9 maj 2014 kl. 03:23:01
Hei, er det noen har norske credits for denne serien?

På forhånd takk.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: gorelord4e skrivet 13 april 2018 kl. 09:42:56
Lyfter en gammal tråd 😃 är det någon som har alla 50 dubbade avsnitt inspelade från tv? Tänkte isåfall synxa ljudet mot dvd utgåvorna, jobbar för tillfället på Bumbibjörnarna men tänkte ta tag i Darkwing Duck efteråt.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 13 april 2018 kl. 11:23:05
Citat från: gorelord4e skrivet 13 april 2018 kl. 09:42:56
Lyfter en gammal tråd 😃 är det någon som har alla 50 dubbade avsnitt inspelade från tv? Tänkte isåfall synxa ljudet mot dvd utgåvorna, jobbar för tillfället på Bumbibjörnarna men tänkte ta tag i Darkwing Duck efteråt.
Var har du fått ifrån att det bara är 50 avsnitt som dubbats till svenska...? Hela säsong 1 och 2 av Darkwing Duck har dubbats till svenska, vilket alltså innebär 78 avsnitt. Det är bara säsong 3 på 13 avsnitt som inte dubbats till något skandinaviskt språk. Visserligen var det "bara" 50 avsnitt som SVT sände, men FilmNet bör ha sänt alla 78 avsnitt som dubbats på svenska, norska och danska (om jag inte minns fel sände FilmNet i Finland serien på engelska med finsk text).

För några år sedan påbörjade jag ett synkningsprojekt, med synkning av svenskt ljud till amerikanska DVD-utgåvor plus menydesign och DVD-authoring. Jag hann få klart 5 DVD-skivor innan annat kom emellan och projektet föll i glömska. Vissa avsnitt på de första fem skivorna har dock efter det sänts på Disney Channel, varför det nuförtiden finns bättre ljudkällor att tillgå än de jag hade tillgång till då. Därför bör nog åtminstone en del av de tidigare DVD-skivorna göras om, för att synka utifrån digitalt ljud istället för VHS-ljud för de avsnitt som faktiskt sänts efter det.

Jag har i alla fall 76 av de 78 avsnitten med svenskt tal. De avsnitt jag saknar för närvarande är:
42. Twitching Channels
49. Let's Get Respectable

Därutöver saknas även början av avsnittet Slaves to Fashion (avsnitt 70), där början saknas på min inspelning på grund av en kraftig bandskada. Jag har inte undersökt exakt hur mycket, men skulle gissa att det rör sig om runt 1 - 2 minuter utöver vinjetten.

Om någon har något av dessa tre avsnitt vore det alltså högintressant och mycket uppskattat. :)

Jag har absolut inte släppt tankarna på Darkwing Duck, och kommer absolut att återuppta projektet när jag får mer tid över. Men är du intresserad av att samarbeta med det här projektet vore det mycket uppskattat - trots allt tar synkning en hel del tid, så kan man dela upp arbetet lär det gå betydligt fortare. Dessutom tar det lite tid att designa menyer... Det är ju heller inte alla avsnitt som släppts på DVD i USA, så för senare avsnitt måste man ta till någon annan högkvalitativ bildkälla.

Helst hade jag också velat synka in norskt och danskt tal till Darkwing Duck, när man ändå håller på med svenska, men tyvärr har jag inte lyckats få tag i de norska och danska dubbningarna. Men är det någon här som har alla eller åtminstone många avsnitt på norska eller danska vore det mycket uppskattat. :)
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Artan1528 skrivet 13 april 2018 kl. 11:42:46
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 13 april 2018 kl. 11:23:05
Helst hade jag också velat synka in norskt och danskt tal till Darkwing Duck, när man ändå håller på med svenska, men tyvärr har jag inte lyckats få tag i de norska och danska dubbningarna. Men är det någon här som har alla eller åtminstone många avsnitt på norska eller danska vore det mycket uppskattat. :)

Jeg har 35 episoder på dansk, hvis du vil have dem, så sig til. :)
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: gorelord4e skrivet 13 april 2018 kl. 21:57:56
Det va någ så att jag snurrat ihop det att svt bara sänt 50 avsnitt och antog att det bara va dessa som fanns dubbade. Jag har skickat dig ett mail.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 13 april 2018 kl. 22:08:21
Citat från: Artan1528 skrivet 13 april 2018 kl. 11:42:46
Jeg har 25-31 episoder på dansk, hvis du vil have dem, så sig til. :)
Jag tar tacksamt emot de avsnitt du har, tack. :)
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Artan1528 skrivet 13 april 2018 kl. 22:18:43
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 13 april 2018 kl. 22:08:21
Jag tar tacksamt emot de avsnitt du har, tack. :)

Okay, jeg fikser noget sammen, efter jeg har sendt Tangled til dig. :)
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: gstone skrivet 11 juli 2021 kl. 13:05:28
Megavolt  och Quackerjack är med i DuckTales(2017) undrar vilka som spelar dom där ?
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Anders M Olsson skrivet 27 april 2022 kl. 14:00:38
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 13 april 2018 kl. 11:23:05
Jag har absolut inte släppt tankarna på Darkwing Duck, och kommer absolut att återuppta projektet när jag får mer tid över. Men är du intresserad av att samarbeta med det här projektet vore det mycket uppskattat - trots allt tar synkning en hel del tid, så kan man dela upp arbetet lär det gå betydligt fortare. Dessutom tar det lite tid att designa menyer... Det är ju heller inte alla avsnitt som släppts på DVD i USA, så för senare avsnitt måste man ta till någon annan högkvalitativ bildkälla.

