Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Bluffarna (The Bluffers)

Startat av Cadpig, 20 april 2006 kl. 18:49:35

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 2 gäster tittar på detta ämne.

Cadpig

Vilket företag dubbade bluffarna. Har nån en komplett creditlista?

Erika

Jag har för mig att serien finns i ett par olika dubbningar (inte säker, dock), den version som TV4 visade för många år sedan var dubbad av Pangljud om jag minns rätt.

Cadpig


Daniel Hofverberg

Själv känner jag bara till en dubbning av Bluffarna - gjord av Pangljud, som visats på TV4.

De enda skådisar jag kommer ihåg därifrån är Bert-Åke Varg och (tror jag) Gunnar Ernblad.

clash

Jag tror jag har en film med Bluffarna nånstans...kommer ihåg det då det gick när jag var liten.
Pepper Ann//Winx Club/Trollz/Creepschool äger

Cadpig

Clash, gräv fram den filmen och säg ditt pris!
Daniel, Bert Åke Varg och Ernblad är de enda två jag vet säkert är med.
Ni minns väl seriens sinnesjuka badguy Clandestino? Ernblad var helt fenomenal som honom. Bert Åke gjorde den blåvita ekorren Zip's röst.

Erika

Jag tror att Annica Smedius också var med i Pangljuds version.

Cadpig

Såvitt jag vet har serien bara 2 kvinnliga karaktärer, musen Flora och kinesgåsen som tjatar om te hela tiden. Nån av de två borde det vara.

clash

Citat från: Erika skrivet 21 april 2006 kl. 08:22:24
Jag tror att Annica Smedius också var med i Pangljuds version.

Som musen? Då har jag den gamla  dubben. Mkt bättre.
Pepper Ann//Winx Club/Trollz/Creepschool äger

Daniel Hofverberg

Finns det verkligen mer än en dubb av Bluffarna? Jag har då aldrig hört något annat än versionen som TV4 visade i omgångar, och som gjordes av Pangljud.

I vilka sammanhang har den andra dubbningen i så fall förekommit, och vilket dubbningsbolag har gjort den?

Erika

Jag har för mig att Wendros gav ut ett par filmer och gissningsvis kanske det är Videobolaget som låg bakom den.

Cadpig

Clash! Jag vill köpa din Bluffarna-film, vad ska du ha för den?

Erika


Cadpig

Tack så mycket, jag ska försöka lägga vantarna på de.

Cadpig

Vilka kommer ihåg Bluffarna? Och vad minns ni om serien?

Cadpig

Och det gick ju som det gick med den saken...

Daniel Hofverberg

Det här är en väldigt gammal tråd, men jag pratade med Gunnar Ernblad i veckan då den här serien kom på tal, och dessbättre hade han god koll på den. Det visade sig att vi alla hade fel (inklusive mig), och dubbningen som visades på TV4 var inte alls dubbad av Pangljud. Den gjordes av ett företag som hette Music City Media, och drevs av en engelsman vid namn Roger Brett. Tydligen jobbade de annars bara med reklamfilmer och annat, men dubbade just Bluffarna som enda serie.

Enligt Gunnar var det bara tre skådisar som medverkade och gjorde alla roller:

Gunnar Ernblad
Bert-Åke Varg
Vicki Benckert

Gunnar hade inte hört talats om att det skulle finnas mer än en dubbning av serien.

Cadpig

As-coolt!!! Får man lov att fråga i vilket sammanhang du snackade med Gunnar? Och hur ser han ut egentligen?

Daniel Hofverberg

Det var faktiskt via e-post, så rent tekniskt sett är väl prata inte rätt ord. Jag har haft en hel del kontakt med honom genom åren via e-post, då han är en av fåtalet som verkar ha så pass gott minne så att han minns en del om dubbningar från 1980- och 1990-talet.

Foto på Gunnar kommer att dyka upp här på sajten inom ett par dagar, i en helt ny avdelning.

För att återkomma till ämnet, så har jag sett några avsnitt av Bluffarna, och det verkar som att Gunnar mindes rätt. Jag kan i alla fall konstatera med 100% säkerhet att alla manliga skådisar görs av antingen Gunnar eller Bert-Åke Varg. Bland de övriga karaktärerna är det inte riktigt lika solklart, men man hör en viss likhet mellan rösterna varför jag tror att Vicki Benckert gör alla dessa (fyra rollfigurer till antalet).

Dubben är ändå förvånansvärt bra och håller hyfsad klass fortfarande. Det största problemet är Bert-Åke Varg, då hans förmåga att förställa rösten som bekant är mycket begränsad, varför det inte blir helt lyckat då han spelar fem olika rollfigurer (varav fyra av dessa är ganska stora roller). Dessutom har han minst sagt inte världens bästa sångröst...

paddington90

Jag har en Bluffers 3&4  utav Prisma Film som verkar väldigt skyddad....    macrovision?

