Dubbningshemsidans forum

Dubbningar => Dubbningar och röster => Ämnet startat av: clash skrivet 8 mars 2006 kl. 16:18:43

Titel: Favoritdubbare
Skrivet av: clash skrivet 8 mars 2006 kl. 16:18:43
Vilka och varför är dina favoritskådisar?

Mina är Johanna Ljungberg och Andreas Nilsson. Båda är mkt duktiga skådisar med bra inlevelse och behagliga röster. Johanna kan man inte kalla veteran men vi får hoppas att hon gör mer. Hon var lika duktig som barn som hon är som vuxen.
Andreas är en av få veteraner man aldrig tröttnar på. Han är väldigt bra på att förställa rösten bl.a. till Kalle Anka.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 8 mars 2006 kl. 19:20:10
Min absoluta favorit är utan tvekan Andreas Nilsson. Inte många kommer upp i riktigt samma klass som han. Och han är ju helt suverän som Kalle Anka - måste vara vansinnigt svårt att lyckas att prata med en sån röst, och ändå prata så pass tydligt att det går bra att höra vad han säger...

Men det finns många bra skådisar i Sverige. Steve Kratz, Annica Smedius, Joakim Jennefors, Charlotte Ardai Jennefors, Maria Rydberg och Annelie Berg tycker jag också mycket bra om. Och Peter Sjöquist, Mattias Knave, Malin Nilsson (f.d. Berghagen), Johan Hedenberg och Louise Raeder är det heller absolut inget fel på.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: clash skrivet 11 mars 2006 kl. 11:32:55
Nja, den enda av kvinnorna e Malin Berghagen men männen e nog bra.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Peter skrivet 11 mars 2006 kl. 18:37:50
Citat från: clash skrivet 11 mars 2006 kl. 11:32:55
Nja, den enda av kvinnorna e Malin Berghagen men männen e nog bra.

Kan inte låta bli, men tråden som du själv namngivit "Favoritskådisar?" med underrubriken "Vilka och varför är dina favoritskådisar?". Menar du att Daniel inte tycker att kvinnorna förutom Malin Berghagen är bra?
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: clash skrivet 11 mars 2006 kl. 18:44:41
Bråk bråk bråk. Det var menat som ett skämt. Daniel får gilla vilka han vill och jag vilka jag vill. Men du kanske letar efter en anledning att brålka(verkar så)?

Nåja, jag struntar i dig och kan säga att Monica Forsberg, Lisa Carlhed, Emma Iggström, Lisa Tull, Sofia Haby,Mia Kihl, Jack Wagner, Leo Hallerstam och Karolina Khativ-Nia är också är bra.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Peter skrivet 11 mars 2006 kl. 19:28:11
Citat från: clash skrivet 11 mars 2006 kl. 18:44:41
Bråk bråk bråk. Det var menat som ett skämt. Daniel får gilla vilka han vill och jag vilka jag vill. Men du kanske letar efter en anledning att brålka(verkar så)?

Nåja, jag struntar i dig och kan säga att Monica Forsberg, Lisa Carlhed, Emma Iggström, Lisa Tull, Sofia Haby,Mia Kihl, Jack Wagner, Leo Hallerstam och Karolina Khativ-Nia är också är bra.

Nej då, du överreagerar. Jag har bara en förhoppning om att du ska vara mer tydlig i dina inlägg. Jag skulle inte vilja posta ett inlägg och sen få höra att jag tycker fel, och om det är ett skämt kan man alltid försätta sig på den säkra sidan och lägga till en gullig liten smiley, det är behagligt.  :) ;) :D ;D :-*
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Peter skrivet 11 mars 2006 kl. 21:02:27
Jag har ett par favoriter jag vill framlysa. Veteranen Staffan Hallerstam är en riktig kung tycker jag, har varit med i flera av mina favoritdubbningar med sin starka unga röst, vem minns inte honom som Morgan i Bananer i Pyjamas? Han figurerade också i något gammalt ljudband med Asterix som jag har undanstoppat någonstans, han är klockren! En annan är den grymt skicklige Per Sandborgh, som varit med i så många dubbningar från den tiden då jag tittade på tecknat (i egenskap av att tillhöra rätt målgrupp). Han var med i alla klassiska 80-tals überserier som Transformers och M.A.S.K, han var också löjligt bra som Jokern i Batman och senast som Skeletor i nya He-Man-serien (som han också översatte stora delar av). Jag ska heller inte glömma hans gamla gubbe i den där löjliga serien om Courage. "Dumma hund!"  :D

Gunnar Ernblad står nästan i en klass för sig. Han gör inte ett dåligt framträdande, trots att han är lätt igenkänlig. Från en banan till en björnligekumpan, men i allt är han ändå världsvan.. det där rimmade fint. Jag har också alltid tyckt om det unika i Peter Harrysons röst, så rolig som han var i He-Man-julspecialen, och som flera opassande roller i Transformers (Tracks?? Ojojoj.. Det säger inte er så mycket, men det var knäppt). Harryson var också grymt bra i Asterix, som nån elak romare. Visste ni förresten att Jean-Claude Van-Damme ska vara med som en elak romare i den kommande live action-filmen om de tappra gallerna? Det ska bli roligt.

Back on-topic, jag håller liksom Daniel skådespelare som Johan Hedenberg och Mattias Knave högt. Leo Hallerstam är också bra, och han har väl inte ens varit tonåring särskilt länge? Respekt.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Erika skrivet 11 mars 2006 kl. 22:20:34
Jag har väldigt många favoriter, det blir svårt detta.  :)

Bland mina favoriter finns Peter Harryson, Bert-Åke Varg, Hans Lindgren, Jan Nygren,
Per Sandborgh, Staffan Hallerstam, Steve Kratz, Louise Raeder, Andreas Nilsson,
Frida Nilsson, Monica Forsberg, Claes Ljungmark, Reine Brynolfsson, Lizette Pålsson,
Johan Wahlström, Dan Ekborg, Mia Hansson och ungefär femtioelva andra favoriter.

   
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: clash skrivet 12 mars 2006 kl. 04:02:08
Ska man ta fler så är Anna Jacobsson(Nylen?), Birgitta Fernström, Karin Glenmark och de duktiga skådisarna i Winx Club och My little pony i KMs verition. Tycker de flesta röster útan vissa veteraner som de flesta här vet att jag tycker ;D
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: ddubbning skrivet 12 mars 2006 kl. 20:54:06
Kvinnliga (utan inbördes rangordning):Monica Forsberg,Mariam Wallentin,Mia Kihl,Annica Smedius,Jasmine Heikura,Lizette Pålsson,Christel Körner,Irene Lindh,Hanny Schedin (Elefanten Winnifred i Djungelboken),Birgitta Fernström
Manliga (utan inbördes rangordning):Anders Öjebo,Andreas Nilsson,Hans Lindgren,Bert-Åke Varg,John Harryson,Peter Harryson,Arne Källerud,Olof Thunberg,Gunnar Ernblad,Bertil Engh,Johan Lindqvist,Sven-Erik Vikström,Per-Erik Hallin ,Stephan Karlsén
Om jag ska nämna några icke-svenska favoriter så kan jag nämna namn som Frank Welker,Pinto Colvig (skapade Långbens röst),Clarence Nash,Walt Disney (var ju faktiskt förutom allt annat han gjorde även Musse Piggs röst),Jimmy MacDonald ,Bill Farmer (Långbens nuvarande röst),Wayne Allwine,Russi Taylor (de två sistnämnda är nuvarande rösterna till Musse och Mimmi Pigg och dessutom är de man och hustru i verkligheten),Yeardley Smith (Lisa Simpson i the Simpson) + de flesta andra i The Simpsons.
Jag vet att jag bara sa "några" men det var svårt att begränsa sig då det finns så många duktiga skådespelare och skådespelerskor att nämna (gäller även för de svenska skådespelarna och skådespelerskorna ovan).
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: clash skrivet 13 mars 2006 kl. 01:27:30
En amerikansk röst jag INTE TÅL är Bart Simpsons. Förstörde även My little pony. Gjorde också Pistol/Busan som jag faktsikt är säker på att jag gillar Myrra Malmberg mkt som. Busan i Långbens galna gäng asså.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: clash skrivet 13 mars 2006 kl. 01:42:47
Glömde nåra favoSsar:Tuvalisa Rangström och resten i De bortglömda leksakerna, Niclas Wahlgren, dom i Powerpuff Pinglorna.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Marcus skrivet 14 mars 2006 kl. 15:11:30
I Sverige tycker jag Andreas Nilsson, Johan Hedenberg, Olof Thunberg, Hans Lindgren, Steve Kratz, Charlie Evergård, Stig Grybe, Jörgen Lantz, Jan Nygren, Carl Billquist, Ernst-Hugo Järegård med flera.
Fast Ernst-Hugo och Carl Billquist lever ju tyvärr inte längre.
Även Christer Ulfbåge har en bra röst, men han har jag bara hört i Smurfarnas Os.
I USA tycker jag Rene Auberjonois och Kenneth Mars.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: PAAATE skrivet 14 mars 2006 kl. 16:18:00
Sverige: Anders Öjebo, Monica Forsberg, Roger Strom, Dick Eriksson, Andreas Nilsson och fler som jag inte kan komma ihåg namen på. :P

USA: Billy West, ffs!!!  :o
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: clash skrivet 14 mars 2006 kl. 16:31:46
Bästa amerikanska skådis är utan tvekan Laura Harris som gjorde Bright-Eyes underbar. Gillar alla de amerikanska rösterna i den serien. Men denans den svenska har urusla skåidisar som låter som gamla tanter e de amerikanska underbara och låter som tonåringar.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Christian Hedlund skrivet 14 mars 2006 kl. 21:59:17
Citat från: Peter Tägtström skrivet 11 mars 2006 kl. 21:02:27
Gunnar Ernblad står nästan i en klass för sig. Han gör inte ett dåligt framträdande, trots att han är lätt igenkänlig. Från en banan till en björnligekumpan, men i allt är han ändå världsvan..

Håller med helt ...
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 15 mars 2006 kl. 00:07:27
Citat från: clash skrivet 14 mars 2006 kl. 16:31:46
Men denans den svenska har urusla skåidisar som låter som gamla tanter e de amerikanska underbara och låter som tonåringar.
Clash: Nu räcker det med sågandet av My Little Pony. Vill du göra det i tråden för serien, så är det en sak - men här handlar det om favoritskådisar, och där går gränsen...

För övrigt har vi alla uppfattat dina åsikter i den frågan för omkring femtioelva inlägg sedan...  ::)
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: clash skrivet 15 mars 2006 kl. 09:36:27
Jag får väl gilla Laura harris hur mkt jag vill? Och det ÄR så att de amerikanska rösterna ÄR biljarder gånger bättre. Laura e ju ganska okänd för många här så man måste ju säga vem hon är. Sen att du gillar den dubbningen får stå för dig. Men om man ska ta fler bra serier med behagliga röster så får Jem and the Holograms mkt beröm för behagliga röster.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 15 mars 2006 kl. 15:11:35
Jag sa ingenting om ditt påpekande om den amerikanska rösten ifråga - det är inte alls något fel med att påpeka att hon är/var bra. Bara om att du tydligen känner dig tvingad att kritisera (för att inte säga såga) den svenska dubben i (nästan) varenda inlägg som finns på hela forumet...
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: clash skrivet 15 mars 2006 kl. 16:16:07
Bara gillar att kritisera så att det finns någon som kanske ser att en omdubb behövs. Gud vad jag skulle bli glad då:)Och föresten så är den inte bra gjord. Föresten glömde jag att säga att jag även gillar skådisarna i WHITH och de manliga i Alladin förutom Anders Öjebo då.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Christian Hedlund skrivet 19 mars 2006 kl. 23:35:49
Dan castellaneta

Billy West

Hank Azaria

och

Nancy Cartwright ...

De är helt otroliga ...
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Soscla skrivet 29 mars 2006 kl. 23:02:03
Oj oj...det här blir jobbigt
De devina damerna: Annelie Berg, Annica Smedius, Charlotte Ardai, Annika Rynger, Pernilla Wahlgren, Sharon Dyall, Jasmine Heikura, Irene Lindh
de Kanonbra killarna: Joakim Jennefors, Andreas Nilsson, Dick Eriksson, Nick Atkinson, Niclas & Linus Wahlgren, Jonas Malmsjö, Staffan å Leo Hallerstam, Johan Hedenberg, Fredrik Dolk, Peter Harrysson
Jag har säkert glömt nån nu bara för att jag hade tänkt räkna upp eliten :P
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Erika skrivet 29 mars 2006 kl. 23:05:15
Du har bra smak. :)
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Christer skrivet 29 mars 2006 kl. 23:10:36
Damer: Monica Forsberg, Annelie Berg
Herrar: Ulf-Peder Johansson, John Harrysson, Steve Kratz

Det är mina favoriter, sen finns det vääldigt många fler som är bra också. (Jag är nog den enda som inte är så förtjust i Andreas Nilsson, tycker hans röst är.. tja, "obehaglig" :D För ljus och nasal på nåt sätt, men han är bra skådespelare.)
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: clash skrivet 29 mars 2006 kl. 23:54:48
Om jag skulle va vissa andra nu skulle jag klaga på att du nämner hans obehagliga röst...men nejdå, tyck du det även om jag INTE håller med. ´Monica Forsberg e ju jättebra, tycker folk klagar FÖR MKT på henne.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: GaBBe skrivet 12 april 2006 kl. 23:06:23
Jag tycker faktiskt också han har för ljus och nasal röst! Irriterande när man hör honom i för mycket tycker jag, men vissa roller gör han riktigt riktigt bra, som tex Roger Klotz och Ling i Mulán.
Ritade faktiskt en stor teckning på Ling som jag skickade in till KM Studio för att dom skulle ge till Andreas när jag hade sett Mulán, var typ 10 då. =D Och det var ingen ful en.. Så jag hoppas han fick den.. Hehe..=P
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Carl Barks lover skrivet 13 april 2006 kl. 13:46:50
Citat från: clash skrivet 29 mars 2006 kl. 23:54:48
Om jag skulle va vissa andra nu skulle jag klaga på att du nämner hans obehagliga röst...men nejdå, tyck du det även om jag INTE håller med. ´Monica Forsberg e ju jättebra, tycker folk klagar FÖR MKT på henne.
Monica Forsberg är en bra dubbare när hon har sextioelva roller. Jag skulle nog också tycka Anders Öjebo om inte han var i resterande sextioelva rollerna tillsammans med Roger Storm med flera.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Erika skrivet 13 april 2006 kl. 13:53:24
Fast Anders Öjebo spelar inte så många roller längre, numera är det faktiskt ett lagom antal roller för hans del oavsett om det är något som är dubbat av Eurotroll, KM Studio eller något annat dubbningsbolag.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 13 april 2006 kl. 14:09:55
Jo, det har faktiskt blivit klart bättre, då Anders Öjebo numera jobbar på Eurotroll istället för KM Studio. Det gör att KM självklart inte vill anlita honom så jätteofta längre (då det blir dyrare, då han inte längre jobbar där), och Eurotroll alltid brukar se till att anlita skådisar som verkligen passar för resp. roll.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: clash skrivet 13 april 2006 kl. 16:28:04
Citat från: Sun Studio skrivet 13 april 2006 kl. 13:46:50
Citat från: clash skrivet 29 mars 2006 kl. 23:54:48
Om jag skulle va vissa andra nu skulle jag klaga på att du nämner hans obehagliga röst...men nejdå, tyck du det även om jag INTE håller med. ´Monica Forsberg e ju jättebra, tycker folk klagar FÖR MKT på henne.
Monica Forsberg är en bra dubbare när hon har sextioelva roller. Jag skulle nog också tycka Anders Öjebo om inte han var i resterande sextioelva rollerna tillsammans med Roger Storm med flera.