Jag är egentligen inte så glad för de amerikanska DVD-skivorna som bildkälla. De är i 29,97 fps med 3:2 pulldown och inflätad video vilket kan ge såna här "trevliga" effekter beroende på  vad man spelar upp avsnitten på:

(https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?action=dlattach;topic=1003.0;attach=9537;image)

Disney+ har minst lika bra bildkvalité och kör med 23,976 fps progressiv video. Bitraten är visserligen något lägre än på DVD, men det kompenseras mer än väl av den effektivare MPEG-4-inkodningen i stället för MPEG-2 som på DVD. Om man tvunget måste lägga avsnitten på DVD krävs det förvisso omkodning, vilket inte är så svårt men tar lite tid...
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 27 april 2022 kl. 14:04:25
Citat från: Anders M Olsson skrivet 27 april 2022 kl. 14:00:38
Jag är egentligen inte så glad för de amerikanska DVD-skivorna som bildkälla. De är i 29,97 fps med 3:2 pulldown och inflätad video vilket kan ge såna här "trevliga" effekter beroende på  vad man spelar upp avsnitten på:

(https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?action=dlattach;topic=1003.0;attach=9537;image)

Disney+ har minst lika bra bildkvalité och kör med 23,976 fps progressiv video. Bitraten är visserligen något lägre än på DVD, men det kompenseras mer än väl av den effektivare MPEG-4-inkodningen i stället för MPEG-2 som på DVD. Om man tvunget måste lägga avsnitten på DVD krävs det förvisso omkodning, vilket inte är så svårt men tar lite tid...
Jag håller fullständigt med dig, men när jag skrev mitt gamla inlägg var det ingen som hade en tanke på att serien skulle släppas på Disney+; så då var det antingen de amerikanska DVD:erna eller VHS som gällde - och med de två alternativen var det ett lätt val...
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Hey Arnold på svenska skrivet 29 april 2022 kl. 01:42:43
Har tillgång till flera avsnitts från Darkwing duck för dem som är intresserad.
Har även ny dubben för säsong 3.

Bevara tecknade serier gör man bäst tillsammans.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Elios skrivet 29 april 2022 kl. 15:56:25
Hade älskat att denna kom på Disney Plus!  ::) ::)
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: TonyTonka skrivet 29 april 2022 kl. 16:19:23
Citat från: Hey Arnold på svenska skrivet 29 april 2022 kl. 01:42:43
Har även ny dubben för säsong 3.

Vilka medverkar där? Är det typ samma som i DuckTales-rebooten?
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Hey Arnold på svenska skrivet 29 april 2022 kl. 20:12:02
Citat från: TonyTonka skrivet 29 april 2022 kl. 16:19:23
Vilka medverkar där? Är det typ samma som i DuckTales-rebooten?

Vet i alla fall att Anders Öjebo är Darkwing duck.
Och jag känner igen rösten på Sigge MacKvack och misstänker det är Per Sandborgh.

Minns inte rösterna från DuckTales-rebooten.

Men det som är konstigt att avsnitt 3 av säsong 3 har sina vanliga röster från 90talet.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 29 april 2022 kl. 22:13:22
Citat från: TonyTonka skrivet 29 april 2022 kl. 16:19:23
Vilka medverkar där? Är det typ samma som i DuckTales-rebooten?
Det verkar vara en blandning av avsnitt dubbade på 2000-talet med nästan samma röster som på 90-talet och en nyare dubbning gjord för Disney Plus där Sigge spelas av Per Sandborgh...
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Ale skrivet 13 maj 2022 kl. 23:29:50
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 25 november 2013 kl. 04:17:52
Jag har själv inget minne av det, men tydligen ska Darkwing Duck ha sänts på Disney Channel och Toon Disney under kanalernas barndom i Sverige; vilket bör ha varit runt 2003 - 2005 (Disney Channel lanserades 2003 och Toon Disney 2005). Jag har dock ingen aning om hur många eller vilka avsnitt de sände, men troligtvis blev det inte alltför långvarigt.

Det märkliga i sammanhanget är ju att våldshysterin bröt ut strax efter att serien började sändas på SVT, men före det hade betydligt fler avsnitt sänts på FilmNet 1992 - 1993 och då var det ingen som helst våldsdebatt. Nu var det ju visserligen inte lika många som kunde få in FilmNet, men det är ändå märkligt att våldsdebatterna bara uppstått efter SVTs sändning medan ingen verkar ha reagerat alls när serien i åratal gick på FilmNet.

Tyvärr blev det ju "bara" 50 avsnitt som SVT sände, vilket verkar ha varit blandade avsnitt från säsong 1 och 2. FilmNet bör däremot troligtvis ha sänt hela säsong 1 och 2 (78 avsnitt), även fast det är några säsong 1-avsnitt som jag inte lyckats hitta åt från FilmNet och heller inte har något konkret minne av att ha sett.


Jag är 100% säker på att jag såg Darkwing Duck på Disneydags på SVT som sändes runt 2004-2005. Märkligt att de förbjöd på 90 talet men ändå visade den senare iallafall. Har ett par vänner som  kan intyga på att de såg Darkwing duck på SVT 1 runt 2004. Men har för mig(kan ha helt fel) att Disneydags på den tiden var knuten till Disneychannel!
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Goliat skrivet 14 maj 2022 kl. 12:19:12
Citat från: Ale skrivet 13 maj 2022 kl. 23:29:50

Jag är 100% säker på att jag såg Darkwing Duck på Disneydags på SVT som sändes runt 2004-2005. Märkligt att de förbjöd på 90 talet men ändå visade den senare iallafall. Har ett par vänner som  kan intyga på att de såg Darkwing duck på SVT 1 runt 2004. Men har för mig(kan ha helt fel) att Disneydags på den tiden var knuten till Disneychannel!

Folk minns tyvärr fel. Sista jag hittar är kanal 5 1997-12-29 kl. 09.00 "Idag: Darkwing Duck och en klassiker med Pluto och Piff & Puff. Svenskt tal. Repris." som den gick sista gången på tv (IAF på kanalerna 1,2,3,4,5) SVT verkar visat sista gången 1994-03-04, kl. 18.45
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 14 maj 2022 kl. 12:24:42
Citat från: Ale skrivet 13 maj 2022 kl. 23:29:50

Jag är 100% säker på att jag såg Darkwing Duck på Disneydags på SVT som sändes runt 2004-2005. Märkligt att de förbjöd på 90 talet men ändå visade den senare iallafall. Har ett par vänner som  kan intyga på att de såg Darkwing duck på SVT 1 runt 2004. Men har för mig(kan ha helt fel) att Disneydags på den tiden var knuten till Disneychannel!
I början av 2000-talet gick den på Disneychannel.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 14 maj 2022 kl. 12:45:47
Citat från: Ale skrivet 13 maj 2022 kl. 23:29:50
Jag är 100% säker på att jag såg Darkwing Duck på Disneydags på SVT som sändes runt 2004-2005. Märkligt att de förbjöd på 90 talet men ändå visade den senare iallafall. Har ett par vänner som  kan intyga på att de såg Darkwing duck på SVT 1 runt 2004. Men har för mig(kan ha helt fel) att Disneydags på den tiden var knuten till Disneychannel!
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 14 maj 2022 kl. 12:24:42
I början av 2000-talet gick den på Disneychannel.
Ja, Darkwing Duck har absolut sänts på Disney Channel runt 2003 - 2004 när kanalen var nystartad - och även under en kortare period för inte många år sedan.

