Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Simba - lejonkungen (Simba the King Lion)

Startat av Cadpig, 18 mars 2007 kl. 19:42:33

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Cadpig

Ge mig all info om den skumma serien ni kan tänkas ruva på.

LiitenFliicka


Cadpig

Jag fick reda på nån spejsad fransk serie som hette Simba - the king lion. Nån måste veta någonting om den.

Soscla

It's so fluffy I'm gonna die!

Cadpig


Erika


Movie_Lover

Den serien gick på 5an för längesedan. Vilka som dubbat den och vilka som är svenska röster vet jag inte. Minns att jag gillade den som ung.  :D

moviefan


TBT_STR_QR

Vilken sorts information vill du ha? Credits listorna, dubbnigs credits listorna, hur filmen gjordes, karaktär info etc?
Dubbningshemsidan DISCORD:
https://discord.gg/TwgqftwGxC

gorehound

#9
Det lilla som jag vet om den här serien är att den är italiensk och brukade sändas på Kanal 5 under sent 90-tal och det kändes som om den pågick i en evighet med massor av avsnitt. Bambi och Simba var tydligen bästa polare också! ::) Dessvärre gjorde jag aldrig några TV-inspelningar. Om jag inte minns helt fel släppte Scanbox också en VHS-kassett med två eller tre avsnitt, kan ladda upp lite från den kassetten om det önskas?

Här är f.ö. introt som någon la upp på Youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=bPctu-4AixQ

Orlando Corradi har även regisserat några av de absolut sämsta animerade filmerna som t.ex. Titanic The Legend Goes On  (IT'S PARTY TIME, PARTY TIME!
http://www.youtube.com/watch?v=BxHNztg0X3s )

Daniel Hofverberg

Det gjordes 52 avsnitt av Simba - lejonkungen, så jättelång är den trots allt inte...

Serien är för övrigt en italiensk-koreansk samproduktion, producerad 1995 med animation gjord av Studio SEK i Nordkorea. Serien gick första gången på FilmNet 1996, och visades efter det på Kanal 5 med samma dubbning. Det bör alltså ha varit FilmNet som beställde dubben. Tyvärr stod det inte utsatt dubbcredits vare sig på FilmNet eller Kanal 5, och jag har tyvärr inte lyckats få fram något om röster eller dubbningsbolag.

Av någon mycket märklig anledning visades serien på både FilmNet och Kanal 5 med fransk bildversion, och med franskspråkigt ledmotiv; trots att serien alltså inte är fransk... Under sluttexterna visades också dubbcredits för seriens franska dubbning (!).

Jag har några avsnitt av serien inspelade på VHS från FilmNet, men kvaliteten är inte alltför mycket att hänga i julgranen (vad de nu har där att göra...).

För övrigt en ganska trevlig och charmig serie, eller var det i alla fall på den tiden det begav sig - det var minst ett decennium sedan jag senast såg något av serien...

TonyTonka

På tal om olika versioner av Lejonkungen, finns Kimba the White Lion dubbad? Lejonkungen (Disneys version alltså) blev ju senare anklagad för att vara ett plagiat eller någonting sådant av den serien.

http://en.wikipedia.org/wiki/Kimba_the_White_Lion#The_Lion_King_controversy
https://djtonytheking.wordpress.com/ - Min blogg
(bloggen uppdateras senast: 2022-01-30)

Äntligen tillbaka på bloggen! :D

Daniel Hofverberg

Nej, jag tror inte att Kimba the White Lion har dubbats till svenska. Den serien är ju så pass gammal (1965 och framåt), och på den tiden fanns det ju inte en massa TV-kanaler och heller inte VHS. Jag känner mig ganska säker på att ingen TV-kanal i Sverige har visat den serien, så i så fall återstår möjligheten ifall det skulle ha släppts någon VHS-utgåva under 1980-talet.

En sökning i Svensk Mediedatabas på "Kimba" ger i alla fall inga träffar, och jag förmodar att den eventuella svenska titeln bör ha innehållit det ordet.

moviefan

Nåt avsnitt av Simba Lejonkungen fanns på vhs. Vet ni om det var samma dubbning som serien på tv ?  ;D 

Daniel Hofverberg

Jag tror att det var samma dubbning på VHS som på FilmNet och Kanal 5, och att det bara finns en svensk dubbning av serien, men jag är inte 100% säker.