Dubbningshemsidans forum

Dubbningar => Dubbningar och röster => Ämnet startat av: Eriksson skrivet 15 februari 2011 kl. 18:50:28

Titel: Lilo & Stitch
Skrivet av: Eriksson skrivet 15 februari 2011 kl. 18:50:28
Jag lade märke till en liten egendomlighet i en replik i Lilo & Stitch.

I scenen i början när Stitch är försvunnen och på väg mot Jorden och Högsta Rådsdamen kallar till sig Pleakley, så säger hon vid ett tillfälle:

"Ett tillfångatagande skulle ge oss den kunskap om 6-2-6 som vi inte besitter."

Men på engelska säger hon:

"A quiet capture would require an understanding of 6-2-6 that we do not possess."

Vilket snarare betyder något i stil med:

"Ett diskret tillfångatagende skulle fordra den kunskap om 6-2-6 som vi inte besitter."

Hur kan det ha blivit så fel i översättningen? Har man medvetet valt att formulera om det och i så fall varför?
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 15 februari 2011 kl. 19:32:53
Syftar du på långfilmen eller TV-serien? Om det är långfilmen så var det Monica Forsberg som översatte den, och även om hon gjort en del misstag genom åren så brukar man lägga ner ganska gott om tid vid sådana storfilmer. Därför tycker jag inte att såna misstag borde slinka igen, men självklart kan alla göra fel.

Ingen annan än Monica själv lär väl kunna svara med säkerhet, men jag gissar att ordet quite kan ha hoppats över av synkskäl, för att få en bättre läppsynk. Att ordet require däremot översatts så galet så att hela meningen förändrar innebörd tror jag inte kan ha varit avsiktligt, utan det misstänker jag är ett slarvfel.
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Eriksson skrivet 17 februari 2011 kl. 14:54:00
Ja, det är från långfilmen. Och ordet är inte quite, utan quiet. Och att det är just det ordet har betydelse. Precis innan säger Högsta Rådsdamen säger nämligen så här: "Vad skulle hända om våra militära styrkor bara landade där?" Pleakely svarar att det skulle orsaka planetomfattande panik. Först sedan kan det ju bli tal om ett diskret tillfångatagande, vilket alltså skulle fordra den kunskap de inte besitter. Det är därför de tar hjälp av Jumba. Men på svenska säger de alltså att de måste fånga Stitch för att få den kunskap om honom som de inte besitter. Syftningsfelet är grovt, i mina öron.
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 17 februari 2011 kl. 19:49:53
Vad gäller quite och quiet, så hade jag läst och uppfattat rätt men skrev bara fel i hastigheten.

Jag håller med att det är ett syftningsfel, men jag kan inte uttala mig om varför. Men det kan tänkas vara ändrat av synkmässiga skäl för att få bättre munrörelser, även om det väl är minst lika troligt att det är ett rent slarvfel. Särskilt när man översätter snabbt och under tidspress (som det ofta sker vid dubbningar), så kan ju alltid misstag uppstå; även hos de bästa översättare... Jag anser dock inte att Monica faller under den kategorin, utan brukar väl vara ganska medelbra som översättare.
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Eriksson skrivet 17 februari 2011 kl. 23:04:58
Det brukar inte vara något större fel på Monica Forsbergs översättningar, även om hon som du nämner inte tillhör de allra bästa. Och översättningen på Lilo & Stitch är faktiskt bra i övrigt. Det är bara just den repliken som är konstig. Förmodligen ett slarvfel.
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 13 april 2020 kl. 01:06:20
Disney har utav någon konstig anledning bytt ut torktumlaren som Lilo gömmer sig i mot en bänk med en pizza kartong på Disney +
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Elios skrivet 13 april 2020 kl. 01:21:09
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 13 april 2020 kl. 01:06:20
Disney har utav någon konstig anledning bytt ut torktumlaren som Lilo gömmer sig i mot en bänk med en pizza kartong på Disney +

Ska det vara någon slags parodi eller!?  ???
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 13 april 2020 kl. 02:03:06
Citat från: Elios skrivet 13 april 2020 kl. 01:21:09
Ska det vara någon slags parodi eller!?  ???
Vadå parodi? Detta är gjort av Disney för att det är farligt att att gömma sig i en torktumlare
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Elios skrivet 13 april 2020 kl. 02:38:04
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 13 april 2020 kl. 02:03:06
Vadå parodi? Detta är gjort av Disney för att det är farligt att att gömma sig i en torktumlare

Det var det löjligaste jag har hört. Varför tar man bort det där? Oj jävlar i gasen vad folk i hela världen börjar bli PK nu, även Disney!!!!!!!!!!!
Dem ska antingen klippa bort eller göra om en grej. Fine med Tomte Verkstaden på under Kalle Ankas Julafton. (Även om jag tyckte det var jävligt löjligt ändå!) Sen en bloopers på Toy Story 2 där Stinky Peete hälsar på Barbie dockor? Why!? Sen var det en svart kvinna som gnällde hörde jag ett rykte om, över att det inte var en svart docka med i Toy Story 4.
Och nu gör dem det för fan igen. Nu i Lilo & Stitch så ersätter torktumlaren med en pizzakartong!?  :o ??? WHAT!??!?!?!?!?!?!??!?!?!?!
BUT F*CKING WHY????
Jag trodde med parodi att dem hade gjort det för comic effect för att det skulle vara roligt. Men nej nu har PK-Töntarna varit i farten igen och ersatt det hela med en förklaring att det är farligt att gömma sig i en torktumlare. Ahahahahahaha! På riktigt. Det var det töntigaste jag varit med om i Disneys historia. Tror folk på allvar att folk kommer att gömma sig i en torktumlare? For Real?!?!?!?!?!
Det är klart det är farligt men herregud då kan ni ju lika gärna ersätta också då den scenen i Djungelboken där Mowgli ska äta myror i sången Var nöjd med allt som livet ger där Baloo håller upp den stora scenen och Bagheera skriker: "Mowgli! Se Upp!" I rädsla om att den ska krossa honom. Då hade dem ju lika gärna kunnat ersätta den stenen med en jävla Kebabrulle eller något. Eller varför inte ersätta myrorna med hasselnötter. För att dels är det livsfarligt att få en 500kg stor bautasten på sig (Ja som Obelix då!^^) och det är super äckligt att äta myror!
Kom igen för fan vart är vägen påväg ersätt med elefanterna i Disney deras betar med bananer istället för dem är så vassa. Åhå snälla bara lägg ner!  >:(🤪🤪🤪🤪🤪🤪
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Lilla My skrivet 13 april 2020 kl. 02:59:41
Citat från: Elios skrivet 13 april 2020 kl. 02:38:04
Det var det löjligaste jag har hört. Varför tar man bort det där? Oj jävlar i gasen vad folk i hela världen börjar bli PK nu, även Disney!!!!!!!!!!!

Det har inget mer att vara PK att göra. Skärp dig. Scenen med torktumlaren ändrades redan väldigt tidigt i vissa länder har jag för mig just av anledningen att de var rädda att barn skulle ta efter Lilo och kliva in i en torktumlare själva. Hurvida det är smart att byta ut scenen eller ej kan diskuteras; å ena sidan är det nog väldigt få barn som skulle råka fara illa av att härma Lilo, å andra sidan finns risken ändå där och Disney har ett rykte som måste bevaras så fläckfritt som de kan. Dessutom är det bara en scen som inte har någon relevans till storyn, så i det stora hela ser jag inget fel i att byta ut torktumlaren. Hade ingen sagt till dig att de hade gjort så hade du inte ens märkt det, eller hur?