Men jag har väldigt svårt att tro att serien skulle ha sänts på SVT under 2000-talet, efter den våldshysteri som bröt ut när de sände serien 1994. Före det hade ju "hela" serien (d.v.s. säsong 1 och 2) sänts klart på FilmNet 1992 - 1993 utan att någon hade reagerat på något våld, så det var först i och med det så kallade Silje-fallet i Norge i oktober 1994 (då en femårig flicka i Trondheim enligt polisen blev ihjälslagen av tre unga pojkar på 4 - 6 år - något som dock har ifrågasatts under senare år) som alla i Norge och Sverige plötsligt ansåg att våldsamma TV-program var orsaken till tragedin.

Jag har heller inget minne av att SVT sänt serien igen efter 1994, trots att jag sett varenda avsnitt av Disneydags sedan starten. Däremot har den som sagt sänts på Kanal 5 1997, och jag tror också att TV3 sände Darkwing Duck under en kortare period.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Goliat skrivet 14 maj 2022 kl. 19:18:27
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 14 maj 2022 kl. 12:45:47
Ja, Darkwing Duck har absolut sänts på Disney Channel runt 2003 - 2004 när kanalen var nystartad - och även under en kortare period för inte många år sedan.

Men jag har väldigt svårt att tro att serien skulle ha sänts på SVT under 2000-talet, efter den våldshysteri som bröt ut när de sände serien 1994. Före det hade ju "hela" serien (d.v.s. säsong 1 och 2) sänts klart på FilmNet 1992 - 1993 utan att någon hade reagerat på något våld, så det var först i och med det så kallade Silje-fallet i Norge i oktober 1994 (då en femårig flicka i Trondheim enligt polisen blev ihjälslagen av tre unga pojkar på 4 - 6 år - något som dock har ifrågasatts under senare år) som alla i Norge och Sverige plötsligt ansåg att våldsamma TV-program var orsaken till tragedin.

Jag har heller inget minne av att SVT sänt serien igen efter 1994, trots att jag sett varenda avsnitt av Disneydags sedan starten. Däremot har den som sagt sänts på Kanal 5 1997, och jag tror också att TV3 sände Darkwing Duck under en kortare period.

Jag har dock inte tittat på Disney Channel, men visst har den gått där, jag har till och med en inspelning "Darkwing Doubloon" från Disney Channel, dock vet jag ej vilket år eller datum.

Ja det var väl mer av en skandal att de skyller på tecknade serier är orsaken till någons död, men så är det, var mycket negativt om tv och tecknat under 90-talet och hur "farligt" det var att se. Teorin var att om man såg något så skulle folk härma av. Men när de där kung-fu-filmerna kom så började inte folk sparka ihjäl andra utan det ökade ju massor av kampsport för de som ville lära sig. Men det är svårt ämne, alla håller inte med.

Kan ju hända att personen som minns har sett på Disney Channel om personen kanske hade tillgång till kanalen. Vi är ju trots allt människor. :)
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Ale skrivet 14 maj 2022 kl. 20:35:42
Jag är som sagt 100 på att jag såg serien runt 2004 och det var inte Disney Channel för jag hade inte den kanalen då. Är rätt säker det var nån Disneydags! 😛

Men ja jag håller med att det var löjligt o förbjuda serien på SVT på 90 talet. Det är ju märkligt att man tillät Tom och jerry,Oggy och Kackerlackorna, Batman osv men inte just Darkwing duck. Jag är född 1995 så jag fanns inte när den gick 1994. Jag är rätt säker det var nån av de svenska kanalerna jag såg på!
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Goliat skrivet 14 maj 2022 kl. 20:49:57
Citat från: Ale skrivet 14 maj 2022 kl. 20:35:42
Jag är som sagt 100 på att jag såg serien runt 2004 och det var inte Disney Channel för jag hade inte den kanalen då. Är rätt säker det var nån Disneydags! 😛

Men ja jag håller med att det var löjligt o förbjuda serien på SVT på 90 talet. Det är ju märkligt att man tillät Tom och jerry,Oggy och Kackerlackorna, Batman osv men inte just Darkwing duck. Jag är född 1995 så jag fanns inte när den gick 1994. Jag är rätt säker det var nån av de svenska kanalerna jag såg på!

Det finns ju hvs-utgåvor med Darkwing Duck också. Så det kan ha varit så du råkade se den? För efter igenomtitt i tv-listorna på SVT så finner jag ingenting alls om Darkwing Duck efter datumet ovan.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Ale skrivet 14 maj 2022 kl. 21:00:39
Kanske inte var på SVT men är hundra på att det var på tv. Hade inte Darkwing på vhs o mina vänner i samma generation mindes också att de såg Darkwing duck runt den tiden.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Goliat skrivet 14 maj 2022 kl. 22:06:35
Citat från: Ale skrivet 14 maj 2022 kl. 21:00:39
Kanske inte var på SVT men är hundra på att det var på tv. Hade inte Darkwing på vhs o mina vänner i samma generation mindes också att de såg Darkwing duck runt den tiden.

Kan vara falskt minne också. Det var vi alla, jag minns också saker som säkerligen aldrig hänt eller kanske inte riktigt stämmer. Det är lätt att det blir så.

Jag har faktiskt ett minne av att jag vart på en teater. Kan till och med berätta saker som hände och liknande, men den hade sista föreställningen under 70-talet, innan jag föddes. Så kan inte ha sett.

Finns en film också jag trodde jag sett. Men har kanske sett trailer och efter ett par år förvrängt det där och fyllt i mellan.

Detta är vanligt och inte alls konstigt.

Den har ju dock gått på Disney channel ungefär under den tiden. Minns du exakt var du var när du såg eller händelser eller avsnitt? Har letat mer men kan inte hitta efter 90-talet mer än Disney channel.

Edit: försöker inte dumförklara. Försöker bara hitta en förklaring.