Ja, det är ju bara dom som har många roller, eller hur`*ironi*
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: GaBBe skrivet 13 april 2006 kl. 18:12:51
Citat från: clash skrivet 13 april 2006 kl. 16:28:04
Citat från: Sun Studio skrivet 13 april 2006 kl. 13:46:50
Citat från: clash skrivet 29 mars 2006 kl. 23:54:48
Om jag skulle va vissa andra nu skulle jag klaga på att du nämner hans obehagliga röst...men nejdå, tyck du det även om jag INTE håller med. ´Monica Forsberg e ju jättebra, tycker folk klagar FÖR MKT på henne.
Monica Forsberg är en bra dubbare när hon har sextioelva roller. Jag skulle nog också tycka Anders Öjebo om inte han var i resterande sextioelva rollerna tillsammans med Roger Storm med flera.

Ja, det är ju bara dom som har många roller, eller hur`*ironi*
Louise...=P
Haha...
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: clash skrivet 13 april 2006 kl. 18:59:50
bl.a. hon ja. Kanske inte i alla serier hon medverkat i men tycker inte man ska gnälla på en skådis som har gjort flera röster när många gjort det.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Carl Barks lover skrivet 13 april 2006 kl. 19:09:11
Jag menade inte har sextioelva roller. Jag brukar ofta glömma nyckelord. :-[
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: clash skrivet 13 april 2006 kl. 19:25:35
Om jag säger såhär:Jag har ört Louise Reader i dubbelt så många roller än Monica Forsberg. Tyvärr.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Cadpig skrivet 16 april 2006 kl. 12:24:03
Favoriter (lite huller om buller), Monica Forsberg, Andreas Nilsson, Gunnar Ernblad, John/Peter Harryson, Jessica Andersson, Johan Hedenberg, Linus Hallström, Charlie Elvegård, Peter Wanngren, Hans Lindgren och Jimmy Björndal.

En extra stjärna vill jag skänka Rolf Skoglund som är en av de mest unika röstskådespelarna i hela branschen. Jag menar, ingen låter som Roffe. Bästa roll hitills: Piggsvinet i Bambi 2.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Mysan skrivet 12 juni 2007 kl. 20:02:29
oj finns så många bra, några favoriter är Monica Forsberg, Tomas Bolme, Anita Wall, Åke Lindström, Beatrice Järås, Gunnar ernblad, Bert åke varg, Mia Benson, Christel Körner, Johanna Ljungberg, Roger Storm,Ingemar Carlehed
Sofia Haby,Göran Hagvall, Harry Goldstein, Classe Olsson och Anette Kishinowsky,Bertil Engh, Hans Gustafsson,Sten Carlberg...
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Kloppstock skrivet 30 juni 2007 kl. 14:37:27
Citat från: Cadpig skrivet 16 april 2006 kl. 12:24:03
En extra stjärna vill jag skänka Rolf Skoglund som är en av de mest unika röstskådespelarna i hela branschen. Jag menar, ingen låter som Roffe. Bästa roll hitills: Piggsvinet i Bambi 2.

Jag skulle vilja påstå att du ljuger ;) Mattias Hendrickson hade nästintill identisk röst, tyvärr råkade han avlida för 2 års sedan >:(

Men jag håller med Roffe regererar..jag kan faktiskt imitera honom rätt hyggligt om jag får säga det stjälv, hemligheten är att spela Parkinson-sjuk, och skaka i heela kroppen under tiden man pratar
Roffes bästa insats var snarare som Gollum i Radioteatern Sagan Om Ringen

Min Lista

Annelie Berg - Har alltid haft en enorm fetich för henne som alldrig försvinner, skulle kunna tänka mig att gifta mig med henne..om hon vore ogift, favoritinsats= Allt

Staffan Hallerstam - Idol, brukar sitta & spola tillbaka till Staffan partier, och begrunda den unika rösten, hela gubben är föknippad med total nostalgi
"Neflit" utan Staffan & "Coco" utan Staffan vore som kändispremiär utan ICA Paul

Rogers Storm - Avgudad sedan insatsen som Fenton Spadrig, dessutom hans läspande stämma som "General Svinhugg" förtjänar August-Priset

Anders Öjebo - Intro sångerna till tidiga Disneydags-serier vore väll enough för att ta med honom för + insatser som "Sune Fluga" i just
Duck Tales tex

Lena Erickson - Väldigt erotisk röst om jag får utrycka mig krasst, roligt att hennes röst är så spucken, väsande som hela tiden växlar
mellan mörk & ljust tonläge, markerar bokstaven "U" pracktexempel på en bra insats: Robotica

Beril Engh Väldigt unik röst, + arikulerar & har en tydlig markering på bokstaven "T" som låter ganska kul, favoritroll får vi väll betrakta som
King Louie i Luftens Hjältar

Louise Raeder - Lite små-upphetsande röst, som skvallrar om ett behagligt yttre vilket stämmde fint, bra på att spela bimbo-roller
& låta ung

Per Sandborg - Ochså unik röst, som jag gärna imiterar, är i sitt esse när han spelar elakt skrattande skurkar, samt sin fd roll som
TV4 mannen på...emm..Tv4

Monica Forsberg - Nostalgi röst, som inte känns så jäkla svår att identifiera när man hör den, ändock välldigt kompetent skådis

Ulf Källvik - Bra på att låta som en skränande lodis, spela uteliggarkaraktärer

Irene Lind
- Märkligt tantig röst, 6:ans sandpapper, men duktg skådis, bästa insats som
Raszagal i Starcraft samt outro-speaker-röst i Telletubbies

Gunnar Ernblad - Bästa insats: Dressman reklamen!

Johannes Brost - Bara gjort 1 dubbning?, men den var så typisk Johannes-usel att han blev
Dubbar Johannes med hela svenska folket inte särskild trevlig röst..låter som en ostämd banjo

Göran Greider - Är fan inte dubbare, utan politisk högerdebbatör & dalademokrat med ett synnerligen konstigt hår,
skulle funka att han gjorde rösten till en hummla i dubbningsamanhang!











Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: ddubbning skrivet 30 juni 2007 kl. 20:52:41

Citat
Johannes Brost - Bara gjort 1 dubbning?, men den var så typisk Johannes-usel att han blev
Dubbar Johannes med hela svenska folket inte särskild trevlig röst..låter som en ostämd banjo


Enligt medverkade Johannes Brost 1981 som vuxne Molle i Micke och Molle. 1984 medverkade han i den svenska dubbningen av spelfilmen "Den oändliga historien" som Bastians far.
1993 gjorde han två röster i dubbningen av den danska animerade filmen " Hugo- Djungeldjuret " , nämligen rollerna som "Bullekaj" och "lejonet".1996 medverkade han i uppföljaren til nyss nämnda film "Djungeldjuret Hugo - den stora filmhjälten" och gjorde där rösten till " doktor Sturmdrang".2000 var han rösten till "Waddlesworth" i dubbningen av spelfilmen "102 dalmatiner". Till detta kan man om man tittar på denna sajt lägga hans roll som Farbror Joakim/Ebenezer Scrooge i originaldubben av "Musse Piggs julsaga" 1983. En sökning på SLBA visar också att han medverkar på en VHS med den animerade filmen "Sport Billy"  med årtalsmärkning "1983 ?" och dessutom på fem andra VHS´er med "Sport Billy " en av dem märkt "1984?" de andra märkta "1987?". Så Johannes Brost har alltså gjort mer än en dubbningsroll.









Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Igthorn skrivet 1 juli 2007 kl. 16:18:54
Jag har alltid gillat Annelie Berg ända sedan jag såg Sailor Moon för första gången. Om det inte vore för att det lätt skulle leda till uttjötning skulle jag gärna höra henne prata upp stationerna på tunnelbanetågen. "Nästa: Västertorp...." osv.
En annan värd att nämna som jag också träffat en gång i tiden är Annica Smedius, för att inte förglömma en herre med nära relation till tidigare nämnde; Per Sandborgh.
Monica Forsberg, som gjorde min barndom till det den är idag, och så Gunnar Ernblad, mannen med rösten.
Sedan har vi en annan herre, som kanske inte är så jättekänd, men han överraskade oss med Baloo i sitt eget lilla flygplan; Jan Koldenius.
Andreas Nilsson, behöver jag säga mer?
Sist men inte minst, mannen bakom den girige, snåla och världens rikaste anka; John Harryson
Har säkert glömt någon, men ni vet vilka ni är.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Alex skrivet 3 juli 2007 kl. 14:54:53
Det finns alltid några skådisar som kan gröa en dubb bra, min favoriter är de här;
Annelie Berg -  Nästan helt omöjlig att inte tycka om. Synd att hon ofta dubbar små fjantiga barnprogram i Lattjo Lajban än stora bioproduktioner. Favoritroll är "Annie" Tsukino/Sailor Moon, aningen mörkare röst än originalet Kotono Mitsuishi men fantastisk inlevelse.
Annica Smedius -  Riktigt duktig skådis, kan förställa rösten bra och passar bra till sofistikerade roller. Tänker främst på Sam i Totally Spies och Ami Mizuno i Sailor Moon. Annica har även bra dokumentär-röst.
Maria Weisby - ÄLSKAR hennes röst. Synd att man inte hör henne så mycket på tv. :-\ Porträtterade Rei Hino/Sailor Mars fantastiskt och tillochmed bättre än originalet. Hennes kraft i rösten som genast kan övergå till mjukare tonarter i känslosamma scener. Blev ju senare ersatt med Ewa-Maria Björkström-Roos som förstörde hela karaktären. Hon är dock inte fantastisk på att förställa rösten och man hör ofta hennes "WHOA! WHOA! WHOA!" när hon ska låta imponerad. Favoritroll är självklart Sailor Mars.
Louise Raeder - Jätteduktig skådis som kan låta sådär riktigt jobbigt bitchig (tänker på Mandy i Totally Spies). Jamade sina roller godkänt som Luna i Sailor Moon, dock inte under andra dubbningsomgången då hon lät riktigt konstig. Gjorde en fantastisk tolkning av Sailor Pluto där hon talade väldigt lugnt, dte lät väldigt bra och bättre än originalet.
Irene Lindh - Passar riktigt bra till elaka karaktärer (Lejonkungen 2) och till äldre karaktärer. Hennes värsta roll var Sailor Jupiter, Irene kan inte låta som en 14-åring och det blir bara konstigt när hon pratar om pojkvänner och fnissar. Gjorde dock en fantastisk Queen beryl/Drottning Morga i samma serie, hennes kusliga röst ger mig rysningar.
Charlotte Ardai-Jennefors - Fantastisk röst. Passar perfekt till karaktärer som har en "bubblig" perosnlighet, kan låta rolig och porträtterade Alex i Totally Spies bra och Sailor Venus gjorde hon jättebra men har lite problem att förställa rösten. Gjorde Drottning Selene (Serenity) i Sailor Moon att låta som en ängel, helt fantastiskt.
Sanna Ekman - Kan man låta kvinnligare och sexigare? Har inte sett henne i så många dubbningar. Är bara Sailor Moon som hon varit med i mycket eller?  Har lite svårt att förställa rösten men oftast spelar hon demoner så de gjort hennes röst mycket, mycket mörkare än vad hon är. Har bra inlevelse och skulle gärna höra henne oftare.
Staffan Hallerstam - Helt okej på att förställa rösten. Gillar hans mjuka röst och har bra inlevelse.

En skådis jag stör mig på i Sailor Moon främst är Olav F Andersen. Visst var han översättare av serien men alla de 5 karaktärer som hade stor betydelse i serien lät EXAKT likadant, gillar inte hans uttal av vissa boktäver heller. :/

Hehe, dessa kom visst alla från Sailor Moon, jag gillar många mer men det är de här som jag gillar mest. Gillar MorganKanes dubbningar bra mycket mer än andra.  :D
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: den bäste skrivet 14 juli 2007 kl. 19:35:44
Emma Iggström, Sofia Haby, Johanna Ljungberg, Monica Forsberg, Jessica Andersson, Lisa Tull, Mia Kihl, Jenny Wåhlander, Zara Zimmerman, Andreas Werling, Cecilia Lundh, Claes Ljungmark, Gabriel Odenhammar, Micaela Remondi, Anna Nylen, Birgitta Fernström, Peter Wanngren, Sanna Ekman, Susanne Barklund, Annika Rynger, Frida Nilsson m.m.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Dubbmaster skrivet 14 augusti 2007 kl. 19:36:20
Jag håller med "Den bäste" i de mesta...:) men vad har hänt Andreas Werling och de andra unga människorna som dubbatt för km studio? Länge sen man såg något med de..¨nån som vet något?
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Carl Barks lover skrivet 18 augusti 2007 kl. 14:05:26
Troligen kommer dom att forsätta med att jobba för KM. KM Studios har ju vart väldigt anonyma på sista tiden men enligt Andreas Nilssons hemsida är dom på gång igen (Vet inte om detta ska vara goda eller dåliga nyheter  :-\)
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 18 augusti 2007 kl. 14:42:15
KM Studio har onekligen hamnat lite i skymundan på senare tid - de har inte alls dubbat lika mycket som förut, efter att Disney övergick till att anlita Sun Studio. Faktum är att de flesta dubbningsbolag hamnat i skymundan på sistone, och Sun Studio har fått mer och mer jobb. Sen något år tillbaka ägs ju Sun Studio dessutom av SDI Media, så antagligen är det bara en tidsfråga innan de två företagen helt och hållet slås ihop...

Men jag har faktiskt inget emot om KM Studio börjar bli lite mer aktiva igen. Deras dubbningar har onekligen förbättrats efter det att Anders Öjebo lämnade företaget och gick över till Eurotroll; vilket gjort att KM inte längre är lika förtjusta i att anlita Öjebo i femtioelva roller i samma film... ;)
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Akilles skrivet 7 september 2007 kl. 11:55:33
Jag säger bara en sak! jag gillar verkligen Bert - Åke VArg grovt mycket! jag hoppas han kommer leva länge till, så att han kan göra många bra röster till många härliga och färgsprakande karaktärer.

Jag tycker hans röst är så tilltalande på något sätt som jag inte ens kan beskriva, varm, djup och käsloladdad. Lev i ömhet Bert-Åke Varg, lev i ömhet.  :-*
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Cadpig skrivet 21 september 2007 kl. 14:02:35
Citerar Kloppstock: "Roffes bästa insats var snarare som Gollum i Radioteatern Sagan Om Ringen"
Kanske det, men jag sa aldrig något om insats eller hur? Bästa/roligaste roll-karaktär menade jag snarare. Plus att Bambi 2 var det senaste jag hört honom i när jag skrev inlägget och överraskningen att höra honom lyfte den redan utmärkta filmen ytterligare.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: TonyTonka skrivet 23 februari 2009 kl. 21:31:15
Någon kanske har frågat före mig, men koppla inte ihop den med  nån annan.


Vem/Vilka är dom bästa dubbarna?