Dessutom finns filmen i oredigerad form att se fortfarande. Var god njut av den om denna ändring nu ger dig magsår av ångest.

Citat från: Elios skrivet 13 april 2020 kl. 02:38:04
Dem ska antingen klippa bort eller göra om en grej.

Ja fyfan för att världen anpassar sig efter nya tider och försöker låta våra barn växa upp i en mer inkluderande värld med mindre klyftor mellan kön och etnicitet genom att ändra på sådant som kan vara stötande eller väcka till mobbning. Fyfan? ...  ???

Citat från: Elios skrivet 13 april 2020 kl. 02:38:04
BUT F*CKING WHY????

Se mitt svar ovan

Citat från: Elios skrivet 13 april 2020 kl. 02:38:04
Men nej nu har PK-Töntarna varit i farten igen och ersatt det hela med en förklaring att det är farligt att gömma sig i en torktumlare. Ahahahahahaha! På riktigt. Det var det töntigaste jag varit med om i Disneys historia. Tror folk på allvar att folk kommer att gömma sig i en torktumlare? For Real?!?!?!?!?!

När jag var liten ville jag härma Aang från Avatar genom att hoppa på min studsmatta så pass att jag ramlade ut och landade på nacken flera gånger. Jag ville även vara som Kida från Atlantis och klättrade på berg och hoppade nedför små stup för att vara cool. Vi lekte aktivt djur på lekplatsen i lågstadiet och i skogen bakom vår skolgård fanns ett litet "stup" där vi aktivt gjorde vår egna tolkning av Mufasas dödsscen genom att slänga oss nedför det på olika sätt.

Barn är idioter. Barn älskar tecknade karaktärer de kan se upp till. Barn härmar för att lära sig och ta efter av sina idoler.

"PK-töntar" var ovanligt milt sagt dock. Tack.

Citat från: Elios skrivet 13 april 2020 kl. 02:38:04
Det är klart det är farligt men herregud då kan ni ju lika gärna ersätta också då den scenen i Djungelboken där Mowgli ska äta myror i sången Var nöjd med allt som livet ger där Baloo håller upp den stora scenen och Bagheera skriker: "Mowgli! Se Upp!" I rädsla om att den ska krossa honom.

Det är större chans att barn kan klättra in i en torktumlare och skadas/dö än att barn själva lyckas lyfta en enorm jävla sten och ha ihjäl varandra med som i Djungelboken. Barn vet antagligen också med sig att det är farligt med stora tunga stenar, men att en torktumlare kan ha ihjäl dig är det inte många barn som vet.

Citat från: Elios skrivet 13 april 2020 kl. 02:38:04
Kom igen för fan vart är vägen påväg [...]

Mot en bättre värld, om bl.a. människor som du bara kunde chilla och öppna ögon och öron och sluta klamra fast vid nostalgi och "gamla goda tiden!" som om det vore ett livselexsir.
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 13 april 2020 kl. 03:32:46
Jag har ingenting emot ändringen och tycker faktiskt att det är bra men varför just en pizza kartong de kunde väl ha haft ett skåp eller något annat som hon kunde gömma sig i
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Elios skrivet 13 april 2020 kl. 04:02:01
Citat från: Lilla My skrivet 13 april 2020 kl. 02:59:41
Det har inget mer att vara PK att göra. Skärp dig. Scenen med torktumlaren ändrades redan väldigt tidigt i vissa länder har jag för mig just av anledningen att de var rädda att barn skulle ta efter Lilo och kliva in i en torktumlare själva. Hurvida det är smart att byta ut scenen eller ej kan diskuteras; å ena sidan är det nog väldigt få barn som skulle råka fara illa av att härma Lilo, å andra sidan finns risken ändå där och Disney har ett rykte som måste bevaras så fläckfritt som de kan. Dessutom är det bara en scen som inte har någon relevans till storyn, så i det stora hela ser jag inget fel i att byta ut torktumlaren. Hade ingen sagt till dig att de hade gjort så hade du inte ens märkt det, eller hur?

Dessutom finns filmen i oredigerad form att se fortfarande. Var god njut av den om denna ändring nu ger dig magsår av ångest.


Nu ska vi se här. PK är ju tycker jag här att det är för mycket Politiskt korrekt just nu och att man ska hålla på att tissla och tassla runt och ändra på en massa grejer på gamla filmer och allting. Särskilt då Disney. Du har nog helt klart rätt är kanske inte PK. Men jag är så trött på att så fort man ser ett litet fel så ska det ändras. Och PK är det ända som jag kunde komma på här. Folk ska inte ta efter Lilo att gömma sig i en torktumlare men att det vet inte barn för dom kan dö osv. Det är klart det är ju så men att det är ju en så kort sekvens av filmen att varför skulle barn ens ta efter det!? Och fattar inte varför man ersätter det med en pizzakartong för när jag nu ser bilden på den så ser det faktiskt ut som en pizzaugn och att hon istället för en tumlare gömmer sig i en ugn. Vilket är ännu farligare så att jag tycker nog snarare nu efter att ha sätt ändringen så kan jag nog konstatera att Disney har bara gjort saken värre. Nu kanske folk kommer ta efter det och gömma sig i en ugn istället. Vad vet jag??
Och hade ingen nämnt det hade jag inte tänkt på det? Hmm, nä kanske inte. Men ändå.
Haha Fläckfritt du säger där. Var det meningen som vits. Fläckfritt, torktumlare! ;)

Citat från: Lilla My skrivet 13 april 2020 kl. 02:59:41

Ja fyfan för att världen anpassar sig efter nya tider och försöker låta våra barn växa upp i en mer inkluderande värld med mindre klyftor mellan kön och etnicitet genom att ändra på sådant som kan vara stötande eller väcka till mobbning. Fyfan? ...  ???


Syftade nu på Tomte Verkstaden där ja på Kalle Ankas Jul. Det sa jag ju med att det var fine för min del. Bara att jag tycker det är löjligt med att överreagera på det att åh det är så hemskt det kränker alla människor. Okej vi har fattat punkt slut. Det ända jag ville säga är att jag inte tycker det är så farligt. Och nu vet jag vad ni tänker säga men du Elios är ju inte från en viss entnicitet så du har ju inget att ta åt dig. Nej jag vet för jag ser inget hån i det dem gör för jag ser bara det dem visar upp. Folk har blivit diskriminerade i alla tider för sånt här och det tror jag inte kommer att hjälpas av att klippa bort saker ur filmer.

Citat från: Lilla My skrivet 13 april 2020 kl. 02:59:41

Se mitt svar ovan


Japp jag såg det.  ;D

Citat från: Lilla My skrivet 13 april 2020 kl. 02:59:41

När jag var liten ville jag härma Aang från Avatar genom att hoppa på min studsmatta så pass att jag ramlade ut och landade på nacken flera gånger. Jag ville även vara som Kida från Atlantis och klättrade på berg och hoppade nedför små stup för att vara cool. Vi lekte aktivt djur på lekplatsen i lågstadiet och i skogen bakom vår skolgård fanns ett litet "stup" där vi aktivt gjorde vår egna tolkning av Mufasas dödsscen genom att slänga oss nedför det på olika sätt.