Jag trodde jag hade ett falskt minne om en film som alla påstod jag "fantiserat ihop" visade sig vara en disney-film som inte släppts på VHS eller DVD utan enbart gått på tv. (Finns en tråd om den, minns inte vad den hette nu bara för det...något med not Quite Human tror jag.)
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Ale skrivet 14 maj 2022 kl. 23:48:53
Ärligt vad vill du komma fram till? Inte dumförklara men är precis det du gör! Jag som sagt till o med har pratat med andra om Darkwing duck för nån vecka sedan o de båda var instämmande på att de såg den på tv runt 2004. Någon sa visserligen att de såg den på Disney Channel men andra sa att de såg på SVT eller om det var tv3 eller något. Jag lägger ned diskussionen nu då vi inte kommer någon vart.

Med all välmening
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Hampus.J skrivet 15 maj 2022 kl. 01:59:07
Du tänker inte på Ducktales som sändes flitig av SVT 2004? Darkwing Duck sändes defintivt inte av SVT vid den tiden, följde barnprogrammen rätt slaviskt då så det hade jag kommit ihåg isf. Finns inte heller någon uppgift om sändningar i SMDB. Hade inte heller Disney Channel själv vid den tiden även fast man ibland såg hos kompisar b.la. Men att Darkwing sändes där vet jag tack vare en tv-tablå som jag klippte ut vid den tiden och sparade länge. Där sändes DD tidigt på morgonen och det var ganska ofta man kollade tillbaka på den tablån och önskade att man hade tillgång till Disney Channel...  ;D(Sorry för lite OT).
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Goliat skrivet 15 maj 2022 kl. 08:34:30
Citat från: Ale skrivet 14 maj 2022 kl. 23:48:53
Ärligt vad vill du komma fram till? Inte dumförklara men är precis det du gör! Jag som sagt till o med har pratat med andra om Darkwing duck för nån vecka sedan o de båda var instämmande på att de såg den på tv runt 2004. Någon sa visserligen att de såg den på Disney Channel men andra sa att de såg på SVT eller om det var tv3 eller något. Jag lägger ned diskussionen nu då vi inte kommer någon vart.

Med all välmening

Försöker bara finna en förklaring. La ner två dagar att gå igenom manuellt också för att gå igenom slutet av 2003 till början av 2006 utöver smdb. Så la ner tid för att försöka hitta åt dig vilken kanal. Tittade dock enbart 1-5 och kunde inte finna.

Däremot gick DuckTales 2004 på SVT samt filmen på tv3, som Hampus.J nämner. Så det gick flitigt.

KB har lite fler tjänster, smdb och så finns en avdelning med tidningar.

Aftonbladets tidning 2004-08-19 nämndes Darkwing Duck för första gången (förutom norsk tidning för norsk tv) och där gick Darkwing Duck 06.00 på Disney Channel.

Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 15 maj 2022 kl. 08:38:32
Citat från: Ale skrivet 14 maj 2022 kl. 20:35:42
Jag är som sagt 100 på att jag såg serien runt 2004 och det var inte Disney Channel för jag hade inte den kanalen då. Är rätt säker det var nån Disneydags! 😛

Du kan inte blanda ihop det med Ducktales då? Det är det närmaste jag kan komma som gått på SVT runt den perioden. Om inte du själv hade tillgång till Disney Channel så kanske du sätt Darkwing Duck hos någon kompis?
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Jabberjaw skrivet 15 maj 2022 kl. 10:42:25
Citat från: Ale skrivet 14 maj 2022 kl. 23:48:53
Ärligt vad vill du komma fram till? Inte dumförklara men är precis det du gör! Jag som sagt till o med har pratat med andra om Darkwing duck för nån vecka sedan o de båda var instämmande på att de såg den på tv runt 2004. Någon sa visserligen att de såg den på Disney Channel men andra sa att de såg på SVT eller om det var tv3 eller något. Jag lägger ned diskussionen nu då vi inte kommer någon vart.

Med all välmening

Förstår dig. Jag har varit med om samma sak nämligen där jag minns klart och tydligt att jag  haft inspelat med TV1/SVT logga Oliver och Gänget med orginal dubbningen och flera andra. Tyvärr hittade jag bara bandet med Dumbo men när hela familjen minns det så är det svårt att bara säga nej vi minns väl fel.

Min far ÄLSKADE Darkwing Duck när det gick på TV. Och vi hade inte heller Disney Channel när vi bodde i huset... Bara i lägenheten.

Det kan inte vara så enkelt som att man såg serien flitigt när Disney Channel ibland öppnade upp för fri perioder så att man fick in kanalen i några dagar. Det hände vad jag minns rätt ofta för locka till sig fler kunder.

https://tidningar.kb.se/?q=%22darkwingduck%22&from=1996-01-01&to=2014-12-31&sort=asc

På norsk BarneTv gick serien även 1999 i NRK. Men den borde väl varit dubbad på Norska  :-[

Det måste varit i blocket Disneydags på Kanal 5  :) https://m.youtube.com/watch?v=-kTVGGDH-MQ




Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 15 maj 2022 kl. 10:50:49
Citat från: Ale skrivet 14 maj 2022 kl. 21:00:39
Kanske inte var på SVT men är hundra på att det var på tv. Hade inte Darkwing på vhs o mina vänner i samma generation mindes också att de såg Darkwing duck runt den tiden.
Du kan inte ha sett Darkwing Duck på TV3? Jag minns inte när, men jag har ett tydligt minne av att TV3 har sänt serien vid något skede; och närmare bestämt samma avsnitt som tidigare hade sänts på SVT (d.v.s. inte alls hela serien).
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 15 maj 2022 kl. 10:55:02
Darkwing Duck gick 1997 i Disneydags på Kanal 5 men det är ju några år för tidigt...
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Jabberjaw skrivet 15 maj 2022 kl. 11:04:52
2003 - 2004 så sändes Darkwing Duck på TV3 i blocket Disneys Frukostklubb också. Iallafall på Norska TV3 tablå er tror jag det är.

I Sverige visades tecknat på morgonen, men sedan står det bara kryptiskt vid 9 tiden:

Citat"Disney!) Tecknat från Disney Möt några av Disneys allra populäraste figurer, älskade av både barn och vuxna!"

Här är Frukost TV och barntrean referenserna.
https://tidningar.kb.se/?q=%22darkwing%20duck%22&sort=asc&from=1997-01-01&to=2014-12-31&page=16



Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Ale skrivet 15 maj 2022 kl. 14:19:05
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 15 maj 2022 kl. 10:50:49
Du kan inte ha sett Darkwing Duck på TV3? Jag minns inte när, men jag har ett tydligt minne av att TV3 har sänt serien vid något skede; och närmare bestämt samma avsnitt som tidigare hade sänts på SVT (d.v.s. inte alls hela serien).

