Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning - medan du läste inläggen, hann 259 nya svar postas i ämnet. Du kanske bör se över ditt inlägg.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vad heter skådespelaren Gunnar Ernblad i efternamn?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 11 mars 2024 kl. 09:06:59
Citat från: Disneyfantasten skrivet 11 mars 2024 kl. 07:10:07Fråga: när kommer andra delen av Robert Cronholt?
Jag tvingades tyvärr att lägga det åt sidan tillfälligt, då det varit så fullt upp med annat. Men nu har jag äntligen återupptagit arbetet med redigeringen, och hoppas få det klart så fort som möjligt - med lite tur under den här veckan, men jag har ett bokat teaterbesök och lite annat, som gör att jag "förlorar lite tid". :)

Tyvärr tar redigeringen lite tid, då min dator inte riktigt är kraftfull nog för att orka med videoredigering, som gör att det går ganska segt...

Citat från: Steffan Rudvall skrivet 12 januari 2024 kl. 02:52:47Har du tänkt på att kanske fråga Annica Smedius om en intervju? Den som gjordes av Daniel Åhs gick ju inte att använda och det har ju hänt mycket sedan dess.
Det är ingen dum idé, jag kan försöka få tag i henne och fråga.

Därutöver har också Mikaela Ardai Jennefors hört av sig och är intresserad av att bli intervjuad. :)
Skrivet av A
 - 11 mars 2024 kl. 07:25:16
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 12 januari 2024 kl. 02:52:47Har du tänkt på att kanske fråga Annica Smedius om en intervju? Den som gjordes av Daniel Åhs gick ju inte att använda och det har ju hänt mycket sedan dess.
Det undrar jag också
Skrivet av Disneyfantasten
 - 11 mars 2024 kl. 07:10:07
Fråga: när kommer andra delen av Robert Cronholt?
Skrivet av Steffan Rudvall
 - 12 januari 2024 kl. 02:52:47
Har du tänkt på att kanske fråga Annica Smedius om en intervju? Den som gjordes av Daniel Åhs gick ju inte att använda och det har ju hänt mycket sedan dess.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 12 januari 2024 kl. 02:15:58
Citat från: MOA skrivet 11 januari 2024 kl. 19:00:55Hur går det med nya Daniels intervjuer som nästan varit påtänkta i 3 år nu?
Först och främst måste jag få klart och publicera resten av intervjun med Robert Cronholt, där ju bara knappt halva intervjun finns publicerad så här långt. Jag hade ju hoppats få klart resten före jul, men det var tyvärr för stressigt med allting den sista veckan innan jul; och efter jul blev jag ju sjuk väldigt otajmat.

Nu när jag äntligen är någorlunda frisk igen, ska jag prioritera att sätta igång med redigeringen av resten av intervjun; så att det kan publiceras i form av antingen en eller två delar till inom kort (förhoppningsvis inom den närmaste veckan). :)

När det är klart ska jag kontakta de skådespelare som hade tackat ja tidigare, för att höra om de fortfarande ställer upp och i så fall när de har möjlighet. Av ekonomiska skäl vore det bra om det gick att boka in två olika intervjuer samma månad, eftersom jag måste betala inspelningstjänsten (Zencastr) per månad.
(Riktigt än kan jag inte spela in något, då jag fortfarande har hosta och snuva sedan sjukperioden; och det låter inte så bra med ständiga hostningar i en intervju - men däremot kanske man vågar boka in intervjuer ändå, så länge det inte är jättenära i tid)
Skrivet av MOA
 - 11 januari 2024 kl. 19:00:55
Hur går det med nya Daniels intervjuer som nästan varit påtänkta i 3 år nu?
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 19 december 2023 kl. 20:46:02
Citat från: Hampus.J skrivet 19 december 2023 kl. 19:18:58Fint med nya intervjuer. Hoppas på fler snart.
Det hoppas jag också, men det beror ju på vilka som tackar ja och när de har tid.

Men den andra delen av intervjun med Robert Cronholt kommer så fort som jag hunnit klippa färdigt den - med lite tur före jul, men det är ganska fullt upp just nu så det kan jag inte lova. :)
Skrivet av Hampus.J
 - 19 december 2023 kl. 19:18:58
Fint med nya intervjuer. Hoppas på fler snart. 
Skrivet av Oscar Isaksson
 - 19 december 2023 kl. 13:22:23
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 18 december 2023 kl. 11:18:32Jag är väldigt tveksam om det verkligen stämmer. Om inte mitt minne sviker mig vill jag nämligen minnas att det var runt 1996 - 1997 som jag förlorade tillgången till Cartoon Network, och jag har avsnitt inspelade på VHS.

Nu kan jag förstås minnas fel, men jag har ett tydligt minne av att The Scooby-Doo Show gick svenskdubbad redan vid lanseringen hösten 1993. Åtminstone är jag hundra på att Scooby & Scrappy-Doo (1980 års serie med bara Scooby, Scrappy och Shaggy) var dubbad ända från start, och jag har avsnitt av The Scooby-Doo Show inspelade på samma VHS-band som Scooby & Scrappy-Doo.