Innehåller: 
Vänner är viktiga

Vi målar skogen

Röster: Bert-åke varg
Cecilia Haglund
Gunnar ernblad
Gunnar ernblad
Sångtexter: Vicky Benchert
Insp studio: Music City Movies, sthlm


Daniel Hofverberg

Jag har en Bluffarna-film på VHS här hemma, och den är i alla fall inte Macrovision-skyddad.

Det märkliga är att omslaget anger Gunnar Ernblad, Bert-Åke Varg och Cecilia Haglund som skådespelare, medan både Gunnar Ernblad, Bert-Åke Varg och regissören Pier Franceschi var säkra på att den kvinnliga skådisen i ensemblen var Vicki Benckert. Vlken av uppgifterna stämmer egentligen...? I och med att rösten är förställd en del kan jag inte själv avgöra med säkerhet.

Cadpig

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  2 oktober 2014 kl. 20:33:00
Jag har en Bluffarna-film på VHS här hemma, och den är i alla fall inte Macrovision-skyddad.

Det märkliga är att omslaget anger Gunnar Ernblad, Bert-Åke Varg och Cecilia Haglund som skådespelare, medan både Gunnar Ernblad, Bert-Åke Varg och regissören Pier Franceschi var säkra på att den kvinnliga skådisen i ensemblen var Vicki Benckert. Vlken av uppgifterna stämmer egentligen...? I och med att rösten är förställd en del kan jag inte själv avgöra med säkerhet.


Vilken film har du, Hoffe?

Daniel Hofverberg

Citat från: Cadpig skrivet 20 november 2014 kl. 15:30:55
Vilken film har du, Hoffe?
Jag vill minnas att min film bara heter Bluffarna, men den innehåller Vart tog tiden vägen? och ett avsnitt till. Jag tror att kassetten jag har är den äldsta utgåvan - det verkar finnas hur många nyutgåvor som helst av Bluffarna av flera olika distributörer. Jag tror bara det är två utgåvor (med totalt 4 avsnitt), men hur många nyutgåvor och varianter av dessa som helst från ett flertal olika förlag.

Sen bör jag ha alla 10 avsnitt inspelade från TV4, men tyvärr inte i någon suverän kvalitet. Enligt de listor jag hittat på nätet ska det i själva verket finnas 13 avsnitt av serien, men om det stämmer verkar det i så fall bara vara 10 av dessa som har dubbats till svenska. Det finns dock för knapphändig information på nätet för att kunna dra någon helt säker slutsats om antalet producerade avsnitt. Det var ju en holländsk serie, som tyvärr har förblivit relativt okänd i många länder.

Cadpig

Ok, "Var tog tiden vägen?" (utgiven av Ozon Media) är titeln på den första köpfilmen jag lyckades hitta, med avsnitten "Var tog tiden vägen?" och "Vi gör en karta!". Ljudet är JÄTTE-konstigt på den, med extremt hög musik som överröstar dialogen. Sedan har jag under åren funnit två stycken kassetter (bägge utgivna av Prisma Film) som inte har någon annan titel än "Bluffers", men däremot är numrerade. Den ena är 9&10 med episoderna "Den Stora Beställningen" och "Clandestinos Tegelväg" den andra har jag inte hemma just nu men innehåller episoderna "Allhelgonaspöken" och avsnittet när Zok är döende...
Det finns en sköning som lagt upp några avsnitt på tuben och jag har laddat ned samtliga, men det enda jag inte redan har på köpfilm är "Vänner är viktiga". Så alltså har jag tillgång till 7 episoder med svenskt tal.

Jätte-spännande att du har "alla" avsnitten inspelade. Kvalitén spelar ingen roll. Skulle vara awesome om man kunde få tillgång till de ändå. Du måste ju ha en hel guldgruva av nostalgi-skatter i din ägo, you lucky bastard.

Daniel Hofverberg

Jag har tittat i bokhyllan, och filmen jag har heter Bluffarna 1 o 2 och gavs ut av Prisma Film; den verkar bara ha släppts som hyrfilm. Den innehåller Vart tog tiden vägen? och Vi gör en karta. Det bör vara Prisma som gav ut de ursprungliga utgåvorna, medan Ozon Medias nylanseringar är av betydligt nyare årgång. Däremellan vet jag att bl.a. Wendros/Cartoon också gav ut samma VHS:er, och kanske även ytterligare bolag. Det verkar dock vara samma dubbning på samtliga utgåvor.

Är du intresserad av mina TV4-inspelningar kan jag självklart göra en DVD-kopia åt dig.  :)

Visst har jag en hyfsad samling med svenskdubbade filmer och serier, främst egna TV-inspelningar, hyr/köp-VHS:er och förstås DVD:er, men tyvärr inte så mycket som jag hade önskat...