Jo det kan mycket väl ha varit på Tv3. Vet bara med 100 att det inte var disney channel. Jag hade erkänt att jag kan ha minns fel om det inte vore för att jag pratat med andra om det som också påstod att de såg det på SVT. Eller ja tv3.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Darkwing skrivet 10 september 2022 kl. 10:43:20
De håller på att dubba de avsnitt som aldrig hann dubbas och sändas när serien plockades bort från Disneydags på 90-talet. Kanske därför den inte dykt upp på svenska Disney+ ännu?

Såg nyss avsnittet där Darkwing blir krympt och jagar myror som rånar banker. Jag kände inte igen någon av rösterna förutom;
Darkwing - Anders Öjebo
Sigge - Per Sandborgh

Monica Forsberg gör inte längre Gåsalin och Christel Körner gör inte Ture. Kände inte igen deras nya röster.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Darkwing skrivet 10 september 2022 kl. 10:46:47
Citat från: Darkwing skrivet 10 september 2022 kl. 10:43:20De håller på att dubba de avsnitt som aldrig hann dubbas och sändas när serien plockades bort från Disneydags på 90-talet. Kanske därför den inte dykt upp på svenska Disney+ ännu?

Såg nyss avsnittet där Darkwing blir krympt och jagar myror som rånar banker. Jag kände inte igen någon av rösterna förutom;
Darkwing - Anders Öjebo
Sigge - Per Sandborgh

Monica Forsberg gör inte längre Gåsalin och Christel Körner gör inte Ture. Kände inte igen deras nya röster.
Kan tillägga att de svenska creditsen till avsnittet var felaktiga då de angav de gamla rösterna, typ Ulf Källvik som Sigge osv.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Darkwing skrivet 11 september 2022 kl. 13:47:53
Upptäckte nu att de dubbat om avsnitt som redan dubbats på 90-talet. Helgerån! Kollade mitt favoritavsnitt där Herr Bananhjärna blir besatt av en demon. I den nya dubben heter han Herr Banantroll istället.  :'(

Detta avsnitt hade inga svenska credits över huvud taget. Precis som myravsnittet så kände jag bara igen Öjebo som Darkwing och Sandborgh som Sigge.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Goliat skrivet 11 september 2022 kl. 14:05:23
Citat från: Darkwing skrivet 10 september 2022 kl. 10:43:20De håller på att dubba de avsnitt som aldrig hann dubbas och sändas när serien plockades bort från Disneydags på 90-talet. Kanske därför den inte dykt upp på svenska Disney+ ännu?

Såg nyss avsnittet där Darkwing blir krympt och jagar myror som rånar banker. Jag kände inte igen någon av rösterna förutom;
Darkwing - Anders Öjebo
Sigge - Per Sandborgh

Monica Forsberg gör inte längre Gåsalin och Christel Körner gör inte Ture. Kände inte igen deras nya röster.
Faktiskt inte. Alla avsnitten verkar ha dubbats faktiskt då sista säsongen har samma röster som övriga serien, däremot har en del dubbats om, du kan gå igenom min lista så ser du vilka som dubbats och vilka som är omdubbade. :)

https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=5503.msg134572#msg134572

Troligen är kvalité eller att banden saknas anledning till omdubbningen.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 11 september 2022 kl. 14:18:50
Citat från: Goliat skrivet 11 september 2022 kl. 14:05:23Troligen är kvalité eller att banden saknas anledning till omdubbningen.
Det här är dock inte lika förklarligt som DuckTales omdubbningen då det var en dubbning gjord av TV3 utan inblandning av Disney som Disney sedan köpte upp. Men den här är beställd av Disney.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Darkwing skrivet 11 september 2022 kl. 14:45:47
Citat från: Goliat skrivet 11 september 2022 kl. 14:05:23Faktiskt inte. Alla avsnitten verkar ha dubbats faktiskt då sista säsongen har samma röster som övriga serien, däremot har en del dubbats om, du kan gå igenom min lista så ser du vilka som dubbats och vilka som är omdubbade. :)

https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=5503.msg134572#msg134572

Troligen är kvalité eller att banden saknas anledning till omdubbningen.
Tack så mycket. Har du rollista eller vet vilka som gör de nya rösterna?
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Goliat skrivet 11 september 2022 kl. 14:53:46
Citat från: Darkwing skrivet 11 september 2022 kl. 14:45:47Tack så mycket. Har du rollista eller vet vilka som gör de nya rösterna?
Det är de i tråden, har inte tittat noga på eftertext, men vi har material att jämföra med så vi kan lyssna om det är samma på sändningarna tidigare eller om det är annorlunda (nydubb), sedan är det andra i tråden som med hjälp av röstigenkänning har hjälpt till.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Darkwing skrivet 11 september 2022 kl. 15:04:04
Citat från: Goliat skrivet 11 september 2022 kl. 14:53:46Det är de i tråden, har inte tittat noga på eftertext, men vi har material att jämföra med så vi kan lyssna om det är samma på sändningarna tidigare eller om det är annorlunda (nydubb), sedan är det andra i tråden som med hjälp av röstigenkänning har hjälpt till.
Hittade ingen rollista i tråden. Bara listor över avsnitt som dubbats om eller inte. 🙈
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: TonyTonka skrivet 11 september 2022 kl. 15:59:16
Citat från: Darkwing skrivet 11 september 2022 kl. 13:47:53Upptäckte nu att de dubbat om avsnitt som redan dubbats på 90-talet. Helgerån! Kollade mitt favoritavsnitt där Herr Bananhjärna blir besatt av en demon. I den nya dubben heter han Herr Banantroll istället.  :'(

Detta avsnitt hade inga svenska credits över huvud taget. Precis som myravsnittet så kände jag bara igen Öjebo som Darkwing och Sandborgh som Sigge.
Gissningsvis är väl Gåsalins skådis samma som i DuckTales-rebooten (Anna Isbäck), men jag har inte sett dubbningen i fråga, så jag är inte säker.

Övriga Darkwing-röster i rebooten var:

Alex Kantsjö - Kvackerjack
Daniel Sjöberg - MegaVolt
Mattias Knave - Järnnäbb, Vattuskräcken

Många av reboot-skådisarna från DuckTales repriserade ju sina roller i omdubbningen av DuckTales, så det är möjligt att så även är fallet i nydubbningen av Darkwing Duck.