Inga definitiva bevis åt något håll, dock...

Kan du se i tablåerna vilka program där det står "Svenskt tal" redan hösten 1993?
Jag betvivlar inte ditt vittnesmål på något sätt, för du var ju ung vuxen vid den tiden lanseringen skedde.
Men det blir så väldigt märkligt, när jag inte kan hitta något om det i tryckta medier. (inspelad reklam från den tiden och tablåer stämmer oxå rätt så bra överens.)

Enligt tablåer från div. tidningar, så var dessa program på svenska eller delvis på svenska under 1993 (med reservation att jag missat något enstaka program):

Down Wit' Droopy-D*
Super Adventures*
Jonny Quest
The Morning Crew*
Bugs and Daffy Tonight
World Famous Toons*
Josie and the Pussycats
The Kwicky Koala Show
Plastic Man
Galtar
Birdman and the Galaxy Trio
Toon Heads
Yogi's Space Race

(*)programblock


Första gången som det står i tablåer om att Scooby Doo serier visas på Cartoon Network med på svenskt tal  är runt 1995 och framåt.



Skrivet av Mathilda Gustafsson
 - 18 december 2023 kl. 14:08:52
Jag hittade en reklam för Scooby Doo från 1993 men de nämner ingenting om svenskt tal bara att Scooby Doo kommer tillbaka

Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 18 december 2023 kl. 11:18:32
Citat från: Oscar Isaksson skrivet 18 december 2023 kl. 09:22:47Jo, till mitt försvar sa jag att "jag tror" men helt säker har jag aldrig varit, då tidiga Cartoon Network i Sverige fortfarande är en gråzon för mig.

Fast jag tycker det borde stå något i tablåer så tidigt i om att Scooby-Doo visades på svenska i kanalens barndom, när det står så utförligt för vilka program som visades med svenskt tal på Cartoon Network vid lanseringen och framåt.
Jag är väldigt tveksam om det verkligen stämmer. Om inte mitt minne sviker mig vill jag nämligen minnas att det var runt 1996 - 1997 som jag förlorade tillgången till Cartoon Network, och jag har avsnitt inspelade på VHS.

Nu kan jag förstås minnas fel, men jag har ett tydligt minne av att The Scooby-Doo Show gick svenskdubbad redan vid lanseringen hösten 1993. Åtminstone är jag hundra på att Scooby & Scrappy-Doo (1980 års serie med bara Scooby, Scrappy och Shaggy) var dubbad ända från start, och jag har avsnitt av The Scooby-Doo Show inspelade på samma VHS-band som Scooby & Scrappy-Doo.

Inga definitiva bevis åt något håll, dock...

Kan du se i tablåerna vilka program där det står "Svenskt tal" redan hösten 1993?
Skrivet av Mathilda Gustafsson
 - 18 december 2023 kl. 09:35:50
Nu fattar jag ingenting början eller slutet av 90-talet?
Skrivet av Oscar Isaksson
 - 18 december 2023 kl. 09:22:47
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 18 december 2023 kl. 09:13:30"Fått höra" är ju inte direkt någon källa, har du någon faktisk information/källa som fastställer detta? Det blir ju väldigt konstigt när flera minns den som dubbad på början av 90-talet men du påstår att den gjordes på slutet.
Jo, till mitt försvar sa jag att "jag tror" men helt säker har jag aldrig varit, då tidiga Cartoon Network i Sverige fortfarande är en gråzon för mig.

Fast jag tycker det borde stå något i tablåer så tidigt i om att Scooby-Doo visades på svenska i kanalens barndom, när det står så utförligt för vilka program som visades med svenskt tal på Cartoon Network vid lanseringen och framåt.
Skrivet av Steffan Rudvall
 - 18 december 2023 kl. 09:13:30
Citat från: Oscar Isaksson skrivet 18 december 2023 kl. 08:53:22Märk väl att om den hade dubbats så tidigt, skulle det vara en annan ensemble, även det att Gizela Rasch inte dubbade så tidigt. (Jag har tidigare fått höra att den dubbades rätt så sent på 90-talet)
"Fått höra" är ju inte direkt någon källa, har du någon faktisk information/källa som fastställer detta? Det blir ju väldigt konstigt när flera minns den som dubbad på början av 90-talet men du påstår att den gjordes på slutet.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 18 december 2023 kl. 08:53:45
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 18 december 2023 kl. 08:46:18Det kan väl ändå inte stämma, The Scooby-Doo Show dubbades väl av dem i början när Cartoon Network lanserades i Norden i början på 90-talet.
Det var precis min tanke. Jag är nästan hundra på att The Scooby-Doo Show var svenskdubbad redan när Cartoon Network lanserades i Europa (den pan-europeiska versionen) i september 1993.