Cadpig

OM jag är intresserad! Vad ska du ha för en DVD-kopia? En bättre julklapp kunde jag aldrig önska mig!

Eller... Möjligen alla avsnitt av Darkwing Duck med svenskt tal.

Daniel Hofverberg

Du kan skicka e-post till mig, så kan vi ta det personligen.

Citat från: Cadpig skrivet 30 december 2014 kl. 15:47:41
Eller... Möjligen alla avsnitt av Darkwing Duck med svenskt tal.
Alla avsnitt av Darkwing Duck har jag inte, men väl alla avsnitt utom tre...

Jag håller på med ett större (och kanske en smula överambitiöst) DVD-projekt med att synka svenskt ljud till amerikansk DVD-bild och göra DVD:er med hela serien med både svenskt och engelskt tal, men det är en bra bit kvar innan det projektet är klart...

Cadpig

Hoffe! När ska vi ta steg två i vår affärsuppgörelse?

Jabberjaw

Hittade en TV4-inspelning med Bluffarna som heter "Nu målar vi skogen" som torde vara "10. Colour Mix-up" . Men jag har för mig du sagt att det bara dubbats 10 avsnitt?
Prism Video gav endast ut 10 episoder på 5 olika samlingsutgåvor med 2 episoder på varje kassett.

Men Ozon Media AB gav ut ett avsnitt på video med följande omslag. Nämligen exakt samma avsnitt som jag hittat på en VHS tv-inspelning.



Av titeln att döma är det väl i själva verket så att TV4 visat alla avsnitten utom 1? 07. Is Friendship Sinking borde ju tyda på "Vänner är viktiga" och finns också det på videofilmen.
Det innebär att det endast är avsnittet 02. Memory Forever  som saknas vad jag vet.

GregKat

Citat från: Jabberjaw skrivet 26 augusti 2019 kl. 18:11:34
Hittade en TV4-inspelning med Bluffarna som heter "Nu målar vi skogen" som torde vara "10. Colour Mix-up" . Men jag har för mig du sagt att det bara dubbats 10 avsnitt?
Prism Video gav endast ut 10 episoder på 5 olika samlingsutgåvor med 2 episoder på varje kassett.

Men Ozon Media AB gav ut ett avsnitt på video med följande omslag. Nämligen exakt samma avsnitt som jag hittat på en VHS tv-inspelning.

Av titeln att döma är det väl i själva verket så att TV4 visat alla avsnitten utom 1? 07. Is Friendship Sinking borde ju tyda på "Vänner är viktiga" och finns också det på videofilmen.
Det innebär att det endast är avsnittet 02. Memory Forever  som saknas vad jag vet.

Nu riktades ju inte det här meddelandet direkt till mig, men får jag fråga vad det är som antyder att TV4 skulle ha sänt mer än 10 avsnitt? Nu visades väl serien huller om buller, om jag inte minns fel, men att avsnitt 10 har dubbats säger väl inget mer än 10 avsnitt har visats?

För övrigt så ska väl tilläggas att Prisma Film släppte 12 avsnitt av serien, utspridda på sex olika volymer, och jag vill mig, precis som flera andra här på forumet, minnas att det var olika dubbningar på TV och VHS, men skulle behöva kolla upp det för säkerhets skull.

Daniel Hofverberg

TV4 verkade mycket riktigt sända Bluffarna utan någon uppenbar ordning - eller åtminstone var ordningen en helt annan än den jag sett på diverse avsnittslistor på nätet - så det säger som sagt inte mycket om hur många avsnitt de faktiskt sände. Sen fanns ju tyvärr inga utsatta avsnittstitlar eller liknande, vilket gör det svårare att avgöra vilka avsnitt det var. Jag vill minnas att två avsnitt på TV4 visade svensk avsnittstitel innan avsnittet började (som svart text mot en helvit bakgrund), medan resterande avsnitt inte hade det; och inget avsnitt hade vare sig engelsk eller holländsk avsnittstitel angiven.

Citat från: GregKat skrivet 26 augusti 2019 kl. 20:09:26
För övrigt så ska väl tilläggas att Prisma Film släppte 12 avsnitt av serien, utspridda på sex olika volymer, och jag vill mig, precis som flera andra här på forumet, minnas att det var olika dubbningar på TV och VHS, men skulle behöva kolla upp det för säkerhets skull.
Själv tycktes jag minnas att det var samma dubbning mellan TV och VHS, men märkligt om du vill minnas motsatsen. Det får jag ta och kolla upp, då jag har minst en av VHS-utgåvorna här hemma.

