Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Scooby Doo Where are you säsong 3

Startat av moviefan, 4 juni 2013 kl. 20:15:52

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

moviefan

Hej !!

Jag köpte säsong 3 för ett tag sedan. Enbart engelska utgåvan. Varför innehåller säsong 3 av where are you  av
avsnitt med The scooby doo show ?  Finns säsong 1 och 2 med scooby doo show på dvd ? (Jag har säsong 1 och 2
med Where are you avsnitt)

Daniel Hofverberg

Benämningen Scooby-Doo - Where Are You? - Säsong 3 är lite vilseledande, då det egentligen bara gjordes två säsonger av Scooby-Doo - Where Are You?. Men delar av säsong 3 sändes i USA ursprungligen under Scooby-Doo - Where Are You?-vinjetten, som del av programblocket Scooby's All-Stars (tillsammans med bl.a. Sportfånarna).

The Scooby-Doo Show är egentligen ett senare påhitt - ett namn och en vinjett skapad för syndikation och utlandssändningar, och användes aldrig när serien ursprungligen sändes i USA på ABC. I USA gick det som populärt kallas för säsong 1 av The Scooby-Doo Show som inslag i The Scooby-Doo/Dynomutt Hour, säsong 2 som inslag i Scooby's All-Star Laff-A-Lympics och säsong 3 alltså som inslag i Scooby's All-Stars.

Just därför har säsong 3 av The Scooby-Doo Show släppts i USA på DVD under titeln Scooby-Doo - Where Are You?, precis som när serien först sändes i USA som inslag i Scooby's All-Stars. Säsong 1 av The Scooby-Doo Show har släppts på DVD i USA under titeln The Scooby-Doo/Dynomutt Hour - The Complete Series, där även säsong 1 av Dynomutt finns med. Dock har säsong 2 tyvärr inte släppts på DVD någonstans i världen; åtminstone inte annat än lösryckta avsnitt i diverse samlings-DVD:er. Däremot har säsong 2-avsnitten släppts via iTunes Store i USA.

Tyvärr har The Scooby-Doo Show inte släppts på DVD i Sverige eller ens Europa överhuvudtaget; åtminstone inte utöver några lösryckta avsnitt här och var. Men som du konstaterar har Scooby-Doo - Where Are You? (båda säsongerna) släppts på DVD i Sverige, fast säsong 2 var tyvärr omdubbad med en ny dubbning gentemot TV-sändningarna.

moviefan

Jag har 13 Spökliga Berättelser Jorden runt samt 13 Spooky Tales på dvd. Med en del avsnitt från Scooby Doo Show. På den förstnämda filmen så är det 7 avsnitt från show. Och på andra jag nämnde är det 2 avsnitt. Med svenskt tal. Vilka dvd filmer med avsnitt har ni ?