Barn är idioter. Barn älskar tecknade karaktärer de kan se upp till. Barn härmar för att lära sig och ta efter av sina idoler.

"PK-töntar" var ovanligt milt sagt dock. Tack.


Så då kanske man då borde göra om alla dessa sekvenserna också så att barn inte ska kunna skada sig och så!?
Jo att barn härmar och leker fattar man väl men då borde dem ju ändå kolla hur gick det för den tecknade figuren sen. Klarade han sig bra? Nja det är en tolkningsfråga som är lite svårt att komma fram till något rimligt svar som sagt.

Varsågod men det var dock menat till lite annat PK folk.  ;)

Citat från: Lilla My skrivet 13 april 2020 kl. 02:59:41

Det är större chans att barn kan klättra in i en torktumlare och skadas/dö än att barn själva lyckas lyfta en enorm jävla sten och ha ihjäl varandra med som i Djungelboken. Barn vet antagligen också med sig att det är farligt med stora tunga stenar, men att en torktumlare kan ha ihjäl dig är det inte många barn som vet.


Sant och riktigt. Men menar att barn ändå kan leka vid stenar och en sten kan stå rakt framför dig och lutar den eller något liknande så vet du mycket väl om att den kan komma på dig och då blir det sista barnet ser just den stenen. Med torktumlarna är ju den stora frågan om ens barn kan sätta igång den!? Vet dem ens hur en fungerar? Visst kan dem gömma sig i den och föräldrarna eller någon som ska använda den och dem gömmer sig i den och inte vet det. Så visst finns den chansen. Men kom igen det är inte så svårt att missa det när dem väl öppnar den.

Citat från: Lilla My skrivet 13 april 2020 kl. 02:59:41

Mot en bättre värld, om bl.a. människor som du bara kunde chilla och öppna ögon och öron och sluta klamra fast vid nostalgi och "gamla goda tiden!" som om det vore ett livselexsir.


Den "gamla goda tiden" gjorde min barndom. Jag växte upp med Disney och jag F*cking ÄLSKADE varje sekund av det jag såg på då. Det var nostalgi och fick mig att se underbart på livet och vilja leva fullt ut. Så att ja det är lite som ett livselixir och jag saknar den tiden varje dag och det är iallafall det jag tycker med att livet var bättre förr. Kanske menar folk i högern det också när dem säger att det var bättre förr. Inte i att dem menade att misshandla kvinnor eller köra med aga på skolan. Utan för att dom saknade sin underbara barndom eller att få känna sina gamla upplevelser om när man var barn och kände nostalgi mm. Vad vet jag egentligen?  :(
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Henrik Karlsson skrivet 13 april 2020 kl. 04:47:57
Den ändringen är inte gjord för Disney Plus den gjordes redan när filmen var ny
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Lilla My skrivet 13 april 2020 kl. 12:41:25
Citat från: Elios skrivet 13 april 2020 kl. 04:02:01
PK är ju tycker jag här att det är för mycket Politiskt korrekt just nu och att man ska hålla på att tissla och tassla runt och ändra på en massa grejer på gamla filmer och allting.

PK handlar ju om att vara "Politiskt Korrekt", och används som ett skällsord. Men i själva verket handlar det ju om att zooma ut lite och se det ur ett större perspektiv. Som, för att ta dina gamla som exempel, stanna upp och tänka "det här som jag är uppväxt med och älskat sedan barnsben, finns det något problematiskt i det? Finns det något i det här som kränker, sårar eller nedvärderar andra människor än mig själv?" Ibland är svaret ja, och beroende på hur starkt det är kan det vara läge att ändra, byta ut eller varna framtida generationer, så de slipper gå 20+ år och tro att deras barndomsfilmer är helt fläckfria innan de själva också inser att så inte var fallet.

Scenen med torktumlaren har ju med säkerhet för barn att göra. Att ändra i filmer för att göra det mer inkluderande för minoriteter kallas ju oftast PK men att ändra en scen p.g.a. säkerhet så att Disney inte ska råka få på nosen om de blir stämda, är inte det lite mer moderat över det? ;)

Citat från: Elios skrivet 13 april 2020 kl. 04:02:01
Det är klart det är ju så men att det är ju en så kort sekvens av filmen att varför skulle barn ens ta efter det!?

Vänd på det; "Det är ju en så kort sekvens av filmen så vad gör det att torktumlaren byttes ut?"

Citat från: Elios skrivet 13 april 2020 kl. 04:02:01
Bara att jag tycker det är löjligt med att överreagera på det att åh det är så hemskt det kränker alla människor. Okej vi har fattat punkt slut. Det ända jag ville säga är att jag inte tycker det är så farligt. Och nu vet jag vad ni tänker säga men du Elios är ju inte från en viss entnicitet så du har ju inget att ta åt dig. Nej jag vet för jag ser inget hån i det dem gör för jag ser bara det dem visar upp. Folk har blivit diskriminerade i alla tider för sånt här och det tror jag inte kommer att hjälpas av att klippa bort saker ur filmer.

Kanske du inte ser ett problem just för att du inte är från en viss etnicitet. Du ser sin avbild överallt och dessutom i ett heroiskt, roligt, sorligt och hjältemodigt stadie och överallt där emellan. Kan då vara nyttigt att veta om hur priviligerad du är och lugna ned dig, kan jag tycka ;) Du har rätt till din åsikt men du har också ett privilegium att låta människor av etnicitet föra sin talan före dig - Låt dem då göra det och lyssna på vad de säger innan du gör din egen röst hörd. Du kanske lär dig något.

Citat från: Elios skrivet 13 april 2020 kl. 04:02:01
Så då kanske man då borde göra om alla dessa sekvenserna också så att barn inte ska kunna skada sig och så!?
Jo att barn härmar och leker fattar man väl men då borde dem ju ändå kolla hur gick det för den tecknade figuren sen. Klarade han sig bra? Nja det är en tolkningsfråga som är lite svårt att komma fram till något rimligt svar som sagt.

Som sagt; barn är idioter. De tänker inte så. Hade barn haft sådant konsekvenstänk hade vi levt i en helt annan värld än idag.

Citat från: Elios skrivet 13 april 2020 kl. 04:02:01
Varsågod men det var dock menat till lite annat PK folk.  ;)

Jag är fruktansvärt PK och ganska stolt över det. Talar du om "PK-töntar" så talar du även om mig.

Citat från: Elios skrivet 13 april 2020 kl. 04:02:01
Med torktumlarna är ju den stora frågan om ens barn kan sätta igång den!? Vet dem ens hur en fungerar? Visst kan dem gömma sig i den och föräldrarna eller någon som ska använda den och dem gömmer sig i den och inte vet det. Så visst finns den chansen. Men kom igen det är inte så svårt att missa det när dem väl öppnar den.

Det finns skräckhistorier där barn och djur dött genom att hoppa in och gömma sig i just torktumlare där föräldrarna sedan satt igång den. Möjligheten finns.

