Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Varning - medan du läste inläggen, hann 3 nya svar postas i ämnet. Du kanske bör se över ditt inlägg.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vad är 5 + 5? Skriv svaret med siffror:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Elios
 -  4 oktober 2021 kl. 19:39:06
Citat från: MOA skrivet  4 oktober 2021 kl. 18:52:26
Nödvädndigt?

Vadå? Att se den ja kanske.
Skrivet av MOA
 -  4 oktober 2021 kl. 18:52:26
Citat från: Elios skrivet  4 oktober 2021 kl. 17:56:07
Har aldrig riktigt förstått mig på denna!?
Kollar inte så mycket på anime om det inte är något jag fastnar för som till exempel Beyblade.
Har ju bara sett delar av denna Ponyo. Men får väl helt enkelt ge den ett försök.
Nödvädndigt?
Skrivet av Elios
 -  4 oktober 2021 kl. 17:56:07
Har aldrig riktigt förstått mig på denna!?
Kollar inte så mycket på anime om det inte är något jag fastnar för som till exempel Beyblade.
Har ju bara sett delar av denna Ponyo. Men får väl helt enkelt ge den ett försök.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 -  7 januari 2010 kl. 01:57:53
Jag håller fullständigt med att det är irriterande när dubbcredits saknas på DVD-utgåvorna, vilket ju tyvärr fortfarande är mer regel än undantag bland många distributörer. Pan-Vision (som har släppt nästan alla Studio Ghiblis filmer) verkar ju tyvärr väldigt dåliga på detta, och det är väl nästan ingen av deras DVD-utgåvor som haft med svenska dubbcredits.

Dessbättre brukar Eurotroll dock vara mycket hjälpsamma med att ordna fram rollistor, och nästan alla Studio Ghiblis filmer har ju dubbats av just Eurotroll; varför jag oftast kan lägga ut dubbcredits här på sajten ganska snabbt. Då är det värre ställt med andra distributörer och andra filmbolag, när filmerna dubbats av andra bolag än Eurotroll och det kanske inte är möjligt att få fram uppgifter från respektive dubbningsbolag.

Det stämmer att det inte finns någon presentationstråd här på forumet, men det vore kanske ingen dum idé att skapa en sådan...
Skrivet av Linnzy
 -  6 januari 2010 kl. 23:21:52
Hej!

Ny tjej i gänget, hittade ingen presentationstråd.

Iaf, såg WOTH för några veckor sedan, blev otroligt besviken på avsaknaden av credits, speciellt när jag tyckte mig känna igen grabbens röst. Det är så irriterande.

Jag och min kompis brukar vara duktiga på att känna igen olika dubbare, mest hon då, men jag hade inte henne till hands just då, så kort och gott så vile jag bara säga; Jag är grymt nyfiken på det här!
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 15 november 2009 kl. 16:31:30
Whisper of the Heart har jag sett nu i veckan, och jag håller på med recension för fullt. Jag fick lov att prioritera Tingeling och den förlorade skatten, och därför har det dragit ut på tiden, men jag hoppas kunna bli klar med recensionen under veckan som kommer.

Laputa - Slottet i himlen har jag tyvärr inte hunnit se än. Jag ligger långt efter med recensionsexemplaren och har omkring 15 - 20 filmer som jag fått recensionsex på och som jag fortfarande inte hunnit se. Därför prioriterar jag olika filmer beroende på distributör och tillgänglig tid, och eftersom jag sett en av Studio Ghibli-filmerna så har den filmen inte varit högsta prioritet. Men jag kanske får tillfälle att se den nästa helg; vi får se (jag brukar tyvärr oftast bara ha tid att se  filmer under helgerna).
Skrivet av Lisa
 - 15 november 2009 kl. 15:46:40
När kommer recensionerna vara klara för dessa filmer?
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 27 oktober 2009 kl. 14:49:24
Nu har jag äntligen fått rollista på både Laputa - Slottet i himlen och Whisper of the Heart, så de kommer förhoppningsvis ut vid nästa uppdatering.

Jag hade för övrigt rätt om huvudrollen i Whisper of the Heart - det är Linda Åslund. Seijis röst görs av Gabriel Odenhammar.
Skrivet av Lisa
 - 27 oktober 2009 kl. 00:19:10
Va roligt att de båda blir recencerade! Jag ska försöka se Laputa så snart som möjligt också!!
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 26 oktober 2009 kl. 22:25:31
Tyvärr har jag inte fått rollistorna än, men Lasse Svensson ska nu ha kommit tillbaka från semestern och jag har mailat och påmint honom.

För övrigt har jag nu också fått recensionsex på Laputa - Slottet i himlen, så även den kommer att recenseras vid tillfälle.
Skrivet av Lisa
 - 26 oktober 2009 kl. 20:43:23

Hört nåt om rösterna till Laputa eller Whisper of the Heart än??
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 19 oktober 2009 kl. 00:15:00
Jag fick recensionsex på Whisper of the Heart nu i veckan, så den kommer jag absolut att recensera; men innan jag kan göra det måste jag förstås få creditlistan från Eurotroll.

Laputa - Slottet i himlen beställde jag recensionsex för ett par veckor sedan, men har inte fått den än och heller inget svar från den PR-firma som sköter presskontakter åt Pan-Vision. Därför vet jag inte om den kommer att komma eller inte, så där kan jag än så länge inte lova någonting.
Skrivet av Lisa
 - 18 oktober 2009 kl. 18:01:45
Jag tänkte att det kunde vara Mikaela Tidermark eftersom det känns som hon kan "göra till" rösten och låta väldigt på väldigt många olika sätt, om du förstår vad jag menar.. Dock låter det som huvudrollen i WOTH pratar med relativt "vanlig" röst. du har rätt, det är inte Mikaela Jennefors, men Linda Åslund tror jag absolut att det kan vara! Kollade på ett klipp jag har på mobilen och tror ganska säkert att det är hon!
Kommer du recencera någon av dessa filmer?
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 18 oktober 2009 kl. 12:17:41
Tyvärr är Lasse Svensson tydligen på semester och är bortrest en vecka till, men jag ska höra mig för om det finns någon annan på Eurotroll som kan ordna fram rollistor till filmen.

Jag har tagit mig en snabbkoll på Whisper of the Heart, och jag håller med att huvudrollen låter mycket bekant. Min första tanke när jag hörde rösten var Linda Åslund, men jag är inte säker. Det är i alla fall definitivt inte Mikaela Ardai Jennefors - hennes röst är omöjlig att ta miste på.
Skrivet av Lisa
 - 18 oktober 2009 kl. 11:27:28
Ok jag förstår. Va synd, hoppas Eurotroll svarar snart! Jag känner igen rösten väldigt väl! Kanske kan vara Mikaela Tidermark eller Jennefors?