Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Har serien Bumbibjörnarna dubbats till svenska? Skriv JA eller NEJ.:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Daniel Hofverberg
 -  6 juli 2018 kl. 09:14:46
Jag håller med att det vore intressant att veta när dubbningar producerats. Problemet är förstås att det i många fall är svårt eller omöjligt att kunna veta, om man inte har kontakter på dubbningsstudiorna som kan lämna sådant. Man kan i och för sig ofta göra kvalificerade gissningar, genom när serierna började sändas eller när filmerna hade premiär, men i många fall kan ju serier och filmer dubbas ganska lång tid innan de släpps/sänds, så det är ju inte säkert att det blir samma år.

Vid serier på Disney-kanalerna, Boomerang, Cartoon Network och Nickelodeon är det ju inte ens oproblematiskt att kunna se när exakt som serier började sändas, i och med att dessa kanaler inte finns med i exempelvis Svensk Mediedatabas och det är ont om tablåsajter där man kan söka bakåt i tiden.

Men har någon tips på sajter där man kan se när serier började sändas för första gången, så är jag idel öra.

Går det att lösa administrativt, praktiskt och tekniskt håller jag dock med att det vore intressant. I dagsläget har jag åtminstone försökt att skriva in som fotnot på creditlistorna i de fall som dubbningarna gjordes väldigt lång tid efter filmens/seriens produktionsår; såsom exempelvis fallet var med Mary Poppins som under flera decennier enbart återgavs i textad originalversion.
Skrivet av TonyTonka
 -  6 juli 2018 kl. 08:54:18
Jag håller med Jabberjaw om att det hade varit intressant att se årtalet när dubbningen producerades på creditslistorna. :)
Skrivet av Jabberjaw
 -  6 juli 2018 kl. 08:12:07
 :) Hade tyckt det var roligt och intressant om årtalet dubbningen producerades samt om möjligt översättnings period skrevs ut på TV-serier / creditlistor

Är detta möjligt i framtiden att alltid ha med och att försöka fylla på där det nu saknas?

Med vänliga hälsningar// Jabberjaw