Själv tycker jag Lizette Pålsson, Annica Smedius, Mia Kihl, Linus Wahlgren mmf

Skriv gärna mottivering.

Lizette Pålsson är asbra som Mimmi Pigg.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Lisa skrivet 23 februari 2009 kl. 21:37:17
Vem är Mia Kihl? Är hon vuxen?
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: TonyTonka skrivet 24 februari 2009 kl. 09:02:34
Mia Kihl är född 1979. Har spelat Max i Långbens Galna Gäng, Pepper An, Molly i Luftens Hjältar, Tjatte i Ouack Pack bla.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 24 februari 2009 kl. 09:50:16
Det finns inget skäl att ha mer än en öppen tråd om ens favoritskådisar/dubbare, så jag väljer att sammanfoga Tonytonkas nya tråd med den äldre tråden om samma ämne.

Mina åsikter om favoriter har jag redan skrivit i den tidigare tråden, och till största delen har de inte ändrats sedan dess. På senare tid har jag dock blivit mer och mer förtjust i Mikaela Ardai Jennefors, vars röst jag från början hade svårt för, men som jag nu har börjat uppskatta mer och mer. Bland yngre förmågor tycker jag också mycket bra om Emelie Clausen, Mikaela Tidermark, Amanda Renberg, m.fl. Och Hilda Eidhagen är också omöjligt att inte tycka om.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Lisa skrivet 24 februari 2009 kl. 10:00:44
Citat från: Tonytonka skrivet 24 februari 2009 kl. 09:02:34
Mia Kihl är född 1979. Har spelat Max i Långbens Galna Gäng, Pepper An, Molly i Luftens Hjältar, Tjatte i Ouack Pack bla.

Jaha okej , tack för infon!


Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 24 februari 2009 kl. 09:50:16
Det finns inget skäl att ha mer än en öppen tråd om ens favoritskådisar/dubbare, så jag väljer att sammanfoga Tonytonkas nya tråd med den äldre tråden om samma ämne.

Mina åsikter om favoriter har jag redan skrivit i den tidigare tråden, och till största delen har de inte ändrats sedan dess. På senare tid har jag dock blivit mer och mer förtjust i Mikaela Ardai Jennefors, vars röst jag från början hade svårt för, men som jag nu har börjat uppskatta mer och mer. Bland yngre förmågor tycker jag också mycket bra om Emelie Clausen, Mikaela Tidermark, Amanda Renberg, m.fl. Och Hilda Eidhagen är också omöjligt att inte tycka om.


Jag tycker nog bättre om Emelie Clausen än Mikaela Ardai Jennefors, och håller med om Hilda Eidhagen!! Hon gör London i Suit life of Zack and Cody superbra! London är i och för sig en väldigt överdriven rollfigur och kanske lättare att spela (få fram det väsentliga i rollfiguren) än en "mer normal" rollfigur, men hon gör fortfarande ett mycket bra jobb!

Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: TonyTonka skrivet 3 augusti 2009 kl. 16:46:45
Dessa är min favoriter bla, Annica Smedius, Andreas Nilsson, Lizette Pålsson, Mia Kihl, Mariam Wallentin, Jimmy Björndahl, Samuel Elers-Svensson, Monica Forsberg, Gunnar Ernblad, Fredrik Dolk,
MM
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Elios skrivet 17 september 2009 kl. 18:01:48
Jag har många favoriter
Kvinnliga gillar jag: Annica Smedius,Charlotte Ardai Jennefors,Elina Raeder,Louise Raeder,Annelie Berg,Maria Weisby,Anna Nordell,Pernilla Wahlgren,Monica Forsberg och Christel Cörner.

och manliga: Mattias Knave,Johan Hedenberg,Nils Eklund,Bert-Åke Varg,Fredrik Dolk,Staffan Hallerstam,Leo Hallerstam,Joakim Jennefors,Kenneth Milldoff,Ingemar Carlehed,Dick Eriksson,Ole Ornered,Axel Karlsson,Andreas Nilsson,Hasse Jonsson,Steve Kratz,Jakob Stadell och Stefan Frelander narturligt vis är det många fler. 8)
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: SwedishKuriboh skrivet 7 mars 2010 kl. 12:25:31
Jag är väldigt förtjust i Elina Raeders röst... liksom alla i Raeder-familjen (ie Louise Raeder och Antoner Raeder). Gillar även Andreas Nilsson, Anders Öjebo, Stephan Carlsén, Kim Sulocki, Jasmine Heikura, Roger Storm och många många fler!
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Pontus skrivet 8 mars 2010 kl. 14:20:16
Per Sandborgh, Gunnar Ernblad, Kenneth Milldoff, Hans Jonsson, Bertil Engh, Stefan Ljungqvist (som kanske inte räknas som en "professionell" dubbare men allt han gjort i den svängen är i alla fall lysande tycker jag!).
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Lilla My skrivet 6 november 2010 kl. 03:23:40
Tycker det är smått tragiskt att Tomas Bolme bara har nämnts av en enda medlem än så länge (är det någon mer ursäkta jag)

Ska dock inte rabbla upp min lista, eftersom jag alltid glömmer bort ett ex antal stycken x)
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Anders skrivet 6 november 2010 kl. 10:30:57
Några dubbare vars röster jag verkligen saknar är Peter Wanngren, Monica Forsberg och Bertil Engh. Deras röster förgyllde min barndom. De hör till favoriterna.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: dennis skrivet 29 december 2015 kl. 23:38:18
Citat från: Akilles skrivet  7 september 2007 kl. 11:55:33
Jag säger bara en sak! jag gillar verkligen Bert - Åke VArg grovt mycket! jag hoppas han kommer leva länge till, så att han kan göra många bra röster till många härliga och färgsprakande karaktärer.

Jag tycker hans röst är så tilltalande på något sätt som jag inte ens kan beskriva, varm, djup och käsloladdad. Lev i ömhet Bert-Åke Varg, lev i ömhet.  :-*

Instämmer till 100%!
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: TonyTonka skrivet 17 januari 2016 kl. 21:03:39
Eftersom att min smak har ändrat sig sedan jag postade här senast, så uppdaterar jag nu.

Mina favoriter bland de manliga röstskådespelarna inkluderar Kim Sulocki, Ola Forssmed, Fredrik Hiller, Jakob Stadell, Figge Norling, Allan Svensson, Andreas Nilsson, Björn Granath, Per Andersson, Anders Öjebo, Roger Storm, Steve Kratz, Nick Atkinson, Dan Ekborg, Leif Andrée och Hans Lindgren.

Mina favoriter bland de kvinnliga röstskådespelarna inkluderar Lizette Pålsson, Myrra Malmberg, Linda Olsson, Sofia Källgren, Anna Norberg, Marie Kühler, Åsa Bjerkerot, Anna Engh (fd Nordell), Annica Smedius, Annelie Berg, Louise Raeder och Lena Ericsson.

Mina favoriter bland barnskådespelarna (och ja, jag vet att en del av dem inte är barn längre, men de var barn när de började dubba, eller när de dubbade xD) inkluderar Leo Hallerstam, Johan Halldén, Samuel Elers-Svensson, Jimmy Björndahl, Ulf Bergstrand, Sebastian Paulsson, Lucas Krüger, Niels Pettersson, Anton Nyman, Anton Raeder Olofsson, Mia Kihl, Mariam Wallentin och Alexander Lundberg.

^^
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Epiphany skrivet 28 januari 2016 kl. 08:48:34
Fyra absoluta favoriter är Magnus Rongedal (Megamind), Mattias Knave (Dr. James Harvey & Robby Stewart, Jakob Stadell (Sinbad) och Jacob Ericksson (Larry Dailey) Just dessa röstskådespelare har alla något speciellt i sina röster, portrayals & performances att jag glömmer att det är 'bara' är personer bakom en mic: Acting skills jag inte finner i de flesa Svenska röstskådespelare.

Magnus som Megamind: Han må vara 10~ år för gammal för karaktären, men han förstod Megamind's charm och attityd; han ger även honom en mycket mognare, humble sida Will Ferrell inte gjorde. Vad får honom att stå ut, är hans enorma diversity i sin mjuka, varma röst och vassa performance. Ingen replik låter detsamma, vilket ger en fräsch ny upplevelse i varje mening:
Magnus' starkaste sida, är när hans karaktär 'tar ett steg tillbaka', slappnar av och låter sina ord ta sin tid: Speciellt i den scen Megamind erkänner sina misstag för Warden, hör man verkligen Magnus ge sin själ i sin roll. Hans acting är inte bara övertygande, men man får intrycket att det är Magnus själv som erkänner, inte bara karaktären.
Igen, Magnus är något för gammal för att spela Megamind, men det är den inlevelse och själ han lägger ner på sin roll så övertygande att han stjäl ditt hjärta. Magnus är Megamind.

Mattias Knave har en modern, jazzy och cool röst, riktigt unik, och utmärkt för karaktärer som Dr. James Harvey och Robby Stewart. I vissa repliker kan han i första intryck tyckas ge lite väl mycket i sin performance, men med Mattias' unika röst, är mer, bara bättre. Vad som gör honom en så bra röstskådis, är att trots det höga tempo han har i sin performance, kan han även sakta ner när en scen kräver det. Han har definitivt inte samma diversity som Magnus, men var gör att han aldrig låter uttjatad, är att han har bara ett fåtal roller.

Sinbad har attityd, och medan Jakob klarar det utmärkt, vet han även när han ska lägga ner svärdet och ge karaktären en mjukare, mognare sida. Jakob's unika acting, är hans oerhörda kontroll av sin röst. Han vet precis när rösten ska låta djupare, hur stavelserna ska levereras och förstår karaktären's personlighet till 100%. Det blir aldrig tråkigt eller ensidigt när Jakob säger sina repliker.

Precis som Sinbad, Jacob Ericksson's portrayal av Larry Dailey är klockren; från ålder, attityd och inlevelse. Varje gång jag hör hans röst, glömmer jag att det är Ben Stiller som är originalrösten.

Andra röstskådespelare som är minst lika bra, är Kristian Ståhlgren (Joseph, Proteus & Dr. McPhee)  {Tre helt olika karaktärer; en röstskådis.} Figge Norling (Emperor Kuzco & Pi) {Från en bortskämd brat, till en vuxen, mogen man; mycket bra röstskillnader}, Annelie Heed {Med så många karaktärer i My Little Pony, lyckas hon göra alla sina roller med [nästintill] helt olika röster}, Roger Storm (Teddy Roosevelt), Torsten Wahlund (Cecil), Rafael Edholm (Ronin), Magnus Krepper (Mandrake), Dominique Pålsson (M.K) och Anders Ekborg (Mose/s)
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 8 april 2016 kl. 20:52:07
John Harryson. Alltid lika bra i varje roll. Kan inte få nog av honnom. Bästa roller:all gånger han dubbar westen skådis Pat Buttram och Joakim von Anka.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 13 april 2017 kl. 21:35:48
Det är faktiskt väldigt svårt att välja bara en dubbare, dessutom så har det i många fall varit passande roller, låt mig helt enkelt säga att i stort sätt alla dubbare är bra när de får roller som de passar till.

Det finns väldigt många bra skådespelare enligt mig; Hans Lindgren, John Harryson, Olof Thunberg, Bert-Åke Varg, Peter Harryson, Stig Grybe, Charlie Elvegård, Gunnar Ernblad, Guy De La Berg, Anders Öjebo, Monica Forsberg, Roger Storm, Hasse Andersson, Ingemar Carlehed, Christel Körner, Peter Wanngren, Ulf Källvik, Bertil Engh, Bo Maniette, Hans Gustafsson, Ulf Peder Johansson, Jan Koldenius, Liza Öhman, Nina Alfredsson, Birgitta Fernström, Mikael Roupé, Lena Ericsson, Gizela Rasch, Anja Schmidt, Håkan Mohede, Kenneth Milldoff, Olli Markenros, Stefan Frelander, Thomas Engelbrektson, Fredrik Dolk, Johan Hedenberg, Andreas Nilsson, Steve Kratz, Joakim Jennefors, Sharon Dyall, Lizette Pålsson, Myrra Malmberg, Dan Ekborg, Peter Jöback, Jan Malmsjö, Jonas Malmsjö, Sofia Källgren, Molly Sandén, Mimmi Sandén, Amy Diamond, Annika Herlitz, Wiktoria Johansson, Anna Book, Robert Gustafsson, Johan Ulveson, Vanna Rosenberg, Allan Svensson, Björn Kjellman, Jakob Stadell, Hilda Henze, Vivian Cardinal, Sussie Eriksson, Jan Mybrand, Leif Andrée, Ulla Skoog, Svante Thuresson, Ewa Fröling, Björn Gedda, Björn Granath, Ulf Eklund, Thomas Hellberg, Nils Eklund, Benke Skogholt, Niclas Wahlgren, Pernilla Wahlgren, Mikaela Tidermark, Maria Rydberg, Elina Raeder, Samuel Fröler, Ole Ornered, Mattias Knave, Thomas Oredsson, Hasse Jonsson, Dick Eriksson, Staffan Hallerstam, Anna Isbäck, Adam Fietz, Johan Wahlström, Göran Gillinger, Björn Bengtsson, Magnus Roosman, Carla Abrahamsen, Claes Månsson, Claes Ljungmark, Daniel Wahlgren, Ulf Larsson, Anna Norberg, Eva-Britt Strandberg, Charlott Strandberg, Mona Seilitz, Annica Smedius, Louise Raeder, Helene Lundström, Divina Sarkany, Pauline Kamusewu, Linda Olsson, Jonas Bergström, Dan Bratt, Maria Weisby, Per Sandborgh, Peter Sjöquist, Annelie Berg, Sandra Camenisch, Jasmine Heikura, Jennie Jahns, Iwa Boman, Eric Donell, Marie Kühler-Flack, Åsa Bjerkerot, Meta Roos, Gunnar Uddén, Ayla Kabaca, Nassim Al Fakir, Nour-El Refai, Morgan Alling, Mia Kihl, Stephan Karlsén, Stefan Ljungkvist, Björn Gustafsson, Lill Lindfors, Johannes Brost, Gunnel Fred, Pontus Gustafsson, Suzanne Reuter, Loa Falkman, Reine Brynolfson, Siw Malmkvist, Figge Norling, Fredrik Hiller, Börje Ahlstedt, Anders Jansson, Johan Westman, Nordea Sjöquist, Elin Klinga, Cecilia Forss, Per Andersson, Irene Lindh, Malin Berghagen, Kasja Reingardt, Carl-Johan Rehbinder, Anna Engh, Sanna Nielsen, Anna-Lotta Larsson, Torsten Wahlund, Tommy Nilsson, med flera... Med andra ord, jag har väldigt många favoriter...
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Joakim skrivet 13 april 2017 kl. 23:20:47
Citat från: Disneyfantasten skrivet 13 april 2017 kl. 21:35:48
Det är faktiskt väldigt svårt att välja bara en dubbare, dessutom så har det i många fall varit passande roller, låt mig helt enkelt säga att i stort sätt alla dubbare är bra när de får roller som de passar till.