Men att de dubbat om avsnitt med redan befintliga dubbningar låter skumt, finns inget avsnitt med den gamla klassiska dubbningen på Disney+ då med andra ord? Hoppas att "Den dolda koden" har kvar sin dubbning, för det avsnittet hade jag på VHS som barn, och har många fina minnen med det.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 11 september 2022 kl. 16:02:58
Citat från: TonyTonka skrivet 11 september 2022 kl. 15:59:16Gissningsvis är väl Gåsalins skådis samma som i DuckTales-rebooten (Anna Isbäck), men jag har inte sett dubbningen i fråga, så jag är inte säker.

Övriga Darkwing-röster i rebooten var:

Alex Kantsjö - Kvackerjack
Daniel Sjöberg - MegaVolt
Mattias Knave - Järnnäbb, Vattuskräcken
Vet du I vilket avsnitt av DuckTales som Gåsalins dyker upp i? Jag skulle nämligen kunna göra en snabb jämförelse.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Goliat skrivet 11 september 2022 kl. 16:35:58
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 11 september 2022 kl. 16:02:58Vet du I vilket avsnitt av DuckTales som Gåsalins dyker upp i? Jag skulle nämligen kunna göra en snabb jämförelse.
Let's Get Dangerous
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: TonyTonka skrivet 11 september 2022 kl. 16:46:57
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 11 september 2022 kl. 16:02:58Vet du I vilket avsnitt av DuckTales som Gåsalins dyker upp i? Jag skulle nämligen kunna göra en snabb jämförelse.
Annars laddade jag upp ett röstprov på Gåsalins röst i serien i denna tråden:

https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?msg=121084
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Darkwing skrivet 11 september 2022 kl. 17:07:35
Citat från: TonyTonka skrivet 11 september 2022 kl. 15:59:16Gissningsvis är väl Gåsalins skådis samma som i DuckTales-rebooten (Anna Isbäck), men jag har inte sett dubbningen i fråga, så jag är inte säker.

Övriga Darkwing-röster i rebooten var:

Alex Kantsjö - Kvackerjack
Daniel Sjöberg - MegaVolt
Mattias Knave - Järnnäbb, Vattuskräcken

Många av reboot-skådisarna från DuckTales repriserade ju sina roller i omdubbningen av DuckTales, så det är möjligt att så även är fallet i nydubbningen av Darkwing Duck.

Men att de dubbat om avsnitt med redan befintliga dubbningar låter skumt, finns inget avsnitt med den gamla klassiska dubbningen på Disney+ då med andra ord? Hoppas att "Den dolda koden" har kvar sin dubbning, för det avsnittet hade jag på VHS som barn, och har många fina minnen med det.
Finns flera avsnitt kvar med "original"dubben. Skulle jag göra en uppskattning är det nog 70% gammal dubb och 30% ny av de jag kollat hittills.

Angående nya rösterna så hörde jag Steve Kratz i en mindre roll så antar att han gör nya röster till några av de större rollfigurerna också.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Goliat skrivet 11 september 2022 kl. 17:12:02
Citat från: Darkwing skrivet 11 september 2022 kl. 17:07:35Finns flera avsnitt kvar med "original"dubben. Skulle jag göra en uppskattning är det nog 70% gammal dubb och 30% ny av de jag kollat hittills.

Angående nya rösterna så hörde jag Steve Kratz i en mindre roll så antar att han gör nya röster till några av de större rollfigurerna också.
Sista säsongen som de dubbade om några avsnitt kan vi glömma att hitta originaldubben på, men resten av serien är det 1-2 jag saknar originaldubben på. Annars har jag den mer eller mindre komplett.

Tycker annars att nydubben är rätt bra.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 11 september 2022 kl. 17:17:35
Jag kan tyvärr inte identifiera vem som spelar gåsalin Ture spelas däremot av någon som låter väldigt likt Lizette Pålsson.


Jag skapade ett röstprov på Gåsalin.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Goliat skrivet 11 september 2022 kl. 17:19:55
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 11 september 2022 kl. 17:17:35Jag kan tyvärr inte identifiera vem som spelar gåsalin Ture spelas däremot av någon som låter väldigt likt Lizette Pålsson.


Jag frågade ett röstprov på Gåsalin.
Men alla har väl identifierats i disney+-tråden? Har lite svårt att söka just nu, men postade röstklipp, eller var det ducktales jag postade klipp på?
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: TonyTonka skrivet 11 september 2022 kl. 17:20:20
Det är med största sannolikhet inte samma person, men när jag hörde klippet på Gåsalins röst tänkte jag direkt på Knattarnas mystiska röst på vhs-filmen Pluto och hans kompisar.

Men Gåsalins röst låter absolut bekant, men jag kan knappt avgöra om det är en vuxen skådespelare med tillgjord röst eller en barnskådespelare, just nu lutar jag mot det sistnämnda.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Darkwing skrivet 11 september 2022 kl. 17:24:52
Citat från: Goliat skrivet 11 september 2022 kl. 17:19:55Men alla har väl identifierats i disney+-tråden? Har lite svårt att söka just nu, men postade röstklipp, eller var det ducktales jag postade klipp på?
Försökte leta och gick igenom flera sidor där Darkwing diskuterades men såg inga namn nämnas. 😕
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 11 september 2022 kl. 17:31:59
Citat från: TonyTonka skrivet 11 september 2022 kl. 17:20:20Men Gåsalins röst låter absolut bekant, men jag kan knappt avgöra om det är en vuxen skådespelare med tillgjord röst eller en barnskådespelare, just nu lutar jag mot det sistnämnda.
Jag vet inte hur men nu tycker jag mig höra Dominique Pålsson Wiklund
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: gorehound skrivet 28 oktober 2022 kl. 23:19:44
Tydligen har de släppt 2 säsonger av Darkwing Duck på Disney+
Är det en ny svensk dubbning eller originalet?

Edit:
Vore ju en bra idé av mig att läsa tråden.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Goliat skrivet 29 oktober 2022 kl. 08:08:07
Citat från: gorehound skrivet 28 oktober 2022 kl. 23:19:44Tydligen har de släppt 2 säsonger av Darkwing Duck på Disney+
Är det en ny svensk dubbning eller originalet?