Citat från: Elios skrivet 13 april 2020 kl. 04:02:01
Den "gamla goda tiden" gjorde min barndom. Jag växte upp med Disney och jag F*cking ÄLSKADE varje sekund av det jag såg på då. Det var nostalgi och fick mig att se underbart på livet och vilja leva fullt ut. Så att ja det är lite som ett livselixir och jag saknar den tiden varje dag och det är iallafall det jag tycker med att livet var bättre förr. Kanske menar folk i högern det också när dem säger att det var bättre förr. Inte i att dem menade att misshandla kvinnor eller köra med aga på skolan. Utan för att dom saknade sin underbara barndom eller att få känna sina gamla upplevelser om när man var barn och kände nostalgi mm. Vad vet jag egentligen?  :(

Som sagt; nostalgi är underbart och en väldigt stark känsla, men låt den inte vara som en dimma för dina ögon. DIN nostalgi kommer alltid finnas och vara värdig, men det betyder inte att vi inte behöver ändra material och tänka annorlunda inför kommande generationer.

Folk som säger "det var bättre förr" har också ofta ett slags filter (eller ibland en jävla järnridå) inför allt som var dåligt förr i tiden. Generellt sett går världen åt ett bättre håll, på så sjukt många plan, men priviligerade människor som växte upp i en tid då de inte behövde oroa sig för att hitta mat för dagen eller diskrimineras dagligen tycker det är jobbigt att se folk som inte har haft det lika bra som de i livet och blir därför arga när denna del av världen kommer in i deras världsbild - Det är därför så många blev arga över tiggare, bl.a.

Du kan ha stor nostalgi för problematiska filmer, det har även jag (en av mina favoritfilmer som barn innehöll en otroligt nedvärderande skildring av romer t.ex.) men du bör ändock veta med dig att det är problematiskt och där igenom också kunna acceptera att detta kan ändras inför framtida generationer. Världen förändras konstant oavsett vad, så varför inte försöka ändra den till något lite bättre än det vi och våra föräldrar växte upp i ;)

(Ber om ursäkt för eventuella stavfel, har precis vaknat)
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 13 april 2020 kl. 13:41:08
Vilka spelar Amelia Westgaard, Klara Olander, Lena Persson, Peter Kjellström, Gunnar Uddén, Alexander Lundberg, Johan Wilhelmsson, Christian Jernbro, Ola Norman och Stefan Berglund i filmen?

Monica Forsberg spelar iallafall definitivt damen som säger "varför har det blivit så mörkt?" (tyvärr har jag dock glömt namnet på henne)

Hon som har handom hundcentret tror jag är Anna Norberg, fast det KAN också vara Jenny Wåhlander...

I övrigt spelas Mertle av Blenda Nyman...

Var gäller Lena Persson och Klara Olander så har de knappt dubbat något annat än Lilo och Stitch (som enligt min uppsökning är en av de två som står angiven hos bägge två) och Amelia Westgaard har bara medverkat i just Lilo och Stitch och tyvärr har jag inga erfarenheter av någonderas röst...  :(
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Eriksson skrivet 13 april 2020 kl. 16:43:37
Jag identifierade rösterna tillsammans med Oscar Isaksson en gång. Vi är rätt säkra på att den här listan stämmer. (Jag har tagit med huvudrollerna också för helhetens skull)

Stitch - Andreas Nilsson
Lilo - Sandra Kassman
Nani - Anna-Lotta Larsson
Cobra Bubbles - Benke Skogholt
Jumba - Stefan Ljungqvist
Pleakley - Jonas Inde
David - Johan Svensson
Högsta Rådsdamen - Evabritt Strandberg
Kapten Ganto - Ewert Ljusberg
Mertle Edmonds - Blenda Nyman
Instruktören - Roger Storm
Damen i djuraffären - Anna Norberg
Galaktiska kontrollen - Gunnar Uddén, Johan Wilhelmsson, Jenny Wåhlander
Nanis chef - Johan Wilhelmsson
Brunhårig flicka - Amelia Westgaard
Fru Hasagawa - Monica Forsberg
Kafédamen - Lena Persson
Hotellreceptionisten - Peter Kjällström
Livrädderskan - Jenny Wåhlander
Lastbilschaufförer - Christian Jernbro, Ola Norman
Volleybollkillen - Alexander Lundberg
Kille med vattenpistol - Alexander Lundberg
Löjtnant - Stefan Berglund
Piloter - Klara Olander, Roger Storm
Vakt - Peter Kjällström
Datorröst - Monica Forsberg
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 13 april 2020 kl. 16:50:46
Citat från: Eriksson skrivet 13 april 2020 kl. 16:43:37
Jag identifierade rösterna tillsammans med Oscar Isaksson en gång. Vi är rätt säkra på att den här listan stämmer. (Jag har tagit med huvudrollerna också för helhetens skull)

Stitch - Andreas Nilsson
Lilo - Sandra Kassman
Nani - Anna-Lotta Larsson
Cobra Bubbles - Benke Skogholt
Jumba - Stefan Ljungqvist
Pleakley - Jonas Inde
David - Johan Svensson
Högsta Rådsdamen - Evabritt Strandberg
Kapten Ganto - Ewert Ljusberg
Mertle Edmonds - Blenda Nyman
Instruktören - Roger Storm
Damen i djuraffären - Anna Norberg
Galaktiska kontrollen - Gunnar Uddén, Johan Wilhelmsson, Jenny Wåhlander
Nanis chef - Johan Wilhelmsson
Brunhårig flicka - Amelia Westgaard
Fru Hasagawa - Monica Forsberg
Kafédamen - Lena Persson
Hotellreceptionisten - Peter Kjällström
Livrädderskan - Jenny Wåhlander
Lastbilschaufförer - Christian Jernbro, Ola Norman
Volleybollkillen - Alexander Lundberg
Kille med vattenpistol - Alexander Lundberg
Löjtnant - Stefan Berglund
Piloter - Klara Olander, Roger Storm
Vakt - Peter Kjällström
Datorröst - Monica Forsberg

Tack för infon!  :D (nu var det löst)
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Elios skrivet 15 april 2020 kl. 14:38:27
Citat från: Lilla My skrivet 13 april 2020 kl. 12:41:25
PK handlar ju om att vara "Politiskt Korrekt", och används som ett skällsord. Men i själva verket handlar det ju om att zooma ut lite och se det ur ett större perspektiv. Som, för att ta dina gamla som exempel, stanna upp och tänka "det här som jag är uppväxt med och älskat sedan barnsben, finns det något problematiskt i det? Finns det något i det här som kränker, sårar eller nedvärderar andra människor än mig själv?" Ibland är svaret ja, och beroende på hur starkt det är kan det vara läge att ändra, byta ut eller varna framtida generationer, så de slipper gå 20+ år och tro att deras barndomsfilmer är helt fläckfria innan de själva också inser att så inte var fallet.

Scenen med torktumlaren har ju med säkerhet för barn att göra. Att ändra i filmer för att göra det mer inkluderande för minoriteter kallas ju oftast PK men att ändra en scen p.g.a. säkerhet så att Disney inte ska råka få på nosen om de blir stämda, är inte det lite mer moderat över det? ;)


PK är ju ett solklart begrepp på hur folk hänger med en ström på åsikter som andra har. Jag tycker filmerna från förr och jag har växt upp med inte är långt ifrån kränkande på något vis. Men egentligen så känner folk sig kränkta ja då är det ju faktiskt deras problem och inte mitt eller Disney.
Disney kan absolut be om ursäkt och att dem menar inget illa men man behöver ju inte göra en massa kavalkader av det. Som jag sa vad tycker du om att jag sa med den pizzakartongen där får det att istället se ut som en spis? Ännu farligare eller hur?
Vad menar du med moderat?^^
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Elios skrivet 15 april 2020 kl. 14:40:40
Citat från: Lilla My skrivet 13 april 2020 kl. 12:41:25

Vänd på det; "Det är ju en så kort sekvens av filmen så vad gör det att torktumlaren byttes ut?"