Jo vi märker det du..  ;)   Men att säga att alla dubbare är "bra" när dom får "rätt" roll låter väl iallafall i mina öron och ögon som ett ganska så märkligt utlåtande?
Har min egen top5 lista här nedan

#1 Gunnar Ernblad
#2 Steve Kratz
#3 Johan Hedenberg
#4 Per sandborgh
#5 Mattias Knave

Märkligt nog så blev det tyvärr inga damer alls på min topp-lista  ::)  ??? men det kan nog vara just för att jag såg mycket på Dino-Riders och annat "coolt" i min uppväxt och därtill var extra fanatisk vad gäller just dom onda karaktärerna som av någon anledning alltid fått större röstfriheter i studion. Serier som jag tycker är underbara rakt igenom där några av mina favoritdubbskådisar medverkar i är bland annat: Swat Kats, Batman: The animated Series, Dino-Riders och Smurfarna.

Sedan så tycker jag att Gunnar och Per Sandborgh är dom bästa översättarna.  :D
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Olof Mellgren skrivet 14 april 2017 kl. 21:27:53
Min är Fredrik Hiller.
Titel: Favorit dubbare
Skrivet av: gstone skrivet 4 januari 2018 kl. 20:30:25
Det finns många bra Svenska dubbar bland dom bästa hör folk som Hans Lindgren och Andreas Nilson. Nu har jag gjort en lista av mina favoriter. Det här dom svenska dubbar som jag gillar mest . Här mina 12 Favorit dubbar !

1 John Harryson
2 Siw Malmkvist
3 Dan Ekborg
4 Allan Svensson
5 Olof Thunberg
6 Meta Velander
7 Ingvar Kjellson
8 Björn Granath
9 Per Myrberg
10 Jonas Malmsjö
11 Ewa Fröling
12 Gösta Prüzelius


Titel: SV: Favorit dubbare
Skrivet av: TecknatÄlskare skrivet 4 januari 2018 kl. 20:54:41
1. Anders Öjebo
2. Leo Hallerstam
3. John Harryson
4. Nick Atkinson
5. Joel Nyström
6. Gunnar Ernblad
7. Linus Lindman
8. Mats Nilsson
Titel: SV: Favorit dubbare
Skrivet av: Epiphany skrivet 4 januari 2018 kl. 21:06:47
(Baserat på röstprestationer)


I. Jacob Ericksson (Larry Daily) Mjuk, lugn röst och han inte bara är, han blir karaktären. + | Mattias Knave | Modern, cool röst och stil: Passar de flesta av sina roller
II. Anders Ekborg (Moses) Han kan bli något aggressive i enstaka repliker, men den själ han ger Moses, är Gudomlig
III. Magnus Rongedal (Megamind) Även om tio år för gammal, men han ger Megamind en mjukare och mognare sida: Hans moderna uttal och lugnande röst, underbart
IV. Dominique Pålsson Wiklund (MK/Mary Katherine) En otroligt lugn, mogen och modern röst och acting: Hon är MK.
V. Jakob Stadell (Sinbad, Burt & Capper) En jazzig, cool och modern röst och stil. Underbar sångröst. Precis som Mattias, han har en otrolig kontroll av språket's tonfall och vet precis var han ska sätta stavelserna {I de flesta fall  :-X :-\}.

Hedrande/Ärofyllda skådisar:
Anneli Heed
Lina Hedlund
Rafael Edholm
Roger Storm
Linus Walhgren
Fredde Granberg & Peter Settman
Figge Norling
Allan Svensson
Titel: SV: Favorit dubbare
Skrivet av: TecknatÄlskare skrivet 4 januari 2018 kl. 21:52:19
Oj glömde visst Mattias Knave.
Titel: SV: Favorit dubbare
Skrivet av: TBT_STR_QR skrivet 4 januari 2018 kl. 22:08:45
Christian Hedlund!
Titel: SV: Favorit dubbare
Skrivet av: Jabberjaw skrivet 4 januari 2018 kl. 23:16:14
Citat från: gstone skrivet  4 januari 2018 kl. 20:30:25
Det finns många bra Svenska dubbar bland dom bästa hör folk som Hans Lindgren och Andreas Nilson. Nu har jag gjort en lista av mina favoriter. Det här dom svenska dubbar som jag gillar mest . Här mina 12 Favorit dubbar !

2 Siw Malmkvist

Hur kan du inte ha med dom skådisarna nedanför medan du har Siw Malmkvist högst upp, som jag endast hört i en gammal Tom & Jerry dubbning.  :-\ Vart är hon mer med samt nån biroll i Nya Äventyr med Nalle Puh av Media Dubb.

Gunnar Ernblad
Steve Kratz
Johan Hedenberg
Kim Sulocki
Hans Wahlgren
Fredrik Dolk
m.m  ;D
Titel: SV: Favorit dubbare
Skrivet av: Jabberjaw skrivet 5 januari 2018 kl. 00:05:46
Detta kanske verkar konstigt att jag tycker men, vore det inte bättre att man slutar göra "list" trådar och fokuserar på att isåfall även ta med röstklipp på exakt vad det är som gör specifika dubbare så pass mycket bättre än andra. Så kan andra bilda sig en uppfattning också och faktiskt diskutera något.  :-\
Titel: SV: Favorit dubbare
Skrivet av: Alexander skrivet 5 januari 2018 kl. 05:58:10
Citat från: Jabberjaw skrivet  4 januari 2018 kl. 23:16:14
Hur kan du inte ha med dom skådisarna nedanför medan du har Siw Malmkvist högst upp, som jag endast hört i en gammal Tom & Jerry dubbning.  :-\ Vart är hon mer med samt nån biroll i Nya Äventyr med Nalle Puh av Media Dubb.

Gunnar Ernblad
Steve Kratz
Johan Hedenberg
Kim Sulocki
Hans Wahlgren
Fredrik Dolk
m.m  ;D

Siw Malmkvist är även med som Magica de Hex i de flesta avsnitten av  Knatte, Fnatte och Tjatte på äventyr och som stenfiguren Laverne i Disneys Ringaren i Notre Dame och dess uppföljare.

Även om det inte är dubbning gör hon en mycket charmig insats också i julkalendern Trolltider.  :)
Titel: SV: Favorit dubbare
Skrivet av: Richardo skrivet 5 januari 2018 kl. 11:13:01
Citat från: Jabberjaw skrivet  5 januari 2018 kl. 00:05:46
Detta kanske verkar konstigt att jag tycker men, vore det inte bättre att man slutar göra "list" trådar och fokuserar på att isåfall även ta med röstklipp på exakt vad det är som gör specifika dubbare så pass mycket bättre än andra. Så kan andra bilda sig en uppfattning också och faktiskt diskutera något.  :-\

Kanske för att människor är dumma eller inte vill arbeta? Ledsen för att jag inte är politiskt korrekt.

Det är ju lättare att skriva en lista än att ladda upp ljudklipp.
Titel: SV: Favorit dubbare
Skrivet av: Epiphany skrivet 5 januari 2018 kl. 19:30:24
Citat från: Jabberjaw skrivet  5 januari 2018 kl. 00:05:46
Detta kanske verkar konstigt att jag tycker men, vore det inte bättre att man slutar göra "list" trådar och fokuserar på att isåfall även ta med röstklipp på exakt vad det är som gör specifika dubbare så pass mycket bättre än andra. Så kan andra bilda sig en uppfattning också och faktiskt diskutera något.  :-\

Det finns inte tillräckligt med klipp för att visa exempel för varje röstskådis. Svenska dubbningsbolag är inte direkt generösa med "Behind the Scenes".
Titel: SV: Favorit dubbare
Skrivet av: gstone skrivet 1 mars 2018 kl. 00:11:04
Jag har nu förlängt min lista

1 John Harryson
2 Siw Malmqivst
3 Dan Ekborg
4 Allan Svensson
5 Olof Thunberg
6 Meta Velander
7 Ingvar Kjellson
8 Stig Grybe
9 Björn Granth
10 Per Myberg
11  Jonas Malmsjö
12 Ewa Fröling
13 Gösta Prüzelius
14 Eva Bysing
15 Johannes Brost
16 Philip Zandén
17 Pernilla Wahlgren
18  Peter Harryson
19 Bert-Åke Varg

Andra Dubbar som jag gillar är också Tursten Wahlund och Linus och Nicolas Wahlgren.
Titel: SV: Favorit dubbare
Skrivet av: Samlaren skrivet 1 mars 2018 kl. 12:25:21
Några som hör till mina favoriter är

1. Anders Öjebo
2. Guy De La Berg
3.  John Harryson
4. Ewa Fröling
5. Maria Dalhbeg eller vad hon heter hon som blandannat har Mays röst i Pokemon
6. Björn Granath
7. Mimmi Sanden (NY men duktig dubbare och passar i filmer där det är sånger med)
8. Per Myrberg
9. Gösta Prüzelius
10. Peter Harryson

sedan finns det ett gäng till :)
Titel: SV: Favorit dubbare
Skrivet av: gstone skrivet 14 mars 2018 kl. 23:54:56
Citat från: Samlaren skrivet  1 mars 2018 kl. 12:25:21
Några som hör till mina favoriter är

1. Anders Öjebo
2. Guy De La Berg
3.  John Harryson
4. Ewa Fröling
5. Maria Dalhbeg eller vad hon heter hon som blandannat har Mays röst i Pokemon
6. Björn Granath
7. Mimmi Sanden (NY men duktig dubbare och passar i filmer där det är sånger med)
8. Per Myrberg
9. Gösta Prüzelius
10. Peter Harryson

sedan finns det ett gäng till :)

Ja. Igen kan förneka att Guy De La Berg och Mimmi Sanden är tangfulla.

Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Jabberjaw skrivet 15 juli 2018 kl. 14:40:05
Steve Kratz
Gunnar Ernblad
Peter Harryson
Andreas Nilsson
Johan Hedenberg
Kim Sullocki
Hans Wahlgren

Kvinnliga röstskådespelare som jag gillar är den goda fén i orginaldubben utav Pinocchio, som vad jag vet även medverkade i orginaldubben av Bambi som gavs ut på VHS av misstag. Vad hon nu heter  ::) :-[. Tycker även Bulans röst i Media Dubbs Piff & Puff - Privatdetektiver var riktigt bra.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 15 juli 2018 kl. 14:57:54
Citat från: Jabberjaw skrivet 15 juli 2018 kl. 14:40:05
Steve Kratz
Gunnar Ernblad
Peter Harryson
Andreas Nilsson
Johan Hedenberg
Kim Sullocki
Hans Wahlgren

Kvinnliga röstskådespelare som jag gillar är den goda fén i orginaldubben utav Pinocchio, som vad jag vet även medverkade i orginaldubben av Bambi som gavs ut på VHS av misstag. Vad hon nu heter  ::) :-[. Tycker även Bulans röst i Media Dubbs Piff & Puff - Privatdetektiver var riktigt bra.

Det var Anna Lindahl som gjorde Blå Féens röst i originaldubbningen av Pinocchio!  :)
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Adam skrivet 17 juli 2018 kl. 20:47:27
Lite sent att skriva kanske, men mina favoriter är:

Anders Öjebo
Per Sandborgh
Gunnar Ernblad
Stephan Karlsén
Johan Hedenberg
Irene Lindh
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 17 juli 2018 kl. 23:01:08
Jag tycker ärligt talat det är lite problematiskt att börja utse favoritskådespelare, då väldigt många skådespelare kan vara bra om de får en roll de passar för; medan ingen skådespelare i världen passar för alla roller.

Med detta sagt är det dock ganska många skådespelare jag är väldigt förtjust i, varför jag har svårt att utse enstaka favoriter. Men några skådespelare jag tycker väldigt bra om, och som passar till ganska många slags roller är (för att nämna några exempel inom olika åldersgrupper och kön):

Andreas Nilsson
Gunnar Ernblad
Steve Kratz
Joakim Jennefors
Mattias Knave
Annelie Berg Bhagavan
Annica Smedius
Maria Rydberg
Charlotte Ardai Jennefors
Louise Raeder (fast hon är ju tyvärr inte så aktiv nuförtiden)
Elina Raeder
Mikaela Ardai Jennefors
Mikaela Tidermark
Anna Engh
Anna Isbäck
Jasmine Heikura
Jesper Adefelt
Nick Atkinson
Adam Portnoff

Alla dessa utan inbördes ordning, och med reservation för att jag kan ha glömt någon favorit.

Om jag måste utse en enda favorit alla kategorier, så får det nog lov att bli Andreas Nilsson; då jag tror att jag vågar hävda att han är den som passar för flest slags roller utan att det någonsin blir tjatigt att höra honom.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 17 juli 2018 kl. 23:34:21
Jag håller med Daniel om att i stort sätt alla skådespelare kan vara bra om de får roller som de faktiskt passar till, men att ingen skådespelare i Sverige (eller hela världen) passar för alla slags roller!

Förresten så spelar det väl ingen roll om man även tar med skådespelare som inte längre är aktiva eller inte längre är i livet?
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 7 oktober 2018 kl. 23:03:35
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 17 juli 2018 kl. 23:01:08
Om jag måste utse en enda favorit alla kategorier, så får det nog lov att bli Andreas Nilsson; då jag tror att jag vågar hävda att han är den som passar för flest slags roller utan att det någonsin blir tjatigt att höra honom.

Ja, ingen kan förneka att Andreas Nilsson är helt fantastiskt!  :)
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 14 april 2019 kl. 19:31:08
Här är några av mina favoriter

Ewa Fröling
Allan Svensson
John Harryson
Amy Diamond
Bert-Åke Varg
Pernilla Wahlgren
Nils Eklund
Björn Granth
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Elios skrivet 22 maj 2019 kl. 16:25:32
Citat från: Erik Dahlberg skrivet 22 maj 2019 kl. 14:42:15
Daniel: Jag upptäckte nyss att det redan finns ett ämne om favoritdubbare så jag undrar om du kan sammanfoga denna tråd med tråden i länken
https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=157.0

Ja det här du ju rätt i. Vill minnas att jag skrev i den för några år sedan.  8)
Titel: SV: Favorit dubbare
Skrivet av: Lilla My skrivet 23 november 2019 kl. 17:15:41
Jag förstår verkligen inte sådana här listor med sjukt många namn av ingen särskilt anledning, speciellt utan formulering eller förklaring.

Är det någon här som är genuint intresserad av någon annans lista eller är det enbart kul att skriva sin egen och lyfta sin egna åsikt? Isåfall har det ju inte på ett forum att göra, egentligen?
Titel: SV: Favorit dubbare
Skrivet av: gstone skrivet 25 november 2019 kl. 17:41:28
Jag insåg idag att Johan Hedenberg nog har en av dom mest dramatiska rösterna i svensk dubbning och också alltid väldigt bra inlevelse.


Titel: SV: Favorit dubbare
Skrivet av: Christian Hedlund skrivet 29 november 2019 kl. 14:53:26
Mitt svar är Annica Smedius - alla dagar i veckan! :)
Titel: SV: Favorit dubbare
Skrivet av: Erika skrivet 29 november 2019 kl. 17:10:10
Citat från: Erik Dahlberg skrivet 29 november 2019 kl. 15:14:18
Kan du göra det Daniel

Jag kan göra det. :)
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 3 december 2019 kl. 17:06:44
Johan Hedenberg verkligen en av dom bästa rösterna i svensk dubbning !

