Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Ligger Mo i Rana i Norge?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av TBT_STR_QR
 -  5 december 2017 kl. 13:55:46
Jag vet inte hur vanligt eller ovanligt det är med samlingsboxar generellt, men mina erfarenheter är att bolagen endast släpper  1-3 avsnitt som DVD-volymer istället för hela samlingsboxar. Det var i alla fall så de gjorde förr, ingen aning hur de gör nuförtiden.

Alla tv-serier för barn som jag har köpt, förutom en, är som DVD-volymer och inte samlingsboxer.

I jämförelse med samlingsboxer, är DVD-volymer rena rånet...
Skrivet av Anders M Olsson
 -  5 december 2017 kl. 13:06:56
Det viktigaste med tv-serier tycker jag är kompletta säsongsboxar. Sen ska naturligtvis bild- och ljudkvalitén vara så bra som det finns förutsättningar för. Någon form av restaurering behövs alldeles säkert på gamla serier som Ducktales. Man kan inte bara ta en inscanning som gjordes till analog video för 25-30 år sen och tro att den ska göra sig bra på DVD eller Blu-ray.

Extramaterial är förstås inte fel, men inte heller livsnödvändigt. Om det inte finns bättre extramaterial än några stackars spel så är jag hellre utan...
Skrivet av Richardo
 -  5 december 2017 kl. 10:24:23
Ok, men det förklarar inte varför den andra säsongen som visas på SVT har brus.

Jag håller dock inte med dig angående bonusmaterial på tv-seriers DVD:er.

DVD:erna Disney Hjältar volym 1 har ett spel och Jasmines förtrollade värld har ett spel också, Musses skrattfabrik hade några spel och annat kul material.

DVD:erna med Hamtaro har trailers för andra serier.

Det är inte mycket, men alltid något.

Någon som vet varför Disney inte har lika mycket spel och annat skoj på sina DVD, och för den delen också Blu-Ray, på sina releases? Jag kommer ihåg att De tre musketörerna - Musse, Kalle och Långben hade en interaktiv meny, några spel och t.o.m dubbade bortklippta scener.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 -  5 december 2017 kl. 08:48:18
Vilka DuckTales-DVD:er syftar du på? I Skandinavien är det ju bara två DVD-volymer som släppts med ett dussintal lösryckta avsnitt från säsong 1 utan uppenbar ordning.

I USA däremot har ju avsnitt 1 - 75 släppts på DVD i form av tre boxar, d.v.s. hela säsong 1 och delar av säsong 2, medan de sista 25 avsnitten märkligt nog inte verkar släppas.

Varken de svenska eller amerikanska DVD:erna innehåller något bonusmaterial, men det är tyvärr inget ovanligt - jag kan inte minnas att någon DVD-utgåva med tecknade TV-serier från Disney världen över innehåller något som helst bonusmaterial. Tanken där verkar ha varit att göra DVD:erna så enkelt och billigt som möjligt.

Såvitt jag vet har DuckTales aldrig scannats om till HD-upplösning, utan de HD-versioner som finns av serien förefaller vara uppskalade. HD hade ju dock inte gjort någon skillnad på DVD, som ändå inte kan visa HD-upplösning utan är begränsad till 720x576 (PAL)/720x480 (NTSC) pixels...
Skrivet av Richardo
 -  5 december 2017 kl. 06:24:03
Varför finns det inga bonusmaterial för Ducktales?

De kunde lägga till omslagen på VHS kassetterna på DVD:erna, eller trailers.

För övrigt, tycker jag att det är lite oprofessinerlit när det finns brus på andra säsongen, när det inte alls finns det på säsong 1 såvitt jag minns.

Om Disney kan lägga pengar på en TV-serie, kan Disney verkligen lägga ner pengar på en HD remaster.