Jo sant. Men en förändring kan bli fler och sen blir det på fler filmer. Låt det för fan vara som det är.  ;D
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Elios skrivet 15 april 2020 kl. 14:45:55
Citat från: Lilla My skrivet 13 april 2020 kl. 12:41:25

Kanske du inte ser ett problem just för att du inte är från en viss etnicitet. Du ser sin avbild överallt och dessutom i ett heroiskt, roligt, sorligt och hjältemodigt stadie och överallt där emellan. Kan då vara nyttigt att veta om hur priviligerad du är och lugna ned dig, kan jag tycka ;) Du har rätt till din åsikt men du har också ett privilegium att låta människor av etnicitet föra sin talan före dig - Låt dem då göra det och lyssna på vad de säger innan du gör din egen röst hörd. Du kanske lär dig något.


Det är ju det jag säger att nej jag har ingen särskild etnicitet. Men vad är det man ska lära sig? Dem kan absolut få tala före mig men jag har aldrig hört någon svart klaga på vissa rasistiska saker om speciella ord för deras hudfärg. Det har BARA varit vita som sagt det. Självklart tror jag dem. Men har aldrig hört dem själva klagat på det. Inte ens på TV. Upp till var och en men jag uppskattar vart du en kommer ifrån. Och nej jag vill inte gå mer in på det utan bara nämner detta och fattar inte varför!?  ???
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Elios skrivet 15 april 2020 kl. 14:49:41
Citat från: Lilla My skrivet 13 april 2020 kl. 12:41:25

Som sagt; barn är idioter. De tänker inte så. Hade barn haft sådant konsekvenstänk hade vi levt i en helt annan värld än idag.


Sant. Därför tror jag man borde ha någon form av undervisning redan på dagis!  ::)
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Elios skrivet 15 april 2020 kl. 14:51:03
Citat från: Lilla My skrivet 13 april 2020 kl. 12:41:25

Jag är fruktansvärt PK och ganska stolt över det. Talar du om "PK-töntar" så talar du även om mig.


Nej det tycker jag inte då du är mer mogen än andra PK folk.  :P
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Elios skrivet 15 april 2020 kl. 14:52:40
Citat från: Lilla My skrivet 13 april 2020 kl. 12:41:25

Det finns skräckhistorier där barn och djur dött genom att hoppa in och gömma sig i just torktumlare där föräldrarna sedan satt igång den. Möjligheten finns.


Skräckhistorier ja. Och hur ofta är dom sanna då? Självklart har det säkerligen hänt men hur ofta är egentligen dessa historier sanna som sagt?^^
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Elios skrivet 15 april 2020 kl. 15:01:17
Citat från: Lilla My skrivet 13 april 2020 kl. 12:41:25

Som sagt; nostalgi är underbart och en väldigt stark känsla, men låt den inte vara som en dimma för dina ögon. DIN nostalgi kommer alltid finnas och vara värdig, men det betyder inte att vi inte behöver ändra material och tänka annorlunda inför kommande generationer.

Folk som säger "det var bättre förr" har också ofta ett slags filter (eller ibland en jävla järnridå) inför allt som var dåligt förr i tiden. Generellt sett går världen åt ett bättre håll, på så sjukt många plan, men priviligerade människor som växte upp i en tid då de inte behövde oroa sig för att hitta mat för dagen eller diskrimineras dagligen tycker det är jobbigt att se folk som inte har haft det lika bra som de i livet och blir därför arga när denna del av världen kommer in i deras världsbild - Det är därför så många blev arga över tiggare, bl.a.

Du kan ha stor nostalgi för problematiska filmer, det har även jag (en av mina favoritfilmer som barn innehöll en otroligt nedvärderande skildring av romer t.ex.) men du bör ändock veta med dig att det är problematiskt och där igenom också kunna acceptera att detta kan ändras inför framtida generationer. Världen förändras konstant oavsett vad, så varför inte försöka ändra den till något lite bättre än det vi och våra föräldrar växte upp i ;)

(Ber om ursäkt för eventuella stavfel, har precis vaknat)

Det är nog bara dem med den du kallar järnridån som själva vet vad dem menar med att det var bättre förr. Kan vi ju inte direkt veta. Jag kan absolut tänka igenom om en ska vi säga jude blir kräsen över någon framtida scen och säger det till andra judar så klart man kan ta sig an en funderare men inget jag tycker man behöver lägga så jätte stor vikt vid. Försöka vända på det att det inte är så viktigt med en scen sekvens. Nja visst. Kanske inte men det känns ju som en stor poäng ändå om dem vill ändra på det.

(Såg inget stavfel. Brukar själv vara trött och skriva här ibland och blir fel meningar istället. Så störigt faktiskt!)^^
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Lilla My skrivet 15 april 2020 kl. 17:28:30
Citat från: Elios skrivet 15 april 2020 kl. 14:38:27
PK är ju ett solklart begrepp på hur folk hänger med en ström på åsikter som andra har.

PK står bokstavligt talat för "politiskt korrekt".

Citat från: Elios skrivet 15 april 2020 kl. 14:38:27
Jag tycker filmerna från förr och jag har växt upp med inte är långt ifrån kränkande på något vis. Men egentligen så känner folk sig kränkta ja då är det ju faktiskt deras problem och inte mitt eller Disney.

"Varför ska jag sluta säga n-ordet? Det är ju du som känner dig kränkt, inte jag". Bra logik där.

Citat från: Elios skrivet 15 april 2020 kl. 14:38:27
Disney kan absolut be om ursäkt och att dem menar inget illa men man behöver ju inte göra en massa kavalkader av det.

... Det gör de ju inte heller, de ändrade en bakgrundsdetalj som varar i några sekunder. Den enda som "gör kavalkader" av det här just nu är du.

Citat från: Elios skrivet 15 april 2020 kl. 14:38:27
Vad menar du med moderat?^^

PK brukar användas som skällsord av högern för de som är väldigt mycket åt vänster. Då kontrade jag med att ändra något för att slippa råka på beskymmer som kan kosta i framtiden (och inte nödvändigtvis p.g.a. att det är för allas bästa) snarare är högerfasoner än vänster.

Citat från: Elios skrivet 15 april 2020 kl. 14:40:40
Jo sant. Men en förändring kan bli fler och sen blir det på fler filmer. Låt det för fan vara som det är.  ;D

Men nej. Du lyssnar uppenbarligen inte ett skit på det jag försöker säga. Låter vi det vara "som det är" kommer vi ju aldrig förändra världen.

Citat från: Elios skrivet 15 april 2020 kl. 14:49:41
Sant. Därför tror jag man borde ha någon form av undervisning redan på dagis!  ::)

Konsekvenstänk kommer med åldern, det är inget som kan "läras ut".