Jag tycker att låter rät lik  Charles Dance från serien Game of Thrones eller som en svensk Jeremy Irons !
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 13 maj 2020 kl. 16:33:16
Här några av domdubbar jag gillar ,mest !
Mia Benson, Rachel Mohlin , Anki Albertsson , Frida Nilsson ,mFigge Norling , Linus Wahlgren, Gunvor Pontén, Björn Granath, Tor Isedal ,Stephan Karlsén, Anders Beckman , Hans Lindgren , Åke Lagergren ,Gunnel Fred ,Allan Svensson, Siw Malmkvist, Vivian Cardinal och Ewa Fröling
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 14 maj 2020 kl. 21:32:18
Här fler dubbare som hör till mina facoriter Torsten Wahlund
,Bert-Åke Varg ,John Harryson , Per Myrberg Charlie Elvegård(villa i frid), Johan Ulveson
, Annika Herlitz och Sebastian Karlsson.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: MoraNisse skrivet 14 maj 2020 kl. 21:44:05
Mina favoritdubbare e Hasse Jonsson & Louise Raeder
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 26 augusti 2020 kl. 20:06:45
Jag tycker Ison Glasgow är jätte bra !
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Hey Arnold på svenska skrivet 26 augusti 2020 kl. 20:11:33
Jag kan inte välja en person så jag väljer 90talet :)
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 26 augusti 2020 kl. 20:16:41
Jag skulle säga hela Sun Studii Köpenhamns gänget
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: MOA skrivet 26 augusti 2020 kl. 21:34:13
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 26 augusti 2020 kl. 20:16:41
Jag skulle säga hela Sun Studii Köpenhamns gänget
Min favorit e Kenneth Milldoff
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 3 september 2020 kl. 16:41:14
Joakim Bergström, Stephan Karlsén och Jan Mybrand är alla jätte bra !
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 3 september 2020 kl. 16:45:04
Mia Benson och Frida Edström är också bra  ;D
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 9 september 2020 kl. 19:46:08
Maria Weisby är en av mina favoriter med ;D
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 17 september 2020 kl. 15:30:39
Pontus Gustafson och Lars Edström är också jättebra !
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 22 september 2020 kl. 13:51:04
Jag tycker att rapparen Fred Felipe Leiva Wenge är bra på att dubba !
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: MOA skrivet 22 september 2020 kl. 21:32:18
Han kan väl rappa i en dubbning
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Adam Larsson skrivet 22 september 2020 kl. 21:33:19
Jag älskar Joakim Jennerfors röst så mycket så att jag tittar på program med syntolkning bara för att det är han som syntolkar
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 26 september 2020 kl. 17:59:32
Här några fler av min favorit dubbare

Lars Lind, Lars Edström , Torsten Wahlund , Anders Nyström ,Stephan Karlsén ,Nils Eklund - Lis Nilheim , Frida Edström och Jonas Bergström
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: MOA skrivet 26 september 2020 kl. 23:31:05
Citat från: gstone skrivet 26 september 2020 kl. 17:59:32
Här några fler av min favorit dubbare

Lars Lind, Lars Edström , Torsten Wahlund , Anders Nyström ,Stephan Karlsén ,Nils Eklund - Lis Nilheim , Frida Edström och Jonas Bergström
E Frida & Lars Edström släkt?
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 27 september 2020 kl. 15:55:21
Citat från: MOA skrivet 26 september 2020 kl. 23:31:05
E Frida & Lars Edström släkt?

Man och hustru tror jag  ???

Dom dubbade ändå ofta i hop :D
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 20 oktober 2020 kl. 13:09:05
Jag gillar även Christina Schollin , Lars Göran Persson och Lennart R. Svensson,

Andra favoriter är Pia Johansson och Jan Mybrand .
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Adam Larsson skrivet 24 oktober 2020 kl. 16:28:17
Citat från: clash skrivet  8 mars 2006 kl. 16:18:43
Vilka och varför är dina favoritskådisar?
Steffan Rudvall
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: MOA skrivet 24 oktober 2020 kl. 18:40:55
Citat från: Adam Larsson skrivet 24 oktober 2020 kl. 16:28:17
Steffan Rudvall
Varför?
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 24 oktober 2020 kl. 18:45:07
Citat från: MOA skrivet 24 oktober 2020 kl. 18:40:55
Varför?
Jag har aldrig dubbat (inte på svenska i alla fall)
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 27 oktober 2020 kl. 12:53:29
Jag tycker Vivian Cardinal är bra, Hon brukar oftast göra ett toppen jobb !

Cardinal är super duktig  ;D ;D ;D
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Adam Larsson skrivet 27 oktober 2020 kl. 12:54:13
Steffan Rudvall är min favoritdubbare
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 27 oktober 2020 kl. 13:06:52
Citat från: Adam Larsson skrivet 27 oktober 2020 kl. 12:54:13
Steffan Rudvall är min favoritdubbare
Som jag sa tidigare så har jag aldrig dubbat (inte på svenska i alla fall).
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 28 oktober 2020 kl. 22:52:18
Jag gillar Tress MacNeille, Tycker hon ofta är VÄLDIGT BRA ;D ;D
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 6 maj 2021 kl. 15:08:04
Nils Eklund och Hans Wahlgren.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 16 augusti 2021 kl. 21:08:13
Här några dubbbare som jobbar idag som är väldigt bra.

Anette Belander
Calle Carlswärd
Göran Engman
John Alexander Eriksson
John Lundvik
Lucas Krüger
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 25 september 2021 kl. 22:04:33
Här fler favoriter Happy Jankell,Ola Forssmed och Vicki Benckert.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: MOA skrivet 25 september 2021 kl. 22:30:41
Tara Strong e förbannat bra :D
Titel: Favorit röstskådespelare?
Skrivet av: Skokaka skrivet 14 februari 2022 kl. 00:25:56
Ledsen om det redan fanns ett ämne som det här. Jag tänkte prata om mina favorit röstskådespelare.

Favorit röstskådespelare (Män):

10: Dick Eriksson
9: Mattias Knave
8: Joakim Jennefors
7: Tommy Nilsson
6: Andreas Nilsson
5: Johan Hedenberg
4: Anders Öjebo
3: Gunnar Ernblad
2: Steve Kratz
1: Kim Sulocki
Andra: Linus Wahlgren, Claes Ljungmark, Nick Atkinson, Peter Sjöquist, Hasse Jonsson, och Per Sandborgh

Favorit röstskådespelerskor (Kvinnor):

10: Annica Smedius
9: Annelie Berg Bhagavan
8: Sharon Dyall
7: Irene Lindh
6: Louise Raeder
5: Myrra Malmberg
4: Lizette Pålsson
3: Elina Raeder
2: Pernilla Wahlgren
1: Maria Rydberg
Andra: Inte vad jag kommer på... :-[

Jag tycker att de alla är bra på att dubba. Om jag får välja Amerikanska röstskådespelare så skulle jag säga att Tom Kenny, Tara Strong, och Jim Cummings är mina favoriter. Jag hoppas att de kan fortfarande dubba och leva länge. Om de dör så blir det inte kul med allt som kommer efter det. :(

Om ni har några favoriter så kan ni lägga till dom här. :)
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Adam skrivet 14 februari 2022 kl. 11:42:28
Citat från: MOA skrivet 25 september 2021 kl. 22:30:41
Tara Strong e förbannat bra :D
Vet att jag svarar lite sent, men Tara Strong klassas egentligen inte som "dubbare", utan som vanlig röstskådis. Dubbning har att göra med att man lägger på ljud över originalrösterna i efterhand, om du vet vad jag menar.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 14 februari 2022 kl. 11:52:06
Citat från: Adam skrivet 14 februari 2022 kl. 11:42:28
Vet att jag svarar lite sent, men Tara Strong klassas egentligen inte som "dubbare", utan som vanlig röstskådis. Dubbning har att göra med att man lägger på ljud över originalrösterna i efterhand, om du vet vad jag menar.
Det stämmer, men jag vill bara tillägga att "dubbare" faktiskt också är röstskådespelare. 
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Adam skrivet 14 februari 2022 kl. 12:50:37
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 14 februari 2022 kl. 11:52:06
Det stämmer, men jag vill bara tillägga att "dubbare" faktiskt också är röstskådespelare.
Fördtod du inte att jag menade det också delvis?
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 14 februari 2022 kl. 13:00:33
Citat från: Adam skrivet 14 februari 2022 kl. 12:50:37
Fördtod du inte att jag menade det också delvis?
Det är alltid viktigt att klargöra...
Titel: SV: Favorit röstskådespelare?
Skrivet av: MOA skrivet 14 februari 2022 kl. 13:17:59
Citat från: Skokaka skrivet 14 februari 2022 kl. 00:25:56
Ledsen om det redan fanns ett ämne som det här. Jag tänkte prata om mina favorit röstskådespelare.

Favorit röstskådespelare (Män):

10: Dick Eriksson
9: Mattias Knave
8: Joakim Jennefors
7: Tommy Nilsson
6: Andreas Nilsson
5: Johan Hedenberg
4: Anders Öjebo
3: Gunnar Ernblad
2: Steve Kratz
1: Kim Sulocki
Andra: Linus Wahlgren, Claes Ljungmark, Nick Atkinson, Peter Sjöquist, Hasse Jonsson, och Per Sandborgh

Favorit röstskådespelerskor (Kvinnor):

10: Annica Smedius
9: Annelie Berg Bhagavan
8: Sharon Dyall
7: Irene Lindh
6: Louise Raeder
5: Myrra Malmberg
4: Lizette Pålsson
3: Elina Raeder
2: Pernilla Wahlgren
1: Maria Rydberg
Andra: Inte vad jag kommer på... :-[

Jag tycker att de alla är bra på att dubba. Om jag får välja Amerikanska röstskådespelare så skulle jag säga att Tom Kenny, Tara Strong, och Jim Cummings är mina favoriter. Jag hoppas att de kan fortfarande dubba och leva länge. Om de dör så blir det inte kul med allt som kommer efter det. :(

Om ni har några favoriter så kan ni lägga till dom här. :)
Håller med om allt som skrivs ;D
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Anders skrivet 14 februari 2022 kl. 14:21:49
Citat från: clash skrivet  8 mars 2006 kl. 16:18:43
Vilka och varför är dina favoritskådisar?

Mina är Johanna Ljungberg och Andreas Nilsson. Båda är mkt duktiga skådisar med bra inlevelse och behagliga röster. Johanna kan man inte kalla veteran men vi får hoppas att hon gör mer. Hon var lika duktig som barn som hon är som vuxen.
Andreas är en av få veteraner man aldrig tröttnar på. Han är väldigt bra på att förställa rösten bl.a. till Kalle Anka.
Kanske litet off-topic och jag avser inte att tala ner om Andreas talang, men Kalle Anka-ljudet är ingen "förställd röst" (det har ingenting med stämbandet att göra) utan är ett ljud som uppstår genom en luftficka i kinden.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Adam skrivet 14 februari 2022 kl. 14:44:51
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 14 februari 2022 kl. 13:00:33
Det är alltid viktigt att klargöra...
I detta fall ville jag bara förklara skillnadena mellan röstskådespelare och dubbare, vilket jag klargjorde ganska tydligt.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Skokaka skrivet 14 februari 2022 kl. 19:21:05
Jaså, så det har redan funnits en tråd av det jag skrev? Tur att den flyttades hit då. :D
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 14 februari 2022 kl. 22:06:48
Johan Hedenberg är bra. ;D

Särkilt som Cirkusdriktören
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 14 februari 2022 kl. 22:07:52
Linus Wahlgren och Claes Ljungmark är bra.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 14 februari 2022 kl. 22:09:53
Citat från: gstone skrivet 14 februari 2022 kl. 22:06:48
Johan Hedenberg är bra. ;D

Särkilt som Cirkusdriktören

Vilken cirkusdirektör?
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 14 februari 2022 kl. 22:10:54
Citat från: Disneyfantasten skrivet 14 februari 2022 kl. 22:09:53
Vilken cirkusdirektör?

I den fantastiska ivan.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 14 februari 2022 kl. 22:14:35
Citat från: gstone skrivet 14 februari 2022 kl. 22:10:54
I den fantastiska ivan.

Jag har inte sett filmen ännu, men jag skulle vilja, jag får göra det när jag skaffat Disney+.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: TonyTonka skrivet 22 februari 2022 kl. 01:14:15
Mina favoriter har varierat kraftigt genom åren, men just nu är dem:

Favorit bland manliga röstskådespelare: Andreas Nilsson

Han var den första dubbaren jag lärde mig både namn och röst på, och jag blir alltid så glad när jag hör hans röst i en dubbning. Även om en dubbning är jättedålig höjs den markant om han är med i den. :D

Favorit bland kvinnliga röstskådespelare: Maria Rydberg

En fröjd för örat, bra sångerska, alltid mysig att lyssna på, klarar dessutom att göra alla ålderstyper. :D

Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Skokaka skrivet 22 februari 2022 kl. 19:36:25
Citat från: TonyTonka skrivet 22 februari 2022 kl. 01:14:15
Mina favoriter har varierat kraftigt genom åren, men just nu är dem:

Favorit bland manliga röstskådespelare: Andreas Nilsson

Han var den första dubbaren jag lärde mig både namn och röst på, och jag blir alltid så glad när jag hör hans röst i en dubbning. Även om en dubbning är jättedålig höjs den markant om han är med i den. :D

Favorit bland kvinnliga röstskådespelare: Maria Rydberg

En fröjd för örat, bra sångerska, alltid mysig att lyssna på, klarar dessutom att göra alla ålderstyper. :D

Snyggt, Maria Rydberg är också min favorit kvinnliga röstskådespelare och Andreas Nilsson är en av mina favoriter. ;D
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 5 januari 2023 kl. 23:10:44
Här några ut av min favorit bland do som jobbar nu.
Nassim Al Fakir
Lina Hedlund
Astrid Assefa
Björn Bengtsson
Bengt Järnblad
Vicki Benckert
Lars Bethke
Joachim Bergström
Jan Åström
Jan Modin
Sandra Caménisch

Alexander Lycke
Lucas Krüger
Claes Ljungmark
Figge Norling

Jasmine Heikura

Magnus Roosman

Ivan Mathias Petersson

Alexander Lycke
Lucas Krüger

Linda Olsson
Ayla Kabaca
Katrin Sundberg
Stran Cetin

Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 5 januari 2023 kl. 23:17:12

Här fler av mina favoriter
Emil Almén
Maria Möller
Linus Eklund Adolphson
Sharon Dyall

Hanna Hedlund
Amanda Renberg
Freddy Åsblom
Pablo Cepeda
Göran Engman
Glenn Edell
John Alexander Eriksson
Annika Herlitz
Magnus Roosmann
Anette Belander
Sanna Martin
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 5 januari 2023 kl. 23:19:40
Linda Ulvaeus
Calle Carlswärd
Axel Adelöw
Sebastian Karlsson
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 18 januari 2023 kl. 16:55:33
Jag tycker väldigt mycket om Andreas Nilsson :D
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 18 januari 2023 kl. 16:58:00
Jag gilar Steve Kratz.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Lillefot skrivet 18 januari 2023 kl. 17:32:22
På tok för många, men ett urval:

* Gunnar Ernblad
* Sture Ström
* Anders Öjebo
* Roger Storm
* Peter Sjöquist
* Kenneth Milldoff
* Håkan Mohede
* Dick Eriksson
* Christian Hedlund
* Christian Fex
* Ingemar Carlehed
* Mikaél Roupe
* Steve Kratz
* Olli Markenros
* Guy de la Berg
* Mattias Knave
* Annelie Berg
* Joakim Jennefors (han har en fantastisk sångröst dessutom) :)
* Jörgen Lantz
* Staffan Hallerstam
* Leo Hallerstam
* Eleonor Telcs
* Torsten Wahlund

