Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Sjobbe

#1
Uppdatering:

Har matat på i dessa Covid-tider med ThunderCats. 47st avsnitt synkade och jag trodde jag faktiskt va klar när det uppdagas att det finns 65st avsnitt! :-\
Så nästan klar!  :)  Har ni några avsnitt så hör av er nu medans jag har ångan uppe. Tanken va att hinna klart i sommar så man kan uppleva sommarlovsmorgon med Thundercats som det va på TV4  ;D
#2
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 24 april 2020 kl. 16:23:08
Jag har samtliga 65 avsnitt av säsong 1 av ThunderCats med svenskt tal, vilket är allt som dubbades till svenska och sändes på TV4. :)

Tyvärr risig bildkvalitet, men ljudet är ganska bra - och eftersom du postar på den här tavlan hoppas jag att du är beredd att synka ljudet till bättre bildkällor...

Jag håller på med synkningen. 47st avsnitt klara men saknar resten. Skulle du kunna dela med dig av dom resterande så jag kan göra klart arbetet så vore det guld!
#3
Vet inte om jag skrivit det tidigare men eftersom jag inte är speciellt aktiv på detta forum så kommer här länkarna till alla serier som jag restaurerat. Det har tagit några år men ja... jag vet inte om jag ska säga att det har varit kul :P men jag har iaf fått uppskattning. Några kulturskatter bevarade :)

SuperTecknat - Här finns Defenders of the Earth, M.A.S.K, Robotech, Bravestarr och inom kort Thundercats.
https://www.youtube.com/channel/UCoznQNuNBmLvt6gY-euZRrg

SMOC - Swedish MOTU Collectors. Här finns He-Man och She-ra. 200X-serien tar jag ingen cred för, där är jag inte inblandad.
https://www.youtube.com/channel/UCexj5J_3fAC1pUNDTvammQA

Om någon vill hjälpa till så saknar jag:
Thundercats - Queen of 8 legs på svenska
Några Defenders of the earth saknas
Drakar & Demoner hade varit kul, kontakta mig om ni har något band.
#4
Jag har fått det till 4st band med 2st avsnitt var så det kan nog stämma Retroman.
Saknar band nummer 4 "motorvägsterror" till mitt projekt där jag restaurerar dom svenska avsnitten.
Så om någon har ett band att sälja eller en rip att dela med sig så vore jag jätteglad!  :)
#5
Uppdatering
Samtliga He-Man är insamlade och arbetet är snart klart. Sök på SMOC - Swedish Motu Collectors för att ta del av arbetet. Youtube/Facebook.
Maila mig för Robotech

Saknar några band till Defenders of the earth för att kunna slutföra den, dom är:

pantertanden
på äventyr i forntiden
iskriget
kampen mot dubbelgångarna
ondskans makt

jag har redan :
dom försvunna juvelerna
det fruktansvärda robotmonstret
flykten från mongo

finns det fler som jag inte listat?

om någon kan låna ut band eller skicka intankat material vore jag tacksam
#7
Jo, självklart ska jag försöka dela med mig med serierna på något vis. Återkommer med hur. En kort uppdatering: Just nu är Robotech till 99% klar. Jag hade helst kontrollsett alla avsnitt för att upptäcka missar men tror jag nöjer mig med att skumma igenom dom. Har dock tagit en paus från den serien för att jobba med He-man då jag behövde göra ett byte för att hålla intresset uppe.

Fipplade runt med olika komprimeringar innan jag valde:

H.264, RF 26, Animation
Ljudet: AAC, Mono, 96kbps

På så sätt fick jag ned varje band till ca 270MB utan någon märkbar kvalitetsförlust.
Som sagt så håller jag på med att tanka in He-man just nu. 2 av banden verkar vara bortom räddning (ljudet är helt kasst) så det verkar som att jag kommer behöva hjälp med att hitta ersättningsband. Återkommer med det.

#8
Har nu fixat till originalintrot och slut och leker runt med ljudspåren.
Körde en test där jag städade bort brus och normaliserade. Märkte dock att ett högfrekvent ljud fanns i bakgrunden. Ska se om det är min tinnitus eller om det är något som ska städas bord  :)
Ska även komma fram till bästa inställningarna i handbrake och göra några test där.
Annars så är allt rippat och synkat.
#9
Har kört ljudspåren genom en brustvätt innan redigering och fått bort 99% av allt skräp. DVDkällan är en remastrad historia på 48.000khz stereo och VHSn lär väl ligga någonstans på 15-20khz och är mono. Jag har inte testat hur det skulle låta om jag blandar, jag har bara antagit att den hörbara skillnaden är för stor. Kan göra en test.

Ska testa med att restaurera introt men "skit in, skit ut" brukar stämma :)
Du har inget videoklipp som du restaurerat som man kan få se?

Efter att ha sett Robotech igen med vuxna ögon så är jag nästan skeptiskt till att detta ska finnas tillgängligt :P  Kvinnosynen är väl inte direkt uppdaterad, mycket tveksam om jag skulle visa detta för mina framtida barn. Jag minns bara alla häftiga robotar från min barndom men historien är ju helt bisarr. Kärlek, kvinnor och sex framställs som något främmande, utomjordiskt och äckligt. Utomjordingarna i serien vill veta hur människor fortplantar sig och studerar nyfiket människornas kärleksliv. Dom perversa undertonerna finns där hela tiden och det är mycket skämskudde.

