Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Varning - medan du läste inläggen, hann någon posta ett annat svar i ämnet. Du kanske bör se över ditt inlägg.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vilka är de tre första bokstäverna i alfabetet?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Elios
 - 23 augusti 2022 kl. 12:59:22
Åh denna vill jag verkligen se. Ska hålla utkik på Tradera när de. Kommer så att jag kan se den. 
Skrivet av Erika
 - 16 februari 2013 kl. 20:56:39
Jag tog mig en snabb titt på filmen igen och det verkar som jag har hört fel på hunden Charlies namn, det var visst Váhur. Vart tusan fick jag namnet Charlie ifrån? Nåväl, nu vet vi att Bert-Åke Varg gör hans röst och Tomas Bolme gör rösten till Kompis (som den rollfiguren verkar heta). Dessutom misstänker jag att Benny Haag spelar Vuk som vuxen. Jag jämförde tidigare idag Vuks röst med Rais röst (från "Rai - Grottpojken") och det fanns en viss likhet.

Jag tror låten som spelas under eftertexterna framförs av Elisabeth Nordkvist Bolme, men jag är som sagt inte helt säker.     

Citat från: Linnzy skrivet 16 februari 2013 kl. 19:15:58
Kollade på Vuk inatt när ja inte kunde sova. Klassisk barndomsfilm för mig. Tänkte på en sak att i början lät jägaren som Archie i Candy candy, men inte i mitten, men närmare slutet igen ( när han skjuter karrak) lät det som han igen....

Jag har aldrig sett tv-serien "Candy Candy" på svenska, men enligt creditlistan som finns på Dubbningshemsidan så spelas Archie av Ulf Eklund. Nu står inte han utsatt på rolllistan för "Vuk - Den lilla rävungen", men de kan ha glömt bort att skriva ut hans namn.   
Skrivet av Linnzy
 - 16 februari 2013 kl. 19:15:58
Kollade på Vuk inatt när ja inte kunde sova. Klassisk barndomsfilm för mig. Tänkte på en sak att i början lät jägaren som Archie i Candy candy, men inte i mitten, men närmare slutet igen ( när han skjuter karrak) lät det som han igen....
Skrivet av ddubbning
 - 16 februari 2013 kl. 18:45:28
Skrivet av Erika
 - 16 februari 2013 kl. 18:33:43
Citat från: ddubbning skrivet 16 februari 2013 kl. 15:59:08
På denna tyskspråkiga sajt finns bilder på alla karaktärer i filmen http://www.trickfilmstimmen.de/animationsfilme.htm. Titta under 1981 i vänsterspalten så hittar du Vuk .

Tack så mycket. :)
Skrivet av ddubbning
 - 16 februari 2013 kl. 15:59:08
Citat från: Erika skrivet 11 februari 2013 kl. 12:32:35
Jag lyckades heller inte avgöra vem som var vem av Jägarens jakthundar, men de heter Vahúr och Kompis, och deras röster görs av Bert-Åke Varg och Tomas Bolme.

På denna tyskspråkiga sajt finns bilder på alla karaktärer i filmen http://www.trickfilmstimmen.de/animationsfilme.htm. Titta under 1981 i vänsterspalten så hittar du Vuk .
Skrivet av Linnzy
 - 16 februari 2013 kl. 01:33:47
Åååh älskade denna film som liten, så söt den var.

Min utgåva var också Wendela vill jag minnas, typ nån barn vhs-klubb då man fick hem 1 film i månaden eller så, bland annat Sandy bell, det va en gång rymden och Candy Candy. Även en version av snödrottningen med John blund som berättare. Tyckte om den också mycket!
Skrivet av Christer
 - 12 februari 2013 kl. 09:56:08
Jag såg inte så långt, men jag vet att Vuks mammas röst görs av Mia Benson, inte Elisabeth Bolme. Jag antar att det var Iny?
Skrivet av Erika
 - 11 februari 2013 kl. 12:32:35
Nu är jag hemma från jobbet och ska alldeles strax sätta igång och lyssna på rösterna. :)

Jag har en ganska bra koll på hur de flesta av de krediterade skådespelarna låter, de enda jag har mindre bra koll på är Benny Haag och Robert Sjöblom, men jag ger det ett försök.

---

Åke Lindström - Berättare
Mia Benson - Vuk som barn
? - Vuk som vuxen
Elisabeth Nordkvist Bolme - Íny
Tomas Bolme - Kag
? - Vuks syskon
Åke Lindström - Karak
Bert-Åke Varg - Kråka
Bert-Åke Varg - Groda
Bert-Åke Varg - Hunden Charlie (osäker på den här rollfigurens namn)
Stig Engström - Tuppen Mats
Mia Benson - Höna
Elisabeth Nordkvist Bolme - Höna
Stig Engström - Jägaren
? - Jägarens fru
Tomas Bolme - Igelkott
Stig Engström - Katt
Tomas Bolme - Ugglan Ho
? - Svanslös räv
Mia Benson - Fågel
Elisabeth Nordkvist Bolme - Vuks flickvän
Tomas Bolme - Bonde
Bert-Åke Varg - Bonde
Stig Engström - Gås
? - Gås

Jag är inte helt säker på om det verkligen är Stig Engström som gör Jägarens röst, men det låter som honom i vissa scener. Jag lyckades heller inte avgöra vem som var vem av Jägarens jakthundar, men de heter Vahúr och Kompis, och deras röster görs av Bert-Åke Varg och Tomas Bolme. Även Jägarens fru är svår att avgöra vem som gör rösten i och med att hon inte säger så mycket.
Och så förekommer det drösvis av icke namngivna hundar och jägare vars röster görs av Bert-Åke Varg, Åke Lindström, Tomas Bolme, Stig Engström och förmodligen även Robert Sjöblom och Benny Haag.
 