Ni märker säkert hur jag är förtjust i just de från 80, 90 och tidiga 2000-talet.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Skokaka skrivet 6 april 2023 kl. 23:49:55
Jag vet att jag har redan gjort en lista för mina "övriga" favoritdubbare, men poängen är att jag kommer ihåg dom ända sedan min barndom, och de har dubbat ganska mycket fortfarande. Så, jag tänkte ta upp dubbare som är klassiska (och några av dom är tyvärr inte med oss längre... :() och andra dubbare som är mer moderna. :) 

Klassiska favoritdubbare (Män):

10: Sture Ström
9: Jan Koldenius
8: Bertil Engh
7: Bo Maniette
6: Roger Storm
5: Staffan Hallerstam
4: Charlie Elvegård
3: Bert-Åke Varg
2: Hans Lindgren
1: John Harryson
Andra: Kommer inte på... :-[ 

Klassiska favoritdubbare (Kvinnor):

10: Anna Nordell-Engh
9: Jasmine Heikura-Hansen
8: Mia Kihl
7: Beatrice Järås
6: Maria Weisby
5: Charlotte Ardai Jennefors
4: Lena Ericsson
3: Birgitta Fernström
2: Christel Körner
1: Monica Forsberg
Andra: Mariam Wallentin, Anita Molander, Vicki Benckert, Gunilla Orvelius, Norea Sjöquist, Ewa Fröling, och Malin Berghagen Nilsson

Moderna favoritdubbare (Män):

10: Anders Byström
9: Göran Gillinger
8: Dan Ekborg
7: Johan Wahlström
6: Jan Åström
5: Fredde Granberg
4: Peter Harryson
3: Stephan Karlsén
2: Jakob Stadell
1: Christian Hedlund
Andra: Guy de la Berg, Ole Ornered, Bengt Skogholt, Adam Fietz, Anton Körberg, Fredrik Hiller, och Allan Svensson

Moderna favoritdubbare (Kvinnor):

10: Jennie Jahns
9: Matilda Smedius
8: Hilda Henze
7: Anna Isbäck
6: Annika Herlitz
5: Mimmi Sandén
4: Cecilia Wrangel Schoug
3: Emelie Clausen
2: Mikaela Tidermark Nelson
1: Mikaela Ardai Jennefors
Andra: Kommer inte på... :-[     
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 7 april 2023 kl. 15:11:29
Citat från: Skokaka skrivet  6 april 2023 kl. 23:49:55Jag vet att jag har redan gjort en lista för mina "övriga" favoritdubbare, men poängen är att jag kommer ihåg dom ända sedan min barndom, och de har dubbat ganska mycket fortfarande. Så, jag tänkte ta upp dubbare som är klassiska (och några av dom är tyvärr inte med oss längre... :() och andra dubbare som är mer moderna. :)

Klassiska favoritdubbare (Män):

10: Sture Ström
9: Jan Koldenius
8: Bertil Engh
7: Bo Maniette
6: Roger Storm
5: Staffan Hallerstam
4: Charlie Elvegård
3: Bert-Åke Varg
2: Hans Lindgren
1: John Harryson
Andra: Kommer inte på... :-[

Klassiska favoritdubbare (Kvinnor):

10: Anna Nordell-Engh
9: Jasmine Heikura-Hansen
8: Mia Kihl
7: Beatrice Järås
6: Maria Weisby
5: Charlotte Ardai Jennefors
4: Lena Ericsson
3: Birgitta Fernström
2: Christel Körner
1: Monica Forsberg
Andra: Mariam Wallentin, Anita Molander, Vicki Benckert, Gunilla Orvelius, Norea Sjöquist, Ewa Fröling, och Malin Berghagen Nilsson

Moderna favoritdubbare (Män):

10: Anders Byström
9: Göran Gillinger
8: Dan Ekborg
7: Johan Wahlström
6: Jan Åström
5: Fredde Granberg
4: Peter Harryson
3: Stephan Karlsén
2: Jakob Stadell
1: Christian Hedlund
Andra: Guy de la Berg, Ole Ornered, Bengt Skogholt, Adam Fietz, Anton Körberg, Fredrik Hiller, och Allan Svensson

Moderna favoritdubbare (Kvinnor):

10: Jennie Jahns
9: Matilda Smedius
8: Hilda Henze
7: Anna Isbäck
6: Annika Herlitz
5: Mimmi Sandén
4: Cecilia Wrangel Schoug
3: Emelie Clausen
2: Mikaela Tidermark Nelson
1: Mikaela Ardai Jennefors
Andra: Kommer inte på... :-[     

Förlåt, men du vet väl om att;

- Guy De La Berg medverkade i en och annan dubbning på 1960-talet innan hans period 1999-2010 och sedanblev han svårt sjuk 2011 och gick bort 2014

- Jan Koldenius, Bertil Engh, Bo Maniette och Roger Storm började alla dubba redan på 1980-talet

- Stephan Karlsén började dubba redan på 1980-talet

- Dan Ekborg började dubba på 1990-talet

- Johan Wahlström började dubba mot slutet av 1980-talet

- Allan Svensson började dubba redan på 1980-talet

- Peter Harryson började dubbade dubba redan på 1980-talet

- Jan Åström började dubba på 1990-talet

- Anna Nordell-Engh började dubba redan på 1990-talet

- Jasmine Heikura-Hansen började dubba redan på 1990-talet

- Maria Kihl började dubba redan på 1990-talet (eller möjligen rentav redan på 1980-talet)

- Mariam Wallentin började dubba redan på 1990-talet

- Charlotte Ardai Jennefors började dubba redan på 1990-talet

- Maria Weisby började dubba redan på 1980-talet

- Lena Ericsson började dubba redan på 1970-talet

- Monica Forsberg började dubba redan på 1980-talet

- Christel Körner började dubba redan på 1980-talet

- Birgitta Fernström började dubba redan på 1980-talet

- Beatrice Järås började dubba redan på 1990-talet (eller möjligen rentav redan på 1980-talet)

- John Harryson började dubba redan på 1970-talet (även om det är möjligt att han började redan på 1960-talet)

- Anita Molander började dubba redan på 2010-talet (eller möjligen rentav tidigare)

- Malin Berghagen Nilsson började dubba redan på 1990-talet (eller möjligen rentav redan på 1980-talet)

- Vicki Benckert började dubba redan på 1990-talet (eller möjligen rentav redan på 1980-talet)

- Norea Sjöquists första dubbning var Sagor Från Zoo och jag minns att jag såg den som dagisbarn, så den måste ha varit på tidigt 2000-tal

- Gunilla Orvelius började dubba 1993

- Ewa Fröling började dubba redan i sent 1970-tal

- Jennie Jahns började dubba 1999

- Adam Fietz började dubba 1998

Får man fråga: hur förklarar du allt det?
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Skokaka skrivet 7 april 2023 kl. 16:30:57
Citat från: Disneyfantasten skrivet  7 april 2023 kl. 15:11:29Förlåt, men du vet väl om att;

- Guy De La Berg medverkade i en och annan dubbning på 1960-talet innan hans period 1999-2010 och sedanblev han svårt sjuk 2011 och gick bort 2014

- Jan Koldenius, Bertil Engh, Bo Maniette och Roger Storm började alla dubba redan på 1980-talet

- Stephan Karlsén började dubba redan på 1980-talet

- Dan Ekborg började dubba på 1990-talet

- Johan Wahlström började dubba mot slutet av 1980-talet

- Allan Svensson började dubba redan på 1980-talet

- Peter Harryson började dubbade dubba redan på 1980-talet

- Jan Åström började dubba på 1990-talet

- Anna Nordell-Engh började dubba redan på 1990-talet

- Jasmine Heikura-Hansen började dubba redan på 1990-talet

- Maria Kihl började dubba redan på 1990-talet (eller möjligen rentav redan på 1980-talet)

- Mariam Wallentin började dubba redan på 1990-talet

- Charlotte Ardai Jennefors började dubba redan på 1990-talet

- Maria Weisby började dubba redan på 1980-talet

- Lena Ericsson började dubba redan på 1970-talet

- Monica Forsberg började dubba redan på 1980-talet

- Christel Körner började dubba redan på 1980-talet

- Birgitta Fernström började dubba redan på 1980-talet

- Beatrice Järås började dubba redan på 1990-talet (eller möjligen rentav redan på 1980-talet)

- John Harryson började dubba redan på 1970-talet (även om det är möjligt att han började redan på 1960-talet)

- Anita Molander började dubba redan på 2010-talet (eller möjligen rentav tidigare)

- Malin Berghagen Nilsson började dubba redan på 1990-talet (eller möjligen rentav redan på 1980-talet)

- Vicki Benckert började dubba redan på 1990-talet (eller möjligen rentav redan på 1980-talet)

- Norea Sjöquists första dubbning var Sagor Från Zoo och jag minns att jag såg den som dagisbarn, så den måste ha varit på tidigt 2000-tal

- Gunilla Orvelius började dubba 1993

- Ewa Fröling började dubba redan i sent 1970-tal

- Jennie Jahns började dubba 1999

- Adam Fietz började dubba 1998

Får man fråga: hur förklarar du allt det?
Åh... Tja, jag menar nog att en del kommer jag mest ihåg i min barndom, medan de andra jag fick lära känna lite senare? Okej, att de är "klassiska" eller "moderna" är kanske fel ord, men jag ville nämna dessa dubbare också. Och i det här fallet är de honorable mentions eller något efter de jag hade i min övriga lista. Eller så tänker jag som så att jag har mest hört några utav dessa mest i barndomen och de andra har jag mest hört lite senare eller något... :-\  
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 18 april 2023 kl. 22:28:32
Citat från: Skokaka skrivet  6 april 2023 kl. 23:49:555: Mimmi Sandén
4: Cecilia Wrangel Schoug
3: Emelie Clausen
2: Mikaela Tidermark Nelson
1: Mikaela Ardai Jennefors
Andra: Kommer inte på... :-[   
Är det här en annan Mimmi Sandén ? https://open.spotify.com/artist/4GCwfakdZdo3KkBNtzU5vn?si=SV17y2WrTHujK64mi_tkBQ&nd=1 (https://open.spotify.com/artist/4GCwfakdZdo3KkBNtzU5vn?si=SV17y2WrTHujK64mi_tkBQ&nd=1)
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Skokaka skrivet 18 april 2023 kl. 22:39:16
Citat från: gstone skrivet 18 april 2023 kl. 22:28:32Är det här en annan Mimmi Sandén ? https://open.spotify.com/artist/4GCwfakdZdo3KkBNtzU5vn?si=SV17y2WrTHujK64mi_tkBQ&nd=1 (https://open.spotify.com/artist/4GCwfakdZdo3KkBNtzU5vn?si=SV17y2WrTHujK64mi_tkBQ&nd=1)
Svårt att veta... :-\ :-[
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Dubintrested skrivet 18 april 2023 kl. 22:48:02
Citat från: gstone skrivet 18 april 2023 kl. 22:28:32Är det här en annan Mimmi Sandén ? https://open.spotify.com/artist/4GCwfakdZdo3KkBNtzU5vn?si=SV17y2WrTHujK64mi_tkBQ&nd=1 (https://open.spotify.com/artist/4GCwfakdZdo3KkBNtzU5vn?si=SV17y2WrTHujK64mi_tkBQ&nd=1)
Det är hon.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 18 april 2023 kl. 22:53:26
Citat från: Dubinterested skrivet 18 april 2023 kl. 22:48:02Det är hon.
Nu blir jag väldigt förvirad ?

Är inte det här hon ?

https://open.spotify.com/artist/3OXidOhUVXLVG7je2ISGv0 (https://open.spotify.com/artist/3OXidOhUVXLVG7je2ISGv0)
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Dubintrested skrivet 18 april 2023 kl. 22:57:21
Citat från: gstone skrivet 18 april 2023 kl. 22:53:26Nu blir jag väldigt förvirad ?

Är inte det här hon ?

https://open.spotify.com/artist/3OXidOhUVXLVG7je2ISGv0 (https://open.spotify.com/artist/3OXidOhUVXLVG7je2ISGv0)
Jag svarade på dig ett annat ämne men det är samma person men för sin egen musik använder hon ett artistnamn
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 18 april 2023 kl. 22:59:23
Citat från: Dubinterested skrivet 18 april 2023 kl. 22:57:21Jag svarade på dig ett annat ämne men det är samma person men för sin egen musik använder hon ett artistnamn
Jaså :)
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 23 maj 2023 kl. 20:32:39
Jag är stort fan av Irene Lindh.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 23 maj 2023 kl. 20:33:41
Jag gillar Myrra Malmberg mycket.

Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 23 maj 2023 kl. 20:34:41
Sussie Eriksson hör till mina favoriter.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: MOA skrivet 23 maj 2023 kl. 21:31:15
Citat från: gstone skrivet 23 maj 2023 kl. 20:33:41Jag gillar Myrra Malmberg mycket.
Hon har den bästa sångrösten av kvinnliga VA
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 23 maj 2023 kl. 21:37:49
Citat från: MOA skrivet 23 maj 2023 kl. 21:31:15Hon har den bästa sångrösten av kvinnliga VA
Hon eller Annika Herlitz.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 23 maj 2023 kl. 21:40:37
Jag tycker om Patrik Martinsson mycket också.

Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: MOA skrivet 3 augusti 2023 kl. 17:36:22
Har ni några favoriter av VA:s röstkaraktärer?Min favorit av Hasse e röstkaraktären som han använder när han spelar Toad.Bara så underbar❤️
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 3 augusti 2023 kl. 17:39:41
Citat från: MOA skrivet  3 augusti 2023 kl. 17:36:22Har ni några favoriter av VA:s röstkaraktärer?Min favorit av Hasse e röstkaraktären som han använder när han spelar Toad.Bara så underbar❤️
Är du kär i honom ?
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 3 augusti 2023 kl. 17:42:22
Citat från: gstone skrivet  3 augusti 2023 kl. 17:39:41Är du kär i honom ?

Det tror jag inte, att man gillar någon behöver inte nödvändigtvis betyda att man är kär i någon.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 3 augusti 2023 kl. 17:44:54
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  3 augusti 2023 kl. 17:43:40Jag skulle dock vilja påstå att av det som framgått på forumet är det nog lite mer än gilla hon gör.

Hasse är hennes favoritdubbare.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: MOA skrivet 3 augusti 2023 kl. 18:39:48
Citat från: gstone skrivet  3 augusti 2023 kl. 17:39:41Är du kär i honom ?
Citat från: Disneyfantasten skrivet  3 augusti 2023 kl. 17:42:22
Det tror jag inte, att man gillar någon behöver inte nödvändigtvis betyda att man är kär i någon.
Eller älska
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 20 augusti 2023 kl. 22:52:58
Citat från: Disneyfantasten skrivet 13 april 2017 kl. 21:35:48Det är faktiskt väldigt svårt att välja bara en dubbare, dessutom så har det i många fall varit passande roller, låt mig helt enkelt säga att i stort sätt alla dubbare är bra när de får roller som de passar till.

