td,th { text-align: left; } h1, h2 { text-align: center } .udda { background-color: #FFFF99; color: #000000; font-weight: bold; } .jamna { background-color: #0000FF; color: #FFFFFF; font-weight: bold; } .visadtext { letter-spacing: 2px; }
 

Dubbningshemsidan

Tävla med The Greatest Showman

The Greatest Showman
   © 20th Century Fox


Den 14 maj släpps succéfilmen The Greatest Showman på Blu-Ray och DVD. För att uppmärksamma händelsen arrangerar nu Dubbningshemsidan i samarbete med Fox-Paramount Home Entertainment en spännande tävling. Delta i vår spännande ordlek, och du kan vinna fina priser. Kom ihåg att du kan vara med i tävlingen hur många gånger som helst; ditt bästa resultat räknas! På fredag avslutas tävlingen, så nu är det inte lång tid kvar om du vill vinna filmen på Blu-Ray...!

I tävlingen kan du vinna följande:
1:a - 3:e pris: The Greatest Showman på Blu-Ray

Tack till Fox-Paramount Home Entertainment som skänkt tävlingsvinsterna.

Om du inte har turen att vinna, kan du istället köpa filmen hos CDON eller Discshop.

Tävlingsregler:


Tävlingen består av en ordlek, där du kommer att få se 10 ord eller fraser, där bokstäverna blandats om. Målet är att kasta om bokstäverna, för att se vilka orden är som gömmer sig bakom bokstäverna.

För att anknyta till sajtens tema är ett antal av orden antingen titlar på filmer/serier, namn på karaktärer i filmer eller namn på skådespelare. Resterande ord är vanliga eller mindre vanliga vardagsord, som de flesta bör känna till. Det enda som allting har gemensamt är att personer med någorlunda normal allmänbildning som besöker sajten och är hyfsat insatt på film bör känna till orden/fraserna. För att det ska bli mer rättvist, består varje omgång av lika många korta ord och lika många längre ord/fraser.

Vid fraser som består av mer än ett ord, har bokstäverna blandats om individuellt för varje enskilt ord, så eventuella mellanslag är alltså alltid på rätt ställe. Bara ett ord eller fras är korrekt för varje omblandning, även om det teoretiskt skulle gå att bilda andra ord med samma bokstäver. Som en ledtråd vid längre ord, kommer de första bokstäverna att ha skrivits ut från första början i textrutan, så att du därmed vet med säkerhet vad ordet börjar på.

Gå igenom varje ord, och skriv ner det rätta ordet i textrutorna. Stora och små bokstäver spelar ingen roll, och om du har JavaScript-stöd påslaget i webbläsaren, så kommer allting du skriver automatiskt att omvandlas till stora bokstäver.

Spelet går på tid, och tidtagningen startar på en gång när sidan laddats. När du klickar på knappen längst ner på sidan avslutas tidtagningen, och resultatet visas. Om du svarar fel på¨något ord, kommer du att få tidstillägg på din faktiska tiden, beroende av hur likt ditt svar är mot det rätta svaret (räknat genom en procentsumma för hur lika de två orden är), enligt nedanstående tabell:

Likhet i procent:Tidstillägg:
0 - 5%20 sekunder
6 - 50%10 sekunder
51 - 65%5 sekunder
66 - 80%3 sekunder
81 - 90%2 sekunder
91 - 99%1 sekund
100%Inget tidstillägg

För att det ska bli mer spännande får du inte se någon topplista när du spelat klart. Däremot får du veta vilken placering på topplistan som du fått för den aktuella spelomgången, så att du på så sätt får en inblick om du ligger bra till eller om du bör spela igen. Tänk på att du får spela hur många gånger du vill under tävlingsperioden - ditt bästa resultat är det som räknas.


Idé, layout & programmering: Daniel Hofverberg
Baserat på Windows-spelet "Ordjakten" av Daniel Hofverberg

© 2017 Dubbningshemsidan/Daniel Hofverberg

Skriv ut
Läs mer om utskriftsfunktionerna