Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Inslag om dubbning

Startat av anderspanders, 4 april 2009 kl. 08:58:36

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

anderspanders

Hej!
Tänkte bara tipsa om att det var ett inslag om dubbning idag i TV4:s barnprogram "Lattjobolaget Lajban". Se det här (ett par minuter in i programmet):
http://anytime.tv4.se/webtv/?progId=744713

/Anders

Daniel Hofverberg

Tack för tipset! Det var onekligen riktigt intressant att se, även om jag hade önskat ett ännu mer seriöst och ingående inslag.

Dock störde jag mig över att det inte fanns utsatt namnskyltar på de som medverkade i inslaget, men dessbättre var det enkelt att få fram på egen hand. Skådisen som medverkade var uppenbarligen Norea Sjöquist, regissören var Peter Sjöquist och teknikern var Johan Lejdemyr. Det som dubbades var alltså Monsters vs Aliens, och det var inspelat på Sun Studio.

För övrigt var "ett par minuter in i programmet" lite underdrivet. Det väsentliga om dubbning började efter ungefär sex och en halv minut (bara för de som inte vill se allt tjafs innan).

ddubbning

Tack för tipset, intressant! Jag håller dock med om att det borde ha funnits namnskyltar på de medverkande och att det borde ha varit mer ingående.

Lisa

oh coolt att se!!! Ser ju hur svårt som helst ut tycker jag .. haha!

Norea är ju dock inte med i creditlistan för den filmen? Gjorde hon bara trailern då eller???

Daniel Hofverberg

Det verkar mycket riktigt som att Norea Sjöquist bara medverkade i trailern, ja. De påpekade ju i inslaget att det handlade om dubbning av trailern inför filmen, och ofta brukar man använda tillfälliga röster i trailers som inte har godkänts av filmbolagen och som man inte lagt särskilt mycket tid på.

Joppe

Synd att Norea inte är med i slutversionen. Hennes röst passar karaktären som hon gör i trailern.

TonyTonka

Jag kan inte se videon  :(

Hur ser Norea Sjöquist ut?
https://djtonytheking.wordpress.com/ - Min blogg
(bloggen uppdateras senast: 2022-01-30)

Äntligen tillbaka på bloggen! :D

Daniel Hofverberg

Prova att uppgradera Windows Media Player till senaste versionen. Videon är i streamad Windows Media Video-format, så det borde göra susen.

Annars har jag tagit en skärmdump från videon åt dig, så du kan se Norea.

Foto: TV4

Lisa

Hon e ju inte alls lik sin pappa! Håller hennes mamma också på med dubbning?

TonyTonka

https://djtonytheking.wordpress.com/ - Min blogg
(bloggen uppdateras senast: 2022-01-30)

Äntligen tillbaka på bloggen! :D

Lisa

Hennes pappa är regissören i inslaget.. han med glasögon, som dubbat otroligt mycket också.. men hennes mamma vet jag inte.. därför jag undrar om hon också är i branschen..?

Daniel Hofverberg

Jag vet inte heller vem Noreas mamma är, men jag hittar inget som tyder på att hon skulle vara verksam inom dubbningsbranschen. Det finns åtminstone ingen annan med samma efternamn som är verksam i dubbningssammanhang (bortsett från hennes bror Simon förstås).

TonyTonka

Jag missade att det var Peter Sjöqvist. Ursätka mitt föregående inlägg.
https://djtonytheking.wordpress.com/ - Min blogg
(bloggen uppdateras senast: 2022-01-30)

Äntligen tillbaka på bloggen! :D

Elios

Hade det kunnat gå att se inslaget på något annat sätt nu? Vore väldigt roligt nämligen att görskoj att se jämfört med hur det kan se ut idag!?

MOA

Webbplatsen kan inte nås längre