Citat från Rick Hunter (huvudpersonen) : " Jag tycker inte kvinnor ska få bestämma på ett uppdrag".     hahaha  :).
#10
Det man censurerat är en del våld och naket och jag ser ingen mening med att ha med det nu när jag gjort 2 band färdiga, det är inget viktigt som man går miste om. Förhoppningsvis vill någon ung se detta och då är det lika bra att behålla dom som vi såg dom. Är inget större fan av att blanda två olika ljudkällor på samma spår då det kommer att bli jobbigt att lyssna på när kvalitén skiftar hela tiden. Så jag redigerar bilden utifrån det svenska ljudspåret.

När det kommer till introt. Visst, det vore kul att ha med originalintrot. Där finns ju redan den svenska credtexten med också men bildkvaliten från VHSn är verkligen inget att hänga i julgranen. Ska se om jag kan utföra något mirakel :)

Slutprodukten blir en .mp4 (h.264) för varje band. Eventuellt bakar jag in dubbla ljudspår.
#11
Uppdatering:

1/7 Robotech klar.

Projektet har tagit fart på allvar. Mycket tid gick åt att rippa dvdkällan i redigerbart format och hitta bäst metod för att synka mot det svenska ljudspåret. Robotech censurerades tydligen här i sverige så vissa små snuttar har jag fått klippa bort som tex: folk som dör, låga kameravinklar där tjejer har kjol. När jag väl fick grepp om metoden och lärde mig hur redigeraren på 80-talet tänkte så tuffade det på rätt bra. Robotechavsnitten är egentligen ca 12 minuter långa, i Sverige klipptes dom ihop till 60minutersavsnitt.

Några frågeställningar har dock dykt upp som jag tänkte att ni kunde hjälpa mig med input.

1. Svenska introt stämmer inte med det engelska
Bildspåren är olika. Kolla här:

VHSversionen:
https://www.youtube.com/watch?v=_v3ffOZL3_E
DVDversionen:
https://www.youtube.com/watch?v=qEe0kzyFOyU   (notera kass youtubeupload)

Som jag har gjort nu så är det DVDvideon med ljudet från VHS..  Det funkar bra men vissa ljudeffekter stämmer ju inte men tycker inte att det gör så mycket då det är laserljud, flygplan och explosioner hela tiden. Synpunkter på det?

2. Dubbla ljudspår?
Ska jag även baka in det engelska ljudspåret i filen? Större filer men kanske vissa vill även ha möjligheten med engelskt ljudspår. Vet inte riktigt än om detta är full genomförbart då jag har fått klippa om filmerna då den svenska va censurerad. Vill inte spendera tokmycket tid för att fixa ännu ett ljudspår. På första filmen som jag nu gjort så var det utan problem, ingen av klippen va mitt i en dialog eller så. Så om det kan ske utan problem, ska jag ta med den engelska?

3. Svenskt tal Cred?
Vart tycker ni att jag ska lägga in det? Vill självklart ha med deras namn någonstans men den engelska grafiken finns ju redan där och enda sättet att göra det hyfsat snyggt är nog att lägga dom i nederdelen av bilden i introt eller i slutet.

4. Min cred
Vågar jag ens skriva in mitt namn?   Liten detalj och jag vet ju själv hur lite man noterar credits. Men det vore faktiskt lite skönt att efter allt arbete få veta att mitt namn står där ..  typ ljudsynk :)
Eller finns risk för att jag hamnar i problem med lagen då?  Annars får jag väl anta ett alias :P

5. Youtube
Vill ju att så många som möjligt ska kunna återse dessa serier med svenskt tal och bra bild men jag antar att man kan få någon advokat efter sig om man laddar upp avsnitten på youtube. Sen blir ju dom svenska avsnitten 60min långa, och då måste man va någon form av poweruser på youtube för att kunna ladda upp så långa klipp.

6. Övrigt
Något ni tror jag borde veta? Göra? 
#12
Hejsan allihopa! Det var ett tag sen! 😀 Det var alltså jag som skapade denna tråd för 5 år sedan. Ville bara meddela att jag är "tillbaka". På grund av en massa olika skäl så stannade projektet helt av under några år men tack vare att flera personer från forumet hörde av sig och gav mig en spark i rumpan samt att jag alltid stört mig på lådorna med VHS så har jag nu satt igång igen.
Mycket har digitaliserats den senaste tiden och jag tänker närmast påbörja ljudfix för Robotech innan jag synkar den mot dvdkällan. Återkommer med mer info, Kul att vara tillbaka!
#13
ok, men då kan jag alltså stryka Dinoriders från listan? Eller kommer du Daniel att dela med dig av ditt material?
#14
Löste mina problem och nu finns en sida uppe på:
http://vhsheroes.blogspot.com

där kan man kolla listorna över insamlade band och hur arbetet fortskrider.
Man kan även donera!   :)
#15
Köpt in en Komplett He-Mandvdbox så nu har jag videokällan kirrad till den serien.  Thundercatsboxen också fixad.

Lite jobbigt dock att uppdatera alla trådar jag postat i forum på internet. Därför har jag tänkt starta en blogg där man enklare följa arbetet . Men har en fundering..    kan jag koppla bloggen till mitt google-konto som har mitt riktiga namn?
Antar att något företag ogillar att jag eventuellt ska posta dessa serier med svensk dubbning någonstans på internet, och om dom får veta vem jag är hota med stämning och antipiratbyrån. Vore skönt att inte smyga i buskarna och faktiskt kunna printa sitt namn så att folk ser vem som gör skitgörat. Men vill ju heller inte åka dit för något..