Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning - medan du läste inläggen, hann 4 nya svar postas i ämnet. Du kanske bör se över ditt inlägg.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Är du en levande människa? Skriv "Ja" eller "Nej" (utan citattecken):
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Steffan Rudvall
 -  3 mars 2024 kl. 14:19:33
Citat från: Lillefot skrivet  3 mars 2024 kl. 14:17:01Verkligen? I så fall hur? Det reagerade jag då aldrig över när jag såg igenom serien förra sommaren via tjänsten.

Däremot avsnitt 14 stack ut då de verkar endast ha tagit en gammal DVD/TV-master för det avsnittet, som hade betydligt lägre upplösning jämfört med de andra.
Både avsnitt 14 och avsnitt 16 The Wishing Bear verkar inte vara restaurerade som resten av serien antagligen för att man inte har hittat originalmaterialet.

Det verkar dock inte vara orörda gammal DVD/TV-master fast utsmätad.
Skrivet av Lillefot
 -  3 mars 2024 kl. 14:17:01
Citat från: Will Siv skrivet  3 mars 2024 kl. 14:07:03Av nån anledning ser avsnittet väldigt risigt ut på Disney+
Verkligen? I så fall hur? Det reagerade jag då aldrig över när jag såg igenom serien förra sommaren via tjänsten.

Däremot avsnitt 14 stack ut då de verkar endast ha tagit en gammal DVD/TV-master för det avsnittet, som hade betydligt lägre upplösning jämfört med de andra.
Skrivet av Will Siv
 -  3 mars 2024 kl. 14:07:03
Av nån anledning ser avsnittet väldigt risigt ut på Disney+
Skrivet av Elios
 -  5 februari 2020 kl. 20:49:47
Hade velat ha båda avsnitten med Nalle Puh och Önskestjärnan samt även då Tigers Födelsedag. Har någon som inspelade eller så?
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 24 juli 2008 kl. 00:19:06
Det låter som samma som de två avsnitten av TV-serien Nya äventyr med Nalle Puh som jag nämnde, d.v.s. "The Wishing Bear" (säsong 1, avsnitt 23) samt "Alls Well That Ends Wishing Well" (säsong 1, avsnitt 42). De finns som sagt på DVD-utgåvorna Nalle Puhs magiska värld - Små viktiga saker och Nalle Puhs magiska värld - Den stora upptäckardagen.
Skrivet av Mysan
 - 23 juli 2008 kl. 12:51:34
Nalle Puh och önskestjärnan
Christoffer Robin och Nalle Puh står på utsisktsplatsen och tittar på stjärnorna. En stjärna är större och lyser klarare än de andra.
C R säger att det är en önskestjärna. Och vad ska Puh tro när det plötsligt står en stor burk med håning rakt framför fötterna på honom?

Tigers födelsedag
Tiger unrar om han verkligen är född. Han har ju ingen födelsedag. Därför ordnar Nalle Puh, Kanin, Nasse och de andra i Sjumilaskogen ett födelsedagskalas. Men var är alla de fina presenterna som Tiger har önskat sig..?

(Resumé från mitt kassetband)
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 22 juli 2008 kl. 10:43:39
Bra minne, det avsnittet hade jag glömt bort. Tekniskt sett var det ju dock inte Tiggers riktiga födelsedag, utan ett datum de hittade på åt honom, men det är mycket möjligt att det är avsnittet som Mysan syftade på. Det var i alla fall avsnitt 42 i säsong 1 av Nya äventyr med Nalle Puh; Alls Well That Ends Wishing Well. Det var ett av avsnitten som KM Studio dubbade.

Mysan: Det finns en resumé på avsnittet tillgängligt här, så du kan se om det är samma avsnitt som du syftar på. Om det är det, så finns det avsnittet med på DVD:n Nalle Puhs magiska värld - Den stora upptäckardagen - dock vet jag inte huruvida det avsnittet innehåller den ursprungliga dubbningen, eller en nydubb (då Disney verkar göra lite olika med de här DVD-volymerna).

Citat från: PAAATE skrivet 22 juli 2008 kl. 02:46:12
Dubbades av KM (vad var oddsen för att det inte skulle vara gjort av dem? :P), men mer än så vet jag inte...
Tja, Lasse Svensson/Media Dubb dubbade ju ursprungligen 15 av de 83 avsnitten av serien, så tekniskt sett borde de oddsen vara ca 18%... ::)

Dock har ju de 15 första avsnitten som Media Dubb ursprungligen dubbade, på senare år dubbats om av KM Studio, men inte med samma röster som tidigare (utan med de senaste Nalle Puh-rösterna - Guy de la Berg, Rolf Lydahl, m.fl).
Skrivet av PAAATE
 - 22 juli 2008 kl. 02:46:12
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 21 juli 2008 kl. 12:11:59
Tigers födelsedag kan jag inte hitta i filmväg, vare sig som avsnitt av TV-serien eller som fristående film. Jag kan dock inte handlingen i varenda avsnitt av serien utantill, så om det trots allt skulle finnas som jag inte kunnat hitta så får någon annan gärna komplettera med information.

Måste ju vara det avsnittet där de hoppar ner i nån brunn? Kommer ihåg att jag älskade det avsnittet när jag var liten.. Så jag gillade udda, surrealistiska saker redan då.. :o

Dubbades av KM (vad var oddsen för att det inte skulle vara gjort av dem? :P), men mer än så vet jag inte...
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 21 juli 2008 kl. 12:11:59
Önskestjärnan (The Wishing Bear i original) är ett avsnitt av TV-serien Nya äventyr med Nalle Puh från 1988 och framåt. Jag har inte hört musiksagan, men jag gissar att det är samma story som avsnittet. Det är avsnitt 23 i säsong 1 av serien. Därför dubbades den ursprungligen av KM Studio, med Olli Markenros som Nalle Puh. Det avsnittet finns med på DVD:n Nalle Puhs magiska värld - Små viktiga saker; men är där omdubbad med en ny dubbning också gjord av KM Studio, med Guy de la Berg som Nalle Puh.

Tigers födelsedag kan jag inte hitta i filmväg, vare sig som avsnitt av TV-serien eller som fristående film. Jag kan dock inte handlingen i varenda avsnitt av serien utantill, så om det trots allt skulle finnas som jag inte kunnat hitta så får någon annan gärna komplettera med information.
Skrivet av Mysan
 - 21 juli 2008 kl. 08:04:04
Undrar om Nalle Puh önskestjärnan och Tigers födelsedag finns på vhs/dvd? (dubbnignsbolag spelar ingen roll)
Har bara dessa avsnitt på ett liknande "titta lyssna läs" kassetband