Edit:
Vore ju en bra idé av mig att läsa tråden.
Egentligen är det 3 men de har blandat dem lite och det saknas fortfarande ett avsnitt (eller 2 om man räknar med Hot Spells som skäligen inte lär dyka upp heller)

Citat från: Goliat skrivet 15 juli 2022 kl. 09:58:12Gröna = Originaldubb
Blå = Nydubb
Svart = Inte kommit upp än
instr.intro = Instrumentalt intro
SNÄLLA! QUOTA INTE DETTA INLÄGG FÖRE ALLA AVSNITT ÄR INLAGDA SÅ DENNA KAN HÅLLAS AKTUELL!!!
01    01    Darkly Dawns the Duck (Part 1)    September 6, 1991
02    02    Darkly Dawns the Duck (Part 2)    September 6, 1991
03    03    That Sinking Feeling    September 7, 1991
05    04    Beauty and the Beet    September 9, 1991
05    05    Getting Antsy    September 10, 1991
06    06    Night of the Living Spud    September 11, 1991
07    07    Apes of Wrath    September 12, 1991
08    08    Dirty Money    September 13, 1991
09    09    Film Flam    September 14, 1991
10    10    Duck Blind    September 16, 1991
11    11    Comic Book Capers    September 17, 1991
12    12    Water Way to Go    September 18, 1991
13    13    Paraducks    September 19, 1991
14    14    Easy Come, Easy Grows    September 20, 1991
15    15    Negaduck    September 21, 1991
16    16    A Revolution in Home Appliances    September 23, 1991
17    17    Trading Faces    September 24, 1991
18    18    Hush, Hush Sweet Charlatan    September 25, 1991
19    19    Can't Bayou Love    September 26, 1991
20    20    Bearskin Thug    September 27, 1991
21    21    Fungus Amongus    September 28, 1991
22    22    You Sweat Your Life    September 30, 1991
23    23    Days of Blunder    October 1, 1991
24    24    Just Us Justice Ducks (Part 1)    October 2, 1991
25    25    Just Us Justice Ducks (Part 2)    October 3, 1991
26    26    Double Darkwings    October 4, 1991
27    27    Slaves to Fashion    October 5, 1991
28    28    Aduckyphobia    October 7, 1991
29    29    When Aliens Collide    October 8, 1991
30    30    Jurassic Jumble    October 10, 1991
31    31    Something Fishy    October 12, 1991
32    32    Cleanliness is Next to Badliness    October 15, 1991
33    33    Smarter Than a Speeding Bullet    October 17, 1991
34    34    Tiff of the Titans    October 19, 1991
35    35    All's Fahrenheit in Love and War    October 21, 1991
36    36    Whiffle While You Work    October 23, 1991
37    37    Calm a Chameleon    October 26, 1991
38    38    Ghoul of My Dreams    October 31, 1992
39    39    Battle of the Brainteasers    November 2, 1991
40    40    Adopt-a-Con    November 7, 1991
41    41    Bad Tidings    November 9, 1991 - SAKNAS PÅ SVENSKA D+ MEN FINNS PÅ US
42    42    Toys Czar Us    November 11, 1991
43    43    The Secret Origins of Darkwing Duck    November 13, 1991
44    44    Up, Up and Awry    November 14, 1991
45    45    Going Nowhere Fast    November 16, 1991
46    46    Life, the Negaverse, and Everything    November 18, 1991
47    47    Dry Hard    November 20, 1991
48    48    Heavy Mental    November 21, 1991
49    49    A Brush with Oblivion    November 23, 1991 - eng.intro
50    50    Disguise the Limit    November 26, 1991 - instr.intro
51    51    Planet of the Capes    November 27, 1991 - instr.intro
52    52    The Merchant of Menace    November 30, 1991
53    53    Darkwing Doubloon    December 16, 1991
54    54    It's a Wonderful Leaf    December 23, 1991
55    55    Twitching Channels    February 5, 1992
56    56    Dances with Bigfoot    February 6, 1992
57    57    Twin Beaks    February 10, 1992
58    58    The Incblueible Bulk    February 12, 1992
59    59    My Valentine Ghoul    February 14, 1992
60    60    Dead Duck    February 17, 1992
61    61    A Duck By Any Other Name    February 18, 1992
62    62    Let's Get Respectable    February 20, 1992
63    63    In Like Blunt    February 24, 1992
64    64    Quack of Ages    February 26, 1992
65    65    Time and Punishment    February 27, 1992
66    66    Stressed to Kill    March 3, 1992
67    67    The Darkwing Squad    April 1992
68    68    Inside Binkie's Brain    April 1992
69    69    The Haunting of Mr. Banana Brain    April 29, 1992
70    70    Slime OK, You're OK    May 1992
71    71    Whirled History May 1992
72    72    U.F.Foe    May 1992
73    73    A Star is Scorned    May 1992
74    74    The Quiverwing Quack    May 16, 1992
75    75    Jail Bird    May 17, 1992
76    76    Dirtysomething    May 18, 1992 - instr.intro
77    77    Kung Fooled    May 19, 1992
78    78    Bad Luck Duck    May 20, 1992
79    01    Monsters R Us    September 12, 1992
80    02    Inherit the Wimp    September 19, 1992
81    03    The Revenge of the Return of the Brainteasers, Too!    September 26, 1992
82    04    Star Crossed Circuits    October 3, 1992
83    05    Steerminator    October 10, 1992
84    06    The Frequency Fiends    October 17, 1992
85    07    Paint Misbehavin'    October 24, 1992
86    08    Hot Spells    October 31, 1992  - SAKNAS
87    09    Fraudcast News    November 7, 1992
88    10    Clash Reunion    November 14, 1992
89    11    Mutantcy on the Bouncy    November 21, 1992
90    12    Malice's Restaurant    December 5, 1992
91    13    Extinct Possibility    December 12, 1992
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: ph skrivet 17 november 2022 kl. 04:33:56
41    41    Bad Tidings    November 9, 1991 - Finns. 
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Goliat skrivet 17 november 2022 kl. 07:52:07
Citat från: ph skrivet 17 november 2022 kl. 04:33:5641    41    Bad Tidings    November 9, 1991 - Finns.
Har den kommit upp nu? Va trevligt. Ska uppdatera listan när jag tittat dubb.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: ph skrivet 17 november 2022 kl. 08:06:49
Citat från: Goliat skrivet 17 november 2022 kl. 07:52:07Har den kommit upp nu? Va trevligt. Ska uppdatera listan när jag tittat dubb.
Blir osäker nu om det ens är från Disney+ jag har avsnittet från, men jag har haft det väldigt länge.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Goliat skrivet 17 november 2022 kl. 09:21:08
Citat från: ph skrivet 17 november 2022 kl. 08:06:49Blir osäker nu om det ens är från Disney+ jag har avsnittet från, men jag har haft det väldigt länge.
Vad är "väldigt länge"? För jag har följt varje vecka alla nya avsnitt (plus en till här på forumet) så har mycket svårt att tro att det är från Disney+ du fått omdubben, den var försenad i mixningen därav den kom sent till Disney+.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Goliat skrivet 17 november 2022 kl. 09:40:15
Nej vänta, nu har jag gått igenom, den fanns inte och inte heller som S02E10 på D+ som nämnts, där är det The Frequency Fiends.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 17 november 2022 kl. 09:59:41
Okej, har räknat nu och allt som allt förefaller det som att totalt 31 avsnitt dubbats om (alltså ungefär en tredjedel), medans 58 avsnitt är orörda (alltså ungefär två tredjedelar), medans 2 avsnitt fortfarande fattas.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 17 november 2022 kl. 10:23:28
Citat från: Goliat skrivet 17 november 2022 kl. 09:40:15Nej vänta, nu har jag gått igenom, den fanns inte och inte heller som S02E10 på D+ som nämnts, där är det The Frequency Fiends.
Det är avsnitt 76 i säsong 1 som är Bad Tidings och det verkar vara nydubblat.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 17 november 2022 kl. 10:34:12
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 17 november 2022 kl. 10:23:28Det är avsnitt 76 i säsong 1 som är Bad Tidings och det verkar vara nydubblat.
Då har 32 avsnitt dubbats om, och ett fattas fortfarande.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Goliat skrivet 17 november 2022 kl. 10:57:59
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 17 november 2022 kl. 10:23:28Det är avsnitt 76 i säsong 1 som är Bad Tidings och det verkar vara nydubblat.
Ja det stämmer, den finns på USA-versionen och det är nydubb.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 17 november 2022 kl. 11:30:12
Citat från: Disneyfantasten skrivet 17 november 2022 kl. 10:34:12Då har 32 avsnitt dubbats om, och ett fattas fortfarande.
Nja, för säsong 3 (avsnitt 79 och framåt) har med allra största säkerhet aldrig dubbats tidigare - så de avsnitten kan ju inte gärna klassas som "dubbats om", utan snarare nu dubbats för första gången.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 17 november 2022 kl. 11:37:36
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 17 november 2022 kl. 11:30:12Nja, för säsong 3 (avsnitt 79 och framåt) har med allra största säkerhet aldrig dubbats tidigare - så de avsnitten kan ju inte gärna klassas som "dubbats om", utan snarare nu dubbats för första gången.
Så då är det alltså bara 21 avsnitt som dubbats om.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 17 november 2022 kl. 11:49:49
Citat från: Disneyfantasten skrivet 17 november 2022 kl. 11:37:36Så då är det alltså bara 21 avsnitt som dubbats om.
Bara och bara... Det är ju fortfarande 21 avsnitt för många, men dock ändå bättre.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Oskar skrivet 17 november 2022 kl. 19:24:32
Det är dålig att fel creditlistan visa på omdubb. 
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 17 november 2022 kl. 19:29:45
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 17 november 2022 kl. 11:49:49Bara och bara... Det är ju fortfarande 21 avsnitt för många, men dock ändå bättre.

