Författare Ämne: "Vår tid är nu" - diskussion  (läst 397 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Richardo

  • Gäst
"Vår tid är nu" - diskussion
« skrivet: 12 oktober 2017 kl. 18:40:11 »
Sveriges påkostade tv-serie "Vår tid är nu" sänts just nu och det första avsnittet har sänts för ett tag sen.

Serien skildrar Sverige i mitten av 1900-talet, där huvudpersonerna Nina, dottern till den förmögna restaruang ägaren, och Kalle, en nyanställd kökspojke som ser ut bo i slummen av samhället.

Serien gestaltar väldigt effektivt Sverige under den här tiden, och skådesperiet är bra.
Generalen som tror att han lever på 1800-talet är en väldigt komisk figur i mina ögon, och ger alltid ett skratt när han är på bild. Utmärkt skådespel!

Däremot, anser jag att seriens sensuella teman med Nina och Kalle, och deras passionerade utspel är lite krystat, och olämpligt på fler sätt än ett, då det finns andra sätt för de att uttrycka sin kärlek. Under kärleks-scenen i det första avsnittet, tycker jag att Kalle inte är i karaktär längre, då jag antar att han vid den tidpunkten är fullt medveten om hans familj svåra situation och inte skulle riskera sitt arbeta för en flickas skull.

Nina porträtteras nästan glamoröst, som en primmadonna, där hon nästan är självupptagen, vilket är tecken på hur hon är bortskämd. Det får henne att inte vara sympatisk och kanske en dålig huvudkaraktär. I Kalles fall, är det annorlunda. Vem gillar inte en underdog som klättrar upp i samhällets stege?

Jag undrar vad era åsikter om serien är.