Dubbningshemsidans forum

Dubbningar => Dubbningar och röster => Ämnet startat av: gstone skrivet 27 februari 2016 kl. 10:24:38

Titel: Gay Purr-ee och The Many Adventures of Winnie the Pooh
Skrivet av: gstone skrivet 27 februari 2016 kl. 10:24:38
Jag har en fråga varför kom inte Gay Purr-ee  och The Many Adventures of Winnie the Pooh till svenska biografer ?. Dom flesta filmer som göra av stora studios i USA kommer till Sverige. Så varför inte dom ? Varför har inte dessa filmer gått på bio i Sverige. Jag ser ingen andligen till varför inte dom har gjort det speciellt som Nalle Puh kortfilmerna redan hade gått på bio i Sverige  och hade dubbats till svenska så det rör sej om bara  att sätta ihop dom kortfilmerna och sen dubba några minuter till. Är det så svårt ! och om detta hade hände så skulle kanske inte kortfilmerna dubbats  om  1993 när filmen väl kom till sverige Kan någon berätta varför inte
Gay Purr-ee  och The Many Adventures of Winnie the Pooh  gick i Svergie ? båda är utmärkta filmer av av hög kvalitet. Och förtjänar att bli sedda av så många människor som möjligt. Det är verkligen en ska att om inte gick på bio !
Titel: SV: Gay Purr-ee och The Many Adventures of Winnie the Pooh
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 27 februari 2016 kl. 11:29:29
Det är nog bara Disney som kan svara på varför The Many Adventures of Winnie the Pooh gick upp på bio i Sverige.

Vad gäller Gay Purr-ee är det nog en bidragande orsak att filmen släpptes av Warner Bros, och på den tiden det här begav sig (1962) var det nog främst deras tecknade kortfilmer som gick upp på bio i Sverige - det verkar vara ytterst få tecknade långfilmer från Warner som släpptes i Sverige före 1980-talet. Kanske hade det administrativa skäl (jag vet inte om Warner hade någon filial i Sverige på den tiden?), eller så trodde de helt enkelt inte att det fanns tillräcklig marknad.

Oavsett anledningen måste jag dock medge att det är förvånansvärt att inte Gay Purr-ee släppts i Sverige på TV eller VHS vid något senare skede. Särskilt i och med lanseringen av Cartoon Network (som ju ägs av Time Warner) finns det ju alla möjligheter att TV-sända och nydubba långfilmer som inte gått på bio, vilket ju också skett i relativt hög utsträckning på både den kanalen och senare på Boomerang.