Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Soscla

Sidor: [1] 2 3 ... 20
1
Dubbningar och röster / SV: Affisch namn
« skrivet: 6 mars 2018 kl. 13:48:36 »
När det är stora namn som kända skådespelare eller sångare tycker jag alltid att det står. Det är de klassiska dubbarna som inte får nå cred för de är doldisar. Men jo, det vore ju trevligt.

2
Off-topic / SV: Snurra - Inception
« skrivet: 5 mars 2018 kl. 10:23:32 »
Det är väl som en leksak bara? Kul att snurra och se hur länge man kan få den att stå

3
Filmer och TV-serier / SV: Kärleksfilmer
« skrivet: 18 februari 2018 kl. 21:47:23 »
Nu såg jag nyligen Shape of Water (bioaktuell) av Guillermo del Toro och det var en jättefin kärlekshistoria, så den gillar jag! XD Lite udda kärlek kanske men ändå skitfin!

4
Off-topic / SV: Nya tullregler
« skrivet: 17 februari 2018 kl. 19:05:25 »
Tycker att det är bra, så kanske folk tänker sig om en extra gång innan de köper massa onödigt skräp från typ Kina.

5
Dubbningar och röster / SV: Vaiana
« skrivet: 14 februari 2018 kl. 14:29:14 »
Finns det ett svenskt soundtrack ?  Jag hittade en del sånger på youtube.
Soundtracket finns på Spotify med alla möjliga språk! :D

6
Dubbningar och röster / SV: Coco
« skrivet: 12 februari 2018 kl. 08:36:57 »
Allvarligt taligt, så kommer jag nog se filmen när den visas på kabel-tv. :) Är inte så värst intresserad av den filmen i allmänhet.
Disney-Wiki bör nog ha någon information om hur filmen slutar dock.

Du är inte intresserad av filmen, men måste ändå prompt kolla upp på Wiki hur den slutar? Då låter du ändå ganska intresserad XD

7
Filmer och TV-serier / SV: Ketchup Vampyrerna
« skrivet: 12 februari 2018 kl. 08:29:03 »
Älskar att människotjejen som är kär i vampyren heter Bella XD Twilight innan Twilight! Minns bara ett avsnitt, men introt är så himla catchy!

8
Off-topic / SV: Ingalunda - korrekt använt?
« skrivet: 5 februari 2018 kl. 13:38:35 »
Jag tror det, men det låter ju lite gammaldags och underligt.

9
Dubbningar och röster / SV: Inga animerade tragedier - varför?
« skrivet: 22 januari 2018 kl. 13:05:21 »
Vad är så mörkt och läskigt mer specifikt?
Huvudpersonernas föräldrar mördas i början av filmen. Det finns blod, läskig musik, mörka färger, fåglar som fajtas med vassa klor. Som barn fick jag bara alltid en lite obehaglig känsla av den.

10
Off-topic / SV: Sångtextöversättningar
« skrivet: 22 januari 2018 kl. 13:02:44 »
Jag gillar mycket också meningen "om du följer en främling i hans fotspår". Men med nästa mening förstår jag inte riktigt hur banal rimmar med fotspår  Om det är rim du är ute efter.

Det är ju ABAB-rim precis som i originalet, att varannan mening rimmar på varandra. "Banal" rimmar på "skal". Du insåg det nog egentligen men fick bara en smärre brainfart.

Eriksson! Jag tycker dina texter är intressanta, men är väl förblindad av originalet (alltså officiella översättningen menar jag då) och tycker att inget mäter sig med dem XD Jag tycker det blir lite hackigt ibland med olika ord och ljud som inte riktigt flyter in i varandra på ett skönt sätt. Men jag kunde inte göra bättre själv, så vad vet jag XD

11
Dubbningar och röster / SV: Inga animerade tragedier - varför?
« skrivet: 21 januari 2018 kl. 12:49:18 »
Watership down/Den långa flykten är väl inte heller egentligen tragedi (i en tragedi ska väl alla typ dö?) men den är riktigt grov och läskig och blod och krig och hemskheter!
Den danska filmen Fågelkriget är också mörk och läskig.

12
Off-topic / SV: Namn på förlag - i kursiv text (fråga)
« skrivet: 16 januari 2018 kl. 16:36:08 »
Om det är för uppsatser på typ universitetsnivå ska du höra dig för vilket system ditt universitet använder och följa det. Där jag har skrivit har det inte varit kursivt, men sånt kan säkert variera.

13
Dubbningar och röster / SV: Dubbning - alltid roligt? (diskussion)
« skrivet: 15 januari 2018 kl. 22:50:52 »
Tror att även om man inte känner karaktären från början kanske de får känsla för vad karaktären tänker och tycker efter några avsnitt och därmed blir mer fäst vid vederbörande. De har ju knappt aldrig tid att lära känna karaktärerna eller se en enda sekund av serien innan de stoppas in i studion liksom...

14
Off-topic / SV: Läsförmågan i ungdomar och barn - har sänkts
« skrivet: 15 januari 2018 kl. 14:00:07 »
Dessutom är ju inte all internettext sociala medier, forum och dylikt.

Nej självklart inte. Men mycket av det *jag tror* att ungdomarna läser är såna texter, som inte bidrar jättemycket till läsförståelsen.

15
Off-topic / SV: Läsförmågan i ungdomar och barn - har sänkts
« skrivet: 14 januari 2018 kl. 17:43:54 »
Raltseyes taktik är klart en bra början, men att läsa internettext (då menar jag sociala medier, forum och liknande, inte långa uppsatser :P) är inte alltid det bästa då det skrivs av folk som inte kan uttala sig ordentligt :p Och undertexter är ofta väldigt korta. Tror att barnen har svårt att läsa längre texter, som böcker på flera hundratals sidor för att de blir uttråkade/trötta/tappar fokus/vad det nu kan vara. Man får mjukstarta med dem i ung ålder och läsa en kvart varje kväll (tips från Bamse) och så får det blir mer och mer ju äldre de blir. Håller med att vi bör åter bli bokslukare för ett utvecklat språk och förfinad tankeförmåga. Jag ska nog börja med mig själv, läser tyvärr inte så mycket böcker. Inte för att jag inte vill, bara att jag gör så mycket annat skräp så att "jag inte har tid".

Sidor: [1] 2 3 ... 20