Någon får mer än gärna komplettera alternativt rätta (det kan förekomma misstag) rolllistan.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 11 februari 2013 kl. 09:05:36
Tack för bilden. Det där omslaget känner jag inte alls igen.

Min utgåva verkar vara av nyare årgång, då omslaget anger Wendros medan själva kassetten anger Ozon Media som distributör; vilket gissningsvis borde innebära att utgåvan gavs ut ungefär i "gränslandet" när Wendros bytte namn till Ozon Media (om nu inte kassetten kommer från en helt annan utgåva än omslaget vill säga). Omslaget jag har ser också lite mer "amatörmässigt" ut.

Min utgåva har för övrigt heller inga varningstexter eller distributörsjinglar på kassetten, utan filmen börjar direkt från början av VHS-bandet (efter 5 sekunders svart bild). Ett av ytterst fåtal VHS-filmer som alltså helt saknar sedvanliga varningstexter.

Jag har i alla fall tagit mig en snabbtitt på dina YouTube-klipp, och det är definitivt samma dubbning som min utgåva. Tyvärr är jag dålig på att känna igen merparten av de här crediterade skådespelarna, så jag lär inte kunna vara till någon större hjälp med röstidentifiering i det här fallet. Den enda av de här skådisarna som jag är stensäker på hur han låter är Bert-Åke Varg (men han kan väl de allra flesta känna igen...).
Skrivet av gorehound
 - 11 februari 2013 kl. 03:23:01
Tack så mycket för att du delar med dig av informationen, jag har personligen väldigt dålig koll när det gäller just dubbningsbolag. Du har helt rätt i att det släpptes flera utgåvor, jag är ganska säker på att jag har åtminstonde tre av dem, och mig veterligen är det bara originalet (som är bra mycket finare också) man har satt ut en lista över de svenska rösterna på. Se nedan:

Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 11 februari 2013 kl. 01:42:00
Jag har heller absolut ingenting emot dessa trådar.

Tack så mycket för creditlistan. Jag har själv Vuk - Den lilla rävungen på VHS här hemma, men på min utgåva står det inte ett ord om svenska dubbcredits; varken på omslaget eller i själva filmen. Uppenbarligen måste det alltså finnas mer än en VHS-utgåva med filmen. Även min utgåva gavs dock ut av Wendros, så förhoppningsvis bör det innebära att det är samma dubbning.

För övrigt verkar det lite egendomligt med Kjelle Jansson som regissör; han brukade annars ofta vara tekniker vid dubbningar som Tomas Bolme regisserade för Wendros. Jag har i alla fall än så länge inte stött på att han crediterats för regi i fler sammanhang.

Kjelle Jansson drev i alla fall ett ljudföretag vid namn FTM Produktion, så det torde innebära att det är dubbningsbolaget som gjort dubbningen. De flesta av Wendros äldre produktioner gjordes av dem. Senare (oklart exakt när) övergick Wendros/Ozon Media/Audvid till att istället anlita Audio Sweden i Göteborg som dubbningsbolag, med Tomas Arwe som tekniker (och ibland även regissör). De verkar dock själva ha dålig koll på vilka dubbningar som gjorts av respektive bolag, då det i flera fall förekommer dubbningar som på vissa VHS-utgåvor crediterats till FTM Produktion och på andra utgåvor crediterats till Audio Sweden för exakt samma dubbning (så är exempelvis fallet med Candy Candy).

Vid de flesta av Wendros dubbningar brukade översättaren variera mellan Gunnar Ernblad och Tomas Bolme. Men i det här fallet är ju originalet ungerskspråkigt, så då har det kanske varit nödvändigt att anlita någon extern ungerskspråkig översättare (jag tror inte att vare sig Gunnar eller Tomas talar ungerska).
Skrivet av gorehound
 - 10 februari 2013 kl. 21:34:16
Det ser jag fram emot. Tack också förresten för all hjälp med att placera ut rösterna i mina tidigare trådar, det uppskattas stort. :D
Skrivet av Erika
 - 10 februari 2013 kl. 21:08:40
Nej, nej, nej, vi (eller åtminstone jag) har inga problem med det.

Jag kan försöka att identifiera rösterna i morgon efter jobbet.
Skrivet av gorehound
 - 10 februari 2013 kl. 20:03:18
Hoppas ni inte blir irriterade över att jag skapar så många trådar när jag laddar upp grejer på Youtube. Har nu rippat min gamla Wendros-kassett med långfilmen Vuk - Den Lilla Rävungen, en ungersk animerad film från 1981.

Spellistan med alla delar:
http://www.youtube.com/playlist?list=PLZl3J0QVl0iQKzY7VAIB5ZKhdSFqyTDVX

Här har ni listan med svenska röster som ska dyka upp i filmen (enligt fodralet)
Bert-Åke Varg
Tomas Bolme
Åke Lindström
Stig Engström
Robert Sjöblom
Benny Haag
Mia Benson
Elisabeth Bolme

Regi & Produktion: Kjelle Jansson

Jag är usel på att placera rösterna så om det finns någon duktig därute som är villig att hjälpa så skulle det vara trevligt.