Dubbningshemsidans forum

Övrigt => Streamingtjänster, TV-kanaler och VHS/DVD/Blu-Ray => Ämnet startat av: moviefan skrivet 25 juni 2018 kl. 16:50:46

Titel: Olika dvd/bluray utgåvor
Skrivet av: moviefan skrivet 25 juni 2018 kl. 16:50:46
(Det finns en tråd om olika Disney dvd utgåvor. I denna tråd kan diskuteras andra filmer utanför Disney)

Är det någon skillnad på bild, ljud kvalite  på den första och senaste utgåvan av Rädda Willy ? Är det någon jätteskillnad på bluray och dvd utgåvan av Planet Earth ? 
Titel: SV: Olika dvd/bluray utgåvor
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 25 juni 2018 kl. 18:42:40
Den enda film där jag är 100% säker på att det finns två olika DVD-utgåvor i Sverige är Don Bluth's Tummelisa från 1994! Den första DVD-utgåvan - som har så kallat snap-case fodral - som har svenskt tal, samt den andra DVD-utgåvan, som av någon outgrundlig anledning saknar svenskt tal på DVD! Jag har fortfarande inte lyckats hitta den DVD-utgåva av filmen som har svenskt tal...
Titel: SV: Olika dvd/bluray utgåvor
Skrivet av: TrondM skrivet 25 juni 2018 kl. 19:25:00
Citat från: moviefan skrivet 25 juni 2018 kl. 16:50:46
Är det någon jätteskillnad på bluray och dvd utgåvan av Planet Earth ?

Jeg mener alle BBCs naturdokumentarer ser veldig mye bedre ut i HD, ja.
Titel: SV: Olika dvd/bluray utgåvor
Skrivet av: Alexander skrivet 25 juni 2018 kl. 19:38:50
Jämförelse mellan DVD utgåvorna för säsong 1 av Winx Club.  :)

Intro för säsong 1.
https://m.youtube.com/watch?v=Sd_gDZXC0c8


Första DVD utgåvorna: Scanbox (kom ca 2005-2006)
Scanbox delade upp säsongens 26 avsnitt på 9 DVD volymer med 3 avsnitt på varje. DVD fodralen hade olika färger i rosa, gult och rött och när man samlade alla nio volymerna tillsammans bildades en bild på DVD ryggarna. Vissa volymer innehöll även extra småsaker som exklusiva skimrande Winx samlarkort som inte gick att få i de vanliga kortpaketen i affärer.

DVD utgåvorna innehåller mycket bra bildkvalitet men innehåller tyvärr endast svenska som språk. Creditslista för den svenska dubbningen visas efter varje avsnitt. Bonusmaterial är lite knapphändig men man ska vara glad att det ens finns och erbjuder två musikvideor, persongalleri och en bakom kulisserna tur på "Rainbow studios" som är där de som har gjort Winx Club jobbar.


Andra DVD utgåvorna: Noble Entertainment (kom 2015)
Istället för att splittra säsongen på 9 skivor  i olika volymer samlas alla avsnitt i en komplett tjock säsongbox på 5 skivor och med ett fint pappershölje.

Bildkvaliteten är mycket bra i själva avsnitten som hos Scanbox, men här är bildkvaliten på eftertexterna sämre och väldigt pixliga än på Scanbox utgåvor. Möjligen en kompromiss för att spara utrymme eftersom 5- 6 avsnitt är med på varje skiva.
Säsongboxen innehåller inget bonusmaterial eller creditslista för dubbningen, men erbjuder fler språkmöjligheter utöver svenska som engelska (RAI English/Cinelume dubbningen), danska, norska och finska.

Bäst utgåvor som jag anser är:
Scanbox

Fördelar jämfört med Noble Entertainment
Överlag mer jämnare bildkvalité, bonusmaterial, creditslista och extra saker som medföljer.

Nackdelar jämfört Noble Entertainment
Svårare att hitta alla 9 volymer jämfört med en säsongbox, ett språkval.