Det finns väldigt många bra skådespelare enligt mig; Hans Lindgren, John Harryson, Olof Thunberg, Bert-Åke Varg, Peter Harryson, Stig Grybe, Charlie Elvegård, Gunnar Ernblad, Guy De La Berg, Anders Öjebo, Monica Forsberg, Roger Storm, Hasse Andersson, Ingemar Carlehed, Christel Körner, Peter Wanngren, Ulf Källvik, Bertil Engh, Bo Maniette, Hans Gustafsson, Ulf Peder Johansson, Jan Koldenius, Liza Öhman, Nina Alfredsson, Birgitta Fernström, Mikael Roupé, Lena Ericsson, Gizela Rasch, Anja Schmidt, Håkan Mohede, Kenneth Milldoff, Olli Markenros, Stefan Frelander, Thomas Engelbrektson, Fredrik Dolk, Johan Hedenberg, Andreas Nilsson, Steve Kratz, Joakim Jennefors, Sharon Dyall, Lizette Pålsson, Myrra Malmberg, Dan Ekborg, Peter Jöback, Jan Malmsjö, Jonas Malmsjö, Sofia Källgren, Molly Sandén, Mimmi Sandén, Amy Diamond, Annika Herlitz, Wiktoria Johansson, Anna Book, Robert Gustafsson, Johan Ulveson, Vanna Rosenberg, Allan Svensson, Björn Kjellman, Jakob Stadell, Hilda Henze, Vivian Cardinal, Sussie Eriksson, Jan Mybrand, Leif Andrée, Ulla Skoog, Svante Thuresson, Ewa Fröling, Björn Gedda, Björn Granath, Ulf Eklund, Thomas Hellberg, Nils Eklund, Benke Skogholt, Niclas Wahlgren, Pernilla Wahlgren, Mikaela Tidermark, Maria Rydberg, Elina Raeder, Samuel Fröler, Ole Ornered, Mattias Knave, Thomas Oredsson, Hasse Jonsson, Dick Eriksson, Staffan Hallerstam, Anna Isbäck, Adam Fietz, Johan Wahlström, Göran Gillinger, Björn Bengtsson, Magnus Roosman, Carla Abrahamsen, Claes Månsson, Claes Ljungmark, Daniel Wahlgren, Ulf Larsson, Anna Norberg, Eva-Britt Strandberg, Charlott Strandberg, Mona Seilitz, Annica Smedius, Louise Raeder, Helene Lundström, Divina Sarkany, Pauline Kamusewu, Linda Olsson, Jonas Bergström, Dan Bratt, Maria Weisby, Per Sandborgh, Peter Sjöquist, Annelie Berg, Sandra Camenisch, Jasmine Heikura, Jennie Jahns, Iwa Boman, Eric Donell, Marie Kühler-Flack, Åsa Bjerkerot, Meta Roos, Gunnar Uddén, Ayla Kabaca, Nassim Al Fakir, Nour-El Refai, Morgan Alling, Mia Kihl, Stephan Karlsén, Stefan Ljungkvist, Björn Gustafsson, Lill Lindfors, Johannes Brost, Gunnel Fred, Pontus Gustafsson, Suzanne Reuter, Loa Falkman, Reine Brynolfson, Siw Malmkvist, Figge Norling, Fredrik Hiller, Börje Ahlstedt, Anders Jansson, Johan Westman, Nordea Sjöquist, Elin Klinga, Cecilia Forss, Per Andersson, Irene Lindh, Malin Berghagen, Kasja Reingardt, Carl-Johan Rehbinder, Anna Engh, Sanna Nielsen, Anna-Lotta Larsson, Torsten Wahlund, Tommy Nilsson, med flera... Med andra ord, jag har väldigt många favoriter...
Skulle du kunna göra en likande lisya i framtiden fast bata med sådan spm fortfrande är vid liv ?

Eller kanksr bara folk som fortfrande är aktiva i dubbning ? ;)

Jag tycker det vore kul att höra viilka dina favoriter är bland dom som dubbar idag :D
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 20 augusti 2023 kl. 23:24:27
Citat från: gstone skrivet 20 augusti 2023 kl. 22:52:58Skulle du kunna göra en likande lisya i framtiden fast bata med sådan spm fortfrande är vid liv ?

Eller kanksr bara folk som fortfrande är aktiva i dubbning ? ;)

Jag tycker det vore kul att höra viilka dina favoriter är bland dom som dubbar idag :D

För det första så är det där inlägget flera år gammalt.

Och för det andra, vad spelar det för roll om personerna inte längre är i livet eller inte dubbar längre? Förstår inte varför du måste vara så strikt med sådant, jag ser ingen anledning att enbart hålla sig till personer som är i livet och enbart personer som fortfarande dubbar, då blir det ju knappt någon kvar.

Så ett litet råd: tänk igenom ordentligt innan du citerar ett flera år gammalt inlägg bara för att ställa sådana frågor.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 21 augusti 2023 kl. 09:04:18
Citat från: Disneyfantasten skrivet 20 augusti 2023 kl. 23:24:27För det första så är det där inlägget flera år gammalt.

Och för det andra, vad spelar det för roll om personerna inte längre är i livet eller inte dubbar längre? Förstår inte varför du måste vara så strikt med sådant, jag ser ingen anledning att enbart hålla sig till personer som är i livet och enbart personer som fortfarande dubbar, då blir det ju knappt någon kvar.

Så ett litet råd: tänk igenom ordentligt innan du citerar ett flera år gammalt inlägg bara för att ställa sådana frågor.
Jag förstår inte varför du behöver bli arg 😢🥺

Jag gjord själv en lista av bästa aktiva dubbar.

Jag tycker du tar i lite för mycket  😞😥
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 21 augusti 2023 kl. 09:06:19
Citat från: Disneyfantasten skrivet 20 augusti 2023 kl. 23:24:27Och för det andra, vad spelar det för roll om personerna inte längre är i livet eller inte dubbar längre? Förstår inte varför du måste vara så strikt med sådant, jag ser ingen anledning att enbart hålla sig till personer som är i livet och enbart personer som fortfarande dubbar, då blir det ju knappt någon kvar.

Så ett litet råd: tänk igenom ordentligt innan du citerar ett flera år gammalt inlägg bara för att ställa sådana Adana
Jag gillar göra lista över bästa levande dubbat.

Tyckte bara det skulle vara intressant.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 21 augusti 2023 kl. 09:07:36
Citat från: Disneyfantasten skrivet 20 augusti 2023 kl. 23:24:27t ju knappt någon kvar.

Så ett litet råd: tänk igenom ordentligt innan du citerar ett flera år gammalt inlägg bara för att ställa sådana frågor.
Nu tycker jag faktiskt bara du är otrevlig 🙁😢


Jag är bara intresserad av dina åsikter !

Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 21 augusti 2023 kl. 09:52:24
Citat från: gstone skrivet 21 augusti 2023 kl. 09:04:18Jag förstår inte varför du behöver bli arg 😢🥺

Jag gjord själv en lista av bästa aktiva dubbar.

Jag tycker du tar i lite för mycket  😞😥
Citat från: gstone skrivet 21 augusti 2023 kl. 09:06:19Jag gillar göra lista över bästa levande dubbat.

Tyckte bara det skulle vara intressant.
Citat från: gstone skrivet 21 augusti 2023 kl. 09:07:36Nu tycker jag faktiskt bara du är otrevlig 🙁😢


Jag är bara intresserad av dina åsikter !


Jag tycker du ska sluta ta det så personligt och börja chilla lite istället, jag sa bara ifrån, jag tycker inte det spelar någon roll om dubbaren ifråga inte lever längre eller inte längre är aktiv inom dubbning.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 21 augusti 2023 kl. 12:23:29
Jag ser ingen andleding att vara otrevlig när jag bara är intresserad av din åskit :o

Jag gillar att höra vad du tycker(ibland ;D) :(

Det borde väl vara något positivet  ???
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 21 augusti 2023 kl. 12:37:16
Citat från: gstone skrivet 21 augusti 2023 kl. 12:23:29Jag ser ingen andleding att vara otrevlig när jag bara är intresserad av din åskit :o

Jag gillar att höra vad du tycker(ibland ;D) :(

Det borde väl vara något positivet  ???
Nu tycker jag du tar i, jag menade inte att framstå som oförskämd, jag tycker bara det är orättvist att utelämna personer som gått bort och/eller personer som inte dubbar längre.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 21 augusti 2023 kl. 15:04:54
Citat från: Disneyfantasten skrivet 21 augusti 2023 kl. 12:37:16Nu tycker jag du tar i, jag menade inte att framstå som oförskämd, jag tycker bara det är orättvist att utelämna personer som gått bort och/eller personer som inte dubbar längre.
Därför gjord jag en sperat lista över bästa aktiva dubbar ;)

Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 21 augusti 2023 kl. 15:05:49
Citat från: gstone skrivet 21 augusti 2023 kl. 15:04:54Därför gjord jag en sperat lista över bästa aktiva dubbar ;)
Har du sett den föressttem ?
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 21 augusti 2023 kl. 15:06:23
Citat från: gstone skrivet 21 augusti 2023 kl. 15:04:54Därför gjord jag en sperat lista över bästa aktiva dubbar ;)
Du får göra det om du vill, men jag föredrar att vara bred när det gäller det, alla är vi olika.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 21 augusti 2023 kl. 15:14:07
Citat från: Disneyfantasten skrivet 21 augusti 2023 kl. 09:52:24Jag tycker du ska sluta ta det så personligt och börja chilla lite istället, jag sa bara ifrån, jag tycker inte det spelar någon roll om dubbaren ifråga inte lever längre eller inte längre är aktiv inom dubbning.
Om du vill kan jag förklara vad det vad som gjord särkilt upprörd med dit svar ;)
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: MOA skrivet 3 september 2023 kl. 21:30:59
Jag tänker int starta ett ämne som andra gör men jag skriver de här:
Kenneth Milldoff E BÄST!
Även om dubbningarna e dåliga så lyckas Kenneth göra dom bästa insatserna med bästa inlevelsen.Han e den riktiga höjdpunkten i Sveriges lågpunkt av dubbningar.Underbar VA
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 3 september 2023 kl. 21:56:49
Citat från: MOA skrivet  3 september 2023 kl. 21:30:59Jag tänker int starta ett ämne som andra gör men jag skriver de här:
Kenneth Milldoff E BÄST!
Även om dubbningarna e dåliga så lyckas Kenneth göra dom bästa insatserna med bästa inlevelsen.Han e den riktiga höjdpunkten i Sveriges lågpunkt av dubbningar.Underbar VA
Jag trodde Hasse var din favorit ❓😄
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 3 september 2023 kl. 22:02:23
Citat från: gstone skrivet  3 september 2023 kl. 21:56:49Jag trodde Hasse var din favorit ❓😄
Man kan väl ha mer än en...
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 3 september 2023 kl. 22:13:03
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  3 september 2023 kl. 22:02:23Man kan väl ha mer än en...
Hon kankse redan nämt Hasse u tråden kom jag på ;)
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: MOA skrivet 4 september 2023 kl. 09:35:36
Citat från: gstone skrivet  3 september 2023 kl. 21:56:49Jag trodde Hasse var din favorit ❓😄
Min favorit av Sun Studio VA
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 4 september 2023 kl. 09:37:15
Citat från: MOA skrivet  4 september 2023 kl. 09:35:36Min favorit av Sun Studio VA
Vilken är din favorit hos KM Studio?
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: MOA skrivet 4 september 2023 kl. 09:42:11
Citat från: Disneyfantasten skrivet  4 september 2023 kl. 09:37:15Vilken är din favorit hos KM Studio?
De e nog Anders Öjebo
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 4 september 2023 kl. 09:42:55
Citat från: MOA skrivet  4 september 2023 kl. 09:42:11De e nog Anders Öjebo
Han hade jag också valt.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 4 september 2023 kl. 10:44:59
Citat från: Disneyfantasten skrivet  4 september 2023 kl. 09:42:55Han hade jag också valt.
Han är fantastisk. 

Steve Kratz och Andreas Nilson är andra favoriter.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: MOA skrivet 7 september 2023 kl. 16:57:32
Här kommer 10 Manliga Favoriter:
Mikael Roupé
Anders Öjebo
Staffan Hallerstam
Tommy Nilsson
Andreas Nilsson
Kenneth Milldoff
Johan Hedenberg
Gunnar Ernblad
Mattias Knave
Hasse Jonsson
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Skokaka skrivet 7 september 2023 kl. 22:56:11
Citat från: MOA skrivet  7 september 2023 kl. 16:57:32Här kommer 10 Manliga Favoriter:
Mikael Roupé
Anders Öjebo
Staffan Hallerstam
Tommy Nilsson
Andreas Nilsson
Kenneth Milldoff
Johan Hedenberg
Gunnar Ernblad
Mattias Knave
Hasse Jonsson
Mycket nice, håller med om alla. ;D
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: MOA skrivet 8 september 2023 kl. 08:19:45
Citat från: Skokaka skrivet  7 september 2023 kl. 22:56:11Mycket nice, håller med om alla. ;D
Älskar allihopa men som ni ser e Hasse 1:a,de kunde ni nog fatta
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 8 september 2023 kl. 08:36:47
Citat från: MOA skrivet  7 september 2023 kl. 16:57:32Här kommer 10 Manliga Favoriter:
Mikael Roupé
Anders Öjebo
Staffan Hallerstam
Tommy Nilsson
Andreas Nilsson
Kenneth Milldoff
Johan Hedenberg
Gunnar Ernblad
Mattias Knave
Hasse Jonsson
Vilka är dina favoriter bland kvinno-dubbare? (utöver Louise Raeder)
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: MOA skrivet 8 september 2023 kl. 09:20:05
Citat från: Disneyfantasten skrivet  8 september 2023 kl. 08:36:47Vilka är dina favoriter bland kvinno-dubbare? (utöver Louise Raeder)
Ja Annelie Berg & Myrra Malmberg men jag kommer nog int längre än så
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: MOA skrivet 8 september 2023 kl. 21:38:00
Ja kan säga att Gizela Rasch e en till favorit
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 19 september 2023 kl. 23:01:20
Jag älskar Mimmi Sandén  :D :D
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: srednA skrivet 7 oktober 2023 kl. 12:54:14
Steve Kratz och Roger Storm är nog favoriterna för mig. Båda är otroligt skickliga på att förställa rösterna och därigenom hålla en oigenkännlig distans till sina andra karaktärer. Steve gör ju hälften av alla röster i James Bond Junior och Roger gör både Hubbe och Gramse i Bumbibjörnarna. Båda är väldigt underskattade tycker jag.