Citat från: Elios skrivet 15 april 2020 kl. 14:51:03
Nej det tycker jag inte då du är mer mogen än andra PK folk.  :P

Tyck som du vill men det är i alla fall sanningen. Snackar du skit om PK-folk så snackar du skit om mig. Var god ta in detta och säg inte "nej du är inte PK" då jag uppenbart är en av de stösta "PK-töntarna" på detta forum.

Citat från: Elios skrivet 15 april 2020 kl. 14:52:40
Skräckhistorier ja. Och hur ofta är dom sanna då? Självklart har det säkerligen hänt men hur ofta är egentligen dessa historier sanna som sagt?^^

Du missuppfattar mig. När jag sade "skräckhistorier" menar jag inte myter eller påhittade sagor för att skrämma barn, utan verklighetsbaserade händelser. Därav "skräck".

Citat från: Elios skrivet 15 april 2020 kl. 15:01:17
Det är nog bara dem med den du kallar järnridån som själva vet vad dem menar med att det var bättre förr. Kan vi ju inte direkt veta. Jag kan absolut tänka igenom om en ska vi säga jude blir kräsen över någon framtida scen och säger det till andra judar så klart man kan ta sig an en funderare men inget jag tycker man behöver lägga så jätte stor vikt vid. Försöka vända på det att det inte är så viktigt med en scen sekvens. Nja visst. Kanske inte men det känns ju som en stor poäng ändå om dem vill ändra på det.

Förstår inte riktigt vad du babblar om just nu, och det handlar inte om att en enstaka person är "kräsen" över någon scen i en film utan att aktivt motverka nedvärderande stereotyper.

Vill du prata yttligare föreslår jag att du skiver allt i ett medelande, så du slipper skriva sju gånger i rad.
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: gstone skrivet 23 maj 2020 kl. 16:03:55
Citat från: Eriksson skrivet 13 april 2020 kl. 16:43:37
Jag identifierade rösterna tillsammans med Oscar Isaksson en gång. Vi är rätt säkra på att den här listan stämmer. (Jag har tagit med huvudrollerna också för helhetens skull)

Stitch - Andreas Nilsson
Lilo - Sandra Kassman
Nani - Anna-Lotta Larsson
Cobra Bubbles - Benke Skogholt
Jumba - Stefan Ljungqvist
Pleakley - Jonas Inde
David - Johan Svensson
Högsta Rådsdamen - Evabritt Strandberg
Kapten Ganto - Ewert Ljusberg
Mertle Edmonds - Blenda Nyman
Instruktören - Roger Storm
Damen i djuraffären - Anna Norberg
Galaktiska kontrollen - Gunnar Uddén, Johan Wilhelmsson, Jenny Wåhlander
Nanis chef - Johan Wilhelmsson
Brunhårig flicka - Amelia Westgaard
Fru Hasagawa - Monica Forsberg
Kafédamen - Lena Persson
Hotellreceptionisten - Peter Kjällström
Livrädderskan - Jenny Wåhlander
Lastbilschaufförer - Christian Jernbro, Ola Norman
Volleybollkillen - Alexander Lundberg
Kille med vattenpistol - Alexander Lundberg
Löjtnant - Stefan Berglund
Piloter - Klara Olander, Roger Storm
Vakt - Peter Kjällström
Datorröst - Monica Forsberg

Bra , Jag har ofta undrat vem som var röst åt Fru Hasagawa :D
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Mathilda Gustafsson skrivet 13 december 2021 kl. 21:21:01
Stämmer det verkligen att Sandra Kassman är född 91? Om hon är det måste hon ju ha varit 11 när hon dubbade Lilo i första filmen vilket jag tycker att hon inte alls låter som.
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: MOA skrivet 13 december 2021 kl. 21:31:28
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 13 december 2021 kl. 21:21:01
Stämmer det verkligen att Sandra Kassman är född 91? Om hon är det måste hon ju ha varit 11 när hon dubbade Lilo i första filmen vilket jag tycker att hon inte alls låter som.
Hur låter hon då?
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 13 december 2021 kl. 21:44:22
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 13 december 2021 kl. 21:21:01
Stämmer det verkligen att Sandra Kassman är född 91? Om hon är det måste hon ju ha varit 11 när hon dubbade Lilo i första filmen vilket jag tycker att hon inte alls låter som.
Ja, det stämmer. Det finns faktiskt bara två personer som heter Sandra Kassman i Sverige - jag är faktiskt inte helt säker vem av dem som är den "rätta" Sandra Kassman (d.v.s. skådespelerskan), men båda två är födda 1991 (den ena i juni och den andra i juli det året). :)
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 13 december 2021 kl. 21:52:17
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 13 december 2021 kl. 21:44:22
Ja, det stämmer. Det finns faktiskt bara två personer som heter Sandra Kassman i Sverige - jag är faktiskt inte helt säker vem av dem som är den "rätta" Sandra Kassman (d.v.s. skådespelerskan), men båda två är födda 1991 (den ena i juni och den andra i juli det året). :)
Skådespelerskan Sandra Kassman är född i juli.
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Adam Larsson skrivet 13 december 2021 kl. 21:59:22
Är det inte Sandra Kassman som dubbar Yuna också?
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 19 december 2021 kl. 08:15:17
Nu har jag tagit bort alla inlägg som tog sig alltför långt från ämnet och alla inlägg med personangrepp. Och från och med nu håller vi oss till ämnet, och undviker personliga påhopp och skällsord. :)
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: gstone skrivet 19 december 2021 kl. 10:21:38
Förlåt lilla my :-\
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Goliat skrivet 19 december 2021 kl. 16:32:38
Det viktigaste är väl inte vad som sägs, det viktigaste är budskapet och förståelsen över vad som sägs. Det är omöjligt att översätta ord för ord.

Samma gäller det när meningar på svenska kan bli längre, då faller det inte in bra in med replikerna beroende på hur de rör munnen eller hur länge de talar.

Jag har dock funderat lite över äldre dubbningar. Har märkt att det ibland är mer tal och liknande än vad det är i ursprungsdubben. Exempelvis är Rak Grottpojken där jag försökte fixa undertext men märkte att det kan skilja flera sekunder i tal då de ibland ändrar replikerna, vid ett tillfälle när Rais mamma blir knuffad mot en hövding så talar han kort i ursprungliga dubben och är tyst när hon tittar på honom. På svenska börjar han tala när hon tittar på honom och babblar på en hel del, det är omöjligt att det långa utlägget är vad han sa med något kort ord på ursprungsspråket.
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Elios skrivet 19 december 2021 kl. 17:48:25
Såg denna film igår faktiskt. Sen reagerade jag lite på detta som klipptes bort:
https://youtu.be/2POGTTwJi8Y
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Goliat skrivet 19 december 2021 kl. 20:25:43
De censurerade även A Goofy Movie genom att flytta max ansikte en bit ifrån då han får Roxanne's bröst upptryckta i några bildrutor.

Men något man knappt tänker på om man inte går igenom så noga. (Gäller början av filmen när Roxane flyger ner från pedistalen)
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Will Siv skrivet 18 november 2022 kl. 23:30:02
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 19 december 2021 kl. 08:15:17Nu har jag tagit bort alla inlägg som tog sig alltför långt från ämnet och alla inlägg med personangrepp. Och från och med nu håller vi oss till ämnet, och undviker personliga påhopp och skällsord. :)
Inget illa med, men borde du inte ha tagit alla av Ellios inlägg här då?