Fast om vi utgår ifrån att det fortfarande är 58 stycken avsnitt där dubbningarna utförda på 1990-talet är orörda så är det följaktligen fortfarande mer än hälften av avsnitten därifrån som INTE dubbats om!
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 17 november 2022 kl. 19:32:10
Citat från: Disneyfantasten skrivet 17 november 2022 kl. 19:29:45Fast om vi utgår ifrån att det fortfarande är 58 stycken avsnitt där dubbningarna utförda på 1990-talet är orörda så är det följaktligen fortfarande mer än hälften av avsnitten därifrån som INTE dubbats om!
Ja, fast varje avsnitt borde ha en korrekt lista för just det avsnittets dubbning.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 17 november 2022 kl. 20:11:24
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 17 november 2022 kl. 19:32:10Ja, fast varje avsnitt borde ha en korrekt lista för just det avsnittets dubbning.

Där håller jag utan tvekan med dig!
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: ph skrivet 17 november 2022 kl. 20:21:51
Citat från: Goliat skrivet 17 november 2022 kl. 09:21:08Vad är "väldigt länge"? För jag har följt varje vecka alla nya avsnitt (plus en till här på forumet) så har mycket svårt att tro att det är från Disney+ du fått omdubben, den var försenad i mixningen därav den kom sent till Disney+.
Över 6 månader, tror jag snappade upp det från Disney+ i USA.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Goliat skrivet 17 november 2022 kl. 20:32:43
Citat från: ph skrivet 17 november 2022 kl. 20:21:51Över 6 månader, tror jag snappade upp det från Disney+ i USA.
Fast så länge har väl inte alla funnits på D+? Var ju inte länge sedan de la upp de sista innan den lanserades i Sverige?
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: ph skrivet 17 november 2022 kl. 20:35:50
Citat från: Goliat skrivet 17 november 2022 kl. 20:32:43Fast så länge har väl inte alla funnits på D+? Var ju inte länge sedan de la upp de sista innan den lanserades i Sverige?
‎Created: Tuesday, ‎10 May ‎2022, ‏‎17:02:06 

Då fick jag avsnittet på min burk, minns tyvärr inte från vart... Är 99% säker på Disney+ i USA, avsnittet är även markerat med [DSNP]
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Hey Arnold på svenska skrivet 26 november 2022 kl. 23:35:22
Min Lyckodag för tack av en trevlig ärlig person har jag fått tag på:
- Twitching Channels.
The Quiverwing Quack
Slaves to Fashion.
Something Fishy.
Titel: SV: Darkwing Duck
Skrivet av: Goliat skrivet 27 november 2022 kl. 12:04:21
Citat från: ph skrivet 17 november 2022 kl. 20:35:50‎Created: Tuesday, ‎10 May ‎2022, ‏‎17:02:06

Då fick jag avsnittet på min burk, minns tyvärr inte från vart... Är 99% säker på Disney+ i USA, avsnittet är även markerat med [DSNP]
Så länge har de inte funnits där så det är inte från Disney+ då.