Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Djurparker

Startat av Disneyfantasten, 10 mars 2022 kl. 19:33:15

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

MOA

Jag har aldrig sett delfiner.
För över 10 år sen spelade jag & farsan ett flash spel där man var en späckhuggare som skulle fly & äta upp människor.Till sist stötte vi på dykare som vi aldrig kunde passera,vi dog alltid.
De e min erfarenhet av späckhuggare

Disneyfantasten

Jag har en tråkig nyhet;

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/orsa-rovdjurspark-laggs-ned-stora-forluster-under-manga-ar

Jag visste inte ens om detta förräns igår kväll, nu kommer jag aldrig få besöka den...

En annan djurpark som jag aldrig kommer få besöka som lades ner 2019 är Frösö Zoo, innan den lades ner så hade jag då och då läst artiklar på internet att den djurparken var hotad med konkurs...

En djurpark som jag inte visste fanns förräns 2016 är Örkelljunga Djurpark och den lades ner redan 2003, så även där är det något som jag aldrig kommer att få besöka, det verkar inte finnas bevarat någonstans vilka djurarter som fanns där att döma av min uppsökning på Google...

Allt detta är ett stort bakslag, allting går emot mig, varför...

Adam

Då kan man undra lite hur det blir med Nordens Ark i Göteborg (som också är känt för sina rovdjur, från både Norden och fjärran Östern), nu när rovdjursparken i Orsa avvecklas? Nordens Ark har ju trots allt många starkt hotade djurarter, och av den anledningen vore det ganska tråkigt om även den parken tvingades stänga ned snart (Vad jag vet så har ju också Nordens Ark ganska så stora, rymliga burar för sina vilddjur så att de kan känna sig hemma och så.)

Appro på Delfinariet i Kolmården, en av de showerna har även jag kollat in då det fortfarande fanns, när jag besökte parken för första (och hittills enda) gången med familjen år 2006, då jag var 8 år.
Glöm inte att tänka smart och kritiskt.
✌🤘

Disneyfantasten

Citat från: Adam skrivet 28 augusti 2022 kl. 23:03:21Då kan man undra lite hur det blir med Nordens Ark i Göteborg (som också är känt för sina rovdjur, från både Norden och fjärran Östern), nu när rovdjursparken i Orsa avvecklas? Nordens Ark har ju trots allt många starkt hotade djurarter, och av den anledningen vore det ganska tråkigt om även den parken tvingades stänga ned snart (Vad jag vet så har ju också Nordens Ark ganska så stora, rymliga burar för sina vilddjur så att de kan känna sig hemma och så.)

Appro på Delfinariet i Kolmården, en av de showerna har även jag kollat in då det fortfarande fanns, när jag besökte parken för första (och hittills enda) gången med familjen år 2006, då jag var 8 år.

Dock har Orsa Rovdjurspark knappast mer än 10 arter, jämfört med Nordens Ark som har många fler...

På Nordens Ark har jag iallafall varit några gånger, senast 2017, innan dess 2008...

Disneyfantasten

#19

Skokaka

Citat från: Disneyfantasten skrivet 10 mars 2022 kl. 19:33:15Hittade ingen passande tråd att skriva detta i.

Här är en viktig och värdefull nyhet;

(vidarebefordra gärna till alla andra)

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/wOL1zn/kolmardens-delfiner-pa-vag-bort

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/kolmardens-delfiner-pa-vag-bort

https://www.kolmarden.com/info-delfin

Det känns vemodigt, men det är av en god orsak, på gott och ont.
Har hört idag att en utav delfinerna där har kvävts utav en tång... :(