Nu var det faktiskt han som överreagerade över nåt litet och började sen tjata om nåt löjligt ( "pk"? snälla, det begreppet betyder ingenting )
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Elios skrivet 19 november 2022 kl. 03:12:22
Citat från: Will Stewart skrivet 18 november 2022 kl. 23:30:02Inget illa med, men borde du inte ha tagit alla av Ellios inlägg här då?

Nu var det faktiskt han som överreagerade över nåt litet och började sen tjata om nåt löjligt ( "pk"? snälla, det begreppet betyder ingenting )
Nu var detta väldigt längesen och jag minns inte allt men jag kollade igenom det nu och jag kanske överreagerade men jag gick aldrig till personangrepp mot någon. Jag kallade ingen för nåt fult. Sa bara att det var värst vad kränkta folk blir! Att jag tycker det är löjligt.
Jag missade litegrann med vad PK var. Det varför allt skulle gnällas om.
Tar någon illa upp ja gör om scenen då. Pallar inte bry mig om sånt här längre. Men står fortfarande för min åsikt. 
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Will Siv skrivet 19 november 2022 kl. 08:59:44
Citat från: Elios skrivet 19 november 2022 kl. 03:12:22Tar någon illa upp ja gör om scenen då. Pallar inte bry mig om sånt här längre. Men står fortfarande för min åsikt.
Visst, men nu handlade det inte om det, utan den brittiska film censuren.
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Elios skrivet 19 november 2022 kl. 14:12:04
Citat från: Will Stewart skrivet 19 november 2022 kl. 08:59:44Visst, men nu handlade det inte om det, utan den brittiska film censuren.
Nu förstår jag inte? Menar du det med man klippte bort eller byter och lägger till nåt i en scen? Varför är den isåfall brittisk? 
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Will Siv skrivet 19 november 2022 kl. 14:28:58
Citat från: Elios skrivet 19 november 2022 kl. 14:12:04Nu förstår jag inte? Menar du det med man klippte bort eller byter och lägger till nåt i en scen? Varför är den isåfall brittisk?
Storbritannien har ett annat "ratings" system ( åldersgränser ), därför blir det mer ändringar när en films släpps där.

Men det är inte lika mycket som förut.
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Elios skrivet 19 november 2022 kl. 14:40:10
Citat från: Will Stewart skrivet 19 november 2022 kl. 14:28:58Storbritannien har ett annat "ratings" system ( åldersgränser ), därför blir det mer ändringar när en films släpps där.

Men det är inte lika mycket som förut.
Var det dem som låg bakom det med tvättmaskinen?
Var en grej jag undrade tycker du inte den ändringen ser lite ut som en pizza spis eller något? 
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Will Siv skrivet 19 november 2022 kl. 15:42:29
Citat från: Elios skrivet 19 november 2022 kl. 14:40:10Var det dem som låg bakom det med tvättmaskinen?
Var en grej jag undrade tycker du inte den ändringen ser lite ut som en pizza spis eller något?
Ja.

Och det är antingen en ugn eller ett skåp med en lucka som ser ut som en pizza kartong.
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Elios skrivet 19 november 2022 kl. 18:37:43
Citat från: Will Stewart skrivet 19 november 2022 kl. 15:42:29Ja.

Och det är antingen en ugn eller ett skåp med en lucka som ser ut som en pizza kartong.
Grejen där var att jag tyckte det såg mycket värre ut än en tvättmaskin för en ugn bräns man ju ihjäl på om man leker tafatt där eller vad nu Lilo och Nany gjorde. Så enligt mig såg det bara värre ut. Ser inte mycket för att vara en pizza kartong direkt.  :o ???
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 19 november 2022 kl. 18:39:56
Citat från: Elios skrivet 19 november 2022 kl. 18:37:43Grejen där var att jag tyckte det såg mycket värre ut än en tvättmaskin för en ugn bräns man ju ihjäl på om man leker tafatt där eller vad nu Lilo och Nany gjorde. Så enligt mig såg det bara värre ut. Ser inte mycket för att vara en pizza kartong direkt.  :o ???
Det skulle nog ha varit bättre att ersätta tvättmaskinen med en skåpslucka. Visst det är ju inte bra att barn gömmer sig i skåp heller men bättre i alla fall än att gömma sig i en tvättmaskin.
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Elios skrivet 19 november 2022 kl. 18:40:33
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 19 november 2022 kl. 18:39:56Det skulle nog ha varit bättre att ersätta tvättmaskinen med en skåpslucka. Visst det är ju inte bra att barn gömmer sig i skåp heller men bättre i alla fall än att gömma sig i en tvättmaskin.
Och en ugn. 
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 19 november 2022 kl. 18:40:58
Citat från: Elios skrivet 19 november 2022 kl. 18:40:33Och en ugn.
Jag vet inte om det finns ugnar gjorda av trä dock. Jag tycker att det ser ut som att det faktiskt borde vara en skåpslucka där.
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Elios skrivet 19 november 2022 kl. 18:41:47
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 19 november 2022 kl. 18:40:58Jag vet inte om det finns ugnar gjorda av trä dock.
Pinocchio om man nu kommer på någon som vill vara en riktig pojke! ^^
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Adam Larsson skrivet 19 november 2022 kl. 18:43:21
Citat från: Elios skrivet 19 november 2022 kl. 18:41:47Pinocchio om man nu kommer på någon som vill vara en riktig pojke! ^^
Kan du inte läsa? Det står ugnar inte ungar. Vad är det här lär man sig inget i skolan längre?
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 19 november 2022 kl. 19:01:07
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 19 november 2022 kl. 18:39:56Det skulle nog ha varit bättre att ersätta tvättmaskinen med en skåpslucka. Visst det är ju inte bra att barn gömmer sig i skåp heller men bättre i alla fall än att gömma sig i en tvättmaskin.

På vilket sätt skulle det inte vara bra att gömma sig i ett skåp? Ett skåp kan väl inte vara livsfarligt att gömma sig i? (till skillnad från en tvättmaskin och en ugn och ett kylskåp och en frys)
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 19 november 2022 kl. 19:15:33
Citat från: Disneyfantasten skrivet 19 november 2022 kl. 19:01:07På vilket sätt skulle det inte vara bra att gömma sig i ett skåp? Ett skåp kan väl inte vara livsfarligt att gömma sig i? (till skillnad från en tvättmaskin och en ugn och ett kylskåp och en frys)
För att det inte är bra för barn att gömma sig någonstans överhuvudtaget där föräldrar eller vårdnadshavaren inte vet var barnet är.
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 19 november 2022 kl. 19:17:34
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 19 november 2022 kl. 19:15:33För att det inte är bra för barn att gömma sig någonstans egentligen.

På vilket sätt skulle det vara dåligt att gömma sig överhuvudtaget?

Om gömmaren hade varit kvar på gömstället utan mat eller dryck (framförallt det sistnämnda) så hade jag kunnat köpa ditt resonemang, men när det gäller att bli hittad upp till några timmar på en dag så är det en helt annan femma.
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 19 november 2022 kl. 19:23:00
Citat från: Disneyfantasten skrivet 19 november 2022 kl. 19:17:34På vilket sätt skulle det vara dåligt att gömma sig överhuvudtaget?