Några andra i toppen är Micke Roupé, Gunnar Ernblad, John Harryson och Johan Hedenberg.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 7 oktober 2023 kl. 14:40:33
Det finns många bra i sverige :D

Lite svårt att komma på alla ;D
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 7 oktober 2023 kl. 20:34:52
Irene Lindh är nog min favorit.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: MOA skrivet 4 november 2023 kl. 14:12:52
Citat från: MOA skrivet  7 september 2023 kl. 16:57:32Här kommer 10 Manliga Favoriter:
Mikael Roupé
Anders Öjebo
Staffan Hallerstam
Tommy Nilsson
Andreas Nilsson
Kenneth Milldoff
Johan Hedenberg
Gunnar Ernblad
Mattias Knave
Hasse Jonsson
När jag gör en video av dessa män kommer jag kasta om ordningen men Hasse kommer va sist. Undrar om tittarna kommer lista ut att jag älskar honom mer än dom andra
Så här blev ordningen:
Andreas Nilsson
Mattias Knave
Anders Öjebo
Tommy Nilsson
Gunnar Ernblad
Johan Hedenberg
Staffan Hallerstam
Mikael Roupé
Kenneth Milldoff
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: MOA skrivet 14 december 2023 kl. 19:58:18
Mikael Roupé
Anders Öjebo
Staffan Hallerstam
Tommy Nilsson
Andreas Nilsson
Kenneth Milldoff
Johan Hedenberg
Gunnar Ernblad
Mattias Knave
Hasse Jonsson
Av namnen jag nämner,vilken e er favorit?Ni vet vilken min e :D
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 1 januari 2024 kl. 19:35:40

Johan Hedenberg är en av mina favoriter.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: MOA skrivet 1 januari 2024 kl. 21:08:07
Citat från: gstone skrivet  1 januari 2024 kl. 19:35:40Johan Hedenberg är en av mina favoriter.
Yes!Han är otrolig, särskilt som Dr Robotnik
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 1 januari 2024 kl. 21:54:50
Jag gillar Johan Wahlström väldigt mycket

Han är väldigt bra.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Will Siv skrivet 1 januari 2024 kl. 23:30:13
Känns lite fel att välja "favoriter"..... men jag har funderat på det ett litet tag (bland mycket annat), vilka röster jag ändå tycker om mest, som jag blir glad av att höra (om nån/några av dom är med i en dubbning så ser jag den garanterat  ;) )

Och här är dom + Mina favorit roller från dem:


Sandra Kassman ( Lilo, Kiki och Mirabel )


Andreas Nilsson ( Kalle Anka, Stitch, Doofenshmirtz, VänavOrdning, mfl)


Mikaela Tidermark ( EVA, Clyde, Tryffelina, mfl )


Anders Öjebo ( Musse Pigg, Lynn Lugn Sr, Hop Pop, Iago, mfl )


Lizette Pålsson ( Mimmi Pigg, Mandy, Tina, )


Claes Ljungmark ( Chick Hicks, Iroh, Kowalski, Kung Harold, Crocker )


Myrra Malmberg ( Megara, Ariel, Osomo, Bussan )


Mimmi Sandén ( Brinnie, Lincoln, Anna )


Mikaela Ardai Jennefors ( Chihiro, Toph, Mavis, Leni och Luna )


Joakim Jennefors ( Quasimodo, Nalle, Bläckvard )


Lina Hedlund ( Kattra, Kitty, Susan, Karai, Twilight )


Elina Raeder ( Azula, Violett, Candace, Helga )


Annica Smedius ( Eris, Bart Simpson, Sam, Ami )


Vanna Rosenberg ( Sophie, Celia )


Sharon Dyall ( Esmeralda, Jenny, Daphne )


Allan Svensson ( Pacha, Sully, Mr. Incredible )


Olof Thunberg ( Buter, Shere Khan, Waternoose )


Robert Gustafsson ( Mike, Sid, Fender, Horton )


John Harrysson ( Joakim Von Anka, Kloker, Sheriffen )


Adam Fietz ( Ozai, Zhao, mfl )


Hans Lindgren ( Bernard, Roqfort, Långben )


Anna Engh ( Kajsa Anka, Charlotte, mfl )


Benke Skogholt ( Cobra Bubbles, Scroop, Ior )


Ole Ornered ( Luigi, Stan, mfl )


Annelie Bhagavan ( Luna, Scorpia, Annie, Clover, mfl )


Kenneth Mildoff ( Kapten Hadock, Mr. Arrow, Bowser )


Anna Lotta Larsson ( Nani, Snövit )


Steve Kratz ( Klonerna, Plugg, Wilbur, mfl )


Bengt Järnblad ( Kungen, Teddy, Splinter, mfl )


Oscar Harrysson ( Skepparn, Mario )


Linn Erner ( Adora )


Johan Wahlström ( Borgmästaren, Gris, Fred Flinta, mfl )


Annika Barklund ( Ty Lee )


Mia Khil ( Max Långben, Flora, Lisa, Vicky )
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Will Siv skrivet 24 februari 2024 kl. 11:24:02
Citat från: Skokaka skrivet  6 april 2023 kl. 23:49:55Jag vet att jag har redan gjort en lista för mina "övriga" favoritdubbare, men poängen är att jag kommer ihåg dom ända sedan min barndom, och de har dubbat ganska mycket fortfarande. Så, jag tänkte ta upp dubbare som är klassiska (och några av dom är tyvärr inte med oss längre... :() och andra dubbare som är mer moderna. :)

Klassiska favoritdubbare (Män):

10: Sture Ström
9: Jan Koldenius
8: Bertil Engh
7: Bo Maniette
6: Roger Storm
5: Staffan Hallerstam
4: Charlie Elvegård
3: Bert-Åke Varg
2: Hans Lindgren
1: John Harryson
Andra: Kommer inte på... :-[

Klassiska favoritdubbare (Kvinnor):

10: Anna Nordell-Engh
9: Jasmine Heikura-Hansen
8: Mia Kihl
7: Beatrice Järås
6: Maria Weisby
5: Charlotte Ardai Jennefors
4: Lena Ericsson
3: Birgitta Fernström
2: Christel Körner
1: Monica Forsberg
Andra: Mariam Wallentin, Anita Molander, Vicki Benckert, Gunilla Orvelius, Norea Sjöquist, Ewa Fröling, och Malin Berghagen Nilsson

Moderna favoritdubbare (Män):

10: Anders Byström
9: Göran Gillinger
8: Dan Ekborg
7: Johan Wahlström
6: Jan Åström
5: Fredde Granberg
4: Peter Harryson
3: Stephan Karlsén
2: Jakob Stadell
1: Christian Hedlund
Andra: Guy de la Berg, Ole Ornered, Bengt Skogholt, Adam Fietz, Anton Körberg, Fredrik Hiller, och Allan Svensson

Moderna favoritdubbare (Kvinnor):

10: Jennie Jahns
9: Matilda Smedius
8: Hilda Henze
7: Anna Isbäck
6: Annika Herlitz
5: Mimmi Sandén
4: Cecilia Wrangel Schoug
3: Emelie Clausen
2: Mikaela Tidermark Nelson
1: Mikaela Ardai Jennefors
Andra: Kommer inte på... :-[   
Vi har samma favoriter :D


Så vad är dina favorit roller av dom? (alla, men jag undrar mest över Emelie och Cecilia)


Och först förstod jag inte hur Anna Engh, Jasmine Heikura och Norea Sjöquist var "klassiska", men sen såg jag ditt svar till Disneyfantasten (det är kanske bäst att läsa hela ämnet från början)
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: MOA skrivet 24 februari 2024 kl. 12:51:49
Citat från: Will Siv skrivet 24 februari 2024 kl. 11:24:02Och först förstod jag inte hur Anna Engh, Jasmine Heikura och Norea Sjöquist var "klassiska", men sen såg jag ditt svar till Disneyfantasten (det är kanske bäst att läsa hela ämnet från början)
Ja dom har dubbat i över 20 år nu
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 24 februari 2024 kl. 23:52:39
Sture Ström.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 24 februari 2024 kl. 23:55:30
Torsten Wahlund

Calle Carlswärd 

Anna Nordell
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 25 februari 2024 kl. 00:03:37
Citat från: Disneyfantasten skrivet  7 april 2023 kl. 15:11:29Förlåt, men du vet väl om att;

- Guy De La Berg medverkade i en och annan dubbning på 1960-talet innan hans period 1999-2010 och sedanblev han svårt sjuk 2011 och gick bort 2014

- Jan Koldenius, Bertil Engh, Bo Maniette och Roger Storm började alla dubba redan på 1980-talet

- Stephan Karlsén började dubba redan på 1980-talet

- Dan Ekborg började dubba på 1990-talet

- Johan Wahlström började dubba mot slutet av 1980-talet

- Allan Svensson började dubba redan på 1980-talet

- Peter Harryson började dubbade dubba redan på 1980-talet

- Jan Åström började dubba på 1990-talet

- Anna Nordell-Engh började dubba redan på 1990-talet

- Jasmine Heikura-Hansen började dubba redan på 1990-talet

- Maria Kihl började dubba redan på 1990-talet (eller möjligen rentav redan på 1980-talet)

- Mariam Wallentin började dubba redan på 1990-talet

- Charlotte Ardai Jennefors började dubba redan på 1990-talet

- Maria Weisby började dubba redan på 1980-talet

- Lena Ericsson började dubba redan på 1970-talet

- Monica Forsberg började dubba redan på 1980-talet

- Christel Körner började dubba redan på 1980-talet

- Birgitta Fernström började dubba redan på 1980-talet

- Beatrice Järås började dubba redan på 1990-talet (eller möjligen rentav redan på 1980-talet)

- John Harryson började dubba redan på 1970-talet (även om det är möjligt att han började redan på 1960-talet)

- Anita Molander började dubba redan på 2010-talet (eller möjligen rentav tidigare)

- Malin Berghagen Nilsson började dubba redan på 1990-talet (eller möjligen rentav redan på 1980-talet)

- Vicki Benckert började dubba redan på 1990-talet (eller möjligen rentav redan på 1980-talet)

- Norea Sjöquists första dubbning var Sagor Från Zoo och jag minns att jag såg den som dagisbarn, så den måste ha varit på tidigt 2000-tal

- Gunilla Orvelius började dubba 1993

- Ewa Fröling började dubba redan i sent 1970-tal

- Jennie Jahns började dubba 1999

- Adam Fietz började dubba 1998

Får man fråga: hur förklarar du allt det?
Okej, Peter Harryson började dubba redan på 1970-talet enligt min research i efterhand.

(jag måste medge att jag hade glömt att jag skrev just det inlägget jag nyss citerade)

Även om det kanske inte räknas så medverkade förresten Monica Forsberg i en LP-skiva som Askungens sångröst redan 1976, där är det en blandning, en del röster är tagna från 1967-års dubbning, en del röster är nyinspelade med andra skådespelare (detta gäller Margareta Sjödin alias Duchess & Bianca som Askungen samt Gunnar Ernblad som Jack & Gus), och så är sångtexterna samma som i 1967-års dubbning och nyinspelad berättarröst av Doreen Denning.
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Skokaka skrivet 26 februari 2024 kl. 02:22:42
Citat från: Will Siv skrivet 24 februari 2024 kl. 11:24:02Vi har samma favoriter :D


Så vad är dina favorit roller av dom? (alla, men jag undrar mest över Emelie och Cecilia)


Och först förstod jag inte hur Anna Engh, Jasmine Heikura och Norea Sjöquist var "klassiska", men sen såg jag ditt svar till Disneyfantasten (det är kanske bäst att läsa hela ämnet från början)
Va? Bara så där? Tja...

John Harryson: I-or.

Hans Lindgren: Långben.

Bert-Åke Varg: Asterix.

Charlie Elvegård: Kanin.

Staffan Hallerstam: Tails.

Roger Storm: Filurkatten.

Bo Maniette: Pumbaa.

Bertil Engh: Puff.

Jan Koldenius: Baloo.

Sture Ström: Rex.

Monica Forsberg: Piff.

Christel Körner: Kängu.

Birgitta Fernström: Pärlan.

Lena Ericsson: Bubblan.

Charlotte Ardai Jennefors: Klarabella Ko.

Maria Weisby: Smurfan.

Beatrice Järås: Simon Seville.

Mia Kihl: Max.

Jasmine Heikura-Hansen: Jenny XJ-9.

Anna Nordell-Engh: Kajsa Anka. 

Mariam Wallentin: Roxanne. 

Anita Molander: Mormor. 

Vicki Benckert: Harley Quinn. 

Gunilla Orvelius: Wanda. 

Norea Sjöquist: Astrid Hofferson. 

Ewa Fröling: Edna Mode. 

Malin Berghagen Nilsson: Daphne. 

Christian Hedlund: Sonic. 

Jakob Stadell: Nick Wilde. 

Stephan Karlsén: Herr Krabba. 

Peter Harryson: Shaggy. 

Fredde Granberg: Roffe. 

Jan Åström: Louis. 

Johan Wahlström: Fred Flinta. 

Dan Ekborg: Anden. 

Göran Gillinger: Daffy Anka. 

Anders Byström: Homer Simpson. (Opopulär åsikt!) 

Guy de la Berg: Nalle Puh. 

Ole Ornered: Herr Orm. 

Bengt Skogholt: I-or. 

Adam Fietz: Knuckles. 

Anton Körberg: Cuphead. 

Fredrik Hiller: Kronk. 

Allan Svensson: Sulley. 

Mikaela Ardai Jennefors: Leni Lugn. 

Mikaela Tidermark Nelson: EVA. 

Emelie Clausen: Tails. 

Cecilia Wrangel Schoug: Lucy Wilde. 

Mimmi Sandén: Anna. 

Annika Herlitz: Elsa. 

Anna Isbäck: Marinette Dupain-Cheng. 

Hilda Henze: Judy Hopps. 

Matilda Smedius: General Milda Vilda. 

Jennie Jahns: Velma. 

Förlåt, jag behövde dock tänka till lite över några utav dessa. Förmodligen att jag inte har tänkt på någon roll förut. 

Och ja, ibland så blandar jag nog ihop Jasmine Heikura och Norea Sjöquist, då jag tycker att de låter lika. De gör nog inte det längre, tror jag. Men de kanske räknas som "klassiska" som sagt. ;D
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: gstone skrivet 27 februari 2024 kl. 11:50:08
Stephan Karlsén

Beatrice Järås

Olof Thunberg RIP
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: MOA skrivet 4 mars 2024 kl. 21:20:55
Jag älskar Dick Eriksson😍
Snart kommer listan med roller för 1 år
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: MOA skrivet 10 april 2024 kl. 18:36:53
Olof Thunberg är min kompis favorit VA, vi nostalgitrippade till Bamse I Egypten när jag hälsade på honom
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: MOA skrivet 14 april 2024 kl. 14:48:56
Försöker beskriva mina favoriter med 1 ord:
Andreas Nilsson: Talangfull
Staffan Hallerstam: Ungdomlig
Tommy Nilsson: Rolig
Kenneth Milldoff: Bäst
Gunnar Ernblad: Episk
Johan Hedenberg: Otrolig
Mattias Knave: Älskvärd
Hasse Jonsson: Underbar
Har inte kommit på ord som beskriver Anders Öjebo & Dick Eriksson, har ni några förslag?
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: Skokaka skrivet 14 april 2024 kl. 22:33:29
Citat från: MOA skrivet 14 april 2024 kl. 14:48:56Försöker beskriva mina favoriter med 1 ord:
Andreas Nilsson: Talangfull
Staffan Hallerstam: Ungdomlig
Tommy Nilsson: Rolig
Kenneth Milldoff: Bäst
Gunnar Ernblad: Episk
Johan Hedenberg: Otrolig
Mattias Knave: Älskvärd
Hasse Jonsson: Underbar
Har inte kommit på ord som beskriver Anders Öjebo & Dick Eriksson, har ni några förslag?
Kanske inte det bästa exemplen från mig direkt, men... 

Anders Öjebo: Ikonisk 

Dick Eriksson: Pojkaktig 
Titel: SV: Favoritdubbare
Skrivet av: MOA skrivet 14 april 2024 kl. 23:32:38
Citat från: Skokaka skrivet 14 april 2024 kl. 22:33:29Kanske inte det bästa exemplen från mig direkt, men...

Anders Öjebo: Ikonisk

Dick Eriksson: Pojkaktig
Mycket bra, kommer till användning senare i en framtida video