Och är det verkligen så många som 12 avsnitt som Prisma Film släppt på VHS? Mycket intressant i så fall, för jag har bara stött på två ynka VHS-volymer (på två avsnitt vardera) under alla dessa år...

Jabberjaw

Citat från: GregKat skrivet 26 augusti 2019 kl. 20:09:26
Nu riktades ju inte det här meddelandet direkt till mig, men får jag fråga vad det är som antyder att TV4 skulle ha sänt mer än 10 avsnitt? Nu visades väl serien huller om buller, om jag inte minns fel, men att avsnitt 10 har dubbats säger väl inget mer än 10 avsnitt har visats?

För övrigt så ska väl tilläggas att Prisma Film släppte 12 avsnitt av serien, utspridda på sex olika volymer, och jag vill mig, precis som flera andra här på forumet, minnas att det var olika dubbningar på TV och VHS, men skulle behöva kolla upp det för säkerhets skull.

Märkte att jag skrev "du" i mitt tidigare inlägg utan att riktigt ställa frågan till någon särskild.  ;D

Det jag menade var Daniels tidigare uppgifter (som iof är väldigt outdaterade) om att TV4 endast visade 10 stycken episoder av Bluffarna 1993. Året innan sände nämligen TV4 också Fia med Knuff och här ingick Bluffarna för första gången på svenska. Det står dock inte med i SMDB utan endast på Tidningar.KB om man söker noggrant. Jag mindes inte avsnittet som jag spolade fram tidigare idag på ett gammalt VHS band så gick igenom en ISO fil med gamla TV4 mpeg2 avsnitt utav serien som fanns på den numera  :'( nerlagda sidan Tecknat.net. Det är väl ingen som vet vad det är men för oss som var där på fanns iallafall en samling avsnitt med Bluffers. Och inget av de 10 avsnitten var det jag hittade på tapen. På titeln stog det med olika färger "Nu målar vi skogen". Vilket var beviset på att mer än 10 avsnitt visades på TV4 Riks.

Såg även att det avsnittet finns på VHS köpvideo utgiven av Ozon Media AB. Och dom släppte väl bara nyreleaser av tidigare videofilmer? och i de här fallet borde det ju vara Prism Video.
Det borde väl trots allt vara samma dubbning på videofilmerna som på TV4?? Vilket gjorde att jag drog slutsatsen om att det bara är avsnittet Memory Forever som saknas. Eller finns det också utgivet? isåfall under vilken titel  :-\ Kan man höra av sig till KB och be dom undersöka saken tro. Eller saknar dom de nödvändiga inspelningarna från 1992 där detta kan tänkas ha sänts..?

Daniel Hofverberg

Citat från: Jabberjaw skrivet 26 augusti 2019 kl. 20:50:28
Det jag menade var Daniels tidigare uppgifter (som iof är väldigt outdaterade) om att TV4 endast visade 10 stycken episoder av Bluffarna 1993. Året innan sände nämligen TV4 också Fia med Knuff och här ingick Bluffarna för första gången på svenska. Det står dock inte med i SMDB utan endast på Tidningar.KB om man söker noggrant.
(...)
Kan man höra av sig till KB och be dom undersöka saken tro. Eller saknar dom de nödvändiga inspelningarna från 1992 där detta kan tänkas ha sänts..?
Intressant, jag håller med att det verkar som att Bluffarna ingick i Fia med knuff 1992, även fast det som alltid är svårt att dra definitiva slutsatser utifrån korta citat utdragna ur sitt sammanhang.

TV4 började referensbanda till Kungliga Biblioteket enligt pliktexemplarslagen fr.o.m. november 1990, så Fia med knuff från hösten 1992 borde finnas tillgängliga hos KB. Jag ska undersöka saken, och se vad jag kommer fram till. :)

I mina ögon känns det inte alltför troligt att TV4 1992 skulle ha sänt fler avsnitt av Bluffarna än de gjorde när serien sändes som separat programpunkt 1993, men man ska väl aldrig säga aldrig och omöjligt är det förstås inte...

Elios

#33
Citat från: Cadpig skrivet  3 september 2006 kl. 20:33:59
Vilka kommer ihåg Bluffarna? Och vad minns ni om serien?
Minns inte jättemycket men jag kommer ihåg den och den hade lite knasig dubbning ibland.

Här är förresten ett klipp:


https://youtu.be/VhSnWZB3gtc

Edit: Lagt till citat av ursprungsinlägget, för att inlägget fortfarande ska vara begripligt efter sammanslagningen.

Lilla My

jävlar  ;D  13 år senare fick han svar, haha

Elios


Daniel Hofverberg

Finns ingen anledning med två trådar om samma serie (varav en dessutom på off-topic-tavlan, som var helt opassande), så jag har nu sammanfogat de båda trådarna. :)

Elios

Oj. Ja det måste jag helt ha missat.  :o