Om gömmaren hade varit kvar på gömstället utan mat eller dryck (framförallt det sistnämnda) så hade jag kunnat köpa ditt resonemang, men när det gäller att bli hittad upp till några timmar på en dag så är det en helt annan femma.
Alltså man leker kurragömma eller något sånt är det väl helt okej att barn gömmer sig. Men hur skulle du som förälder reagera om ditt barn bara försvann? Vad händer om ditt barn blir fast på något ställe? Skadar sig eller inte hittar hem?
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 19 november 2022 kl. 19:38:03
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 19 november 2022 kl. 19:23:00Alltså man leker kurragömma eller något sånt är det väl helt okej att barn gömmer sig. Men hur skulle du som förälder reagera om ditt barn bara försvann? Vad händer om ditt barn blir fast på något ställe? Skadar sig eller inte hittar hem?

Du menar om hen skulle bli inlåst?

Då är mitt svar enkelt; hade det rört sig om ett skåp med lås hade jag kunnat köpa ditt resonemang, men det är inte alla som har.

Nu handlar det ju inte om att Lilo på något sätt skadar sig i filmen (fast hon hade kunnat det om båda de grejerna hade varit påsatta), och hon rymmer inte heller, dessutom så har jag själv inga barn, men om jag hade det så, ja det är klart, då skulle jag självfallet oroa mig.
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 19 november 2022 kl. 19:41:02
Citat från: Disneyfantasten skrivet 19 november 2022 kl. 19:38:03Du menar om hen skulle bli inlåst?

Då är mitt svar enkelt; hade det rört sig om ett skåp med lås hade jag kunnat köpa ditt resonemang, men det är inte alla som har.

Nu handlar det ju inte om att Lilo på något sätt skadar sig i filmen (fast hon hade kunnat det om båda de grejerna hade varit påsatta), och hon rymmer inte heller, dessutom så har jag själv inga barn, men om jag hade det så, ja det är klart, då skulle jag självfallet oroa mig.
Men jag tänker inte utifrån själva filmen, Jag tänker utifrån filmgranskningen som tyckte att det var nödvändigt att byta ut en tvättmaskin mot en pizzakartong. 
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Elios skrivet 19 november 2022 kl. 21:14:28
Citat från: Adam Larsson skrivet 19 november 2022 kl. 18:43:21Kan du inte läsa? Det står ugnar inte ungar. Vad är det här lär man sig inget i skolan längre?
Jo jag kan läsa? Lägg av. Har du aldrig läst fel nån gång?
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Lilla My skrivet 20 november 2022 kl. 01:15:37
Citat från: Will Stewart skrivet 19 november 2022 kl. 15:42:29Ja.

Och det är antingen en ugn eller ett skåp med en lucka som ser ut som en pizza kartong.
Det är ingen ugn, det är ett skåp. Ugn hade varit lika illa som tvättmaskin.
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Elios skrivet 20 november 2022 kl. 13:15:40
Citat från: Lilla My skrivet 20 november 2022 kl. 01:15:37Det är ingen ugn, det är ett skåp. Ugn hade varit lika illa som tvättmaskin.
Precis. Det jag skrev.
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: gstone skrivet 14 april 2023 kl. 08:45:07
Om dom dubbar live action Lilo & Stitch.

Tror jag bara Andreas Nilsson  kommer tillbaka,

Dom andra tror jag blir utbytta.
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: gstone skrivet 14 april 2023 kl. 08:45:43
Live-action Nani har castats

https://movieweb.com/lilo-stitch-sydney-agudong/
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: gstone skrivet 15 april 2023 kl. 22:00:38
När tror ni att Lilo & Stitch kommer släppas ?
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: gstone skrivet 15 april 2023 kl. 22:10:55
Två nya Cobra Bubbles karaktärer kommer att introduceras i live action Lilo & Stitch , Tutu and Mrs. Kokea. Den senare kommer erästtta  Cobra Bubbles som har tagis bort.
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: gstone skrivet 15 april 2023 kl. 22:50:44
Från början skulle Jeff Goldblum spela socialarbetaren  som var en helt annan karaktär än Cobra Bubbles.


  
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: gstone skrivet 17 april 2023 kl. 16:50:53
Live Action Lilo & Stich nyheter

https://thedisinsider.com/2023/03/30/new-casting-call-teases-the-return-of-classic-character-in-disneys-live-action-lilo-stitch/ (https://thedisinsider.com/2023/03/30/new-casting-call-teases-the-return-of-classic-character-in-disneys-live-action-lilo-stitch/)
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: gstone skrivet 19 april 2023 kl. 20:24:39
Nu ska tydligen Cobra Bubbles !

Jaf förstår inte riktigt vad som på går ? ???
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/lilo-stich-casts-courtney-b-vance-cobra-bubbles-1235392189/ (https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/lilo-stich-casts-courtney-b-vance-cobra-bubbles-1235392189/)
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Elios skrivet 19 april 2023 kl. 23:55:33
Citat från: gstone skrivet 19 april 2023 kl. 20:24:39Nu ska tydligen Cobra Bubbles !

Jaf förstår inte riktigt vad som på går ? ???
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/lilo-stich-casts-courtney-b-vance-cobra-bubbles-1235392189/ (https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/lilo-stich-casts-courtney-b-vance-cobra-bubbles-1235392189/)
Hade nog gillat mer om Ving Rhames kom tillbaka som Cobra Bubbles. ::)
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: gstone skrivet 20 april 2023 kl. 11:18:44
Citat från: Elios skrivet 19 april 2023 kl. 23:55:33Hade nog gillat mer om Ving Rhames kom tillbaka som Cobra Bubbles. ::)
Jag tycker faktiskt det vore rätt meningslöst att ha samma skådspelare i remaken.
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Elios skrivet 20 april 2023 kl. 20:52:49
Citat från: gstone skrivet 20 april 2023 kl. 11:18:44Jag tycker faktiskt det vore rätt meningslöst att ha samma skådspelare i remaken.
Säg inte det. Nu syns ju inte James Earl Jones men han spelade Mufasa i remaken. Dock som röst jag vet. 
En som jag gärna hade velat se som Cobra Bubbles är Bernie Mac. Dock så finns han ju tyvärr inte i livet längre.  :'(
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: gstone skrivet 20 april 2023 kl. 22:00:41
Citat från: Elios skrivet 20 april 2023 kl. 20:52:49Säg inte det. Nu syns ju inte James Earl Jones men han spelade Mufasa i remaken. Dock som röst jag vet.
En som jag gärna hade velat se som Cobra Bubbles är Bernie Mac. Dock så finns han ju tyvärr inte i livet längre.  :'(
Jag tror Andre Braugher hade passat.
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: Elios skrivet 20 april 2023 kl. 22:11:21
Citat från: gstone skrivet 20 april 2023 kl. 22:00:41Jag tror Andre Braugher hade passat.
Vet inte så mycket om honom men det hade säkert passat.  ;D ;D
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: gstone skrivet 21 april 2023 kl. 16:47:34
Han är med in tv serier jag gillar.

Och han var en röst i Spirit:Vild och Fri
Titel: SV: Lilo & Stitch
Skrivet av: gstone skrivet 27 maj 2023 kl. 09:48:34
Högsta råds damen är ju en feministisk Icon !

Hon är en stark kapabel kvinna som styr hela galaxen !

Hon är så cool !