Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Lika Låtar

Startat av Elios, 16 mars 2023 kl. 00:40:32

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Elios

Tänkte att jag startar ett eget ämne här så det jag tyckt varit väldigt roligt att lyssna på här låtar som liknar varandra. Helst så ska det inte röra sig om en cover eller direkt en sample för att där är dom gjorda för det. Som till exempel Pitbull och Christina Aguileras låt Feel This Moment som är samplad från A-ha$ låt Take on Me och det tycker jag inte riktigt räknas.
Däremot vet jag inte vad gäller Queen och David Bowies hit, Under Pressure om det räknas som att Vanilla Ice plagierade den och gjorde sin egen Ice Ice Baby. Är det nån som vet om det var plagiat? Sen när folk säger liksom Rip Offs är det då samma som plagiat eller är det mer åt sample hållet? ^^
Vilka låtar tycker ni liknar varandra? ^^



Elios


Will Siv

Citat från: Elios skrivet 24 april 2023 kl. 17:28:06Tack men vad är det du tycker är likt är det refrängen?
Ja precis.


Simon Axelsson

Citat från: Elios skrivet 16 mars 2023 kl. 00:40:32Däremot vet jag inte vad gäller Queen och David Bowies hit, Under Pressure om det räknas som att Vanilla Ice plagierade den och gjorde sin egen Ice Ice Baby. Är det nån som vet om det var plagiat? Sen när folk säger liksom Rip Offs är det då samma som plagiat eller är det mer åt sample hållet? ^^

Tekniskt sett klassas väl just Ice Ice Baby som en sample av Under Pressure, åtminstone idag. Vanilla Ice har blivit hotat med stämning av såväl Queen som David Bowie för upphovsrättsintrång gällande låten. Hade de inte gjort upp hade låten definitivt fallit under plagiat. 

Rip-off är ett annat ord för plagiat. Den egentliga skillnaden mellan sample och plagiat är huruvida om låtskrivaren till låten som samplats krediterats eller godkänt användningen av samplet i den nya låten. 
"You got any cats?" - Alf in regards to what he eats

Elios

Citat från: Simon Axelsson skrivet 25 april 2023 kl. 09:59:02Tekniskt sett klassas väl just Ice Ice Baby som en sample av Under Pressure, åtminstone idag. Vanilla Ice har blivit hotat med stämning av såväl Queen som David Bowie för upphovsrättsintrång gällande låten. Hade de inte gjort upp hade låten definitivt fallit under plagiat.

Rip-off är ett annat ord för plagiat. Den egentliga skillnaden mellan sample och plagiat är huruvida om låtskrivaren till låten som samplats krediterats eller godkänt användningen av samplet i den nya låten.
Det är ju den ständiga frågan?
Först så trodde jag med det var plagiat men sen fått för mig det är en sample. 
Men om varken David Bowie eller Freddie Mercury med Queen var med på det då kan det nästan klassas som plagiat.

Jaså har inte tänkt så mycket om rip off är det direkta plagiatet men nu när du säger det så.  ::)

MOA

#8
Hitta inge annat ämne & skriva detta i
Vilken låt e bäst?

Elios

Citat från: MOA skrivet 30 september 2023 kl. 14:23:37Hitta inge annat ämne & skriva detta i
Vilken låt e bäst?
Vad är detta ifrån? ^^

MOA

Citat från: Elios skrivet  1 oktober 2023 kl. 11:06:50Vad är detta ifrån? ^^
Super Metroid,Metroid Prime & Metroid: Samus Returns

Elios

Citat från: MOA skrivet  1 oktober 2023 kl. 11:24:28Super Metroid,Metroid Prime & Metroid: Samus Returns
Är det inte då gjort för att vara likt? ???


Elios